- 19 Kasım 2019
- 53.599
- 136.095
- 698
- Konu Sahibi haveaniceday
-
aslında çok pes edip ağladığım zamanlar oluyor modum düşüyorBal0ncuk canım valla sabrine ve azmine hayran kaldım valla .sen bu azimde oldukça tüp bebeğe felan gerek kalmaz canım hiç merak etme inşallah hayırlısıyla bir an önce bebeğine kavuşursun Yazdıklarından sonra bana da ayrı bir gaz geldi
Ay inşallah o 3 ayda olur inşallah .Zaten bazen doktorların yönlendirmesiyle boşa zaman harcıyoruz .İnşallah bu doktor size iyi gelir .Bizde doğudayız Kaan aydos a gidecektik ama genetik testlerin çakmasını beklerken zaman kaybetmeyelim dedik özel hastanede bir ürologla başladık.Genelde aynı ilacı vermiş başlangıçta Kaan Aydos da .İnşallah hormonları bozmamıştır .Çünkü hormonlarımız normaldi ona göre verdi hormon ilacını .15 gün sonra tekrar sperm testi verecek .Duruma göre tüpe başlayacağız ya da başka bir doktora artık .Sizin normal yoldan olma umudu var .Bizde o da yok.Resmen ilk başta sperm yoktu bileaslında çok pes edip ağladığım zamanlar oluyor modum düşüyor
ama sonra bakıyorum elde birşey yok hopppp kalkıyorum
üstelik ben çok büyük hayal kırıklığı yaşadım
düşünsenize 9 ay uğraş ve sonuç 0 :) ama sebebini hala çözemedim
yani ilaca başladıktan 4 ay sonra test verdi eşim istanbul düzen lab. %35 ileri hareket çıktı morfoloji 2 veya 3tü
sonra memlekete geldi 7.ayda birdaha test verdi ileri hareket %3 tü şaştık kaldık.. doktorda kemküm felan yapınca.. hormon testini kendi ağzımla isteyince hadi yallah dedim
kaan aydos celalettin peru bize uzak ve aşırı kalabalık diye, başka bir ürolog buldum kliniği olan
Kaan Aydos yolunda ilerliyor,ultrasonumuz temizdi varikosel yoktu.. kendide baktı yok dedi ama elle muaynede başlangıç varikosel var dedi ama şuan ameliyat etmiyecem dedi
7 aydır var olan lökositi doktorumuz görmemiş sayımız 4 milyondu hareketimiz yoktu morfolojimiz 0 dı
bu doktor gördü umudunuz kaybetmeyin ne hastalar var dedi.. bize videolar izletti hastalarının umud verdi bizde inandık aslında inanmadık başka çaremiz yoktu15 günlük lökosit tedavisi verdi sanada bulaşmıştır sende doktora görün dedi ve haklıydı eşimden bana enfeksiyon bulaşmıştı.. bende tedavi gördüm.. sonra kontrole gittik
sayımız 12 milyon yerinde yavaş hızımız %30 civarlarında morfoloji 1 idi
morfoloji düzelirmi diye sordum bana düzelir düzelmeyecek şey yok dedi enteresan şekilde..
ros testi yaptı 10.2 çıktı.. sınır kaç bilmiyorum sormayı unuttum ama biraz yüksek dedi..
3 aylık tedavi verdi.. ilişki günlerinize dikkat edin dedi... 1,5 aydır ilişki yaşamadık benim enfeksiyon tedavim uzun sürdü.. eşim 20 gündür ilaçlarını kullanıyor, 1 aya kalmaz hormon testi verecek bende bugün yarın regl olcam..
bitsin 3 aylık deneme yapacaz bakalım
%60 oranında değişim olacak sizde görün dedi.. iddalıydı
olmazsa çipli aşılama önerdi ama bilmiyorum bakalım
yıkılmadık ayaktayız kızlar
bizim şuan için yok ROS yüksek, DNA hasarı olabilirAy inşallah o 3 ayda olur inşallah .Zaten bazen doktorların yönlendirmesiyle boşa zaman harcıyoruz .İnşallah bu doktor size iyi gelir .Bizde doğudayız Kaan aydos a gidecektik ama genetik testlerin çakmasını beklerken zaman kaybetmeyelim dedik özel hastanede bir ürologla başladık.Genelde aynı ilacı vermiş başlangıçta Kaan Aydos da .İnşallah hormonları bozmamıştır .Çünkü hormonlarımız normaldi ona göre verdi hormon ilacını .15 gün sonra tekrar sperm testi verecek .Duruma göre tüpe başlayacağız ya da başka bir doktora artık .Sizin normal yoldan olma umudu var .Bizde o da yok.Resmen ilk başta sperm yoktu bileama tedaviye cevap veriyor dedi doktor.Bakalım hayırlısı olsun artık ya 3 ayda düşünmekten yoruldum cidden
DNA hasarını burda yaptıracaktık ama şimdilik bi bekleyelim dedi doktor .Öyle kaldı yani.Genetik testleri bekliyoruz bide o yüzden onlar olmadan Kaan Aydos a da gitmek istemedik açıkçası .bizim şuan için yok ROS yüksek, DNA hasarı olabilir
ROS düşmeden gebelik olsada sağlıklı olmayabilir.. bence doktor ilacı kullanırken deneyin demesinin sebebi moral bozmamak.. ama temennimiz olması yönünde..
bence vakit kaybeden kaan aydosa gidin.. evet kaan hoca hemen hemen aynı ilaçları veriyor ama önemli olan değerlerinizin düzelip düzelmediği
umarım sonuçlarnz güzel çıkar ve gerek kalmaz..DNA hasarını burda yaptıracaktık ama şimdilik bi bekleyelim dedi doktor .Öyle kaldı yani.Genetik testleri bekliyoruz bide o yüzden onlar olmadan Kaan Aydos a da gitmek istemedik açıkçası .
Bende günde 1 fincan türk kahvesi iciriyorum antioksidan özelliği var diye o da mı zararlı acaba?hayatımızdan tavuk ve eti çıkardık.. yemeklerde bazen eti kullanıyorum ama katiyen YAĞSIZ ! dikkat edin kızlar
kızartma kesinlikle yok.. sigara alkol yok... çay kahve yok... çikolata bizde yasak dedi doktor..
hergün mutlaka salata yapıyorum, normal salatadan çok, nane maydanoz salatası yada roka salatası yapmaya çalışıyorum
nohut yemeğini etsiz yapıyorum ben kendi adıma
hergün mutlaka 2 portolak 1 kivi yiyor.. badem ceviz , kabak çekirdeki, siyah ÇEKİRDEKLİ kuru üzüm...
doktor bize 1 kilo hakiki bala 50 gr sanırım gramını tam hatırlamıyorum eve gidince bakarım, çakşır kökü tozunu karıştırın hergün sabah akşam 1 kaşık yesin dedi
ve keçiboynuzu kürü düzenli yapacaz
karnıbahar yedirin kızlar bide
bunun yanında doktorun verdiği ilaçlar hergün aynı saate içiyoruz, 1.5 ay sonrada hormon testi yaptıracak eşim
ona göre ilacın dozunu tekrar ayarlayacak
mayıs sonunda kontrolümüz var
doktorumuz bize eskiden uyguladıkları tedavilerde kesinlikle kahve olmadığınıBende günde 1 fincan türk kahvesi iciriyorum antioksidan özelliği var diye o da mı zararlı acaba?
şifa olsunÇok teşekkürler çok zahmete soktuk seni
Teşekkürler canımkızlar listeyi buldum buyrun
Nescafe zararlıdır ama türk kahvesinin zararı olmaz diye düşünüyorum. Ben evde dikkat ediyorum yediğimiz yemeğe bize de et yasak dedi doktor ama iş yerinde mecbur yiyordoktorumuz bize eskiden uyguladıkları tedavilerde kesinlikle kahve olmadığını
ama şimdi haftada 1 içlebileceğini söylesede
biz içmiyoruz garantiye almak için :)
Merhaba bizimde ilk tüp bebek denememiz ocak ayında yapıldı bebegim tutundu ama 8.haftada gelişimi durduğu için alındı..Sperm hareketi ve morfoloji kötüydü bizim düşükten sonra araştırma yaptım ve dna hasarı ve ros testi yaptırdık.Dediginiz gibi oktidatif stres dna hasarını tetikliyor bizim ikiside aynı rakamlar cıktı hemen hemen.Siz ne kullanıyorsunuz ilaç olarak bize verilen ilaçlardan farklı mi merak ettimDNA zaten bildiğimz birşey cnm spermin DNA hasar oranına bakıyor
ROS testi ise Oksidatif stres, yani reaktif oksijen türevleri sperm hücresinde hareket azalması , şekil bozukluğu ve DNA kırıklarına yol açmaktadır. Bu durum sebebi belli olmayan erkek infertilitesinde ilk sırayı almaktadır. ROS yani reaktif oksidatif stres testi bu amaca yönelik, önemli derecede katkı sağlamak için oldukça ümit verici bir testtir. diye açıklamaları var..
tüp bebek yaptıracaksınız ve maddi durumunuzda zor ise, ilk gebelikte şansınız arttırmak için bunlara baktırmanızı tavsiye ederim ama elbette doktorlar kadar bilgim olamaz.. üroloğunuz en iyisini biliyordur ama bu testlerde önemli
biz ros yaptırdık yüksek çıktı antidoksan tedavisi görüyoruz, ros yüksek çıkınca DNA hasarınında var olduğunu gösterme ihtimalini barındırırmış.. biz henüz dna yaptırmadık ama 3 aylık tedavi sonucunda duruma göre yaptıracaz
Kaç çıktı cnm sizde?Merhaba bizimde ilk tüp bebek denememiz ocak ayında yapıldı bebegim tutundu ama 8.haftada gelişimi durduğu için alındı..Sperm hareketi ve morfoloji kötüydü bizim düşükten sonra araştırma yaptım ve dna hasarı ve ros testi yaptırdık.Dediginiz gibi oktidatif stres dna hasarını tetikliyor bizim ikiside aynı rakamlar cıktı hemen hemen.Siz ne kullanıyorsunuz ilaç olarak bize verilen ilaçlardan farklı mi merak ettim
%33 cıktı artmış dna hasarı olarak gözüküyo ,rosta aynı %30 ilaç ismi veriliyor ama özelden yazabilirsinizKaç çıktı cnm sizde?
Birde ilaç adıno burdan vermek yasak olabilir bilemedim özelden yazsam
Havuc kürü nasıl uygulanıyor?Sizin yine iyiymiş bizim toplam sperm sayımız en son 600 bindi .Şu an ilaç kullanıyor eşim ne durumda bilmiyorum .Hereketlilik için havuç kürünü uygulayın mutlaka .Bide L arginine alın solgar ın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?