2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bende buyuksehırdeyım benıde kımse aramadı zatenn2yıldırda gıttıgım yok saglık ocagına doktorum gerek yok dersede gıtmıcem

bende buyuk sehırdeyım benıde kımse aramadı zaten 2 yıldır gıttıgımde yok doktorum gerek yok bız herseyı yaparız dersede gıtmıcem

İnandırıcı gelmeyebilir ama kendi annem ebe ve inanın gerçek böyle.
Hastaneye gittiğimizde gebe olduğumuz sisteme düşüyor bizi o şekilde arıyorlar. Yoksa elbette takip edemezler.
10.haftaya kadar asm bildirim yapmazsa ceza yiyorlar. İsterseniz birde arkadaşınızı arayıp sorun.

Ayrıca tabiki gidip gitmemek sizin tercihiniz. Ben sadece bildirim yaptığımı ve bunun nedenini belirtmek istedim

Benıde kımse aramadı ustelık gebelıgım baya erken ogrendım belkı buyuk sehırlerde ole bır uygulama yoktur benımde gıtmem zor gorunuyor saglık ocagına

Bende buyuksehırdeyım benıde kımse aramadı zatenn2yıldırda gıttıgım yok saglık ocagına doktorum gerek yok dersede gıtmıcem
sistem şöyleymiş şimdi öğrendim eğer sisteme gebe olarak dustuysen ve gebelıgın suresınce bazı tahlıllerı yaptırmadıysan onlar goruyormus ve arayıp bildirmeleri gerekiyormus şu tahlili yaptırmadınız bu aşınız eksik diye aramaları gerekiyormus eğer biyerde takipliysen onu goruyorlarmıs ve aramıyorlarmış .

Benıde kımse aramadı ustelık gebelıgım baya erken ogrendım belkı buyuk sehırlerde ole bır uygulama yoktur benımde gıtmem zor gorunuyor saglık ocagına
Büyükşehirlerde de o şekilde canım. Ama sen doktoruna bir danış. Topuk kanı vs gibi durumlar aile sağlığı dışında yapılıyor mu? Ki emin olmamakla beraber ben yapılmıyor diye biliyorum.

canım hastanede yaptıgın takipleri goruyorlar .Benim ablamda devlette dogum yaptı saglık ocagına bıldırmedı ve hıc gıtmedı . Ceza kısmı da eğer takip edilen bir hastalarını aşı zamanı kan zamanı vs atlaralarsa ceza alabiliyorlarmış . Öyle gebe bildirmedi diye ceza onlara yazıo diye birşey yok Hak var hukuk var öyle birşey olması zaten mantıksız .

Büyükşehirlerde de o şekilde canım. Ama sen doktoruna bir danış. Topuk kanı vs gibi durumlar aile sağlığı dışında yapılıyor mu? Ki emin olmamakla beraber ben yapılmıyor diye biliyorum.
Aramadılar benı henuz umarım gıtme zorunlulugum yoktur

Evet ben hastanede takıplıyım oh rahatladım:)gıtmek hıc ıstemıyordum

Özel hastanelerde de bebek izlemi ve tüm aşılarını takip eden doktor ve ebe var ama bana daha uzak özeller asm balkonumdan gözüküyor tabi bazı aşıları özelde yaptırıcam

Topuk kanı dediğiniz şey sarılık troid vs sağlık ocağında yapılıp devlette ozelde yada fakültede yapılmayan hiçbir tahlil yoktur emin olun . Sağlık ocağından alınan sonuclara bile güvenmiyorum cunku kendı labaratuvarları yok ve aldıkları kanları idrarları saatlerce bekletip öyle labaratuvarlara yollanıyor.

Aramadılar benı henuz umarım gıtme zorunlulugum yoktur
Ablam Zonguldakta oturuyor burada Sakaryada annemlede geçirdi hamileliğini her takibi İstanbul liv hastanesine gitti aynı zamanda özele gidiyorduSakaryada,bir gün Zonguldaktan aradılar 14.haftada buraya gelirseniz kayıt için iyi olur diye ablam söyledi izlemini başka bi yerde yaptırıyorum diye yine de uğrayın kayıt için demişlerdi

Bakalım ararlarsa dusunucem :)

Benim aile hekimim ve sağlık ocağı aynı binada. Beta Hcg pozitif çıkınca hemen gebelik takip hemşiremi çağırdı, tanıştırdı ve hemşire odasına gidip kaydım açıldı. Hemşiremi çok sevdim. Her türlü konuda yardımcı oluyor. Üstelik, canın sıkıldıkça gel, bende cihaz var, bebeğim kalp atışını dinler sakinlersin dedi.

Bu ceza olayını duymuştum, onu da sordum. Takibi siz yaptırmayınca bizden para kesiliyor dedi. Devletin şu an en çok üzerine düştüğü ve taviz vermediği konulardan biri de bu gebelik ve bebek takip sistemiymiş.

uzerıne dustuklerı cok bellı aramaya zahmet edemedıler:)

Bu durumdan annemlerin çok şikayetçi olduğu için biliyorum. İş yerinde olan konuşmalarda insanların keyfi durumlarından maaş kesintisi oluyor vs çok duydum. Sadece bildiklerimi aktarmak istedim insanlar zor durumda kalmasın diye. Ama gebe bildirmedi diye ceza var o konuda kesin ve netim

Herkesin çalışma hayatı farklı ve uzaksa o da ayrı bir etmen. Gidemiyorsan yapacak bir şey yok canım.

İstanbul'dayım. Benim avantajım aile hekimi ve hemşirenin aynı bina olmasıydı. Hemşire bana, sen gelmeseydin arayacaktık dedi. Aşı vs için de arayacakmış.

Dikkatimi çeken bir şey de, hemşiremi en son Temmuz ayında görmüştüm. Daha test vs yapılmamış, koridorda karşılaştık. ismimle hitap edip hatrımı sordu, soğuk algınlığı mı vs diye sordu, ben de gebelik olabilir deyince benden çok sevindi. Şayet, bizim üstümüzden para kazanıyorlarsa helal-u hoş olsun.

uzerıne dustuklerı cok bellı aramaya zahmet edemedıler:)
Hahaha aynen benide aramadılar hatta şmdi aile hekimimi ariyim dedim soylim gelmicem diye dr bey yokmuş bu gün Bide onumu takip edicem . Para kesilmiyordur alacakları parayı almıyorlardır. Yoksa ayda 3 kişi gebeliğini bildirmese 3 bin lira hiçbi hemşire çalışmazdı orda

beni aramışlardı valla hem de7-8 haftalıkken
dedim zaten test yaptırıcam gelicem
ben bekarken de şimdi de aynı semtte olduğum için sağlık ocağım aynı
kan alan hemşireyi de tanıyorum işte bu kan tutma mevzusu yüzünden çok ilgilenmişti, çok iyi insanlar hepsi.
O nedenle ben çok memnunum.
ama yeni bir aile hekimi atandı tam bir cadaloz gerçekten, önceki hekimimiz çok tatlı bir kadındı oysa

Ben evlendıgımden berı gıtmedım hıc degıstırmedımde onlarda benı ne aradı ne sordu ankaradada lıv hastanesıne gıdıyorum herswyı takıp edıyorlar belkı ondan aramadılar veya arayacaklar,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…