• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2020 Güncel Sperm Sayısı Kürleri

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar sonuçta biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi Rabbimden... kısmetimizde olanı yaşayacaz
ama şuda bir gerçekki bu kadar maddi sıkıntı yaşarken nasıl 1 adım daha garantiliyebiliriz diye düşünmemiz lazım..
madem bu masrafı koyuyoruz 2 gıdım daha koyar işimizi daha olumlu yaparız diye düşünüyorum.. ne kadar kaliteli embriyo oluşturursak bizim için o kadar iyi
erkek infetilitesi çok zor çünkü, ben eğer tüp bebek yapma noktasına gelirsem ve kaliteli embriyolarım olursa dondurturum, çünkü bir sonraki sene onları elde edeceğim meçhul.. hem yaş geçiyor hemde spermler sürekli düşüyor çıkıyor felan dengesiz yani
kız bende şunu sordum doktora ben olayım bende yumurtalarımı toplayın yarın nolacağımız belli değil diye
Bana doktor tavsiye etmiyorum dedi yumurta dondurmayı çünkü çözüldüğü zaman bozulma olayı varmış embriyo olarak durması mantıklıymış bende biraz araştırma yaptım evet gerçekten embriyo sağlıklı olsun dondurtalım önemli olan o
İlk tüp bebek denememden sonra vücudumun dengesi bozuldu adet dengemde bozuldu

kız bende şunu sordum doktora ben olayım bende yumurtalarımı toplayın yarın nolacağımız belli değil diye
Bana doktor tavsiye etmiyorum dedi yumurta dondurmayı çünkü çözüldüğü zaman bozulma olayı varmış embriyo olarak durması mantıklıymış bende biraz araştırma yaptım evet gerçekten embriyo sağlıklı olsun dondurtalım önemli olan o
İlk tüp bebek denememden sonra vücudumun dengesi bozuldu adet dengemde bozuldu
aaa asla yumurtalarını felan dondurtma.. en iyisi embriyo dondurmak, hatta dondurulmuş embriyoların tutma ihtimali daha yüksekmiş o yüzden genelde 2. denemelerde tutuyor tüp bebek
ama inşallah ilkinde tutar bizde
ama olaki tutmazsa, embriyo dondurulduğunda hem maddi hem manevi başa sarmıyorsun, sadece transfer ediliyor

aaa asla yumurtalarını felan dondurtma.. en iyisi embriyo dondurmak, hatta dondurulmuş embriyoların tutma ihtimali daha yüksekmiş o yüzden genelde 2. denemelerde tutuyor tüp bebek
ama olaki tutmazsa, embriyo dondurulduğunda hem maddi hem manevi başa sarmıyorsun, sadece transfer ediliyor
Allah'ım 2. ye kimseyi bırakmasın inşallah

Aslında sağlıklı ve yeşillik ağırlıklı beslenmeye geçince düzeliyor birşeyler .Ama ben Abur cubura dur diyemiyorum ya .Ben yeyince eşim de istiyor .Şu beslenme düzenini oturtmak lazım ya .Spermlere çok etkisi var gerçekten

size ilaç isimlerini yazmak isterdim ama çok tereddütteyim kızlar.. çünkü bizim tedavi farklı ilerliyor.. yani vitaminleri herkes kullanabilir ama bu tarz tedavilerde farklı şeylerde olabiliyor.. bu yüzden hormon testi istedi doktor
mesela E vitamini, spermlere iyi geliyor ROS için iyi, ama E vitaminin hormon testine göre mg ayarlanması lazım
fazlası erkekte yorgunluğua uykuya ve sperm dns hasarına yol açabiliyor, mesela nette okuduğum E vitamini mg benim eşime göre aşırı fazlaymış, doktor daha az olanı verdi, ilacın içeriğinde var.. gibi gibi
yani iyi bir ürolog şart
haklısın canım bende bazen bişey yazarken iki kere düşenerek yazıyorum evet ben bunları eşime uyguladım ama bazı insanlar farklı ilaçlarla birlikte uygular yada farklı etkiler gösterebilir yazmamak en mantıklısı ..
Ama hamile kalırsam mutlaka bu foruma yazacağım çünkü buradan bilmediğim çok şey öğrendim ..

haklısın canım bende bazen bişey yazarken iki kere düşenerek yazıyorum evet ben bunları eşime uyguladım ama bazı insanlar farklı ilaçlarla birlikte uygular yada farklı etkiler gösterebilir yazmamak en mantıklısı ..
Ama hamile kalırsam mutlaka bu foruma yazacağım çünkü buradan bilmediğim çok şey öğrendim ..

evet ilaç yazmamak mantıklı belki vitaminler yazılabilir ama ilaçlar bir yeri düzeltirken diğer tarafta hasara yol açma ihtimaliyle doktor kontrolünde olmalı

Aslında sağlıklı ve yeşillik ağırlıklı beslenmeye geçince düzeliyor birşeyler .Ama ben Abur cubura dur diyemiyorum ya .Ben yeyince eşim de istiyor .Şu beslenme düzenini oturtmak lazım ya .Spermlere çok etkisi var gerçekten

kuru yemişle çözersiniz sanki ama

Allah'ım 2. ye kimseyi bırakmasın inşallah
inşallah cnm

ben emin olduğum şeyleri yazıyorumki yapanlarda ters tepmesin

kızlar pazara gidin bol bol yeşillik alın.. inanın haklı çıktığımı göreceksiniz
eşiniz içinde sizin içinde
roka salatasını biliyorsunuz anlatmama gerek yok
nane maydanozuda şöyle yapıyorum, ince ince doğruyuroum, üstüne azıcık nar ekşisi ve zeytinyağı döküyorum karıştırıyorum tabağa yayıyorum ve üstüne pul biber serpiyorum.. gerçeketn güzel oluyor
benim eşim bayıldı

evet ilaç yazmamak mantıklı belki vitaminler yazılabilir ama ilaçlar bir yeri düzeltirken diğer tarafta hasara yol açma ihtimaliyle doktor kontrolünde olmalı
Tabi ki de kafasına göre ilaç kullanmasın kimse zaten .Bize de verdi doktor ama daha kötü olursa diye düşünüyor insan .Bakalım biz sonuç alamazsak tüp bebeğe başlamadan bide Ankara’ya Kaan Aydos a gidelim diye düşünüyoruz

evet benim ilk denemede 6. günlük transfer ettiler ama sanırım iyi kalite de sperm bulunamadıgından yavaş gelişim gösterdi.. Taze transferdi
Bundan sonra spermin kalitelisi ve ileri hızlı önemli sonrasında gelsin embriyolar :halay:

ah ah bizde aynıyız valla bende bir senede çok kilo aldım abur cubur yüzünden

Tabi ki de kafasına göre ilaç kullanmasın kimse zaten .Bize de verdi doktor ama daha kötü olursa diye düşünüyor insan .Bakalım biz sonuç alamazsak tüp bebeğe başlamadan bide Ankara’ya Kaan Aydos a gidelim diye düşünüyoruz
doğru karar.. kesinlikle tüp bebeğe gitmeden önce gitmelisiniz.. lütfen bunu yapın

insan nefsine dur diyemiyor bazen işin kötüsü benim 15 kilo fazlam var 74 kiloyum 59 60 a düşmem lazım

doğru karar.. kesinlikle tüp bebeğe gitmeden önce gitmelisiniz.. lütfen bunu yapın
Buradaki doktorun verdiklerinden sonuç almazsak öyle yapacağız canım .İnan kafam o kadar karışık ki bi yanım da hemen başlayalım diyor .Ne yapacağını bilemiyor insan

Topiğin adı beni Benden aldı Allah iyiliğinizi versin 🤣😂Rabbim en kısa zamanda hayırlısı ile sağlıklı hayırlı bir evlat versin bizde 8 sene bekledik bilirim ne kadar zor olduğunu 4. Tüp denemede yakaladık miniğimi öncesindeki yumurta takipleri aşılamaları unuttum bile😁

Back