2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Merhaba anneler :) buraya en son hamileyken yazmıştım:) şimdi tam 1 yaşında oldu kızım. Birsey sormak istiyordum size. Bebeginde gözyaşı kanal tıkanıklığı olan var mı bizimki masajla geçmedi şimdi sondalama yapılacak bu işlemi yaptıran varsa bana bi yardımcı olabilir mi neler yaşadı

Merhaba anneler :) buraya en son hamileyken yazmıştım:) şimdi tam 1 yaşında oldu kızım. Birsey sormak istiyordum size. Bebeginde gözyaşı kanal tıkanıklığı olan var mı bizimki masajla geçmedi şimdi sondalama yapılacak bu işlemi yaptıran varsa bana bi yardımcı olabilir mi neler yaşadı
Benimkinde de vardı. Ayda bir enfeksiyon oluyordu. En son 4 aylıkken olmuştu, masajla geçti diye düşündüm. İki gün önce yine oldu. Biz de henüz bu aşamadayız, tecrübelerinizi beklerim. Haftaya göz doktoruna gideceğiz, bir bilgi öğrenirsem yazarım.

Benimkinde de vardı. Ayda bir enfeksiyon oluyordu. En son 4 aylıkken olmuştu, masajla geçti diye düşündüm. İki gün önce yine oldu. Biz de henüz bu aşamadayız, tecrübelerinizi beklerim. Haftaya göz doktoruna gideceğiz, bir bilgi öğrenirsem yazarım.
Benim kızımın iki gözü de öyleydi masajla sol gözü geçti sag gözü 1 yaşını geçmesine rağmen devam ediyordu. 2 göz doktoru ve kendi çocuk doktoru probing denilen işlemi olması gerektiğini söylediler yaptırdım 2 hafta Bile geçti üstünden açıldı gözyaşı kanalları artık akıntı falan yok çok şükür. Sizde surekli akıntı yok tıkanıklık olmayabilir bizim akıntı devamlı vardi

Benim kızımın iki gözü de öyleydi masajla sol gözü geçti sag gözü 1 yaşını geçmesine rağmen devam ediyordu. 2 göz doktoru ve kendi çocuk doktoru probing denilen işlemi olması gerektiğini söylediler yaptırdım 2 hafta Bile geçti üstünden açıldı gözyaşı kanalları artık akıntı falan yok çok şükür. Sizde surekli akıntı yok tıkanıklık olmayabilir bizim akıntı devamlı vardi
Geçmiş olsun. İnşallah bir daha olmaz. Bizdeki herhalde tam bir tıkanıklık değil. Sadece sol gözü kızarıp sulanıyordu. 8-9 aydan sonra yine oldu... Probing kolay mı? Narkoz gerekiyor mu?

Merhaba anneler bnde uzun bi suredir girmiyorum buraya.Bisey sormak istiyorum bebeginizin istahi nasil bizimki birsey yemek istemiyor 14 aylik olicak 9 kilo sutten kesmek istiyorm.O zaman yemek yer diye dusunuyorm.Size sormak istedm

Kızım 14 aylık olacak çok hereketli koltuğun üstüne çıkıyor perdeleri çekiyor peteğin yan demirini söküyor, bütün gün çekmece kurcalıyor toplu olan her yeri dağıtıyor. Daha yürümedi ama duvara masaya bı yerlere tutunarak resmen koşuyor. İnanılmaz derecede yoruluyorum sizin de aynı mı çocuklarınız.

Kızım 14 aylık olacak çok hereketli koltuğun üstüne çıkıyor perdeleri çekiyor peteğin yan demirini söküyor, bütün gün çekmece kurcalıyor toplu olan her yeri dağıtıyor. Daha yürümedi ama duvara masaya bı yerlere tutunarak resmen koşuyor. İnanılmaz derecede yoruluyorum sizin de aynı mı çocuklarınız.
Yürümeden böyleyse maşallah yürüdüğünde nasıl olur acaba aynı kuzum aynı bizimki yürüyor karıştırmağı yer kalmıyor evde toplu birşey bırakmıyor

Teşekkür ederim dün yürüdü artık evde yürüyen bomba var 🤭 Allah sağlık sıhhat versin evlatlarımıza 🙏
Amiiin kuzum aman dikkat et bizimki çok düşüp kalkıyor heyecan yapıyor koşmaya çalışıyor ya bide parmak uçlarında yürümeye çalışıyor

merhaba sevgili anneler
öncelikle bebekleriniz hayırlı olsun :))
daha taze anne adayı olarak siz tecrübeli annelerden tavsiye almak isterim. hamilelik sürecinde nelere dikkat etmek lazım, beslenmeyi nasıl düzenlemek lazım? spor-hareket kısmında neler tavsiye edersiniz?(daha doktora gitmedim doktora da danışacağım ama tecrübeli annelerden de fikir istiyorum)

Merhaba vajinadaki yaranız kendiliğinden mi geçti arada kanama yapıyor muydu nasıl iyilelştiniz Allah rızası için görürseniz yazın

Canim.ben daha önce dvt geçirdim. Yani bacağıma pıhtı atmıştı. O yüzden belki de.
Merhaba arkadaşlar
2 yıldır evliyiz ve artık bebek planlıyoruz. Doktora gittik eşim ve ben test verdik sorun yok dedi doktor.Fakat 3 aydır deniyoruz ama olmadı.
Bazı sorular vardı aklımda ve buradaki tecrübeli ya da bilgili arkadaşlarıma danışmak isterim.
☆3 aylık folik asit doluyor daha almam gerekir mi?
☆3 ay elbette kısa süre ama doktora ne zaman gitmeliyim? (Daha detaylı tahliller için)
☆önceden geçirdiğim bir Dvt vardı ve buna bağlı varis. Bu sebeple bana ecopirin vermişti 1 aylık 2 aydır almıyorum ve devam etmeli miyim?
☆yumurta çatlatma ve yumurta gelişmesi için bazı konuları okudum ve hatta incir havuç vs bilgileri de var bu konuda bilginiz var mıdır?
☆Varis ile hamilelik geçiren annelerden tavsiye ve öneriler nelerdir? Doğumda sizi etkiledi mi?
.
Özetlemek gerekirse bu bir süreç ve bu süreçte sabırlıyım. Fakat her gün yeni bir bilgi öğrendikçe ne kadar derin bir süreç olduğunu görüyorum. Amacım ise yeteri kadar bilinçlenip süreci olabilecek en iyi şekilde yaşamak. Bu yüzden tecrübelerinize ve benim gibi gebelik planlayan arkadaşlarımın fikirlerine ihtiyacım var.
Teşekkürler
Merhaba geçmiş olsun dvt belirtiniz neydi acaba
Merhaba arkadaşlar
2 yıldır evliyiz ve artık bebek planlıyoruz. Doktora gittik eşim ve ben test verdik sorun yok dedi doktor.Fakat 3 aydır deniyoruz ama olmadı.
Bazı sorular vardı aklımda ve buradaki tecrübeli ya da bilgili arkadaşlarıma danışmak isterim.
☆3 aylık folik asit doluyor daha almam gerekir mi?
☆3 ay elbette kısa süre ama doktora ne zaman gitmeliyim? (Daha detaylı tahliller için)
☆önceden geçirdiğim bir Dvt vardı ve buna bağlı varis. Bu sebeple bana ecopirin vermişti 1 aylık 2 aydır almıyorum ve devam etmeli miyim?
☆yumurta çatlatma ve yumurta gelişmesi için bazı konuları okudum ve hatta incir havuç vs bilgileri de var bu konuda bilginiz var mıdır?
☆Varis ile hamilelik geçiren annelerden tavsiye ve öneriler nelerdir? Doğumda sizi etkiledi mi?
.
Özetlemek gerekirse bu bir süreç ve bu süreçte sabırlıyım. Fakat her gün yeni bir bilgi öğrendikçe ne kadar derin bir süreç olduğunu görüyorum. Amacım ise yeteri kadar bilinçlenip süreci olabilecek en iyi şekilde yaşamak. Bu yüzden tecrübelerinize ve benim gibi gebelik planlayan arkadaşlarımın fikirlerine ihtiyacım var.
Teşekkürler
çok geçmiş olsun merhaba. Size bir şey danışmak istiyorum. Sadece otururken ya da ayaktayken bacaklarımda soluk beyaz lekeler beliriyor. Ayaktayken bacağım biraz kızarıyor ve sanki bazı yerlere kan gitmiyor gibi beyaz solgun lekeler ortaya çıkıyor düğme bozuk para büyüklüğünde. Uzanıp yatınca hemen kendiliğinden geçiyor kaşıntı kabarıklık yok. Damar tıkanıklığı belirtilerinden biri mi bu durum ? Sizin de böylemiydi

Merhaba arkadaşlar bende şuan 8.haftamdayım 20 ocak son adet hesaplarıma göre 28 ekim doğum ama 7haftalıkken ultrason 6+2 gözüküyordu ozamanda 1 kasım olabilir doğum bir kaç soru sorucam bende bulantı çok az oluyor ve tad alma duyusu gitti resmen sadece armut ve havuç yediğimde tad alıyorum benim gibi olan var mı ? Belki bahsedilmiştir bu konudan ama okdr çok sayfa var ki hepsini okuyamadım.

Merhaba Ne yaptıysam yok çıldırma noktasına geldim. Gece 12 den sonra yarım saatte bir uyanıp süt içiyor ki 20 dk emiyor . Konuşuyorum kademeli deniyorum ama işe yaramıyor sanırım ben bir şey süreceğim göğsüme yoksa uykusuzluk insanı mahvediyor siz ne yapıyorsunuz

Back