2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Tatile gittiniz mi siz?
🙈Evet canım geçen perşembe konya dan Mersin'e gittik 3 gece kaldık kayınvalidem ve kayinpederimle yan yana odalarda bahçeye salıncak kurduk bı pansiyondu kimse yokdu hergun 1 saat kayınvalidem bakdi ben denize girdim yemegimizi falan kendimiz yaptik ama donusde ashabı Kehf mağarasına gittik orası çok kalabalikdi sadece ordan tedirgin oldum maskemiz vardı ama yine de maskesiz çok insan vardı gözümüzden falan bulastimi diye

Kızlar tatilden gelen bi yakınımız gelmek istyo , kabul etsemmi cok kararsızım 3 aydır ertelıyoruz ,ama tatılden yenı gelmiş olması risk gelıo bana

Kızlar bebekleriniz yüzüstü yatarken başlarını kaldırmaya ve dik tutmaya nezaman başladı ve sırtüstü yatarken ellerinden tutunca kafalarını kaldırıp kalkmaya çalışmaya nezaman basladilar

🙈Evet canım geçen perşembe konya dan Mersin'e gittik 3 gece kaldık kayınvalidem ve kayinpederimle yan yana odalarda bahçeye salıncak kurduk bı pansiyondu kimse yokdu hergun 1 saat kayınvalidem bakdi ben denize girdim yemegimizi falan kendimiz yaptik ama donusde ashabı Kehf mağarasına gittik orası çok kalabalikdi sadece ordan tedirgin oldum maskemiz vardı ama yine de maskesiz çok insan vardı gözümüzden falan bulastimi diye
Bebekli tatil yeterince yorucudur zaten. Bir de hastalığı düşünmekten iyice yoruluyor insan sanki. Eşimle büyük oğlanda istiyor. Ama ben cesaret edemiyorum. Nasıl vazgeçirsem diye düşünüyorum.

Arkadaşlar selam herkese. Bir sorum olacak 2 veya daha fazla dil eğitimi verecek olanlar nasıl bir metod izleyecek ya da çevrelerinde böyle birileri varsa nasıl metod izlediler? Anne bir dili baba diğer dili mi konuşmalı yoksa bir gün bir dil diğer gün öbür dil şeklinde mi gitmeli bilemiyorum çok farklı yöntemler var. 3 dilli eğitime başlamak istiyorum kitap önerilerine de açığım. Daha erken gibi asılnda ama bizimki muhabbeti çok seviyor hep kendiyle konuşulsun istiyor kendi de hece hece bir şeyler konuşuyor sürekli. Bu kadar ilgiliyken başlayayım diyorum yavaştan.
Merhaba canim biz de 2 dil uzerinden gidicez. Esim ingilizce ben turkce seklinde konuscaz. Arkadasim da esi arapca konustu,kendisi turkce ve cocuk su an hem cok algilari acik hem de alici dili cok iyi. Gerci abim bu metodu uyguladi ve yegenim cok gec konusunca 2 dil yuzunden oldu deyip sadece turkceye donduler. Sonra ikinci cocukta sadece turkce konustuklari halde cocuk gec konustu ve anladik ki gec konusmasi genetikmis😂ama is isten gecmisti. 3 dil nasil olur bilemiyorum tabi🤷‍♀️

Kızlar bebekleriniz yüzüstü yatarken başlarını kaldırmaya ve dik tutmaya nezaman başladı ve sırtüstü yatarken ellerinden tutunca kafalarını kaldırıp kalkmaya çalışmaya nezaman basladilar
Kucaktayken dik tutuyor ama yuz ustu yatmayi sevmediginden cok tutmuyor malesef. Yegenim 6 aylikken basini tutabildi herkesin cocugu farkli oluyor

Canımm teşekkür ederim 🤗 atarım tabii ki sana da pdf i. özelden mesaj attım sana. Bu ara annemin yanındayım vaktim çok bol önceye nazaran kuzum :) e artık bebeklerin algılar da açıldı sürekli ilgi alaka aktivite istiyorlar :) bu kadar ilgisi açıkken ot gibi büyütmek istemiyorum açıkçası :))
Bana da atar misin canim?

Bebekli tatil yeterince yorucudur zaten. Bir de hastalığı düşünmekten iyice yoruluyor insan sanki. Eşimle büyük oğlanda istiyor. Ama ben cesaret edemiyorum. Nasıl vazgeçirsem diye düşünüyorum.
Benim kız çok ağladığı için normal herşey dahil otele gitmedik aslında yer ayirtmisdik Alanya dan ama ben gelemem dedim siz gidin diye onlarda sensiz olmaz dediler Mersin'e pansiyon a karar verdik çünkü yemek sırasında falan devamlı ağlayan bı bebekle kalabalikda hiç rahat edemezdik insanlar tatile geliyor benim yüzümden rahatsız olsun istemem. Ama eğer sizde bizim gibi sakin bı yere gitmek isterseniz aile otellerini pansiyonu öneririm yemekleri dışarda yer gelirsiniz benim büyük kız la oğlan çok istedi 1 senedir bekliyoruz tatili diye . 1 sene yine gider bize aman hasta olmayalım da 😁

Benim kız çok ağladığı için normal herşey dahil otele gitmedik aslında yer ayirtmisdik Alanya dan ama ben gelemem dedim siz gidin diye onlarda sensiz olmaz dediler Mersin'e pansiyon a karar verdik çünkü yemek sırasında falan devamlı ağlayan bı bebekle kalabalikda hiç rahat edemezdik insanlar tatile geliyor benim yüzümden rahatsız olsun istemem. Ama eğer sizde bizim gibi sakin bı yere gitmek isterseniz aile otellerini pansiyonu öneririm yemekleri dışarda yer gelirsiniz benim büyük kız la oğlan çok istedi 1 senedir bekliyoruz tatili diye . 1 sene yine gider bize aman hasta olmayalım da 😁
Kaldığınız pansiyonun adı neydi acaba

Ben daha ayı dolmadan yüzüstü yatırmaya başladım bi yerde okumuştum günde 10 dk yatırın diye ilk başlarda hemen kafası düşüyordu ağlıyordu ama şimdi alıştı baya duruyo yüzüstü ve dün başladım ellerinden tutup kaldırmaya , bir iki kere yaptım kalkıyor hatta sırt üstü kucağımda tuttuğum zaman öne atıyor kendini... ama bu her çocukta farklılık gösterebilir ben çok çalıştırdım ağlasada yüzüstü bi şekilde oyaladım oynattım o şekilde alıştı o da 7 haziranda doğdu bu arada 3 ay 6 günlüğüz.

Dışarda yemek yıyor musunuz, ben bundan da tırsıyorum okdr ozledımki dısarda yemek yemeyi :)) catal kaşık temızlıgıne takılıyorum,garson üstune ya öksürğrse hapsurırsa dıye takıyorum fln delırttı bu kovid beni

Doktorun ne dıyor onemli olan o , mesela bu ay bızım doktor da oturtmaya çalıstı, ayaklarının ustunde tutmaya calıstı hatta bızım kız duramadı , ayakları hep kurbaga gıbı yapıo:)) sorunmu hocam dedim , hayır sadece bunla degerlendiremeyiz,fiziksel gücü iyi dedi , bence kıyas yapma asla , dr unu dinle:KK66:

Kızlar bebeğim 3 tür durup dururken kendi kendine katlircasina ağladı bu ağlama diğerlerinden farklı şekilde oldu bir kere yatakta dururken aldım kriz geciren e kadar ağladı bu yerini incittim sanırım dedim yok o da değil aynısını bu akşam babasına bakarken yaptı hiç bişey yok birden öyle bi agladi ki aşı oldugundaki ağlama gibiydi

Dışarda yemek yıyor musunuz, ben bundan da tırsıyorum okdr ozledımki dısarda yemek yemeyi :)) catal kaşık temızlıgıne takılıyorum,garson üstune ya öksürğrse hapsurırsa dıye takıyorum fln delırttı bu kovid beni
Her zaman değil tabi ama bebek doğduktan sonra toplam 3 kez falan gittik yemeğe hep zorunlu hallerde yolda falan ama dondurma vs alıp yediğimiz çok oldu disarda

X