2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Valla zamaninda annelerimiz toksplazmadan bi haber istediklerini yiyorlarmis saglikli dunyaya gelmisiz bence cig et tavuk ve yumurta yemedigimiz surece ve sakatat bi sknti olmaz bence yaa 😅😂
Benim kayınvalidemin en büyük cocuğu 7 aylık doğmş 2 gün küvezden sonra vefat etmiş. Test yapmışlar kayınvalidemde toxo çıkmış. Tedavi görmüş benim yediklerimden kaynaklı die temizlenmiş ondan sonra yeniden çocuk düşünmüşler. Pastırma ciğer taşlık fln çok seviyor yiyormuş.

Zamanında öyleymiş ama o zamanda sebebi bilinmeyen kayıplar sakat doğumlar vs fazlaymış. Üzülerek katılmıyorum.
Annelerimiz doktora da gitmezmiş. Bizde gitmeyelim o zaman.. geçmiş zamanın şartlarıyla şuanı karşılaştırmak biraz anlamsız.
Bilinçli olmak güzel şey bence. Abartılmadığı sürece.
Canim ona bakilirsa hicbisi yemeyelim gdo en sakincili sey sonucta genetikle oynuyorlar ben toksoplazmaya neden olan seyleri yazdim zaten farkindaysan suan organik birsey yok ve ben biyologum o yuzden de insanlara kotu yonlendirme yapmam

Benim kayınvalidemin en büyük cocuğu 7 aylık doğmş 2 gün küvezden sonra vefat etmiş. Test yapmışlar kayınvalidemde toxo çıkmış. Tedavi görmüş benim yediklerimden kaynaklı die temizlenmiş ondan sonra yeniden çocuk düşünmüşler. Pastırma ciğer taşlık fln çok seviyor yiyormuş.
Sakatat yazdim zaten yememek gerektigini neden yazdigim basini okuyup cevap yaziyorsunuz ki

Canim ona bakilirsa hicbisi yemeyelim gdo en sakincili sey sonucta genetikle oynuyorlar ben toksoplazmaya neden olan seyleri yazdim zaten farkindaysan suan organik birsey yok ve ben biyologum o yuzden de insanlara kotu yonlendirme yapmam
Ben herşeyden yiyorum ama şimdi de
“Aman eskiden annelerimiz büyüklerimiz toksoplazma mı biliyormuş, onlar herşeyi yiyorlarmış” yazmak, düşünmek bence yanlış.
O zaman dikkat edilmiyor olması şuan da dikkat edilmeyeceği anlamına gelmiyor bende bunu diyorum. Başka birşey demedim ki.

Ama iste onceden bunlarin bilincinde olunmadigi icin ne kadar pişirildigi bence muamma az pismisse ondan kaynakli olabilir. Bide toksoplazma oyle bi viruski sen istedigin kadar et tarzi yeme veya sebzeyi iyi yika baska bicok yerden yine kapabilme riski var.

Sakatat yazdim zaten yememek gerektigini neden yazdigim basini okuyup cevap yaziyorsunuz ki
Yazınıza eleştiri olarak yazmıyorum ki. Eskiden de toksoplazma varmış diyorum arkadaşları bir nevi uyarıyorum bildiğim bir anı ile gerilim için değil paylaşım için yazıyorum.

Ben herşeyden yiyorum ama şimdi de
“Aman eskiden annelerimiz büyüklerimiz toksoplazma mı biliyormuş, onlar herşeyi yiyorlarmış” yazmak, düşünmek bence yanlış.
O zaman dikkat edilmiyor olması şuan da dikkat edilmeyeceği anlamına gelmiyor bende bunu diyorum. Başka birşey demedim ki.
O yazdigim cumle herkes bunu yiyebilir miyim dedigi icin bi rahatlatma cumlesi mecazi anlamda ve eger bunlari yememek tarzinda birsey yazmasaydim kendimi savunmazdim sonucta kimse kimseyi yonlendiremez degil mi gulerek yazdigim biseydi bide yani

Ciğer yemiyorum yüksek a vitamininden dolayı hamilelikte önerilmiyor diye, çiğ et, yumurta, tavuk tabii ki yasak, dışarıda salata yememeye çalışıyorum. Ama bazen iş yerinde kısır çıkıyor, içinde çok çok az yeşillik oluyor yemiş oluyorum 😐 şarküteri ürünlerinden başta yediklerim oldu iyi pişirip ama artık sadece pastırmayı tercih ediyorum onu da iyice pişirerek... kola başlarda 1-2 bardak içmiştim uzun süredir içmiyorum... mayonezi hiç düşünmemiştim, hatta yılbaşında bol rus salatası yedim 🥴 ay farkettim ki kızımda çok titizlendiğim konularda bu sefer o kadar da takmıyorum 🤔 sizleri okuyunca bi suçluluk duydum şimdi, kaç defa mısır patlağı yedim misal😭😭

Back