Kızlar bitki çaylarından uzak durun ! Ödem söktürücü özelliği olan soğan kürü dahil ! "- Baharat için mutfakta kullanılan bitkiler (fesleğen, kekik, vs.) genellikle pişirme veya tad vermede kullanılan küçük miktarları emniyetlidir; fakat çayları için kullanılan büyük miktarları (1- 2 tatlı kaşığı gibi) hamileler kullanmamalıdır.
- Dışkı yumuşatıcı antrakinon içeren bitkiler: Özellikle kabızlık yakınmalarının giderilmesinde doğal ve zararsız olarak düşünülen bitkiler vardır. Bu bitkiler rahim dahil düz kasların kasılmasını uyararak düşüğe neden olabileceği için kullanılmamalıdır. Acı çiğdem, akdiken (geyik dikeni), aloe vera, sinameki ve topalak bu gruptaki sakıncalı bitkilerdir.
- Rahim uyarıcı etkileri olan bitkilerden de aynı nedenle kaçınılmalıdır. Düzenli olarak tüketilmeleri ve özellikle de günlük 1-2 tatlı kaşığı gibi miktarları zararlı olabilir. Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.
- Bitkilere acı tat veren alkoloidleri yoğun içeren bitkiler veya esansiyel bitki yağlarından anne-bebek arasındaki veya anne rahmindeki ceninin fonksiyonlarını etkileyebileceği için sakınılmalıdır. Altınmühür (goldenseal), efedra, kına kına, kırlangıçotu ve yabani kiraz alkoloidlerden zengindir, düzenli tüketilmesi sakıncalıdır. Adaçayı, ardıç, biberiye, civanperçemi, kekik, lavanta, mazı, mercanköşk ve rezene gibi bitkilerin yağlarının ağız yoluyla hamilelik esnasında düzenli alınması da sakıncalıdır.
- Emenagog etkili bitkiler, adet görmeyi teşvik eden bitkiler olup hamilelik süresince kaçınılmalıdır. Akdiken, Cezayir menekşesi, civanperçemi, çarkıfelek (passiflora), kekik, mazı, meyankökü, ökseotu, pelin otu, ravent (ışgın), sinameki ve yarpuz gibi bitkilerin hamilelikte kullanılmaması gereklidir".
https://www.sabah.com.tr/saglik/2013/11/28/hamileler-bu-bitkilerden-uzak-durun
Kısırlık ve arı sütü mucizesi
Kısırlık sorunu yaşayan çift ve bireylerin son günlerde umudu olan arı sütü, bu konuda gerçekten faydalı mı, sorusu en merak edilen soruların başında gelmektedir. Arı sütü, alternatif tedavi yöntemleri arasında naturel kısırlık tedavisi olarak tanımlanmaktadır. Özellikle tüp bebek tedavisi gören çiftlerde; düzenli kullanımda başarı oranlarını arttığı kaydedilmiştir.
Kuzey Amerika ve Avrupa’da kısırlık sorunları için ilk olarak arı sütü denenmektedir. Ancak bu aşamada bilinmesi gereken, arı sütünün tek başına tedavi edici özelliği olmadığı, yalnızca genel sağlık konusunda olumlu bir etki yarattığıdır. Örnek olarak; kadının tüpleri tıkalı ise bu aşamada arı sütü kullanımı tüplerin açılmasını sağlamayacaktır. Arı sütü; yumurta hücrelerinin kalitesini arttırmada, rahmin gebeliğe hazırlanmasına, sperm hücrelerinin kalitesinin artmasında, sperm hücrelerinin hareketliliğinin artmasında fayda sağlamaktadır. Bu özellikleri ile tüp bebek tedavisinde destek amaçlı kullanılabilmektedir. Ancak kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmak ve gerekli bilgileri almak gerekmektedir.
Arı sütünün hamilelik şansı üzerindeki bazı etkileri ise:
- Libidonun yükselmesine yardımcı olur.
- Yumurtalık rezervlerinin ve yumurta hücrelerinin onarılma sürecini hızlandırarak kalitesini arttır.
- Kadının rahminin gebelik döneminde daha sağlıklı hazırlanmasına yardımcı olur.
- Yaşın ilerlemesi kaynaklı bazı sorunların hafiflemesine yardımcı olur.
- Sperm hücrelerinin sayısını ve kalitesini arttırır.
- Sperm hücrelerini hareketliliğini arttırır.
- İçerisindeki vitamin, mineral, hormon ve enzimler sayesinde vücudun daha dinç olmasını ve organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olarak tüp bebek tedavisine destek olur.
Arı sütü sperm sayısını arttırıyor!
Arı sütü ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalar; sperm sayısı ve kalitesi üzerindeki etkileri de gözler önüne serdi. Arı sütü hakkında yapılan oldukça kapsamlı ve ayrıntılı araştırma 2006 senesinde Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Yapılan deney sonucunda arı sütünün sperm sayısı ve kalitesi üzerindeki etkilerinin oldukça büyük olduğu anlaşıldı.
Kısırlık tedavisinde arı sütü
Kısırlık tedavisinde tıbbi alandaki gelişmelerden de destek alarak, tüp bebek tedavisine yardımcı olmak için arı sütü kullanımı önerisi, yaygınlaşmaya başlamıştır. Özellikle de arı sütü ile ilgili yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde, arı sütünün kısırlığa yol açabilecek faktörler üzerinde başarılı sonuçları olduğu ortaya konmuştur.
Arı sütünün kısırlığa en önemli faydalarından biri, ihtiva ettiği A, D, E, K, H ve B-Kompleks vitaminler olmaktadır. Bununla beraber cinsel performansı da arttıran arı sütü, yumurta ve sperm kalitelerini de yükselterek tedavi kapsamında önemli aşamaların kaydedilmesine yardımcı olmaktadır. Embriyonun daha sağlıklı bir şekilde rahme tutunmasına ve sağlıklı gelişiminde de büyük rol oynayan arı sütü; bebeklerde zihinsel ve fiziksel gelişime de katkı sağlamaktadır.
Hamileliğin oluşma şansını arttıran arı süttü, kısırlık sorunlarına karşı yarattığı olumlu etki sebebiyle günümüzde pek çok bilimsel araştırmaya tabii tutulmaktadır. Yapılan araştırmaların neredeyse tamamı, arı sütünün faydaları kapsamında sonuçlanmıştır.Araştırmaların buluştuğu ortak nokta ise; düzenli ve saf arı sütü kullanımının sperm sayısında, kalitesinde ve yumurta hücresi kalitesinde yükseliş sağladığıdır. Özellikle de anormal sperm sayısında düşüş sağlaması ve kaliteli sperm sayısını yükseltmesi sayesinde kısırlık sorunlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. http://jinekoloji.com/gebelikte-ari-sutu-ve-faydalari