2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Kizlar merhaba ben bebek arabası almamistim. Yegenimden kalan vardı ama o da çok güvenlikli gelmiyor bana. Yeni almam lazım onerebileceginiz bir marka model var mı? Kullanıp memnun kalanlar yardım edebilirler mi?
britax römer kullanıyorum ben, oto koltuğu olarak da kullandığım için güvenlik açısından başarılı bir marka

İyi akşamlar arkadaşlar. Alerjimiz, geçmeyen konak ve kızarıklıklarımız için deneyimlediklerimi yazıcam. Aşağı yukarı 10 gün oldu alerji tanısı koyulalı ve ben o gündür sıkı bir süt ürünleri diyeti yapıyorum. İçeriğinden emin olmadığım herşeyi listemden çıkardım ekmek dahil. Sebze meyve ve et ağırlıklı besleniyorum. Bol su hoşaf içiyorum tabii. Doktorumuz mustela stelatopia krem önerdi kızarıklıklar için ama fayda göremedik.nemlendiriciliği güzel ama çözüm olmadı. Fakat tüm vücut masajı için kullanabiliriz. Hipokort ile değiştirdik kremi fakat lütfen böyle bişey başınıza gelirse doktora danışmadan kullanmayın kortizonluymuş bu krem. Kremi iki parmağımın arasında inceltip parmağımın üstünde kalanı sürüyorum. Buna rağmen tek seferde geçirdi. Duş sonunda son döktüğüm suya bebek yağı damlatıyorum karıştırıp vücuduna son kez döküyorum. Geçmeyen konağımızı babenin konak şampuanı ve mustelanın konak kremi tek seferde çözdü. Aylardır boşuna yıpranmışız. Çok şükür uykuları bile daha derin şimdi can acısından uyuyamıyordu sanırım. Şimdi kafamdaki tek soru işareti ek gıdaya geçişimizde ben bu çocuğa kalsiyum desteğini nasıl sağlıcam? Süt ürünlerini nasıl vericem. Bir sonraki doktor ziyaretimizde bunu öğrenmeliyim.
Bephanthen sensiderm denemiş miydiniz kızarıklıklar için?

İyi akşamlar arkadaşlar. Alerjimiz, geçmeyen konak ve kızarıklıklarımız için deneyimlediklerimi yazıcam. Aşağı yukarı 10 gün oldu alerji tanısı koyulalı ve ben o gündür sıkı bir süt ürünleri diyeti yapıyorum. İçeriğinden emin olmadığım herşeyi listemden çıkardım ekmek dahil. Sebze meyve ve et ağırlıklı besleniyorum. Bol su hoşaf içiyorum tabii. Doktorumuz mustela stelatopia krem önerdi kızarıklıklar için ama fayda göremedik.nemlendiriciliği güzel ama çözüm olmadı. Fakat tüm vücut masajı için kullanabiliriz. Hipokort ile değiştirdik kremi fakat lütfen böyle bişey başınıza gelirse doktora danışmadan kullanmayın kortizonluymuş bu krem. Kremi iki parmağımın arasında inceltip parmağımın üstünde kalanı sürüyorum. Buna rağmen tek seferde geçirdi. Duş sonunda son döktüğüm suya bebek yağı damlatıyorum karıştırıp vücuduna son kez döküyorum. Geçmeyen konağımızı babenin konak şampuanı ve mustelanın konak kremi tek seferde çözdü. Aylardır boşuna yıpranmışız. Çok şükür uykuları bile daha derin şimdi can acısından uyuyamıyordu sanırım. Şimdi kafamdaki tek soru işareti ek gıdaya geçişimizde ben bu çocuğa kalsiyum desteğini nasıl sağlıcam? Süt ürünlerini nasıl vericem. Bir sonraki doktor ziyaretimizde bunu öğrenmeliyim.
Canım kaçıncı günden sonra rahatlama oldu minnoşda?ne yiyosun mesela ?ben hep şüpheliyim ama gaz dılında bi belirti yok uykulatımız berbat belki gazdır ama süt diyetini de denemek istiyorum.bide süt alerjisi olan Bebeklerde yumurta be inek etinese alerji olurmuş genelde ee sadece marul yemek geliyo aklıma 😁

Hayırlı olsun bebekle yerleşme taşınma ne zordur kimbilir atlamışsın sevindim 😊kuzu nasıl döndümü memeye
Tesekkur ederim canim .. tasinmak benim kaderim, yaşam felsefem oldu. Hamileyken de taşındım. hatta kizlik soyadim da yolcu ve bebekligimden beri ordan oraya taşınıp durdum alıştım artık 😅 Kuzu canı isterse kırk yılda bir 2-3 dk emiyor istemezse hiç .. ama genel beslenme şeklimiz artık sağarak verme şeklinde 😊

Canım ana kalsiyum kaynağı yine sen olacaksın, süt vasıtasıyla senin kemikler yani 😀 bebegin ek gidasindan ziyade kendi beslenmene bu konuda ek yapman gerekecektir

Canım kaçıncı günden sonra rahatlama oldu minnoşda?ne yiyosun mesela ?ben hep şüpheliyim ama gaz dılında bi belirti yok uykulatımız berbat belki gazdır ama süt diyetini de denemek istiyorum.bide süt alerjisi olan Bebeklerde yumurta be inek etinese alerji olurmuş genelde ee sadece marul yemek geliyo aklıma 😁
Bende öyle ilk 2 gün falan sudan çıkmış balığa döndüm. Burada da yazmıştım hatta ben ne yicem diye. Ama alıştım şimdi alternatif çok esasen canım istemese sorunda yok aslında :) 1 haftadan sonra rahatladı. Uykuya bile kolay geçiyor, derin uyuyor. Çok şükür. Dün aşı sarstı biraz ama toparlayacak inanıyorum ❤️ Yumurtada dokunuyor zaten o doğduğundan beri çok yiyemiyordum şimdi tamamen kestik. Sabah kahvaltıda meyve yiyorum domates salatası yapıyorum çorba içiyorum(terbiye etmeden) Kemik suyuna patates haşlıyorum havuç haşlıyorum. Sebze yemeklerini yiyorum. Balık yiyorum. Patates salatası yapıyorum gelip gidip çerez gibi onu yiyorum. Yani bulunuyo mutlaka bişeyler.

Canım ana kalsiyum kaynağı yine sen olacaksın, süt vasıtasıyla senin kemikler yani 😀 bebegin ek gidasindan ziyade kendi beslenmene bu konuda ek yapman gerekecektir
Hamileliğin son zamanlarında ve doğumdan sonra bi ara velbon kullanmıştım. Onu sorayım bari doktora. Kullanabilirim heralde. Kalsiyum magneyzum d vitamini vardı içinde

Birde hoşafım eksik olmaz :) kurudut ve kayısı.

Peki bu allerjik durumlardan dolayı aşılarında farklı bişey yaşadın mı? Bizim bugün 4. Ay aşımız oldu kırmızı sinek ısırığı gibi şeyler oldu vücutta. Alerjiye bağlı aşıya tepkimi acaba diye düşündüm

Asilarda herhangi bir sorun yasamadik cok sukur, senin ki aşı kaynaklı mi öğrenmek gerekir, eger öyleyse belki digerlerini de yaptırmamak gerekebilir belki

Asilarda herhangi bir sorun yasamadik cok sukur, senin ki aşı kaynaklı mi öğrenmek gerekir, eger öyleyse belki digerlerini de yaptırmamak gerekebilir belki
Oldu 5-6 tane geçti hemen ama. Panik oldum ben. E aşıdan sonra oldu. Ondan sebeptir heralde. Sinek ısırığı gibiydi. Peki aşıdan kaynaklı olsa yaptırmayıp napıcaz? Bu risk nasıl göze alınacak? 🥺

Canim hangi emzigi aldi bebegin. Bizimki tutmuyor artik. Damaksiz kullaniyorum diye mi ama ilk 1 yil damaksiz oneriyorlar. Kaucuk mu alsam. Inatla atiyor agzindan ki eskiden cok guzel tutardi

Canim benimki kauçuk emzigi geç sevmedi, agzina bile sürmek istemiyor anında atıyor, mamajoo ortodontik silikon emzik kullandim onlari sevdi alisti, sonra suavinex, nuk ve wee verdim hepsini aldi 😊 kucuk kiz daha kolay alisti

İnsallah bizimde geçicidir ya 4 saat 5 saat boyunca bişey içmek istemiyor itip duruyor ağlıyor

Normalde emzirenlerde 3. Aylarda meme reddi yasamaya başlıyorlar, belki bizimkide aynisdir🤷🏼‍♀️ insallah gecer ama bende bi an ayni şeyleri düşünmüştüm, ya sut icmezse neyle beslenicek diye neyseki geciyor cok sukur ama yinede eskisi kadar cok yemiyor yine biraz azalma var, 5 olcekten 4 e düştük.

Oldu 5-6 tane geçti hemen ama. Panik oldum ben. E aşıdan sonra oldu. Ondan sebeptir heralde. Sinek ısırığı gibiydi. Peki aşıdan kaynaklı olsa yaptırmayıp napıcaz? Bu risk nasıl göze alınacak? 🥺

Bazen aşının icerigindeki birseye alerji olabiliyor, o asi yapılmaz digerleri yine yapilabilir mesela. Malesef asilardan once alerji testi vs gibi bisey yapılmadığı için ancak bi reaksiyon olursa o zaman bakılıyor

Bazen aşının icerigindeki birseye alerji olabiliyor, o asi yapılmaz digerleri yine yapilabilir mesela. Malesef asilardan once alerji testi vs gibi bisey yapılmadığı için ancak bi reaksiyon olursa o zaman bakılıyor
Ne tuhaf madem alerjjisi var neden ilk karmada belli etmedi dimi ama

X