• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben bı arastırıcam bunu en azından yakın semt gıdebılırım bakalım yınede doktoruma sorucam gereklı derse tabıkı:)
Canım bebekler doğdukları zaman ilk hafta topuk kanı vs alınıyor. Şimdi diyeceksin ki hastane almıyor mu?
Hastane ilk doğduğunda alıyor ancak daha Sağlıklı sonuç için 3-7. Günler arasında sağlık ocağı tekrar alıyor. Doktorun ne der bilmiyorum ama Bebek olunca o yol illa sağlık ocağına düşüyor😊
Hiç gitmek istemiyorum dersen tekrar özelde topuk kanı verilebilir belki o süreç halkında bi fikrim yok .

Canım bebekler doğdukları zaman ilk hafta topuk kanı vs alınıyor. Şimdi diyeceksin ki hastane almıyor mu?
Hastane ilk doğduğunda alıyor ancak daha Sağlıklı sonuç için 3-7. Günler arasında sağlık ocağı tekrar alıyor. Doktorun ne der bilmiyorum ama Bebek olunca o yol illa sağlık ocağına düşüyor😊
Hiç gitmek istemiyorum dersen tekrar özelde topuk kanı verilebilir belki o süreç halkında bi fikrim yok .
Tesekkur ederım canım sımdı kendı semtıme yakın saglık ocaklarını arastırıyorum kacıncı haftamda bıldırmem gerekıyor

Canim asilari vs istersek herseyi ama herseyi ozelde yaptirsak bile cocugu gormeleri açısından gitmek zorunlu bazi dönemlerde. Cunku bazen Allah korusun kotu seylerle de karsilasabildikleri icin gormeleri gerekiyor.
Onun haricinde devletin karsiladigi butun asilar ozelde de yapiliyor aynen özele gidilebilir.
Bizim bagli oldugumuz ebe ayni zamanda yakin arkadasimdi tecrubesini bildigim icin ona gittim hep. Oglumun asilarini da o yapti.
Ozel asilarin hepsini ozelde olduk. Simdi 3 yasina yaklasti menenjit asisinin tek dozu kaldi sadece sukur 🙏
canım özelde çalısmıyorumki tıp fakültesi ve cocuk kliniği var 10 yıl cocuk kliniğinde calıstım smdı baska bırımdeyım .Sağlık ocağına gitmek zorunda değilsin tabikide. Kalça ultrasonu işitme testi vs bunların hepsini cocuk bölümü ve aşı bölümü olan devlet hastanelerinde de kaydettirebilirsin. Mesela Sağlam Çocuk bölümü bebeklerin takip edildiği bölümdür ordaki hemşire aşısını yapar devletin sistemine girer aşısı yapıldı diye :)

Kızlar bebelerımız bole olcak sıze gelsın🧡🧡🧡♥️♥️♥️

Eklentiler

• CEA032D7-FE75-44F0-91F1-43765FF5C8B5.jpeg
    CEA032D7-FE75-44F0-91F1-43765FF5C8B5.jpeg
    145,8 KB · Görüntüleme: 29
Onu bilmiyorum ama normal asilar hep sağlik ocaginda yapiliyor. Hemsire ariyor gidiyoruz. Özeller belki ucretlidir yapilsada.
Hemşire arıyor çünkü aylık belirli bi sayıya ulaşması gerekiyor yoksa hemşireye sen burda fazlasın diyorlar şutingen :))))
Çocuk kliniği olan devlet hastanesinde de takip ettirebilirsiniz .

canım özelde çalısmıyorumki tıp fakültesi ve cocuk kliniği var 10 yıl cocuk kliniğinde calıstım smdı baska bırımdeyım .Sağlık ocağına gitmek zorunda değilsin tabikide. Kalça ultrasonu işitme testi vs bunların hepsini cocuk bölümü ve aşı bölümü olan devlet hastanelerinde de kaydettirebilirsin. Mesela Sağlam Çocuk bölümü bebeklerin takip edildiği bölümdür ordaki hemşire aşısını yapar devletin sistemine girer aşısı yapıldı diye :)
Anladim canim o zaman cok şaşırdım çünkü cok ısrarla araniyor ya insanlar gelmeniz gerekiyor, gormemiz gerekiyor diye neden oyle acaba merak ettim sorayim bende arkadasima.
Benim icin gitmek hic problem olmadi dedigim gibi hem yakindi hem arkadasimdi ama zorunlu diye biliyordum.
Yoksa asilari vs devlette de ozelde de yaptirabiliyoruz aynen doğru😘

Hemşire arıyor çünkü aylık belirli bi sayıya ulaşması gerekiyor yoksa hemşireye sen burda fazlasın diyorlar şutingen :))))
Çocuk kliniği olan devlet hastanesinde de takip ettirebilirsiniz .
Valla 😊 ben doktorumuzdanda hemsiremizdende cok memnun oldugum icin hic baska turlu arastirmadim.

Anladim canim o zaman cok şaşırdım çünkü cok ısrarla araniyor ya insanlar gelmeniz gerekiyor, gormemiz gerekiyor diye neden oyle acaba merak ettim sorayim bende arkadasima.
Benim icin gitmek hic problem olmadi dedigim gibi hem yakindi hem arkadasimdi ama zorunlu diye biliyordum.
Yoksa asilari vs devlette de ozelde de yaptirabiliyoruz aynen doğru😘
Yok zorunlu değil sadece hamile oldugunu öğrenirlerse yapışırlar çünkü ne kadar çok insan gelirse sağlık ocağına devlet o kadar performans veriyor. :)

Tesekkur ederım canım sımdı kendı semtıme yakın saglık ocaklarını arastırıyorum kacıncı haftamda bıldırmem gerekıyor
Gebelik kesinleştiğinde (kalp atışı duyulduğunda) dedi bana ebe. Hafta sınırı yok canım ya zaten hamile olduğunda sisteme drek düşüyor sağlık ocağı kendi arıyor. Beni yine ebem aradı hayırlı olsun gel dosyanı açalım hemde konuşalım diye 😂
İşine özen göstermeyenlerde var o ayrı tabi

Valla 😊 ben doktorumuzdanda hemsiremizdende cok memnun oldugum icin hic baska turlu arastirmadim.
Doğrudur canım bende çalıştıgım yerden cok memnunum bundan dolayı sağlık ocağına götürüp aksırıp tıksıran insanların ıcıne cocugumu sokmak istemiyorum .

ama zaten doktora gidince hamilelik sisteme girilince otomatik saglik ocaklarina dusuyor soylemesekde onlar goruyor.

Gebelik kesinleştiğinde (kalp atışı duyulduğunda) dedi bana ebe. Hafta sınırı yok canım ya zaten hamile olduğunda sisteme drek düşüyor sağlık ocağı kendi arıyor. Beni yine ebem aradı hayırlı olsun gel dosyanı açalım hemde konuşalım diye 😂
İşine özen göstermeyenlerde var o ayrı tabi
Benı arayan soran yok:)))

O degilde dogumlar kurban bayramini denk geliyor kizlar dogrusu benimki daha ileride ama ben hic gununu tamamlamadim hep erken dogum oldu ins bu sefer biraz uzar simdiden onu dusunuyorum.

O degilde dogumlar kurban bayramini denk geliyor kizlar dogrusu benimki daha ileride ama ben hic gununu tamamlamadim hep erken dogum oldu ins bu sefer biraz uzar simdiden onu dusunuyorum.
Neden bu senı rahatsız ettı canım bayrama gelsın nolcakkı?

Back