2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
merhaba kan damlasına başladık bizde şu tozu şişeye karıştırıp sonrada devamlı dolapta durnası gereken markayı önerşti doktorumuz ama kullandıjtan 2 gün sonra kakasında nokta şeklinde azıcık kan gördüm doktor bir hafta ara ver dedi sobra yine kullandık yine 2 gün sonra kan gördüm bıraktım bir süre doktora yeniden gşdicem başka marka vernesi için böyke yaşayan oldu mu marka değiştirince bu sorun gider mi acaba

Ben çok yoruldum ya geceleri kaç defa mama yapıp döküyorum alışamadı Bi türlü bu alerji mamasına aç ama içmiyor çünkü tadı ve kokusu çok kötü anne sütü alamadı yavrum bari doğru düzgün mama içip karnı doysaydı içemeyince ağlayıp duruyorum gecemiz gündüzümüz aynı hep başında duruyorum Bi damla içsin diye 5 6 saat geçer yine içmek istemez pes edip gidip kendi mamasını alcam ama sağlığı için zor tutuyorum kendimi Ahh çok zor keşke emzirebilseydim seni yavrum ben yemezdim en azından 😔😔😔

Bugun ilk kez elma suyu verdım, 1 yemek kaşıgı, yüzünü ekşiterek içti. Hadi hayırlısı bakalım.4 ay 10 gunluguz , sadece anne sutu alıyor aslında ama dr umuz ufak ufak alışsın diye bi program verdi vakalım . Insallah bunların tadını tadıp anne sutunden vazgevmesz. Sadexe bagırsakları alıştorcaz tam bi başlama degıl bu dedi dr , sizde durumlar nasıl.
Biz de 4 ay 10 günlüğüz, dün şu meyve hazneli diş kasiyicilara elma koyup verdim önce yüzünde bi huşu bi aydınlanma belirdi sonra deli gibi tekrar tekrar istedi 😂 normalde tadima meyve ile başlamamak gerekiyor ama dişi kaşınıyor kizimin, cok huzursuz... evde de elma vardı o yüzden verdim ben de ...

Ben ek gıda vermeye yogurt ile başladım ilk bir hafta sadece ev yapımı yoğurt verdim bir ve ya iki kere sonra sebzeye geçtim havuç patates kabak vb sebzeleri ilk önce sade sonra yoğurt ile karıştırarak verdim şuan da da öyle devam ediyor iki gündür ise yoğurdunun içine az miktar şeftali püresi kokuyorum. Alerjenik bir durum olmadı zaten 3 gün kuralı uygulamadım açıkcası yapan anneler varmış galiba. Birde formül mama ile akşamları muhallebi yiyor. Çünkü gece asla sadece mama tutmuyor. Bu arada bu verdiklerim ana öğün değil ara öğün 2 ya da 3 kere veriyorum hala sabah başlangıç mama ile oluyor sonra ilk uyku uyanıyor yine mama sonra yatmadan ara öğün sonra kalkıyor öğle yemeği için mama sonra bir bucuk saat sonra ara öğün sonra yine mama uyku uyanıyor yine mama vs böyle yapıyorum.
Ya yoğurdu mamadan veya anne sutunden yapanlar da varmış,ben de bunu merak ediyorum. Hiç arastirdiniz mi ?

Neden Uyku Tulumu Tercih Edilmeli

• Eviniz yazın 20-22 derece, kışın 22-24 derece ısıda olmalı. Bebeklerin daha sıcak ya da daha soğuk bir ortamda tutulmaması gerekir.
  • Yenidoğan bebeklerin üstü örtülmemelidir. Ani bebek ölümlerinden korumak için örtü yerine uyku tulumu tercih etmelisiniz. Üzerini örterek uyuttuğunuz ayı büyük bebekleriniz de hareket kısıtlanmasından uyanması kaçınılmaz olur.
  • Bebeklerinizi kat kat giydirmemelisiniz. Bu durumun hareket etmelerinin kısıtlanması, terleme, terlemeye bağlı isilik gibi olumsuz sonuçları olabilir.
Uyku Tulumu Alırken/Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

• Oda ısınıza göre tulum tercih etmelisiniz.
  • Bebeğinizin hangi ortamı sevdiğini gözlemlemelisiniz. Bazı bebekler sıcağı severken bazıları sıcaktan hiç hoşlanmaz.
  • Bebeğiniz uykuda çok hareketliyse kundak tipi tulum tercih etmemelisiniz. Hareketli bebeğiniz kundak tipi tulumda sık sık uyanabilir.
  • Sağlıklı kan dolaşımı için çok dar tulum tercih etmemelisiniz.
  • İşe yaraması için çok büyük tulum da tercih etmemelisiniz.
  • İçi elyaf dolgulu tulumlar hava akışını sağlamadığı için terlemeye neden olabilir.
  • Uyku tulumu kullanırken bebeğinizin üstünü örtmemelisiniz.
  • Tulumun içerisin doğal iç giyimler tercih etmelisiniz. Organik kumaş, %100 pamuk vb.
  • TOG değerli uyku tulumu tercih etmelisiniz.
TOG Nedir?

TOG, bir tekstil terimidir. Uyku giyimi ve yatak örtülerinin yalıtımı ve sıcaklığını gösteren bir ölçü birimidir. En basit hali ile anlatmak gerekirse TOG değeri kumaş kalınlığını ifade eder. İnsan uyurken vücut ısısı düşer ve ısı yalıtımına ihtiyaç duyar. TOG derecesi ne kadar düşük ise kumaş o kadar hafif olur. TOG derecesi ne kadar yüksek olursa, ürününüz o kadar dolgulu ve yalıtımlıdır, daha sıcak tutmakta yardımcı olur. Bebekler yetişkinler gibi kendi sıcaklıklarını koruyamadıkları için, tog değerli uyku tulumu tercih etmelisiniz.

TOG Değerini Neye Göre Seçmeliyim? Uyku Tulumu Giydirirken İçine Ne Giydirmeliyim?

TOG değerini oda sıcaklığınıza ve bebeğinizin sıcak ile ilişkisine göre seçmelisiniz. Örnek vermek gerekirse evin ısısı 24°C+ olan bir annemiz 0.5-1.0 TOG değerli uyku tulumu tercih etmeli. Evin ısısı 18°C- olan bir annemiz ise 2.5 TOG değerli bir tulum tercih etmeli. Tulum seçimini tamamladıktan sonra en önemli bir diğer konu ise içine giydirilecek kıyafettir. Onu da tablomuzdan inceleyebilirsiniz.🥰

4 ay 10 günlük canım ... bu dönme mevzusu biraz da yer gibi sert zeminde kendi haline bırakmakla oluyor galiba.. ben hem reflusu var hep kusuyor diye hem de hava soğuk diye pek bırakmadım haliyle alıştırma yapamadi

Aa öyle mi ben hep yatağın üzerine koyuyordum ama olmadı yere de koyayım arada. Kusma bizde de var yüz üstü koyunca hep kusuyor

Ben çok yoruldum ya geceleri kaç defa mama yapıp döküyorum alışamadı Bi türlü bu alerji mamasına aç ama içmiyor çünkü tadı ve kokusu çok kötü anne sütü alamadı yavrum bari doğru düzgün mama içip karnı doysaydı içemeyince ağlayıp duruyorum gecemiz gündüzümüz aynı hep başında duruyorum Bi damla içsin diye 5 6 saat geçer yine içmek istemez pes edip gidip kendi mamasını alcam ama sağlığı için zor tutuyorum kendimi Ahh çok zor keşke emzirebilseydim seni yavrum ben yemezdim en azından 😔😔😔
Canım sakin ol stres yapma stresten etkilenir bebekler başka markaların alerji maması yok mu onlardan denesen mama alan bebekler dört aylıkken ek gıdaya geçiyorlar zaten az az başlarsın sende rahat edersin bebişinde

Canım sakin ol stres yapma stresten etkilenir bebekler başka markaların alerji maması yok mu onlardan denesen mama alan bebekler dört aylıkken ek gıdaya geçiyorlar zaten az az başlarsın sende rahat edersin bebişinde
Bi aya yakındır veriyorum ama sabırlı olmaya çalışıyorum ama çok üzülüyorum hepsinin tadı aynıymış dedi doktor bende korkuyorm acaba ek gıdada yese tamamen bu mamayı içmek istemese nasıl yaparım onların tadını alcak sonuçta

X