Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Bir firaride ben yakaladım
Bimez miyiz milli yemeğimiz pirinçli keşkek bilmiyoruz ya buğdaylı bizimki
Ayy bugdaymiydi onun icindeki olsundu ..

Nye öyle dedi canım

Nye öyle dedi canım
Alerji riski yüksekmiş cnm çilek kivi bal yumurta beyazı vermeyin dedi özellikle..
Öğünleri ne zaman ikiye çıkarmak lazım sabah yumurta ve meyve gidiyorum ama meyve her gün olmasa fasulye havuç vs versem mi ki 2 gün sonra 6 aylık oluyoruz
Ben 2 öğün veriyorum artık sabah yumurta verdim ikindi yeşil fasülye sonra azıcıkta erik suyu verdim bugün..dün ikindi yoğurt vermiştim..

Öğünleri ne zaman ikiye çıkarmak lazım sabah yumurta ve meyve gidiyorum ama meyve her gün olmasa fasulye havuç vs versem mi ki 2 gün sonra 6 aylık oluyoruz
Ben 7. Ayımıza bir hafta 10 gun kalımı 2 öğüne başladım hem sabah kahvaltı veriyorum hem de akşam öğünü yapıyorum

Herkeze merhaba ben sessiz sessiz takipteyim pek yazamiyorum oğluşum 7 ay 6 günlük oldu dün can sıkıntısından bi dr gittik kontrol olalım dedim 8 kilo olmuşuz dr oğlumun gelişimini beğendiğini söyledi. Artık inek sutu bal tuz şeker dışında herşeyi ver hatta yumurtanın beyazını bi dene alerji yapmazsa tüm yumurta ver dedi kan ilacını kestik kabızlık yapiyo depoları gayet iyi ek gıdayida iyi aldığı için vermene gerek yok et ve özellikle yesil mercimeğin üstüne basa basa ver dedi bakalim bugün deniyecegim

Ya bende yesil mercimegi soracaktım corbasini yapip versek olurmu diye gaz yaparmi fln diye aklim karistida masallah oglusa acaba 7 aydan sonea mi oneriliyoki

Ya bende yesil mercimegi soracaktım corbasini yapip versek olurmu diye gaz yaparmi fln diye aklim karistida masallah oglusa acaba 7 aydan sonea mi oneriliyoki
Canım ben yeşil mercimeği veriyorum iki haftadır. 6 aylık benim bebeğim. Hiç sorun olmadı gaz vs

Ya ben sebze konusu da relax takılıyorum çok fazla kafam karışiyo acikcasi ama tahıllar ve bakliyatlar icin 8. Ayi beklemeyi dusunuyodum.dr direk mercimek veriyomusun diye sordu hayir deyince verebilirsin artik dedi vermen iyi olur dedi saglik ocağında da 7.ay için kırmızı mercimekli çorba yazmış sanirim 7 aydan sonra uygun oluyo çok bilgiye sahip degilim

Nasıl verdin canım çorba gibi mi yaptın
Evet çorba gibi yaptım. İçine havuç da koydum güzel oldu. Çok sulu yapmıyorum çorbayı suyla şişmesin midesi diye. Bir de blender yapmıyorum. Çatalla ezip veriyorum. Seviyor bizimki :)

Canım ben yeşil-kırmızı mercimek, kuru fasulye-nohut verdim. Doktorumuzun yönlendirmesi ile tabii. İlk hafta sadece sebze, ikinci hafta kuru bakliyat+sebze, üçüncü hafta tahıllar+sebze, dördüncü hafta yumurta dedi. Bugün de makarna vericem ilk defa.

Çok güzel bı fikir Denedin mi sevdi mi canım? Tek yemeyi beceremiyor benim ki zeytini. Omletin üzerine filan sürülebilir bu şekilde.
Evet benimk8 cok sevmisti vermistim ama veremedik bi turlu buyuk haliyle organik bi zeytine ezmesi ararken nette tarif denk geldi kasigub ucuyla tatirdim kasigi geri vermedi omlete fln cok guzel olur bende oyle dusundum

Makarnayi nasil yutacak ki kuzum birde makarna yani cokda yemesine gerek varmiki

Azcik daha bekleyim madem 7 olsun bi denerim bende bikez sagol canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…