2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Gaz ilaci olarak bunu oneririm canim. Benim evim kucuk 2+1 o yuzden yatili misafir cok rahat olmuyor fakat yinede ailem gelsin bir destek istiyorum ne yapan soyliyim de onlarda haca gidecek o yuzden gelemiyorlar🧿 doruk ismini cok istedim ben eşim istemedi kadin dizisindeyken aşık olmuştum o isme❣️ iki kucuk bebekle tek olmak gercekten zor sabah eylul acim diyor batuahn yapisti birakmiyor uyanikken zaten hic durmuyor resmen ben aksam terlemisim acil dus almam lazim yoksa gergin oluyorum ozaman yetemeyince hersey ustume geliyor o yuzden kimi bulursan yapis yardim etsin bacim😂😂
Gaz damlası önerini bir kenara not ettim canım sağ olasın.ben nurse harveys şurup formunu veriyorum.o çok iyi geliyor.çınar’a da onu kullanmıştım 6ay.benim evim de 3+1.aslında benim de eşyam çok hiç misafirlik değil ama Hatay depremden çok fazla etkilenince herkes birbirine sığındı.ablam akşama kadar uyuyor oruç diye.doruk da erken kalkıyor sürekli emiyor.çınar da gece çok geç yatınca sabah 11:00 gibi uyanmış oluyor.çınar oldu bitti yemek konusunda beni yordu.valla kahvaltısını yaptırırken sinir harbi.bir yerden doruk ağlıuor bir yerden çınar evin içinde dört dönüyor yememek için.eşim evde değilse çıldırıyorum valla.çınarın bu huyu yüzğnden bile psikolojim bozuldu.
Ablamlar da ayın 16sında annemlere geçecekler.kırkım çıkacak da kocamla beni başbaşa bırakacakmış 😏😏

Gaz damlası önerini bir kenara not ettim canım sağ olasın.ben nurse harveys şurup formunu veriyorum.o çok iyi geliyor.çınar’a da onu kullanmıştım 6ay.benim evim de 3+1.aslında benim de eşyam çok hiç misafirlik değil ama Hatay depremden çok fazla etkilenince herkes birbirine sığındı.ablam akşama kadar uyuyor oruç diye.doruk da erken kalkıyor sürekli emiyor.çınar da gece çok geç yatınca sabah 11:00 gibi uyanmış oluyor.çınar oldu bitti yemek konusunda beni yordu.valla kahvaltısını yaptırırken sinir harbi.bir yerden doruk ağlıuor bir yerden çınar evin içinde dört dönüyor yememek için.eşim evde değilse çıldırıyorum valla.çınarın bu huyu yüzğnden bile psikolojim bozuldu.
Ablamlar da ayın 16sında annemlere geçecekler.kırkım çıkacak da kocamla beni başbaşa bırakacakmış 😏😏
Eyvahh birakma gitmesin😂 eylulde 2 saat kahvalti yapar bir lokmayi saatlerce cigner kahvalti baya problem bizdedeki acim diye de sabah etrafimda dolaniyor. Nursenin damlasini basta kullandim eyluldede kullanirdim memnunum aslında ama ikinma yapıyormuş oda sıkıntı oluyor diye biraktim. Bu arada batuhan resmen dışı çikicak gibi salyali surekli elide agzinda beyazlikta gordum bu mumkun mu 3. Ayina girecek

Eyvahh birakma gitmesin😂 eylulde 2 saat kahvalti yapar bir lokmayi saatlerce cigner kahvalti baya problem bizdedeki acim diye de sabah etrafimda dolaniyor. Nursenin damlasini basta kullandim eyluldede kullanirdim memnunum aslında ama ikinma yapıyormuş oda sıkıntı oluyor diye biraktim. Bu arada batuhan resmen dışı çikicak gibi salyali surekli elide agzinda beyazlikta gordum bu mumkun mu 3. Ayina girecek
2020 bebelerinin çoğu yemek konusunda sıkıntı demek ki 😏 canım Çınar da öyleydi.3. Ayında köpek dişleri deriden belirginleşmişti ve salyaları taaaa o aydan başlamıştı.ama ilk dişini 7.ayına girerken çıkarmıştı.tabii 5.ayında çıkaranları da duydum.dişleri gelmeye başlamıştır ondan salyalanmıştır.ama benimki çınardan yola çıkarak yaptığım tahmin.daha tecrübeli biri varsa ben de aydınlanmak isterim 🥰

2020 bebelerinin çoğu yemek konusunda sıkıntı demek ki 😏 canım Çınar da öyleydi.3. Ayında köpek dişleri deriden belirginleşmişti ve salyaları taaaa o aydan başlamıştı.ama ilk dişini 7.ayına girerken çıkarmıştı.tabii 5.ayında çıkaranları da duydum.dişleri gelmeye başlamıştır ondan salyalanmıştır.ama benimki çınardan yola çıkarak yaptığım tahmin.daha tecrübeli biri varsa ben de aydınlanmak isterim 🥰
Cinar nasil adapte oldu mu kardesine nasillar😊

Evet canım Çınarda da geniz eti+Orta kulak iltihabı vardı.genizetinden dolayı ortakulak iltihabı iyileşmiyormuş.çok şükür kurtulduk.Yeni doğan oğluşumun adı Doruk Berat.Berat kandili arefesinde doğduğundan onu da koymak istedim.depremde ablamın evi ağır hasar aldı ozamanlar günde 5/6 kez erken doğum sancıları yaşıyordum.iş falan hiç yapamadığımdan anlama ben demiştim gelin bize diye..hala bizdeler ama ramazandan dolayı ablam akşama kadar uyuyor 🤣 sağ olsun iftar sofrasını kuruyor bulaşıklarını yapıyor doruk ve çınarla ilgileniyor sahura kadar.tek başıma olsaydım çoktan huni takmıştım valla.dorukta da gaz sancıları başladı.fıttırmak üzereyim resmen ☹️☹️☹️

Sağ ol canım benim Allah razı olsun
Cok gecmis olsun canım, benimde oglumun adı Doruk😊 adıyla yaşasın inşallah, cok zor bir süreçtesiniz canım, bu sayfada ilk başlarda yazan bir arkadaşımız vardı, kullanıcı ismini tam hatırlamıyorum Pembis Hayaller Pembis Hayaller olabilir. Tanışıklığıniz var mıydı canım onlarda sanırım depremden çok etkilendiler

17 ocakta dunyaya geldi bizim batuhan koyduk adini 😊 bende sen gibi oructa bu sefer hic zorlanmadim kosturma icindeyim sürekli bir telas var hayatimda. Batuhan eylule oranla zor bir bebek cok bagiriyor cok eylul asiri bagirarak agladiginda korkuyor😂 eylul aslinda iyi karsiliyor ama cok narin oldu yaa herseye uzulup agliyor cok nazli oldu bu ara ama genelde cok olgun ve yardimci oluyor resmeb arkadas gibi. Ailemden uzaktayım tek basina iki çocuk buyutmek gerçekten cok ama cok zormus
SEni cok iyi anlıyorum canım, bende ailemden uzaktayım, cok zor gercekten. Adıyla yaşasın paşamız, ilk aylar hep zor oluyor insallah bugünlerde geçecek. Ben hep derim, ikinci cocuk zor değil ama iki cocuklu hayat zor😊 ben evi iki yıldır toparlayamıyorum, heryerde oyuncaklar😁 yürurken yanlislıkla ustlerine basıyoruz ki acısını anlatamam..akşam yediğimizin bulaşığını bazen sabah toplayabiliyorum. Birde bazen o kadar yorgun oluyorum ki, kızıma seslenene kadar evdeki herkesin ismini sayıyorum bahcede baktığımız kedimizde dahil...😊 ikinci çocukla bütcelerde etkileniyor, aynı cinsiyette olunca yine keza bi nebze daha az masrafın oluyor ama cinsiyetler farklıyken biraz zor oluyor. Bebekliğinde cok farketmiyorlar ama büyüdukce, benim cadı abisinin küculmüslerini istemiyor , deseninden olsun renginden olsun anlıyor bu abinin, giymem diyor 🙈

SEni cok iyi anlıyorum canım, bende ailemden uzaktayım, cok zor gercekten. Adıyla yaşasın paşamız, ilk aylar hep zor oluyor insallah bugünlerde geçecek. Ben hep derim, ikinci cocuk zor değil ama iki cocuklu hayat zor😊 ben evi iki yıldır toparlayamıyorum, heryerde oyuncaklar😁 yürurken yanlislıkla ustlerine basıyoruz ki acısını anlatamam..akşam yediğimizin bulaşığını bazen sabah toplayabiliyorum. Birde bazen o kadar yorgun oluyorum ki, kızıma seslenene kadar evdeki herkesin ismini sayıyorum bahcede baktığımız kedimizde dahil...😊 ikinci çocukla bütcelerde etkileniyor, aynı cinsiyette olunca yine keza bi nebze daha az masrafın oluyor ama cinsiyetler farklıyken biraz zor oluyor. Bebekliğinde cok farketmiyorlar ama büyüdukce, benim cadı abisinin küculmüslerini istemiyor , deseninden olsun renginden olsun anlıyor bu abinin, giymem diyor 🙈
Resmen kendimi gördüm 😂 yaa ev ekonomisi yapayım gelecekte nasilsa kıyafetlerine karar veremicez diye bende öyle yapmaya calsiiyorum hatta dolaptan cok alirim ama diger turlu basa cikilmaz. Ve gerçekten hafizam benimde berbat eskiden esimle az cok didisir tartisirdik benim kocam rahat aslinda tartismak yerine konuyu kapatir ben kapatmazdim. Simdi herşeyi unutuyorum o bu durumdan cok memnun😂

Cok gecmis olsun canım, benimde oglumun adı Doruk😊 adıyla yaşasın inşallah, cok zor bir süreçtesiniz canım, bu sayfada ilk başlarda yazan bir arkadaşımız vardı, kullanıcı ismini tam hatırlamıyorum Pembis Hayaller Pembis Hayaller olabilir. Tanışıklığıniz var mıydı canım onlarda sanırım depremden çok etkilendiler
Tanisikligimiz yok canım ben adiyamandayim kendisi hangi ildeydi bilmiyorum

Kızlar çocuklarınız konuşuyor degilmi🥺 benim oğlum hâlâ konuşamıyor anne baba mama dede nene bunun dışında hiç bir kelime sözcük yok ne yapacağımı şaşırdım TV'den uzak tutuyorum kendisiyle sürekli konuşuyorum ama yok yok çocuk konusmuyor

Kızlar çocuklarınız konuşuyor degilmi🥺 benim oğlum hâlâ konuşamıyor anne baba mama dede nene bunun dışında hiç bir kelime sözcük yok ne yapacağımı şaşırdım TV'den uzak tutuyorum kendisiyle sürekli konuşuyorum ama yok yok çocuk konusmuyor
Tv ile alakali degil gibi geliyor bana deli gibi tv tablet izleyen ama cok iyi konusan cok cocuk var tersi olup konusmayanda var. Ben kizimla surekli muhabbet eder herseyi beraber yapariz etkinlikler oyunlar karsima alir buyuk gibi biseyler anlatirim oda anlatamaya calsir daha bir hafta oncesine kadar digru duzgun tek kelime duymazdim. Birden konusmasi gelsiti hem dedikleri anlasiliyor hemde daha uzun jet cumleler kuruyor bir amda oatliyor konusmlari ve konuşma durumunda doktorlar sorun var denmedikce kafana takma hic canim uzme kendini.

Ben gecen aylarda arkadaslarla toplandik eylulden bir kac ay kucuk cocuklari var iki arkadaiminda onlar şakır şakır konusuyor bizimki baya geride kaliyor cok uzuldum eylulde kendini ifade edemyince yuzu düşüyordu o gun cok icime oturdu ki arkadaşım kiziyoa dogru duzgun hic konusmaz genelde cizgi film tablet yada kucakta gezer dusun yani arkadasim kendi der ben sen kadar ilgilensem benim kizim uzaya cikar der😂 yani moral bozuluyor ama simdi ise birden konusmaya basladi herseyin demekk zamani var

Cinar nasil adapte oldu mu kardesine nasillar😊
Kardeş bilincinde değil sanırım.pek tepki vermiyor 🤣
Senin oğlun da adıyla yaşasın canım adaş olmuşlar ne güzel 😍 Pembis Hayaller Pembis Hayaller canım sana da geçmiş olsun.Biz de Hatay/İskenderun’dayız

Benim oğlum da aynı durumda canım.tv ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.oğlum 4 ay kadar kreşe bile gitti ama duyma seviyesi orta kulak iltihabından dolayı düşmüştü.doktorumuz konuşamamasını yeterli duyamamasına bağlamıştı.geçenlerde sitede yürürken de yan bloktan bir bayanla tanıştık onun kızı da benim oğlumdan bir ay küçüktü ve o da oğlum gibiydi.çok kafaya takmamak gerek diye düşünüyorjm artık.zamanı gelince bir sus artık diyeceğimiz gümler de gelecek bence 🤣🤣🤣

kızlar maşallah 2 bebekler doğmuş da büyümüş bile ❤️ şu aralar beni de yoklamıyor değil 2. bebek düşüncesi ama bilemiyorum 😅
Canım valla arka arkaya güzel büyürler ,yap ilerde rahat edersin dediler hep🤣🤣🤣🤣 ama gel gör ki şu sıralar oynatmaya az kaldı doktorum nerde diyorum 😏 doruk da abisi gibi inanılmaz derecede gazlı.bugün akşam 20:00 gibi artık dedim ki “Allah’ım ikinci sınavımı neden aynısından verdin yarabbim “ dedim.çünkü günlerdir gecem yok gündüzüm yok resmen insanlıktan çıktım.tüm gazlı bebeler bana mı denk gelir? Rabbim tez zamanda yükümü hafifletir inşAllahhh.ama bence de arayı uzatmamak daha iyi gibi sanki.yine de bu benim şahsi görüşüm.depremden sonra bebe yapma fikri aklıma girseydi asla yapmazdım galiba çünkü ciddi anlamda çok ağır şeyler yaşadık.daha 2 sene önce Hatay’da yangını yaşadık sonrasında tüm ülkeye yayıldı üstüne deprem.her an sallanıuoruz.sonrasonda Urfa’da sel,Antepte ceviz büyüklüğünde dolu vs vs..böyle bir zamanda dünyaya çocık getirdim de hata mı ettim diye çok düşündüm 😪

Canım valla arka arkaya güzel büyürler ,yap ilerde rahat edersin dediler hep🤣🤣🤣🤣 ama gel gör ki şu sıralar oynatmaya az kaldı doktorum nerde diyorum 😏 doruk da abisi gibi inanılmaz derecede gazlı.bugün akşam 20:00 gibi artık dedim ki “Allah’ım ikinci sınavımı neden aynısından verdin yarabbim “ dedim.çünkü günlerdir gecem yok gündüzüm yok resmen insanlıktan çıktım.tüm gazlı bebeler bana mı denk gelir? Rabbim tez zamanda yükümü hafifletir inşAllahhh.ama bence de arayı uzatmamak daha iyi gibi sanki.yine de bu benim şahsi görüşüm.depremden sonra bebe yapma fikri aklıma girseydi asla yapmazdım galiba çünkü ciddi anlamda çok ağır şeyler yaşadık.daha 2 sene önce Hatay’da yangını yaşadık sonrasında tüm ülkeye yayıldı üstüne deprem.her an sallanıuoruz.sonrasonda Urfa’da sel,Antepte ceviz büyüklüğünde dolu vs vs..böyle bir zamanda dünyaya çocık getirdim de hata mı ettim diye çok düşündüm 😪
allah büyük bu zorluklar da gelip geçer allahın izniyle. kötü düşünüp kötüyü çekme iyi şeyler düşün 💙💙💙

ve bunaldığında, sıkıldığında etrafında kim varsa yardım istemekten sakın çekinme. zaten 6 aydan sonra etrafı keşfedip ek gıdayla birlikte daha kolaylaşmaya başlıyor her şey. nasipse o zamanlarda da iyi ki yapmışım dersin 😍😍😍

allah büyük bu zorluklar da gelip geçer allahın izniyle. kötü düşünüp kötüyü çekme iyi şeyler düşün 💙💙💙

ve bunaldığında, sıkıldığında etrafında kim varsa yardım istemekten sakın çekinme. zaten 6 aydan sonra etrafı keşfedip ek gıdayla birlikte daha kolaylaşmaya başlıyor her şey. nasipse o zamanlarda da iyi ki yapmışım dersin 😍😍😍
İnşAllahh canım sağ olasın

Eylül anneleri tuvalet eğitimini n’aptınız? Ben oğlumda çok sorun yaşıyorum. Büyük tuvaletini asla altına yapmıyor ama küçük tuvaletini söylemiyor. Tutabildiği kadar tutuyor eğer ben takip edip götürmezsem söylemiyor.

Belden aşağısının uyuşturulduğu yöntem lokal anestezi olmuyor mu? Hani belden iğne yapılıp uyuşturulan yöntem hangisiyse o işte adını bilmiyorum🤔 miyom ameliyatımda da ameliyat masasında bile en son soru oydu.lokal anestezi istemediğine emin misin diye sormuşlardı.Ben de son kararım demiştim ama yine de yöntemin adı bu değilse 🤷‍♀️
Lokal mi oldunuz nasıl geçti bilgi verir misiniz

Eylül anneleri tuvalet eğitimini n’aptınız? Ben oğlumda çok sorun yaşıyorum. Büyük tuvaletini asla altına yapmıyor ama küçük tuvaletini söylemiyor. Tutabildiği kadar tutuyor eğer ben takip edip götürmezsem söylemiyor.
Benim kızım tuvaletten korkuyordu mor rengi çok seviyor basamaklı klozet aparatı aldım morumsu bir pembe önce kıyafetiyle çıkıp oturdu oyun oynar gibi alıştı sonra hadi gel çiş yapalım filan dedim bi kere yaptıktan sonra gerisi geldi zaten. Kakasını odalara kaçıp alıştırma küloduna yaptı bi kaç kez. Poposunda minik sivilceler çıkmış onları gösterip tuvalete yapmadığı için poposunun yara olduğunu söyledim. Eğer tuvalete yaprsa sürdüğümüz krem sonucu iyileşeceğini söyledim. Ondan sonra maşallah kendi çıkıp oturuyor artık. 2. Günün sonunda alışmıştı artık.

X