2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Sağol canımm :) ben artık 4-6 aylık aktiviteler yaptırıyprum internette bir çok etkinlik var. Bebek oyunları kitabim var ondan da yararlanıyorum. Pdf olarak da var atabilirim sana da isterden kuzum. Ama geçen ay en çok parmak kuklalarıyla farklı tonlamada sesler, elleriyle kavrama, bir gün sağ el bir gün sol el üzerine odaklanıyordum. Aynı şekilde boyun kasları için yüz üstü aktivite yapıp önüne hışırtılı kitap koyuyordum sayfaları çevirip oyalıyordum yarı emekler pozisyona geldi rahatça üst vücudunu baya rahat havaya kaldırıypr. Aynı şekilde bir gün sol bir gün sağ taraf ağırlıklı oynatarak boynunu da güçlendirmeye çalışıyorum. Sonra kendi çıkardığı gıı-guu-moo gibi sesleri tekrar ederek konuşuyorum onun dışında her dakika büyük insanmış gibi konuşuyorım. Geceleri uyumadan önce gazını çıkarırken o gün içerisinde yaptığımız herşeyi, gittiğimiz yerleri anlatıyorum. Bir sonraki gün için yapacaklarımızı anlatıyorum. Ufak ufak kısa masallara da başlaım. Bazen kendi okuduğum romanları dahi sesli okuyup erkek sesi, kadın sesi vs seslerde tonlamalar yapıyorum. Müzik açıyorum farklo dillerde farklı ritimlerde bir gün ispanyok, bir gün hint, bir gün fransız vs gibi :) Benim yardımımla el çırpıyoruz ritme göre ya da jimlastik yaptırıyorum.
Oyun alanına koyuyorum kendi uzanıp oyuncaklarıyla oynuyor, vuruyor ellerini kullanıyor. Zorda kalmadıkça kucağa almıyorum her yerini rahatça kullansın, kaslarını çalıştırsın diye.
Artık zeka kartları ilgisini çekmiyor bizimkinin. Renkli şeylere ilgi duymaya başladı ama ilk 2 ay zeka kartlarıyla da baya oynadık. Atladığım şeyler mutlaka vardır ams genel olarak böyle canım:)
Rica etsem bana da yollayabilir misin? :)

Hanımlar bebeği 81 günlükken Bi atak faln oldu mu ya uyku düzeni değişti bide mama içmiyor dünden beridir 3 saati geçiyor zorla 90 ml bile içmiyor mamadan mı sıkıldı acaba ya 🙁

Arkadaşlar selam herkese. Bir sorum olacak 2 veya daha fazla dil eğitimi verecek olanlar nasıl bir metod izleyecek ya da çevrelerinde böyle birileri varsa nasıl metod izlediler? Anne bir dili baba diğer dili mi konuşmalı yoksa bir gün bir dil diğer gün öbür dil şeklinde mi gitmeli bilemiyorum çok farklı yöntemler var. 3 dilli eğitime başlamak istiyorum kitap önerilerine de açığım. Daha erken gibi asılnda ama bizimki muhabbeti çok seviyor hep kendiyle konuşulsun istiyor kendi de hece hece bir şeyler konuşuyor sürekli. Bu kadar ilgiliyken başlayayım diyorum yavaştan.
Biz şimdilik evde kürtçe ve türkçe konuşuyoruz okula gidincede öğrenir zaten fransızcayı ama türkçeyi daha iyi öğrenmesini çok istiyorum

Biz şimdilik evde kürtçe ve türkçe konuşuyoruz okula gidincede öğrenir zaten fransızcayı ama türkçeyi daha iyi öğrenmesini çok istiyorum
Biz şimdilik sadece türkçe gidiyoruz ama inglizce ce fransızca başlamak istiyorum. Dediğin gibi okulda öğrenecek ama okula başladığında arkadaşlık kuramamasından, derdini öğretmene anlatamamasından çekiniyorum. 3 yaş zorunlu eğitim 3 yaşa kadar fransozcayı da öğretmemiz lazım

Benim kız çok ağladığı için normal herşey dahil otele gitmedik aslında yer ayirtmisdik Alanya dan ama ben gelemem dedim siz gidin diye onlarda sensiz olmaz dediler Mersin'e pansiyon a karar verdik çünkü yemek sırasında falan devamlı ağlayan bı bebekle kalabalikda hiç rahat edemezdik insanlar tatile geliyor benim yüzümden rahatsız olsun istemem. Ama eğer sizde bizim gibi sakin bı yere gitmek isterseniz aile otellerini pansiyonu öneririm yemekleri dışarda yer gelirsiniz benim büyük kız la oğlan çok istedi 1 senedir bekliyoruz tatili diye . 1 sene yine gider bize aman hasta olmayalım da 😁
Evet otelden ziyada pansiyon daha çok içime siniyo. Arabamızlada hiç durmadan gidip gelinirse sorun yok gibi. Valla hem hastalık hem şimdi mevsim değişimine gelmeyelim.

Kızlar bebeğim 3 tür durup dururken kendi kendine katlircasina ağladı bu ağlama diğerlerinden farklı şekilde oldu bir kere yatakta dururken aldım kriz geciren e kadar ağladı bu yerini incittim sanırım dedim yok o da değil aynısını bu akşam babasına bakarken yaptı hiç bişey yok birden öyle bi agladi ki aşı oldugundaki ağlama gibiydi
Benimki de geçen gün uyur uyanık haldeyken babası öpmüş bir ağlamaya başladı ama dediğiniz gibi canı yanmış gibi ağlıyordu korktum kucağıma aldım pışpışladım poposuna hafif hafif vurunca sakinleşti emzirince uyudu

Benimki de geçen gün uyur uyanık haldeyken babası öpmüş bir ağlamaya başladı ama dediğiniz gibi canı yanmış gibi ağlıyordu korktum kucağıma aldım pışpışladım poposuna hafif hafif vurunca sakinleşti emzirince uyudu
Aynen bende sakinlestrip emzirip uyuttum dalıyor diyecem de bazen gözleri açık bakıyor öyle oluyor 3 kez oldu

X