2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Aşırı sevinince ya da heyecanlanınca dört nala gider gibi koşuyor bağırarak konuşuyor sizlerde var mı böyle bir durum somutlaştırmak gerekirse gel annecim dolaptan elma alalım dediğimde benden önce buzdolabının önüne dikilir emmaaaa emmaaa diye bağırıyor. Duygularını kontrol edemiyor farkındayım zamanla daha yavaşlayacaktır diyorum ama acaba normal mi diye de düşünüyorum

Aşırı sevinince ya da heyecanlanınca dört nala gider gibi koşuyor bağırarak konuşuyor sizlerde var mı böyle bir durum somutlaştırmak gerekirse gel annecim dolaptan elma alalım dediğimde benden önce buzdolabının önüne dikilir emmaaaa emmaaa diye bağırıyor. Duygularını kontrol edemiyor farkındayım zamanla daha yavaşlayacaktır diyorum ama acaba normal mi diye de düşünüyorum
Normal gerçi bizde konuşma daha yok. Ama çok sevindiğinde çığlık atarak koşuyor kollarını yanlara açıp 🤣😂 o halleri çok tatlı değil mi ya 😍

Normal gerçi bizde konuşma daha yok. Ama çok sevindiğinde çığlık atarak koşuyor kollarını yanlara açıp 🤣😂 o halleri çok tatlı değil mi ya 😍
Ayy tatlı olmaz mı ya sesleri öyle çok çıkıyor ki 😄 komşular bakacak artık. Yerinde zıplama hareketi de çok şirin oluyor. Sen nasıl koşuyorsun diyorum yerinde sayıyor ya da nasıl dans ediyorsun diyorum dönerek oynamaya çalışıyor.

Ayy tatlı olmaz mı ya sesleri öyle çok çıkıyor ki 😄 komşular bakacak artık. Yerinde zıplama hareketi de çok şirin oluyor. Sen nasıl koşuyorsun diyorum yerinde sayıyor ya da nasıl dans ediyorsun diyorum dönerek oynamaya çalışıyor.
Evet ya duyguları çok coşkulu gerçekten 😁 bizde birde kovalamaca oynamak istiyorsa bana doğru önce koşuyor tam önümde durup geri geri yürümeye başlıyor 🤣 kalkıp peşinden gidince hemen dönüp zıplaya zıplaya çığlık atarak kaçıyor birde 🤣😂

Kızlar günaydın, musmutlu bir gün diliyorum herkese. Sormak istediğim bebisle oynadığınız oyunlar neler ?
Genelde bilindik oyunlar oynuyoruz, bazen aklıma hiç bir şey gelmiyor. Bir yere yazayım diyordum, oradan seçip yaparım diye. Daha çok kovalamaca, saklambaç, tencerelerle yemek yapmaca, oyumcak hayvanlarını konuşturmaca. Bazen okuduğumuz hikayeleri hayvanlarla canlandırıyorum. Babasıyla çadircilik yapıyoruz. Kitapları indiriyorum, tekrar yerleştiriyor. Bir şeyler düzenlemeyi seviyor, buzdolabı, mutfak dolabı gibi. Yemek yaparken onlari bosaltiyorum, diziyor. Evdeki değişik şeyleri birkaç gün arayla veriyorum, arka arkaya oynayınca sıkılıyor. Oyuncakları dan arabalarını, iç içe geçen kaplarını seviyor, onları bir yerlere diziyoruz tekrar tekrar. Süpürgeye meraklı, uc kısmını çıkardım, evi gezerek süpürüyor öyle.
Simdi mesela 2tane şemsiye açtım yere, onunla oynuyor. Yeni bir oyunu genelde babasıyla buluyorlar

Kızlar günaydın, musmutlu bir gün diliyorum herkese. Sormak istediğim bebisle oynadığınız oyunlar neler ?
C cimcim karides yazdıklarında kendimizi gördüm 🤗. Ek olarak kitapları seviyor farklı farklı yerlerde kitapları var onlara bakıyoruz arabalarıyla ilgileniyor kendisi oynamak istiyor birimiz yanında oturuyoruz sadece kanepenin minderlerini bozup yerleştirmeye çalışıyor yastıklarla güreşiyor örtü battaniye gibi şeyleri seriyor topluyor en sevdiği ise küçük tava ile tahta kaşık 😄 yemek yapıp bize yediriyor. Puzzle lego sök tak küpler gibi oyuncaktan ziyade bizim kullandığımız eşyalarla daha fazla vakit geçiriyor. Süpürge ve fön makinesi favorisi.

günyadın diyecem ama akşam oldu :) bizim renkli kitaplarımız var. renkler, sayılar, meslekler, yiyecekelr falan filan. onları okumamı istiyor, okuyorum, sayfaları çeviriyoruz falan onları bayagı bi seviyor bugünlerde.
onun dışında oyun degil, ama evdeki çamaşırları bir yerden başka bir yere gtürüp getirmeyi çok seviyor. taşımacı olacak herhalde diyorum :)

lar 🙋‍♀️ nihayet jinekoloğa kontrole gelebildim bekliyorum koridorda hamile hallerim canlandı gözümde 😍 .
Iyice bozulan regl düzeni daha fazla geciktirme dedi sanırım bakalım umarım her şey normaldir 🙏
Ciddi bir şey olmadan baktır canım. Düzensiklik tedavisi kolay oluyor. Sonraki aşamalar sıkıntılı hep. Hamile halim çok uzak sanki başka biri gibi yaşadı o günleri. Ahh ahhh

Ciddi bir şey olmadan baktır canım. Düzensiklik tedavisi kolay oluyor. Sonraki aşamalar sıkıntılı hep. Hamile halim çok uzak sanki başka biri gibi yaşadı o günleri. Ahh ahhh
Biraz heyecan biraz korkuyla bekledim ama çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. 18 aya kadar normal düzensiz olması dedi hormonal bir durum da yok tahliller temiz geldi. Sadece emzirmeden kaynaklı regl düzensizliği.
Koridorda hamişleri görünce ayy bende böyleydim diye geçirdim içimden döndüm birde 16 aylık minik adamıma baktım şükrettim 🙏

Logolarıyla oynuyoruz, sekilli geçirmeli küpleri var onları oynuyoruz. Kitapları var. Ayılarıni peppalarini konusturuyoruz. Peppayla oynayınca akan sular duruyor. Pep paaa diyor çok net bir şekilde ve çok tatlı bir sesle. En iyi telaffuz ettiği kelime bu bence 😂 Arabaları çok seviyor. Logoları uzerine koyup arabayla taşıyor. Bi kere gördüğü oyunu unutmuyor. Kutu kutu pense oynuyoruz arkasını dönüyor. Bilmiyorum sizde var mı bizim oralarda illallah tus tekne ben sandığa sen sepete diye bir şarkı var onunla sallanmayi seviyor. Bisikleti var onu sürüyor. (Biz suruyoruz) Evdeki resimleri dolap seuserini incelemeyi seviyor. Yapıştırma kaplumbağa var, gecen birden kaplumbaaaa dedi, küçük dilimi yutacaktim. Böyle bi kelimeyi söylemesini beklemiyordum ama tekrar etmedi zaten. Keyfi gelince diyor bir şeyleri. Kendi nasıl isterse. Ama Luna'nin en sevdiği şey dans etmek. Çeşit çeşit dansı var. Cok güldürüyor bizi. Resmen minik bir insan. Sarkilara kendince eşlik de ediyor. Şarkı söylemek, dans etmek ve yemek yemek favori 3lusu. Çingenelik mi vardır kanında nedir. Tam onların yaşam felsefesi çünkü 😄 Müziğe müthiş ilgisi var. Gitarı ve örgü var oyuncak olarak. Onları çalıyor mirildaniyor. Müzisyen olcak belki de😂 Gercekten müzik kulağı var. Müzik, dans, yemek... Kisacasi tam keyif bebeği. Bizi her gün güldürüyor sag olsun. Bitmiyor sasirtmalari eğlencesi.

Bu arada sanırım 7 gün oldu emzirmeyi bırakalı. Arada meme diye diretiyor hala. Meme bitti diyorum. Bunu anlaması için bitti kelimesini öğrenmiştim ona. Gecen kapağı kapayıp açıyordu kapatıp bittiiii dedi. Diyorum ya her gün yeni bir haliyle bizi güldürüyor. Bugun ilk defa ofise gidip çalıştım. Tum gun babasiylaydi evde. Ben gelince pas vermedi, trip attı. Cok bozuldum. Ben koşar fln diye bekliyordum. Artik gönül koyuyo, trip atiyor. Cok ilginc bebeklerin dünyası. Gercekten küçük birer insanlar

Logolarıyla oynuyoruz, sekilli geçirmeli küpleri var onları oynuyoruz. Kitapları var. Ayılarıni peppalarini konusturuyoruz. Peppayla oynayınca akan sular duruyor. Pep paaa diyor çok net bir şekilde ve çok tatlı bir sesle. En iyi telaffuz ettiği kelime bu bence 😂 Arabaları çok seviyor. Logoları uzerine koyup arabayla taşıyor. Bi kere gördüğü oyunu unutmuyor. Kutu kutu pense oynuyoruz arkasını dönüyor. Bilmiyorum sizde var mı bizim oralarda illallah tus tekne ben sandığa sen sepete diye bir şarkı var onunla sallanmayi seviyor. Bisikleti var onu sürüyor. (Biz suruyoruz) Evdeki resimleri dolap seuserini incelemeyi seviyor. Yapıştırma kaplumbağa var, gecen birden kaplumbaaaa dedi, küçük dilimi yutacaktim. Böyle bi kelimeyi söylemesini beklemiyordum ama tekrar etmedi zaten. Keyfi gelince diyor bir şeyleri. Kendi nasıl isterse. Ama Luna'nin en sevdiği şey dans etmek. Çeşit çeşit dansı var. Cok güldürüyor bizi. Resmen minik bir insan. Sarkilara kendince eşlik de ediyor. Şarkı söylemek, dans etmek ve yemek yemek favori 3lusu. Çingenelik mi vardır kanında nedir. Tam onların yaşam felsefesi çünkü 😄 Müziğe müthiş ilgisi var. Gitarı ve örgü var oyuncak olarak. Onları çalıyor mirildaniyor. Müzisyen olcak belki de😂 Gercekten müzik kulağı var. Müzik, dans, yemek... Kisacasi tam keyif bebeği. Bizi her gün güldürüyor sag olsun. Bitmiyor sasirtmalari eğlencesi.

Bu arada sanırım 7 gün oldu emzirmeyi bırakalı. Arada meme diye diretiyor hala. Meme bitti diyorum. Bunu anlaması için bitti kelimesini öğrenmiştim ona. Gecen kapağı kapayıp açıyordu kapatıp bittiiii dedi. Diyorum ya her gün yeni bir haliyle bizi güldürüyor. Bugun ilk defa ofise gidip çalıştım. Tum gun babasiylaydi evde. Ben gelince pas vermedi, trip attı. Cok bozuldum. Ben koşar fln diye bekliyordum. Artik gönül koyuyo, trip atiyor. Cok ilginc bebeklerin dünyası. Gercekten küçük birer insanlar
Ama Luna cok cizgi film izliyor. Muhtemelen o izliyor diye yeni bebek de minicikten maruz kalmaya başlayacak. Çok yanlış biliyorum. Keşke bu kadar izlemese ama kontrolü kaybetmiş bir noktadayım bu konuda şu an. Bilmiyorum belki en azindan sinirlandiririz. Bugi fark etti, avantajını kullanıyor. Ben desem babasi açıyor, o açmasa kendi açıyor. Resmen cimcime. Restorandayiz 2 gün önce. Basladi miymiy babasi telefonunu verdi. O an burda okuduğum cümle aklıma geldi. Restoranlarda elinde telefon tablet olan çocukları görüp hallerine üzülüyorum. Su an biz maalesef o durumdayız. Hoş değil.

Ama Luna cok cizgi film izliyor. Muhtemelen o izliyor diye yeni bebek de minicikten maruz kalmaya başlayacak. Çok yanlış biliyorum. Keşke bu kadar izlemese ama kontrolü kaybetmiş bir noktadayım bu konuda şu an. Bilmiyorum belki en azindan sinirlandiririz. Bugi fark etti, avantajını kullanıyor. Ben desem babasi açıyor, o açmasa kendi açıyor. Resmen cimcime. Restorandayiz 2 gün önce. Basladi miymiy babasi telefonunu verdi. O an burda okuduğum cümle aklıma geldi. Restoranlarda elinde telefon tablet olan çocukları görüp hallerine üzülüyorum. Su an biz maalesef o durumdayız. Hoş değil.

izliyorlar ya bizimki de izliyor
bir de gülüyor allahım ne anlıyorsa geçen gün kahkaha attı hatta.
ama saatlerce bakmıyor, 5 dakika belki sabit kalıyordur o da maksimum. sonra etrafı karıştırma...
balkon kapılarını açabilmesi en büyük sıkıntı bizde şu an

Ekrana baktıktan sonra evdeyse pencereden dışarıyı seyretmeleri öneriliyor

merdiveni hiç denemedim ben, iyi oldu söyledigin, bi deneyim bakalım ne yapacak :)
Parka gittiğimizde ben hiç kısıtlama yapmıyorum ilk başlarda elleriyle emekleyereknm çıkıyordu merdivenleri yazın, birkac aydır parkta çocukları çok gözlemliyor, onlar nasil çıkıyor diye bakıyor tabi ben hemen arkasındayım dokunmadan ona denemesi için fırsat tanıyorum, korkuluklara tutunarak çıkıyor bazen de hemen emekleme moduna geçiyor. Deneye deneye pekistiriyor bir kaç gündür sürekli yağmur yağıyor diye çıkartamadım bu ara ama en son öyleydi yani

X