- 12 Mayıs 2008
- 3.782
- 3.574
Biz 8 haftalık olduk ama daha hiç olmadı cesaret edemedim Bi türlü eşimi oyalıyorum sürekli
Ilk 3 ayi yapmasak mi acaba :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biz 8 haftalık olduk ama daha hiç olmadı cesaret edemedim Bi türlü eşimi oyalıyorum sürekli
Umarım bir an önce geçerAynen bende öyle günlük ped takıyorum ama o da iyi değilmiş napalım artık mecbur
Düşük riski olanlara ilişki yasak ve bence de olması gereken yani o kadar istiyorum bebeği ondan sonra da bi ilişki için dokuz ay dayanamayacak mıyız ben kızıma hamileyken hiç yapmadım nolur nolmaz diye bişey olsa kendimi suçlar dururdum vicdan azabından rahat edemezdim ama zaten doktorlar söylüyor riskli gebelikse yasak herhangi bir sıkıntı yoksa devam diye
Ben sağlık ocağında ebeye falanda sordum çok sık olmadan olabilir dedi ama sanki soğumuş gibiyim Bi ay daha eşimi nasıl oyalarım bilmemIlk 3 ayi yapmasak mi acaba :)
İnşAllah canım.Umarım bir an önce geçer
En güzeli dokuz ayı beklemek bize göre hava hoş erkekler dayanamıyorIlk 3 ay ve son 1 ay onemli yaziyor internette. Bakalim doktor muayenede ne diyecek
Iki kez idrar kulturu verdim tahliller temiz cikti canimidrardan sonra ağrın varsa idrar yolu enfeksiyonu olabilirsin dr a git idrar tahlili ver sağlık ocağında
Doktorlar genelde ilk gebelik olunca ne olacagını bilmediğinden yasak diolae belirli süre. Ama eger 2. 3. Gebelikse kanama bs bişey yoksa ve düşük tehlikesi yaşamamışsa ilk 3 ay dikkatli olunarak oneriyorlar. Biz bilemedik başta tabi bze de doktor soyledi. İçimden de diyorum eşime o an bebege bişey olursa seni gebertirim. Yani dikkatli olmakta fayda varIlk 3 ay ve son 1 ay onemli yaziyor internette. Bakalim doktor muayenede ne diyecek
Benim de var doktora sordum normal dedi degisen hormonlar etkisiyle oluyor demisti canimKızlar akıntısı çok olan var mı benim acayip akıntım var ya.
Ben de hamileligin basinda enfeksiyon vardi canim b grubu bir fitil verdi doktor su an iyi cok sukur faydasi olur belki sana da baska bir doktora da danisip baktirabilirsin. Bem de de yanma oluyordu akinti da vardi bir deBenimde gerçekten çok ya arada yanma da oluyo enfeksiyon falan mı var anlamadım ki doktor da bişey yapamayız sirkeli suyla yıka dedi.
Canim ben de doktora sordum ilk 12 hafta hic kimseye onermiyorum dedi. Ankarda docentti doktorumKizlar siz cinsellik yasiyor musunuz? Ben bi hafta once ogrendim ogrendigim gune kdr iliskimiz vardi ama ogrendikten sonra korktum en azindan kalp atisini bir duysam oncesinde diyorum. Siz ne durumdasiniz? Pozisyon vs onemli mi? Bebege zarari olur mu? Kanama olanlara mesela yasak koyuyorlar madem zarari yok kanamasi olanlara neden izin vermiyorlar?
İnşAllah normal olsun da benim baya koyu yoğun böyle afedersiniz.Benim de var doktora sordum normal dedi degisen hormonlar etkisiyle oluyor demisti canim
Sürekli bu doktora gidiyorum hamilelikten önceden beri bilmiyorum da inşAllah enfeksiyon falan değildir.Ben de hamileligin basinda enfeksiyon vardi canim b grubu bir fitil verdi doktor su an iyi cok sukur faydasi olur belki sana da baska bir doktora da danisip baktirabilirsin. Bem de de yanma oluyordu akinti da vardi bir de
Canım mutlaka bakarlar bakmama gibi bir lüksleri yok ama 7. HAfta bebek ve kalp atışları için ultrason istiyorlar bir de 12. Hafta ilk trimester raporu ultrasonu istiyorlar biraz daha detaylı. Ayrıca devlete bildiriyor ebe bebeği bu süreçte. Ama 7. Haftadan önce yapılması gereken detaylı kan testleri falan var keşke başka doktor seçseydin. Vitamin ve folik asit başlaman lazım. Neyse az kalmış ama ikinci randevuda aynı sorunu yaşarsan bu kadar bekleme. Başka bir ebe seç. Çok bekledin sen normalde bu kadar sürmüyor. Bu arada bebeği kreşe yazdıracaksan da 6 aylık hamileyken belediyeye başvuru yapman lazım unutmadan söyleyeyim :) bence ver kreşe direkt 3 yaşında zorunlu eğitime başlarsa çok zorlanır fransızcada. Sen bilmiyordun çünkü dili hatırladığım kadarıyla. Ben dili konuşmama rağmen vericm çünkü biz de evde ağırlıklı türkçe konuşuyoruz. Maternelle de bocalar çocuk. Gerçi bunlar çok sonraların olayı ama devletin kreşinde yer bulmak sıkıntı o yüzden hamileyken başvuruyorsun. Sen daha fransada yenisin kulağının arkasında kalsın belki lazım olur diye şimdiden söyleyeyim dedim :)Mrb canım şimdi yediden gün alıyoruz bakmazlarmi
Bakarlarsa sorun yok herhalde sadece 3 ultrason olacakmış öyle dediler bana ama sen bir defa girdin ultrasona o kreş olayı yer değişikliğinden sorun olurmuCanım mutlaka bakarlar bakmama gibi bir lüksleri yok ama 7. HAfta bebek ve kalp atışları için ultrason istiyorlar bir de 12. Hafta ilk trimester raporu ultrasonu istiyorlar biraz daha detaylı. Ayrıca devlete bildiriyor ebe bebeği bu süreçte. Ama 7. Haftadan önce yapılması gereken detaylı kan testleri falan var keşke başka doktor seçseydin. Vitamin ve folik asit başlaman lazım. Neyse az kalmış ama ikinci randevuda aynı sorunu yaşarsan bu kadar bekleme. Başka bir ebe seç. Çok bekledin sen normalde bu kadar sürmüyor. Bu arada bebeği kreşe yazdıracaksan da 6 aylık hamileyken belediyeye başvuru yapman lazım unutmadan söyleyeyim :) bence ver kreşe direkt 3 yaşında zorunlu eğitime başlarsa çok zorlanır fransızcada. Sen bilmiyordun çünkü dili hatırladığım kadarıyla. Ben dili konuşmama rağmen vericm çünkü biz de evde ağırlıklı türkçe konuşuyoruz. Maternelle de bocalar çocuk. Gerçi bunlar çok sonraların olayı ama devletin kreşinde yer bulmak sıkıntı o yüzden hamileyken başvuruyorsun. Sen daha fransada yenisin kulağının arkasında kalsın belki lazım olur diye şimdiden söyleyeyim dedim :)
Hayır canım 3 ultrason olmuyor. İlk 3 ay 2 ultrason biri 7. Hafta diğeri 12. Bebek görülmezse 3 ultrason da olabilir. Sonra down sendromu için test var isteğe bağlı, türkiye de ikili test deniyor sanırım. Sonra her ay ultrasona gireceksin bu da en az 7-8 ultrason ediyor toplamda. Buradan yakın bir arkadaşım daha hamile onun da süreci benimki gibi ilerliyor. Zaten önemli olan ultrason sayısı değil yaptırman gereken kan tahlillerin var bu haftalardan önce. Evet kreş için bulunduğun şehrin belediyesine başvurman gerek.Bakarlarsa sorun yok herhalde sadece 3 ultrason olacakmış öyle dediler bana ama sen bir defa girdin ultrasona o kreş olayı yer değişikliğinden sorun olurmu
Taşınma ihtimali var ondan sordum canım az önce arkadaşım dedi sadece 3 ultrason ondan kafam baya karıştı sen özele falanmı gidiyorsun peki ondanmiacabaHayır canım 3 ultrason olmuyor. İlk 3 ay 2 ultrason biri 7. Hafta diğeri 12. Bebek görülmezse 3 ultrason da olabilir. Sonra down sendromu için test var isteğe bağlı, türkiye de ikili test deniyor sanırım. Sonra her ay ultrasona gireceksin bu da en az 7-8 ultrason ediyor toplamda. Buradan yakın bir arkadaşım daha hamile onun da süreci benimki gibi ilerliyor. Zaten önemli olan ultrason sayısı değil yaptırman gereken kan tahlillerin var bu haftalardan önce. Evet kreş için bulunduğun şehrin belediyesine başvurman gerek.
Sizinki de büyükmüş baya. Çarşamba bakalım ne dicek doktoru. Hayırlısı. Hem çok uzun zaman geçti 14 yıl hem de yaş faktörü var ( 39 ). Pregestron seviyesi düşük olanlar var mı aranızda.. birde o fazla wc ye gitmiyor. 4-5 saatte bir falan gidiyorbende de keseyle yarışır bi kist var. 3 cm şuan ama doğumda almaya bile gerek olmaz normal dedi doktor, ama keseyi ölçmemesi garip gerçekten
Hayır canım herşey devlette. Yani zaten ilk etapta hastaneye gidilmiyor. Ebe ya da jinekolog ilgileniyor ilk 4 ay. Onlar da özel klinik ama devlet geri ödemeli. büyük bir kısmı carte vitale ile size geri ödeniyor. Sigorta varsa yüzde yüzü geri ödeniyor. Onun dışında hastane seçmeniz lazım şimdiden. 3-4 ay sonraya randevu veriyorlar. Aralıkta çağırdı beni hastane. Başvuruyu eylül sonu yaptım. O da normal devlet hastanesi. Aralık ayından itibaren hastane devralacak süreci. Noel tatilinde türkiye ye gideceğim. Belki bir kere de türkiye de baktırırım cinsiyet için falan burada daha belli olmamış olursa.Taşınma ihtimali var ondan sordum canım az önce arkadaşım dedi sadece 3 ultrason ondan kafam baya karıştı sen özele falanmı gidiyorsun peki ondanmiacaba