- 27 Mayıs 2018
- 562
- 600
Saol canim Allah razi olsun Rabbim herseyin hayirlisini nasip etsin hakkimizda. Yaptirdim canim ense olcumude yapildi kan testimizde hatta dur yollayim kendin oku benim hepsi temz cikti hem tup bebek doktoruma gosterdim hemde takip altinda tutan doktoruna gosterdm ikiside cok guzel dedi :) ona bakarsak canim ikili test zaten %100 sonuc veren bi test degil 20. Haftada ayrintiliya giricem insalkah :)Maşallah bir çok insanın istediği başına gelmiş, sağlıkla doğarlar inşallah minikler. Ben aynı olsun istiyorum Rabbim ne kısmet ederse başımız üstüne tabi işte gönülden geçen. İkili test yapıldı mi ben yaptırmayacagim ama nette okudum İkizler için ikili test mantıklı sonuç vermiyormus özellikle kan, sadece ölçüm yapılır diye okudum.
Evet canım çok iyi çökmüş maşallah nazar değmesin miniklere. Yüzde yüz değil tabi ama risk oranı normale göre daha tutarsız oluyormuş serbest b.hcg değerinden kaynaklı. Benden tüp dr u fetal dna hasar testi istedi sana yaptırmak istemedik. Boşuna risk ile canımızı sıkmak istemiyoruz aldırmak gibi bir niyet tıbbi gereklilik olmadıkça olmaz bizim için. Ben daha doktorumu bulamadım. Sen nereye gidiyorsun takibeSaol canim Allah razi olsun Rabbim herseyin hayirlisini nasip etsin hakkimizda. Yaptirdim canim ense olcumude yapildi kan testimizde hatta dur yollayim kendin oku benim hepsi temz cikti hem tup bebek doktoruma gosterdim hemde takip altinda tutan doktoruna gosterdm ikiside cok guzel dedi :) ona bakarsak canim ikili test zaten %100 sonuc veren bi test degil 20. Haftada ayrintiliya giricem insalkah :)
Adet dönemlerinde sıkça olurmuş hamilelere bu ağrılar, bunun dışında kist var mi varsa onlarda sancı yapıyor. Benim sagda 3cm kadar var sızı yapıyor arada hatta kasıga bile vuruyor. Stres bebeğe zarar iyi düşün, kanama yoksa ya da hem karında hem kasıkta birlikte sorun yoktur. Rahim büyüyor olmalı.Kızlar bugün adet ağrısı gibi ağrım var sizde de oluyor mu batma gibi değil bildiğiniz adet ağrısı gibi
Fetal dna testi dedigin yurt disi kanimi ? Ben eskisehirdeyim cok iyi bi ikizleri takip eden bir doktor buldum dogum uzmani olarak ona gidiyorum ama tup bebek doktorumu da arada rahatsiz eder konusmaya giderum :)Evet canım çok iyi çökmüş maşallah nazar değmesin miniklere. Yüzde yüz değil tabi ama risk oranı normale göre daha tutarsız oluyormuş serbest b.hcg değerinden kaynaklı. Benden tüp dr u fetal dna hasar testi istedi sana yaptırmak istemedik. Boşuna risk ile canımızı sıkmak istemiyoruz aldırmak gibi bir niyet tıbbi gereklilik olmadıkça olmaz bizim için. Ben daha doktorumu bulamadım. Sen nereye gidiyorsun takibe
Bilmiyorum yurt içi mi yurt dışı mı ama dr pgt yapıldı şimdi hasar var mı diye bakalım dedi biz de istemiyoruz dedik gitmedik. İyi çok şükür doktorunu bulmuşsun bende perinatolog istiyorum inşallah bulacağım.Fetal dna testi dedigin yurt disi kanimi ? Ben eskisehirdeyim cok iyi bi ikizleri takip eden bir doktor buldum dogum uzmani olarak ona gidiyorum ama tup bebek doktorumu da arada rahatsiz eder konusmaya giderum :)
Insallah canim hemen bulursun 20. Hafta da dtayli ultrayon cektrcekmisin ?Bilmiyorum yurt içi mi yurt dışı mı ama dr pgt yapıldı şimdi hasar var mı diye bakalım dedi biz de istemiyoruz dedik gitmedik. İyi çok şükür doktorunu bulmuşsun bende perinatolog istiyorum inşallah bulacağım.
Evet detaylı usg kesin yaptırırım o başka aksaklıklar için de gerekli önlem almak amacıyla. Bazen bazı organlarında sorun oluyor bebeklerin bunun önceden bilinmesi ve doğuma müdahale için hazır olunması gerekiyor. Bir bakmışsın mama gaz bez derdine düşmüşüz.Insallah canim hemen bulursun 20. Hafta da dtayli ultrayon cektrcekmisin ?
Dikişsiz normal doğum var mkki ücretsiz olsun duymadım hiç. Haber izlemiyorum sonra ağla sinirlen öyle geçiyor.Şimdi haberlerde izledim özellerde normal Doğum ücretsiz olacak diye. Bundan şu sonucu çıkarabiliriz artık özellerde hiç normal Doğum olmicak hepsini sezaryene alacaklar. Bakanlık normal Doğuma teşvikine uğraşıyor ama yanlış politika uyguluyor
Dikişsiz normal doğum var mkki ücretsiz olsun duymadım hiç. Haber izlemiyorum sonra ağla sinirlen öyle geçiyor.
Onlar her türlü yolun bulur alır. Sut un dışında yüksek ücretler alındı diye tüketici davaları var sağlık bakanlığı şikayeti inceleyip ceza kesiyor sonra tüketici gidip dava açıyor benim paramı ver diye. Korunun dosyaları vardi bildiğim.
Dikişsiz yaptırdığım zaman doktor bana çok kızardı hastanın mesane ve rahmi sarkıyor sen iki dikiş atmaya üşeniyorsun diye ben bikaç yıl sonra bu kadına ameliyat yapıp sarkan organları toparlamaya uğraşcam diye. Ben de kadın istedi diye kesmemiştim ama çokta sağlıklı değil ilk doğum için. Ufakta olsa bi epizyo açmak iyi oluyo bebekte çıkımda oksijensiz kalmıyo. Ben normal düşünüyorum ama özel hastane aslaaaDikişsiz normal doğum var mkki ücretsiz olsun duymadım hiç. Haber izlemiyorum sonra ağla sinirlen öyle geçiyor.
Onlar her türlü yolun bulur alır. Sut un dışında yüksek ücretler alındı diye tüketici davaları var sağlık bakanlığı şikayeti inceleyip ceza kesiyor sonra tüketici gidip dava açıyor benim paramı ver diye. Korunun dosyaları vardi bildiğim.
Sen zaten devlet hastanesinde çalışıyorsun yaparsın canım neden olmasın nelere göğüs gerdin. Senin kadar detaylı tabi bilemeyiz de Ablam çok zor doguruyor d dikişsiz ne demek offf pansuman yaptım dr işi bir de makata cm kalmis yamuk ve dikiş sonrası açıklık kalmış ikinci doğumunda başka dr farkediyor toparlanmasi için estetik gerekir demiş. Üçüncüye hamile. Maşallah yüce normal doğum yapıyor özelde.Dikişsiz yaptırdığım zaman doktor bana çok kızardı hastanın mesane ve rahmi sarkıyor sen iki dikiş atmaya üşeniyorsun diye ben bikaç yıl sonra bu kadına ameliyat yapıp sarkan organları toparlamaya uğraşcam diye. Ben de kadın istedi diye kesmemiştim ama çokta sağlıklı değil ilk doğum için. Ufakta olsa bi epizyo açmak iyi oluyo bebekte çıkımda oksijensiz kalmıyo. Ben normal düşünüyorum ama özel hastane aslaaa
Evde doğum yurt dışında yaygınlaşıyor aslında Türkiyede de olsa iyi olurdu eski ebeler küçük şehirlerde evde yaptırıyor yine. İlk iki yeğenim evde ebe ile doğdu. 17-18 yaşındalar.Dikişsiz yaptırdığım zaman doktor bana çok kızardı hastanın mesane ve rahmi sarkıyor sen iki dikiş atmaya üşeniyorsun diye ben bikaç yıl sonra bu kadına ameliyat yapıp sarkan organları toparlamaya uğraşcam diye. Ben de kadın istedi diye kesmemiştim ama çokta sağlıklı değil ilk doğum için. Ufakta olsa bi epizyo açmak iyi oluyo bebekte çıkımda oksijensiz kalmıyo. Ben normal düşünüyorum ama özel hastane aslaaa
Bizim hastane denize sıfır odalar deniz manzaralı çoğu tek kişilik o konuda şanslıyım. Aslında bu doğumunda ablana epizyo açıp düzeltebilirler doğumda da tabi bulaşmak isteyen olursa. Sağlıcakla oda bizde doğuralım da. Ben ikizde doğurttum bikaç defa ama tam açık geldiği için mecburen yaniSen zaten devlet hastanesinde çalışıyorsun yaparsın canım neden olmasın nelere göğüs gerdin. Senin kadar detaylı tabi bilemeyiz de Ablam çok zor doguruyor d dikişsiz ne demek offf pansuman yaptım dr işi bir de makata cm kalmis yamuk ve dikiş sonrası açıklık kalmış ikinci doğumunda başka dr farkediyor toparlanmasi için estetik gerekir demiş. Üçüncüye hamile. Maşallah yüce normal doğum yapıyor özelde.
Vayyy manzaralı tek kişilik odalar harika. Özel hastanede yapti ikinci doktoru iyiydi mümkün değil yoksa düzeltecektim demiş. Aslında birkaç normal doğum yapan biri yapabilir İkiz doğurabilir. Benim 12 haftalık kalbi duran bebeğimi düşürmek için sancı verildi 8saatte düştü doğum sancısı çektim, diyor gelip gidip bakıyor en son hemşireye söylerken eşim duymuş zirh gibi açılmıyor demiş çok zor oldu bilmiyorum ekstra o dönemde değerlendirmek lazım. Açılmayınca nasıl çıkacak bilmem, dr en son çok sancı çektin eşini ben alırım dedi dayanamıyordum artık. Kürtaj bir oldum sonra bir türlü kanama bitmedi rahim tekrar kalınlaştı tekrar kürtaj oldum. Çocuk yok ama o masalara ne çok yattık. Allah'ım bir daha böyle nedenlerle yatırmasin bizleri oralara.Bizim hastane denize sıfır odalar deniz manzaralı çoğu tek kişilik o konuda şanslıyım. Aslında bu doğumunda ablana epizyo açıp düzeltebilirler doğumda da tabi bulaşmak isteyen olursa. Sağlıcakla oda bizde doğuralım da. Ben ikizde doğurttum bikaç defa ama tam açık geldiği için mecburen yani
Aminn zaten gebelik kayıpları kucağını boş bırakıp onca eziyete katlandığın için daha travmatik oluyor. O masalara bu defa doğurmak için çıkacağız inşallahVayyy manzaralı tek kişilik odalar harika. Özel hastanede yapti ikinci doktoru iyiydi mümkün değil yoksa düzeltecektim demiş. Aslında birkaç normal doğum yapan biri yapabilir İkiz doğurabilir. Benim 12 haftalık kalbi duran bebeğimi düşürmek için sancı verildi 8saatte düştü doğum sancısı çektim, diyor gelip gidip bakıyor en son hemşireye söylerken eşim duymuş zirh gibi açılmıyor demiş çok zor oldu bilmiyorum ekstra o dönemde değerlendirmek lazım. Açılmayınca nasıl çıkacak bilmem, dr en son çok sancı çektin eşini ben alırım dedi dayanamıyordum artık. Kürtaj bir oldum sonra bir türlü kanama bitmedi rahim tekrar kalınlaştı tekrar kürtaj oldum. Çocuk yok ama o masalara ne çok yattık. Allah'ım bir daha böyle nedenlerle yatırmasin bizleri oralara.
Bi kanepeye uzanıyorum bi sıkılıp yatağıma geçip yatıyorum. Ayağa kalkacak mecalim yok bana hiperaktifsin nasıl zaptolcan diyenlere şu halimi anlatsam inanan olmaz.yuvarlanıp gidiyoruz tabiri tam benlik şuanZorluklarin anneleri nabersiniz bakalım.
Hepimiz bir yerlerde yuvarlanıyoruz, birkaç gündür midem iyiydi bugün kahvaltıda patatesli yumurta yedim akşama kadar midem bulandı durdu uzun zamandır yumurta ile uzaktım ondan oldu herhalde.Bi kanepeye uzanıyorum bi sıkılıp yatağıma geçip yatıyorum. Ayağa kalkacak mecalim yok bana hiperaktifsin nasıl zaptolcan diyenlere şu halimi anlatsam inanan olmaz.yuvarlanıp gidiyoruz tabiri tam benlik şuan