2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Betmam

Gecmis olsun. Arkadaslar zencefili bi evrese dikkatli kullanmaliyiz. Allah korusun dusuge sebep oluyor diye doktorumun yasakladiklarindan o da. Maydonoz, zencefil yasak.
Bana da mide yanman olursa günde iki bardak zencefil çayı içebilirsin demişti

Yanma kaşıntı yoksa gebeliktendir diye cümle kurdu doktor birebir :)

Doktorumun bana soyledigi de maydonoz kesinlikle yasak. Bilemiyorum, belki bir onceki dusugumden kaynakli bana ozel bir durum da olabilir. Mantikli da geliyor bana. Reglimi sokturmek icin ceyrek demeti yerdim 1 saate kalmaz sokulurdu.

Zencefil konusunda; ayni soruyu doktoruma yoneltmistim. Bana Premesis kullandiriyordu gebelik oncesi. Fakat taze zencefili kesinlikle kullandirmiyor. Formlarinin baska oldugunu belirtti.

Dedigim gibi, belki bana ozel bir bilgidir bu. Bu sebeple googlamak yerine doktorumun tavsiyesine uymayi daha mantikli buluyorum.

Canım sakinleş biraz hatta imkanın varsa temiz havaya çık derin nefes al sonra yat dinlen ama birşey olur mu diye daha fazla strese sokma kendini. Birşeylerle meşgul ol kafanı dağıt canım

sağol canım biraz dağıttım kafamı geçti şimdi, hemen etkiliyor ya hemen bir sızı giriyor

Dediğini yaptım çare olmadı, öksürmekten kaburgalarım ağrıyor artık, karabiber bal deneyelim bi de

öksürük bende de geçmiyor canım valla, çay içtim çook açık limonla yatmadan önce. bir de gece naneli şeker yiyordum olips o işte bir nebze yatıştırıyordu. biraz yüksek yatmaya çalış

öksürük bende de geçmiyor canım valla, çay içtim çook açık limonla yatmadan önce. bir de gece naneli şeker yiyordum olips o işte bir nebze yatıştırıyordu. biraz yüksek yatmaya çalış
Gribi atlattım öksürük geçmek bilmiyor bıktım ya :-/

Canım o zaman buraya kesin bir dille yalanlar gibi maydonoz, zencefil yasak yazmak yerine benim doktorum bana önermemişti demen daha iyi olurdu.

Googlemakta kötü birşey değil. Sende vakti zamanında bilgiye ulaşmak amacıyla bak Araştırma yapıp denk gelip foruma kayıt olmuşsun. Fikir alışverişi yapabiliyorsun ne güzel değil mi?

“Doktorumun yasakladiklarindan” diye belirtmisim zaten. Siz de o bilginin dogru olmadigini soylemissiniz, ben de yazima demek ki bana ozel bir durum olabilir demisim. Bunun kesin dille yalanlamasi nerede goremedim. Ki bunu bana diyen Perinatoloji Profesoru. 4 ay once de, bu gebeligimde de ayni uyariyi yapti.

Googlamayi tercih etmiyorum, sanirim mesleki bir deformasyon bu. Bu sitedeki 6 yillik Pro uyeligimi kapattim da geldim. Yeni bildigim bir yer degil burasi. Benim zamanimda dutluktu derler ya o misal.

Bundan sonra dilerseniz yazilarimi size gondereyim, tashih edip yayinlarsiniz. Akademik makale/bildiri veriyoruz hepimiz cunku.

Aynen canım ben ilkinde öyle yaptım bunu da öyle yapacağım inşallah

Yalnız ilk başta benim yazdığıma kesin bir dille “yasak” diyen sizdiniz. Siz kendi görüşünüzü yazabiliyorsunuz da ben neden üstelik kaynak göstererek karşı görüşümü yazmayacağım?

Anlaşılan benim size yazılarımı/görüşlerimi gönderip sizinde gözden geçirmeniz lazım.
Bunun özel durumla da alakası yok kusura bakmayın Düşük oldu diye sebebini araştırmadan bilinegelmiş maydonozu vurgulayayıp yasaklayan profesörde ne bileyim.
Bu arada bende 39 haftalık doğum yaptım 8 ay önce ve kaybettim ÖZEL DURUMUMDAN ötürü bana yasaklanan bir şey olmadı. Doktorum prof değil heralde o yüzden :)

Tartışmak, Bilgi alışverişi yapmak, aynı sorunlardan kendimize pay çıkartmak, doktor tavsiyelerini paylaşmak için buradayız zaten:) bence kesin dille yazmak biraz sorun oldu , ama özel sebeplerden kaynaklıdır tabiki.. bi de ne soracam:) aşerenler be zaman başlarmış kızlar

Başın sağolsun canım üzüldüm :-/ zor günler geçirmişsin

öncelikle çok geçmiş olsun canım tavsiye edeceğim şeyleri arkadaşlar yazmış zaten ama muhakkak başın yüksekte yat,hamilelikte içilir mi bilmem ama 2ay önce şiddetli öksürüyordum soğanın içine bal karabiber koyup 12saat beklettim çok şükür şifa buldum ancak muhakkak araştırmak lazım,ılık su iç bol bol malesef öksürük yavaş yavaş geçiyor
Arkadaslar bıraz once ıc camasırımda peynırımsı cok hafıf bı akıntı gordum beyaz mantar oldugunu dusunmuyorum cunku tum tahlıllerım yapıldı salı gunu bısey cıkmadı.sızce normal mı ?
canım gerekli her şey yapılmışsa korkma bir defaya mahsussa hiç korkma normalde daha sıvı beyaz oluyor akıntı ama belki az daha koyusudur bu,takipte ol bakalım
bende yazacsktım bugünrüyalarla başım belada o kadar abuk sabuk ki ünlüler konuşmadığım insanlar bazende ürpertici oluyor,hep hormonlar var ya
çok zor canım haklısın hemen hemen aynıyız seninle henüz çok erken benim yalnızca keseme baktı doktor,ilerleyen haftalarda ya da günlerde netleşirkötü düşünme hayır olsun canım
kızlar demin biraz üzüldüm ve ağladım, hala daha sinirim geçmiş değil ve karnımda kramplar oluyor. çok korkuyorum şu an ya
bugün bende üzüldüm hatta ağladım normalde ağlamayacağım bir durumdueşime kızdım ama onun haberi bile yokOğlumda hasta diye kafama taktım akşamüstünden beri karnım tuhaf oldu hatta sırtım bile ağrıyor yani kendimi huzursuz ettim boş yere

Kaybınız için üzgünüm.

Benim doktorum bana, sizin doktorunuz size. Hayirli dogumlar.

Arkadaşlar önümüzdeki haftalarda ikili test var. Burada birkaç arkadaş yaptırmama kararı almış. Aslında bana da mantıklı geldi. Allah korusun olumsuz bir durumda aldırma gibi bir düşüncem yok.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

Hemen düzenleme ihtiyacı hissettim. Sorum yanlış anlaşılmasın. Merak ettiğim aldırırım/aldırmam cevabı değil, bu testi yaptırmanın faydalı olabileceği başka durumlar var mı? gibi soruların cevabı

Son düzenleme:
Ben de cok kararsizim yaptirmak konusunda. Tedavi edemeyecegimiz bir sey varsa ogrenip ne yapabilirim ki. Simdi bile binlerce seyi kafama takiyorum. Hic de pimpirikli biri degildim oysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…