• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2020 Güncel Sperm Sayısı Kürleri

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Her gün muz tüketsin demişti doktorumuz .Bir porsiyon meyve tüketsin demişti .Özellikle C vitamini içeren meyveler ve sebzeler tüketsin eşin .Her hafta brokoli yiyoruz bizde.Haftada iki gün nohut yemeği yiyoruz.Nohutu haşladığım suyu dökmeden yemeğini yapıyorum.Bol bol yeşillik tüketsin .Her akşam karışık bir kase salata demişti doktor .Eti ve tavuğu azaltın demişti .Bide her akşam kavrulmamış kabak çekirdeği , badem , ceviz, fındık kavrulmamış olacak tabi tüketiyoruz .Siyah çekirdekli üzüm ve bitter çikolata tüketin canım
[/QUOTE
Canımmmsın çok güzel şeyler yazmışsın çok teşekkür ederim bunlarıda ekliyorum kuruyemiş tüketiyor fakat çiğ değil bunu ekstra not aldım

Canım bide doktorunuza danışarak vitamin desteğini alın .Proxeed plus , promotil , promen gibi destekler var .biz şu an fermotil diye bir multivitamin kullanıyoruz .Antioksidan desteğinde gerekli yani

Proxed plus ı kullandık ama çok pahalı canım ya küsür sadece15 günlük kullanım için

Günaydın Kızlar
Dünyanın sonu geliyor gibi fakat ben hala üreyip çoğalmaktan vazgeçmedim :olamaz:
Şaka bir yana hafta sonu doktorumuzla yaptığımız görüşmenin sonucunda tüp bebek dışında bir şansımızın olmadığını öğrendik.

İleri hareketli sperm sayımız maalesef 700 bin:KK14: Aşılama için şans vermiyor ama tüp bebekte bende bir aksilik olmadığı için %80 gebelik şansı veriyor. İlaçlar vs dahil tüp bebek için verilen fiyat 16 bin TL:KK57: maddi imkansızlık ve fazla kilo sebebi ile Aralık ayına ertelemek durumunda kaldık. Aralık ayına kadarda başara bilirsek eşimin sperm sayısını arttıracağız.

Durum vaziyet bu şekilde kızlar şimdi benim size gelme sebebim ise DENEYİP başarılı sonuç aldığınız sperm kalite ve sayısını artıran bildiğiniz bitkisel kürler hakkında bilgi ve tarif almak .

Not: Arkadaşlar forumda bu şekilde bir çok kür tarifi var fakat güncel olması ben gibi bir çok kişiye faydalı olacaktır eminim eğer konu hakkında bilginiz varsa lütfen benden esirgemeyin. Çeken bilir nasıl bir dert bu gecem günüm bunları araştırmakla geçiyor Allah rızası için

bilginiz var ise iki kelimede olsa yazın. Şimdiden hepinize çokkkk teşekkür ederim.:KK55:
aa merhaba canım
evet bana da öyle geliyor dünyanın sonu geldi bende hala 6 senedir bir bebiş sahibi olamadan ölcem diye korkuyorum
o duyguyu yaşamak istiyorum ..
Eşimde sizin eşiniz gibi 700 bin ileri hareketliydi morfoloji % 1
ilk 1,5 sene önce varikosel ameliyatı oldu bazı vitamin de iğneler hormon ilaçları kullandı fayda etmedi
o arada doğal kür olarak saraçoğlunun kürünü uyguladım keçiboynuzunu kaynatıp içirdim pekmez ve çaksır suyuda kullandırdım ..
Bazı insanlarda işe yarıyor diye bizde yaramadı istikrarı sağlayamadık sanırım
ocakta ilk tüp bebek denememi gerçekleştirdim olumsuz oldu bakalım şimdi virüs vs . fln derken beklemedeyiz ..
İnşallah güzel şeyler olur .. bende takipteyim konuyu .. :KK68: :KK200:

Proxed plus ı kullandık ama çok pahalı canım ya küsür sadece15 günlük kullanım için
Evet biz onun faydasını gördük ama bu ilaçlar hep pahalı malesef canım .Şimdi doktor fermotil diye bir destek verdi o daha uyguna geliyor .Faydası olacak mı görcez bakalım

aa merhaba canım
evet bana da öyle geliyor dünyanın sonu geldi bende hala 6 senedir bir bebiş sahibi olamadan ölcem diye korkuyorum
o duyguyu yaşamak istiyorum ..
Eşimde sizin eşiniz gibi 700 bin ileri hareketliydi morfoloji % 1
ilk 1,5 sene önce varikosel ameliyatı oldu bazı vitamin de iğneler hormon ilaçları kullandı fayda etmedi
o arada doğal kür olarak saraçoğlunun kürünü uyguladım keçiboynuzunu kaynatıp içirdim pekmez ve çaksır suyuda kullandırdım ..
Bazı insanlarda işe yarıyor diye bizde yaramadı istikrarı sağlayamadık sanırım
ocakta ilk tüp bebek denememi gerçekleştirdim olumsuz oldu bakalım şimdi virüs vs . fln derken beklemedeyiz ..
İnşallah güzel şeyler olur .. bende takipteyim konuyu .. :KK68: :KK200:

Hoş geldin :KK200: Değerlerimiz hemen hemen yakın umarım ikincide hemencik tutunur bebişin :anneadayı:

Evet biz onun faydasını gördük ama bu ilaçlar hep pahalı malesef canım .Şimdi doktor fermotil diye bir destek verdi o daha uyguna geliyor .Faydası olacak mı görcez bakalım
İnşallah faydası olur yinede yazdıklarımızı not ediyorum araştıracağım çok fazla dışardan ilaç vitamine pek sıcak bakmıyorum ama hepsi bir umut yardımcı olacak inşallah

DNA zaten bildiğimz birşey cnm spermin DNA hasar oranına bakıyor
ROS testi ise Oksidatif stres, yani reaktif oksijen türevleri sperm hücresinde hareket azalması , şekil bozukluğu ve DNA kırıklarına yol açmaktadır. Bu durum sebebi belli olmayan erkek infertilitesinde ilk sırayı almaktadır. ROS yani reaktif oksidatif stres testi bu amaca yönelik, önemli derecede katkı sağlamak için oldukça ümit verici bir testtir. diye açıklamaları var..
tüp bebek yaptıracaksınız ve maddi durumunuzda zor ise, ilk gebelikte şansınız arttırmak için bunlara baktırmanızı tavsiye ederim ama elbette doktorlar kadar bilgim olamaz.. üroloğunuz en iyisini biliyordur ama bu testlerde önemli

biz ros yaptırdık yüksek çıktı antidoksan tedavisi görüyoruz, ros yüksek çıkınca DNA hasarınında var olduğunu gösterme ihtimalini barındırırmış.. biz henüz dna yaptırmadık ama 3 aylık tedavi sonucunda duruma göre yaptıracaz
canım tedavi olarak ne görüyorsunuz bana da yazar mısın 3 aylık beslenme düzeni değiştirdiniz mi ?

iyiyim cnm sen nasıl oldun?
kuzum elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyorum arkadaşları
DNA testinin önemli olduğunu düşünüyorum tüp bebek için :KK43:
ben ilkinde devlette tedavi oldum biliyorsun yaptırmadık ama bende artık herşey yapılsın
sonrasında devam edilsin istiyorum ..
En iyisini sen yapıyorsun ..

haveaniceday haveaniceday bu arada her ilacın her bünyeye ve hormona etkisi farklıdır
birde keçiboynuzu kürü 1 hafta öyle kullanıldıktan sonra yarıya indirilip akşam uyumadan önce içiliyor :)

Yazdığımı düzenleyemiyorum :/ inşallah okuyanlar bu sayfaya gelir

canım tedavi olarak ne görüyorsunuz bana da yazar mısın 3 aylık beslenme düzeni değiştirdiniz mi ?
hayatımızdan tavuk ve eti çıkardık.. yemeklerde bazen eti kullanıyorum ama katiyen YAĞSIZ ! dikkat edin kızlar
kızartma kesinlikle yok.. sigara alkol yok... çay kahve yok... çikolata bizde yasak dedi doktor..
hergün mutlaka salata yapıyorum, normal salatadan çok, nane maydanoz salatası yada roka salatası yapmaya çalışıyorum
nohut yemeğini etsiz yapıyorum ben kendi adıma
hergün mutlaka 2 portolak 1 kivi yiyor.. badem ceviz , kabak çekirdeki, siyah ÇEKİRDEKLİ kuru üzüm...
doktor bize 1 kilo hakiki bala 50 gr sanırım gramını tam hatırlamıyorum eve gidince bakarım, çakşır kökü tozunu karıştırın hergün sabah akşam 1 kaşık yesin dedi
ve keçiboynuzu kürü düzenli yapacaz
karnıbahar yedirin kızlar bide
bunun yanında doktorun verdiği ilaçlar hergün aynı saate içiyoruz, 1.5 ay sonrada hormon testi yaptıracak eşim
ona göre ilacın dozunu tekrar ayarlayacak
mayıs sonunda kontrolümüz var

Hoş geldin :KK200: Değerlerimiz hemen hemen yakın umarım ikincide hemencik tutunur bebişin :anneadayı:
amin canım inşallah bende Bal0ncuk Bal0ncukBal0ncuk hesabı doğrulanmış üye. gibi düşünüyorum
İlk denemede biraz acemiydik şimdi biraz daha okuyup araştırıyorum sağolsun çok güzel bilgilendirmeler sağlıyor
En iyi okuyup analiz etmek ve doktorlarla görüşmek ..
Biz elimizden geleni yapalım da :KK68:
İnşallah hepimizin olur canım virüs vs. den dolayı biraz iş ev arası mekik dokuyoruz normalde bizimde ikinciye görüşmelerimiz ve testlerimiz vardı.

hayatımızdan tavuk ve eti çıkardık.. yemeklerde bazen eti kullanıyorum ama katiyen YAĞSIZ ! dikkat edin kızlar
kızartma kesinlikle yok.. sigara alkol yok... çay kahve yok... çikolata bizde yasak dedi doktor..
hergün mutlaka salata yapıyorum, normal salatadan çok, nane maydanoz salatası yada roka salatası yapmaya çalışıyorum
nohut yemeğini etsiz yapıyorum ben kendi adıma
hergün mutlaka 2 portolak 1 kivi yiyor.. badem ceviz , kabak çekirdeki, siyah ÇEKİRDEKLİ kuru üzüm...
doktor bize 1 kilo hakiki bala 50 gr sanırım gramını tam hatırlamıyorum eve gidince bakarım, çakşır kökü tozunu karıştırın hergün sabah akşam 1 kaşık yesin dedi
ve keçiboynuzu kürü düzenli yapacaz
karnıbahar yedirin kızlar bide
bunun yanında doktorun verdiği ilaçlar hergün aynı saate içiyoruz, 1.5 ay sonrada hormon testi yaptıracak eşim
ona göre ilacın dozunu tekrar ayarlayacak
mayıs sonunda kontrolümüz var
:KK68: Allah' ım inşallah bir an önce değerler artar da hamile kalırsın kendiliğinden:KK200:

Yazdığımı düzenleyemiyorum :/ inşallah okuyanlar bu sayfaya gelir
amin canım inşallah bende Bal0ncuk Bal0ncukBal0ncuk hesabı doğrulanmış üye. gibi düşünüyorum
İlk denemede biraz acemiydik şimdi biraz daha okuyup araştırıyorum sağolsun çok güzel bilgilendirmeler sağlıyor
İnşallah hepimizin olur canım virüs vs. den dolayı biraz iş ev arası mekik dokuyoruz normalde bizimde ikinciye görüşmelerimiz ve testlerimiz vardı.
kızlar sonuçta biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi Rabbimden... kısmetimizde olanı yaşayacaz
ama şuda bir gerçekki bu kadar maddi sıkıntı yaşarken nasıl 1 adım daha garantiliyebiliriz diye düşünmemiz lazım..
madem bu masrafı koyuyoruz 2 gıdım daha koyar işimizi daha olumlu yaparız diye düşünüyorum.. ne kadar kaliteli embriyo oluşturursak bizim için o kadar iyi
erkek infetilitesi çok zor çünkü, ben eğer tüp bebek yapma noktasına gelirsem ve kaliteli embriyolarım olursa dondurturum, çünkü bir sonraki sene onları elde edeceğim meçhul.. hem yaş geçiyor hemde spermler sürekli düşüyor çıkıyor felan dengesiz yani

evet öyle tedbir izden tevekkül Allah*tan

kızlar sonuçta biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi Rabbimden... kısmetimizde olanı yaşayacaz
ama şuda bir gerçekki bu kadar maddi sıkıntı yaşarken nasıl 1 adım daha garantiliyebiliriz diye düşünmemiz lazım..
madem bu masrafı koyuyoruz 2 gıdım daha koyar işimizi daha olumlu yaparız diye düşünüyorum.. ne kadar kaliteli embriyo oluşturursak bizim için o kadar iyi
erkek infetilitesi çok zor çünkü, ben eğer tüp bebek yapma noktasına gelirsem ve kaliteli embriyolarım olursa dondurturum, çünkü bir sonraki sene onları elde edeceğim meçhul.. hem yaş geçiyor hemde spermler sürekli düşüyor çıkıyor felan dengesiz yani

Çok mantıklı

size ilaç isimlerini yazmak isterdim ama çok tereddütteyim kızlar.. çünkü bizim tedavi farklı ilerliyor.. yani vitaminleri herkes kullanabilir ama bu tarz tedavilerde farklı şeylerde olabiliyor.. bu yüzden hormon testi istedi doktor
mesela E vitamini, spermlere iyi geliyor ROS için iyi, ama E vitaminin hormon testine göre mg ayarlanması lazım
fazlası erkekte yorgunluğua uykuya ve sperm dns hasarına yol açabiliyor, mesela nette okuduğum E vitamini mg benim eşime göre aşırı fazlaymış, doktor daha az olanı verdi, ilacın içeriğinde var.. gibi gibi
yani iyi bir ürolog şart

Back