- 6 Ekim 2018
- 655
- 582
Panik atak biriyim aslında o yuzden sikinti sanirim bende birde kan sulandırıcı iğne kullanıyorum yapmazlar galiba o karnımı acma hissi bile kotu yapar bence beni. Ama korkum su genel anestezi istiyorm aslında ama ondada ac olmak lazim anı bir durum olursa felanBenim doğum kombo anestezi şeklinde oldu.. Hem epidural için kateter takıldı hemde spinal oldum. Faha önce de genel anestezi ile birkaç ameliyat geçirdiğim için aradaki farkları ayırt edebiliyorum..
Epidural yada spinal genel anesteziden daha avantajlı çünkü beynin anestezi altında olmadığı için olaylara hakimsin bu yüzden Daha çabuk toparlıyorsun.. Epidural avantajı ağrın oldukça takılan kateterden sürekli ilaç veriyorlar ve anında kesiliyor ağrın.. Spinal de aynn ı ama doğum sonrası ağrı kesiciyi ya serumla ya da da kalçadan yapıyorlar.. Ağrı sızı gerçekten kişiden kişiye değişir karnına hafif bir baskı yapıyorlar ki acı hissetmen imkansız sadece o anda hissediyorsun o kadar. Panik atağın vs. Gibi kronik sorunların Yoksa genel anesteziden daha diyebilirim