- 15 Temmuz 2015
- 18.694
- 31.189
-
- Konu Sahibi Papatyamaviss
- #1.001
Bir firaride ben yakaladım
Kıyamadım erik suyu yapmıştım biraz ona da içirdimben daha öyle denemedim cnm sebzeyi tek tek çatalla ezip veriyorum yemeyi biraz daha öğrendin deneyeceğim
Kuzum keşkeği pirinçli mi yapıyorsunuz siz buğdaylı gördüm ben bir tek ablam çok yapar küçük kızı sürekli istiyor 5 yaşında
Ayy bugdaymiydi onun icindekiBimez miyiz milli yemeğimizpirinçli keşkek bilmiyoruz ya buğdaylı bizimki
Kuzum cilek alerjik reaksiyonu riskli bi meyve inrk sutu bal cilek surayla gider hattaÇorbalardan yapıp veriyorum yarın yumurta sarısı vereceğim kümesimizden organik bahçeden dedesi çilek ve böğürtlen topluyo ezip yoğurda katıyorum yediriyorum
Nye öyle dedi canımİlk başladığımızda benimkide yapıyordu artık çok az yapıyor alışıyorlar.. yumurtayı ezerek vermiştim zor yedi sonraki gün küçük parçalar halinde verdim damağıyla kendi ezdi daha kolay oldu cnm. Birde doktor bize çilek 1 yaşına kadar vermeyin dedi..
Anladım canım alerji kötü nşe oğlanda var alerji sürekli ilaç kullanıyorumKuzum cilek alerjik reaksiyonu riskli bi meyve inrk sutu bal cilek surayla gider hatta
Alerji riski yüksekmiş cnm çilek kivi bal yumurta beyazı vermeyin dedi özellikle..Nye öyle dedi canım
Ben 2 öğün veriyorum artık sabah yumurta verdim ikindi yeşil fasülye sonra azıcıkta erik suyu verdim bugün..dün ikindi yoğurt vermiştim..Öğünleri ne zaman ikiye çıkarmak lazım sabah yumurta ve meyve gidiyorum ama meyve her gün olmasa fasulye havuç vs versem mi ki 2 gün sonra 6 aylık oluyoruz
Ben 7. Ayımıza bir hafta 10 gun kalımı 2 öğüne başladım hem sabah kahvaltı veriyorum hem de akşam öğünü yapıyorumÖğünleri ne zaman ikiye çıkarmak lazım sabah yumurta ve meyve gidiyorum ama meyve her gün olmasa fasulye havuç vs versem mi ki 2 gün sonra 6 aylık oluyoruz
Ya bende yesil mercimegi soracaktım corbasini yapip versek olurmu diye gaz yaparmi fln diye aklim karistida masallah oglusa acaba 7 aydan sonea mi oneriliyokiHerkeze merhaba ben sessiz sessiz takipteyim pek yazamiyorum oğluşum 7 ay 6 günlük oldu dün can sıkıntısından bi dr gittik kontrol olalım dedim 8 kilo olmuşuz dr oğlumun gelişimini beğendiğini söyledi. Artık inek sutu bal tuz şeker dışında herşeyi ver hatta yumurtanın beyazını bi dene alerji yapmazsa tüm yumurta ver dedi kan ilacını kestik kabızlık yapiyo depoları gayet iyi ek gıdayida iyi aldığı için vermene gerek yok et ve özellikle yesil mercimeğin üstüne basa basa ver dedi bakalim bugün deniyecegim
Çok güzel bı fikirGunaydin kizlar zeytin ezmesi yaptim oglumageceden 20 zeytini suya koydum sabah ayıklayıp birazcik su ve blender yaptim zyagida minnacik eklenebilir
Canım ben yeşil mercimeği veriyorum iki haftadır. 6 aylık benim bebeğim. Hiç sorun olmadı gaz vsYa bende yesil mercimegi soracaktım corbasini yapip versek olurmu diye gaz yaparmi fln diye aklim karistida masallah oglusa acaba 7 aydan sonea mi oneriliyoki
Nasıl verdin canım çorba gibi mi yaptınCanım ben yeşil mercimeği veriyorum iki haftadır. 6 aylık benim bebeğim. Hiç sorun olmadı gaz vs
Ya ben sebze konusu da relax takılıyorum çok fazla kafam karışiyo acikcasi ama tahıllar ve bakliyatlar icin 8. Ayi beklemeyi dusunuyodum.dr direk mercimek veriyomusun diye sordu hayir deyince verebilirsin artik dedi vermen iyi olur dedi saglik ocağında da 7.ay için kırmızı mercimekli çorba yazmış sanirim 7 aydan sonra uygun oluyo çok bilgiye sahip degilimYa bende yesil mercimegi soracaktım corbasini yapip versek olurmu diye gaz yaparmi fln diye aklim karistida masallah oglusa acaba 7 aydan sonea mi oneriliyoki
Evet çorba gibi yaptım. İçine havuç da koydum güzel oldu. Çok sulu yapmıyorum çorbayı suyla şişmesin midesi diye. Bir de blender yapmıyorum. Çatalla ezip veriyorum. Seviyor bizimki :)Nasıl verdin canım çorba gibi mi yaptın
Canım ben yeşil-kırmızı mercimek, kuru fasulye-nohut verdim. Doktorumuzun yönlendirmesi ile tabii. İlk hafta sadece sebze, ikinci hafta kuru bakliyat+sebze, üçüncü hafta tahıllar+sebze, dördüncü hafta yumurta dedi. Bugün de makarna vericem ilk defa.Ya ben sebze konusu da relax takılıyorum çok fazla kafam karışiyo acikcasi ama tahıllar icin 8. Ayi beklemeyi dusunuyodum.dr direk mercimek veriyomusun diye sordu hayir deyince verebilirsin artik dedi vermen iyi olur dedi saglik ocağında da 7.ay için kırmızı mercimekli çorba yazmış sanirim 7 aydan sonra uygun oluyo çok bilgiye sahip degilim
Evet benimk8 cok sevmisti vermistim ama veremedik bi turlu buyuk haliyle organik bi zeytine ezmesi ararken nette tarif denk geldi kasigub ucuyla tatirdim kasigi geri vermedi omlete fln cok guzel olur bende oyle dusundumÇok güzel bı fikirDenedin mi sevdi mi canım? Tek yemeyi beceremiyor benim ki zeytini. Omletin üzerine filan sürülebilir bu şekilde.
Makarnayi nasil yutacak ki kuzum birde makarna yani cokda yemesine gerek varmikiCanım ben yeşil-kırmızı mercimek, kuru fasulye-nohut verdim. Doktorumuzun yönlendirmesi ile tabii. İlk hafta sadece sebze, ikinci hafta kuru bakliyat+sebze, üçüncü hafta tahıllar+sebze, dördüncü hafta yumurta dedi. Bugün de makarna vericem ilk defa.
Azcik daha bekleyim madem 7 olsun bi denerim bende bikez sagol canimYa ben sebze konusu da relax takılıyorum çok fazla kafam karışiyo acikcasi ama tahıllar ve bakliyatlar icin 8. Ayi beklemeyi dusunuyodum.dr direk mercimek veriyomusun diye sordu hayir deyince verebilirsin artik dedi vermen iyi olur dedi saglik ocağında da 7.ay için kırmızı mercimekli çorba yazmış sanirim 7 aydan sonra uygun oluyo çok bilgiye sahip degilim