2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Kızlar bnde 9. Haftamı bitirdim 2 haftadır mide bulantısı yaşıyorum her an kusucakmışım gibi bi his ve rahatsızlık var midemde😒 bu zamana kadar 1 kere sabah çıkardım sadece ama içim dışıma çıktı sürekli çubuk kraker tüketmeye başladm sabahları o biraz rahatlattı. Bide bişey sormak istiyorum ani hareket yapınca mesela oturduğum yerden kalkınca fln kasığımda belli bi yerde batma oluyo sizdede oluyo mu her zaman değil ama ara sıra🤔

Kızlar cilt bakım urunu olarak ,makyaj malzemesi oje vs diş macunu vs ozel kullandıgınız marka var mı ,hamılelere ozel zararsız ?
Ben hamilelikten önce de parabensiz, mümkün olduğunca iyi içeriklere sahip ürünleri kullanmaya çalıştığım için bir değişiklik yapmadım. Cİlt bakım ürünleri ve makyaj ürünlerinde markası belli olmayan ya da çok uygun fiyatlı ama zararlı kimyasal dolu vs ürünleri kullanmayın onun dışında bence bir problem olmaz.
Cilt bakım ürünlerinden krem, yüz yıkama jeli ve tonik sık kullanıyorum. Onları da kendimi bildim bileli hep eczaneden alırım genelde içinde termal su bulunduran markalar ( vichy, avene, la roche posey vb).
Makyaj malzemeleri genelde çok masum değil ama daha kaliteli ürünlere yönelmek, tarihi geçmiş ürün kullanmamak gerek. Bir de ten makyajı sık yapılmazsa daha güzel olur bence.
Diş macunu da uzun süre bekletilmediğinden ve yutulmadığından dolayı bebeğe çok zararı olacağını düşünmüyorum markanın açıkçası :) klasik her zamanki diş macunuma devam ediyorum. Azalttığım tek şey ten makyajı çünkü ciltte uzun süre bekliyor ve emiliyor.

Ben hamilelikten önce de parabensiz, mümkün olduğunca iyi içeriklere sahip ürünleri kullanmaya çalıştığım için bir değişiklik yapmadım. Cİlt bakım ürünleri ve makyaj ürünlerinde markası belli olmayan ya da çok uygun fiyatlı ama zararlı kimyasal dolu vs ürünleri kullanmayın onun dışında bence bir problem olmaz.
Cilt bakım ürünlerinden krem, yüz yıkama jeli ve tonik sık kullanıyorum. Onları da kendimi bildim bileli hep eczaneden alırım genelde içinde termal su bulunduran markalar ( vichy, avene, la roche posey vb).
Makyaj malzemeleri genelde çok masum değil ama daha kaliteli ürünlere yönelmek, tarihi geçmiş ürün kullanmamak gerek. Bir de ten makyajı sık yapılmazsa daha güzel olur bence.
Diş macunu da uzun süre bekletilmediğinden ve yutulmadığından dolayı bebeğe çok zararı olacağını düşünmüyorum markanın açıkçası :) klasik her zamanki diş macunuma devam ediyorum. Azalttığım tek şey ten makyajı çünkü ciltte uzun süre bekliyor ve emiliyor.
Sagol canım benim 🤗

Kızlar bnde 9. Haftamı bitirdim 2 haftadır mide bulantısı yaşıyorum her an kusucakmışım gibi bi his ve rahatsızlık var midemde😒 bu zamana kadar 1 kere sabah çıkardım sadece ama içim dışıma çıktı sürekli çubuk kraker tüketmeye başladm sabahları o biraz rahatlattı. Bide bişey sormak istiyorum ani hareket yapınca mesela oturduğum yerden kalkınca fln kasığımda belli bi yerde batma oluyo sizdede oluyo mu her zaman değil ama ara sıra🤔
Ben de 9. Haftamdayım. Aynı sizin gibiydim ben de. Ağzıma sürekli hastaymışım gibi bir tat, sürekli bulantı hissi vs. Bu hafta yaşadığım ülkede iş tatili oldu malum cadılar bayramı vs derken :) ben de dinlenme fırsatı buldum. Dinlenince ve iyi uyuyunca bulantılarım yarı yarıya azaldı. Kabızlık sorunu varsa onu çözün, aşırı gaz mide bulantısını ikiye katlıyor. Yoğurtlu makarna, süt, ayva, elma, kraker, kızarmış ekmekle yağsız peynir bana iyi gelen yiyecekler oldu. Normalde asla süt içemezdim. Daha önce sevdiğim ama şimdi yiyemediğim bazı yiyecekler de oldu; balık, domates, zeytin, genel olarak birçok sebze gibi. Ebeye mesaj attım multivitamin verdi yemek istemediğin hiçbir şey için kendini zorlama dedi. Ayrıca benim de ters hareketlerimde kasıkta batma oluyor. Normal diye düşünüyorum :)

Yok benim daha 5+4 kucuk yani. Senin gorunur bi dahakine insaAllah. Benim de insaAllah gorunur. Gec dollenme olayi olabiliyormus gorunmeyedebilir. Bakalim hayirlisi artik
Benimkide 4.5 civari zaten son adetimle uyumlu degil insAllah canim goruruz umarim
yok carsamba kese gormeye gitcem iste ama stresliyim yani bir nefes alamadım hala canım sorma
Iyi dusun iyi olsun stres yapma ne zaman stres yapsam lekelenmem artiyo gerceksen stres uzuntu cok onemli kendine bebegine yansitma

Kızlar cilt bakım urunu olarak ,makyaj malzemesi oje vs diş macunu vs ozel kullandıgınız marka var mı ,hamılelere ozel zararsız ?
Ben pek takilmamistim kozmetik urunlerine zaten kullandigim seyler bilindik markalar ucuz merdiven alti yogun parfumlu parabenli olmadigi surece sorun olucagini sanmiyorum
Yinede kafana takicak olursan sante markasinin urunleri organik.

Ben de 9. Haftamdayım. Aynı sizin gibiydim ben de. Ağzıma sürekli hastaymışım gibi bir tat, sürekli bulantı hissi vs. Bu hafta yaşadığım ülkede iş tatili oldu malum cadılar bayramı vs derken :) ben de dinlenme fırsatı buldum. Dinlenince ve iyi uyuyunca bulantılarım yarı yarıya azaldı. Kabızlık sorunu varsa onu çözün, aşırı gaz mide bulantısını ikiye katlıyor. Yoğurtlu makarna, süt, ayva, elma, kraker, kızarmış ekmekle yağsız peynir bana iyi gelen yiyecekler oldu. Normalde asla süt içemezdim. Daha önce sevdiğim ama şimdi yiyemediğim bazı yiyecekler de oldu; balık, domates, zeytin, genel olarak birçok sebze gibi. Ebeye mesaj attım multivitamin verdi yemek istemediğin hiçbir şey için kendini zorlama dedi. Ayrıca benim de ters hareketlerimde kasıkta batma oluyor. Normal diye düşünüyorum :)
Ben de esnerken karnımın sol tarafı drgısık oluyo karınca gibi vs . Kızlar egilip uzanıyomusunjz siz ya ,ne bıleyım corap ayakkabı gıyerken fln ? Bi de ben gece çok deli uyuyorum sert donusler yapıyorum sankı inş zarar vermıyorumdur

Ben pek takilmamistim kozmetik urunlerine zaten kullandigim seyler bilindik markalar ucuz merdiven alti yogun parfumlu parabenli olmadigi surece sorun olucagini sanmiyorum
Yinede kafana takicak olursan sante markasinin urunleri organik.
Çok pipirikliyim ya ellerım kupkuru oldu bişey surmuyorum korkumdan :)

Ben de esnerken karnımın sol tarafı drgısık oluyo karınca gibi vs . Kızlar egilip uzanıyomusunjz siz ya ,ne bıleyım corap ayakkabı gıyerken fln ? Bi de ben gece çok deli uyuyorum sert donusler yapıyorum sankı inş zarar vermıyorumdur
Kanama ve düşük riski yoksa tabii ki eğilirsiniz. Yani halter kaldırmayın tabi ama çorap giymek makine doldurmak boşaltmak, ev süpürmek gibi rutin işler tabii ki yapılabilir bence. Uyurken dönmenin bebeğe zarar vereceğini hiç sanmıyorum. ZAten düşük olcaksa ayaklarınızdan tavana bağlasalar oluyor maalesef. DÜşük riski olup sürekli dinlenip yattığı halde bebeğini kaybeden arkadaşlarımız oldu. Ekstra ağır kaldırmayıp kendinizi çok yormadığınız sürece rutin hayata devam edilebilir tabi doktorun ekstra bir uyarısı yoksa. Bence hiç bunlara takılmayın.

Iyy balık yemeyi bırakın ismi geçince bile midem bulanıyo görünce bile içim bi hoş oluyo😢 eşimde ye ye faydalı diyip duruyo ama içim almıyo onun dışında başka bişey çıkmadı henüz gözümden inşallah da çıkmaz kötü bi durum☺️ Bende hep soğuk kokusuz yemeklere yöneliyorum daha çok hoşuma gidiyo hergün yoğurt süt ayran yumurta tüketiyorum meyve kuruyemiş tüketiyorum

Ya ben sabahları farkında olmadan geriliyorum önceden dha çoktu şimdi bilinçaltıma soktu daha azaldı ama iyi mi kötü net bilmiyorum bişeye uzanmaya gelince zorlayıcı bi şekilde uzanmıyorum ama elimi yeri geliyo yukarı uzatıyorum zorlanmıcak şekilde bu kadarının sorun olcağını düşünmüyorm plates bile yapmaya başlayabilrsinz bu ay diye okumuştum platestedr hep esneme hareketleri oluyo bizim bu kadarını yapmamızdan hiç bişey olmaz allahın izniyle😇

benim kanamam olmaz ki. bebegimin kalbi durdugunda bile kanama filan hic bir seyle belli etmedi. doktora gidib tesadufen oyrendim kalbinin atmadigini. yani benim icin kanama yoksa sorun yok demek değil. belki kimine gore şansliyim, bedenim gebeligi cok iyi tutuyor, kanama duşuk riski falan, bunlari hic yaşamiyorum, ama kanama olunca doktora gidib onlem ala biliyorsun. ama kalbi durdugunda bişeyle seni uyarmiyor risk var diye. kanama yoksa sikinti yokdur diyemiyorsun. her doktora gitdiginde yuregin agzinda, şimdi kalbi durmuş atmiyor diyecey diye
İki kez yaşadım senin gibi hiç kanamam olmadan hemde sonra pıhtılaşma çıktı iğne kullaniyorum

Hanımlar benim belirtilerim hiç yok başlangıçta da öyle bulantim vs olmadı sadece ara ara sol kasik ve bel ağrım vardı 5+4 um benimle aynı tarihlerde olup belirtisiz.olan var mi
Benim midem bulanıyor canım ama çıkarmadım daha aşırı değil daha başka belirti yok bende de

Benim dis macunum florursuzdu zaten,sampuanim da parabensizdi devam ediyorum bunlara ama serumlarim vardi onlari kullanmiyorum. Gunes kremini birakamadim hala. Hamilelere uygun ne var diye bakiyorum ama bulamadim net bisi. El kreminden de bisi olacagini sanmiyorum kullaniyorum yani

İki kez yaşadım senin gibi hiç kanamam olmadan hemde sonra pıhtılaşma çıktı iğne kullaniyorum
gecmis olsun canim. ben rutin pihtilasma tahlili yaptirdim cikmadi ama genetik faktor trombofli paneli filan onlari yaptirmadim. 1duşukde doktor gerek duymadi, normal dedi

X