Merhaba güzel annelerOğlum 1 Temmuzda doğdu her ne kadar Temmuz annesi olsam da gözüm sizin topikte Bugün ilk kez 1 çay kaşığı yoğurt yedirdim severek yedi ek gıdaya geçenlerden fikir almaya geldim neler yaptınız nasıl gidiyor
Bizde şükür hiçbir şey olmadı ebe de dedi ateş yapar dikkat et diyeKorkulu rüyam 6. Ay aşısı büyük oğluma çok ateş yapmıştı inşallah bunda yapmaz sizin durum nasıl ateş var mı
Merhaba canım kolay gelsin şimdidenMadamMaria canım nasıl gidiyor? 5.5 aylık ek gıda serüvenimiz başladı. 165 günlük olunca yoğurt ile başladık. Yoğurt, havuç, patates tadımı yaptık.. Yarın balkabağı verip meyvelere geçeceğim. Elma, armut, muz, ananas verip brokoli ile tadım defteri tamam doktorumuz öğlen öğünü ile başlangıç verdi. Bir ay sadece öğlen tadım sonra öğlen+ akşam yemeği ondan bir ay sonra da kahvaltı dahil etmemi söyledi. Sebze olarak havuç, patates, balkabağı, brokoli vereceğim 6 aylık olmuş olacaklar bu ay için başka hangi sebzeyi versem. Ispanak ve pırasa da vermek istiyorum ama erken mi olur bilmiyorum. Çorba yaparken pirinç ve irmik dahil edeceğim inşallah şuan için iyi gidiyorlar.
Aslında doğru diyorsun on gün oldu başlayalı daha tadımlar var onlar bittikten sonra zaten bir aydan fazla olmuş olacak o zaman dediğin gibi artık daha korkusuz verebilirimMerhaba canım kolay gelsin şimdidenbiz başlayalı 1.5 ay oldu galiba ... pırasa dün verdim ben de ilk kez. Kış sebzeleri olarak bu saydıkların var zaten canım, bir de sogan sarimsak ve tatlı patates falan ama meyve olarak verebileceklerin de var baya. İrmikli muzlu, irmikli trabzon hurmali, armutlu, avokadolu, kuru kayisili kuru üzümlü mamalar da hazirlayabilirsin. Zaten hepsini 3er gün denediginde 2 aya yakın zaman alıyor sonra da et suyuydu yumurtaydi derken iyice zenginlestirirsin. Sadece sebzelere odaklanma. Pirinç, yulaf, ruşeym, bebek tarhanasi, sonraki aylarda yer elmasi, ceviz vs. .. seçenek az gibi geliyor ama aslında daha bi sürü şey var denenecek
Tabii zaten normalde bu ay verilen şeylerde değil ama K Knoppers da ben de ek gıda niyetiyle değil de acaba açlıktan mi uyumuyor teorisi sebebi ile vermeyi denedik.
Ben de çok tecrübeli değilim ama doktorun anlattığı kadarıyla bu ay sadece tek öğün tadım amaçlı sizin de dediğiniz gibi haşlanmış sebze meyve yoğurt
Sonraki ay bı öğün sebze çorbası yoğurt çorbası vs, bi ogun meyve
Sonra kahvaltı ve muhallebi eklenecek , o zaman pirinç unu , yulaf unu vs içine meyveler pekmez ekleyip verirsek besin değeri de fena olmaz gibi düşünüyorum ama ben de tam bilmiyorum, burada paylaşırız inşallah vakti gelince
Benim de arkadaşlarım uyumadıgini duyunca kaşık mamasina geçince kesin uyur diyorlardi ama maalesef
Ben de vermeden önce çok araştırdım gerçekten dediğin gibi hipp hariç diğerlerinde zaten seker var, pirinç ununu sindiremez diye korktuğum için hipp aldım en temizi diye ama onda da koruyucu vs bir sürü şey var
Şimdi muhallebi zamanı gelince ben de unları alıp kendim hazırlarım diye düşünmeye basladim
Aynen tadımlık veriyorum ben de. Küçük bir sosluk var bizim evde onun yarısı bile dolmuyor genelde
Zaten anne sütü ya da formula mamalar bayağı yetiyor bebişlere besin değeri vs olarak.
Ben de çok ümitliydim yaa tüm umutlarım dün gece kuş olup uçtu
Aynen benim annem doktor mesela onun çocuk doktoru hocası yukarıda yazdığım gibi hazırlatıyormuş bebekler için mamaları.
Aynen tadımlık veriyorum ben de. Küçük bir sosluk var bizim evde onun yarısı bile dolmuyor genelde
Zaten anne sütü ya da formula mamalar bayağı yetiyor bebişlere besin değeri vs olarak.
Ben de çok ümitliydim yaa tüm umutlarım dün gece kuş olup uçtu
Aynen benim annem doktor mesela onun çocuk doktoru hocası yukarıda yazdığım gibi hazırlatıyormuş bebekler için mamaları.
Moral bozmuyoruz ,belki ilk defa yedikleri için sindiremediler ama zamanla alışıp uzunnn uzun uyuyacaklar, inanıyorum
Uyumayan bebek analrı sizi gördüğüme çok sevindim çünkü ben artık benimki hasta sanıyodum .her uykuya ağlayarak geçiyor gece her yarım saatte ağlıyor beraber yatıyoruz zaten .koptum artık dr a götürdüm idrar testi verdik.halaaaa gazı var gibi yabir uyutma yöntemim bile yok ayağımda sallansa öpüp başıma koyucam kucakta uyuyor oda zorrrla bu gece pilates topunda zıplayarak uyuttum
Merhaba herkese, dün tam 6 aylık olduk, 2 dişimiz çıktı bu haftaüstüne bir de aşı oldjk huni takıp dolaşma modundayım, tetanoz aşısı ağrı yapıyor biraz ama genel olarak aşı kolay geçti.
Son 3 haftadır gece daha sık uyanmaya başladı kızçem, bazen ağlayarak uyanıyor, diş çıkarken böyle oluyor genelde, sonunda çıktı incilerimiz bakalım uyku geri düzelecek mi
Ek gıda için bir arkadaşımız önceki sayfalarda memnun olduğu bir yemek kitabı paylaşmıştı ama ben bulamadım şimdi, tekrar paylaşabilir mi rica etsem.
Önceden biri bu kitabı paylaşmıştı, ben de teptecrubesiz olduğumdan aldım :) genel olarak güzel bilgiler var, fazlaca tarif, bilenlere sıradan ve tekrar gelebilir ama benim için faydalı ve derli toplu olduMerhaba herkese, dün tam 6 aylık olduk, 2 dişimiz çıktı bu haftaüstüne bir de aşı oldjk huni takıp dolaşma modundayım, tetanoz aşısı ağrı yapıyor biraz ama genel olarak aşı kolay geçti.
Son 3 haftadır gece daha sık uyanmaya başladı kızçem, bazen ağlayarak uyanıyor, diş çıkarken böyle oluyor genelde, sonunda çıktı incilerimiz bakalım uyku geri düzelecek mi
Ek gıda için bir arkadaşımız önceki sayfalarda memnun olduğu bir yemek kitabı paylaşmıştı ama ben bulamadım şimdi, tekrar paylaşabilir mi rica etsem.
Geçenlerde biri de ‘Acıkınca yer!’ kitabını paylasmıstı, onu almadım ama o da benzeridir muhtemelenMerhaba herkese, dün tam 6 aylık olduk, 2 dişimiz çıktı bu haftaüstüne bir de aşı oldjk huni takıp dolaşma modundayım, tetanoz aşısı ağrı yapıyor biraz ama genel olarak aşı kolay geçti.
Uyumayan bebek analrı sizi gördüğüme çok sevindim çünkü ben artık benimki hasta sanıyodum .her uykuya ağlayarak geçiyor gece her yarım saatte ağlıyor beraber yatıyoruz zaten .koptum artık dr a götürdüm idrar testi verdik.halaaaa gazı var gibi yabir uyutma yöntemim bile yok ayağımda sallansa öpüp başıma koyucam kucakta uyuyor oda zorrrla bu gece pilates topunda zıplayarak uyuttum
Aynen öyle standart dışı bebe doğurmuşum gittikçe gazı artıp uykusu kısalan .bi hastalığı olmasında napalım geçecek bunlardaGel sarılalım arkadasim, bizimki de henüz düzen oturtamadi, bazen ben mi beceremiyorum diyorum ama bu ayda olup uyuyamayan da cok
Bizim Dr da 4 aydan sonra gaz olmaz diyor ama bebeğim gece bazen ağlayarak uyandığında ikinip gaz çıkarıyor rahatlıyor sanki, sonuçta bunlar istatistiki bilgiler ama her bebiş şahsına münhasır
Aynılar demekki valla ya Allah bize güç versin bebeklerede sağlıkSen bu akşam bizi bir görseydinmemede uyumuyor beyefendi. Ağlıyor, ısırıyor, kafasını geriye atıyor. Ayakta ya da beşikte sallayınca ağlıyor. Gezmek istiyor ve öyle emmeye ikna edebiliyorum o yüzden yatma seansımız yaklaşık 1.5 saat sürüyor genelde
Merhaba canım . Bundan bahsediyorsun sanırımMerhaba herkese, dün tam 6 aylık olduk, 2 dişimiz çıktı bu haftaüstüne bir de aşı oldjk huni takıp dolaşma modundayım, tetanoz aşısı ağrı yapıyor biraz ama genel olarak aşı kolay geçti.