-
- Konu Sahibi Papatyamaviss
Onu bende henuz vermedim kapya biber vermeyi dusunuyorum ondan salca yapmayi yaniEvet öyle ama siz de hızlı çıktınızdomates veren arkadaşları filan okudum da ben daha vermedim mesela. Belki onu da deneyen çıkmıştır dedim
Evet bilinen yerdense pek sikinti olmaz kuzum , ya bende gecen bi dr yazsnda okudum hani 10 dk da gecen kizariklik vs sayılmamaliymis bizimde oldu kizariklik gecti sonrasinda bilemedim bendeAy ben burayada yetişemez oldum artık.:) biz şimdilik patates yoğurt havuç denedik bugün yumurtamızın 2. Günü. Bir kerede kırmızı erik yedi:) sabah yumurta akşam üzeri yourt yada denediğiniz sebzelerden veriyorum. Yalnız dün yoğurttan sonra yanağında minik minik kırmızı nokta çıktı gibi daha önce 3 gün denemiştim ama 3 günden sonrada olabiliyor sanki bugün tekrar bakacağım olacak mı diye. Birde ben peynir mayaladım:) yarım litrelik kavanoza yoğurt yapma ısısında sütü koydum bir sabun kalınbından biraz daha az beyaz peyniri çatalla iyice ezdim az süt katıp iyice sıvı gibi yaptım kavanoza döküp karıştırdım altı saat mayaladım sonra buzdolabında 4-5 saat kadar bekledi yoğurt gibi kıvamlı görünüyordu en son tülbentte döküp suyunu süzdürdüm. Bildiğimiz labne oldu:)) peynirim tuzluydu o yüzden az tuz tadı geliyor bunu zaten denemelik yaptım Linaya tuzsuz peynirden yapacağım yumurta denememiz bitsin sırada peynir var:)
Buarada süt konuşulmuş bende açık sütten yapıyorum genelde. Eşim gidip evlerinden alıp geliyor güvendiğimiz bir yerden.. bazen işte oluyor okulda dolaba koyuyor soğuk kalıyor şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadık önceden de alıyorduk.. yoksa günlük süt kullanıyorum..
Sen hele hic verme kendi yiyemezKuzkm biz senden kucuguz hatirlqdigim kadariyla sen endise ediyorsan biz hic veremeyiz
Bugün olmadı cnm o sıcaktandı belkide..Evet bilinen yerdense pek sikinti olmaz kuzum , ya bende gecen bi dr yazsnda okudum hani 10 dk da gecen kizariklik vs sayılmamaliymis bizimde oldu kizariklik gecti sonrasinda bilemedim bende
Verdim bu gün saçma sapan bı şey oldu. Elinde zaten tutamiyor kayıyor. Çatalla ezdirip vereyim dedim komple sümük gibi bi sey oldu.Onu bende henuz vermedim kapya biber vermeyi dusunuyorum ondan salca yapmayi yanibamya kayip gidiyo aslinda ama naail yedigine bagli sanirim
Dolapta saklandigi surece ertesi günde veriliyor.Kızlar yaptığınız yemeği tek öğünde mi veriyorsunuz sadece. Başlarda öyle yaptım ama artık kıyamıyorum kalanları atmaya ertesi gün de veya sonraki öğünde tekrar veriyorum. Hic ısıtmadan oda sıcaklığına gelince yediriyorum. Tabi ki taze taze daha iyidir ama çok yanlış mı yapıyorum sizce?
Bnde ertesi gun verdim kuzun yedirmeden once cikardim isittim azcik , bamya bn kendim sevmiyorum sirf o sumugumsu yapidan dolayı vallaKızlar yaptığınız yemeği tek öğünde mi veriyorsunuz sadece. Başlarda öyle yaptım ama artık kıyamıyorum kalanları atmaya ertesi gün de veya sonraki öğünde tekrar veriyorum. Hic ısıtmadan oda sıcaklığına gelince yediriyorum. Tabi ki taze taze daha iyidir ama çok yanlış mı yapıyorum sizce?
yok kiz ben kendim de sevmem zatenSen hele hic verme kendi yiyemezbamyacik
Bidaha deneyecegim ama 7yi bekliyorum yinede bn kuzum yaBugün olmadı cnm o sıcaktandı belkide..
Aynen bende nimeti benzetmeknistemiyom simdi biseylere bende sevmemyok kiz ben kendim de sevmem zaten
Bidaha deneyecegim ama 7yi bekliyorum yinede bn kuzum ya
Katılır birsey olmazKabak havuc evde bitti biraz ara verelim dedim bugun armutu haslayip sütle blendirdan gecirsem olurmu kizlar yesil biraz armutta bu arada icine elma vs katilabilirmi
Dedim acAba meyve pisirmek nekadar mantikliKatılır birsey olmaz
Cok mantikli ozellikle sertse, ayva gibi, sert armut gibiDedim acAba meyve pisirmek nekadar mantiklibisey olmucaksa bugun onu yesin
Okadar. Baharati katana katar tuz koysan daha iyumisAynı şeyi ben de farkettim. Haklı çocuklar da aslında gerçekten bazı sebzeler çok kötü oluyor. Ben o yüzden haşlama veya buharda yapmiyorum. Çiğ olarak tencereye sebzeleri, soğan sarımsak tereyağı veya zeytinyağı koyuyorum çok kısık ateşte suyunu çektirerek pişiriyorum. Kimyon, kekik, nane gibi baharatlar taze otlar filan da koyup tatlandirmaya çalışıyorum. Tuz bence çok zorlar böbreklerini düzenli olarak her öğün alırsa. Dün mesela kapya biber patates soğan sarımsak kabak hepsini cig olarak koydum tencereye su ve yağ ekleyip. Kaynamaya başlayınca da içine top top köfte yapıp attım. Kapatmaya yakın da taze reyhan dogradim icine. Çok lezzetli olmuştu benim bile canim çekti. Bence olabildiğince cesitlendirirsen o tattaki yavanligi alıyor.
Alerjik ve acılı baharatlar yasak. Saydigim baharatlar güvenli. Kimyon filan zaten ilk aylarda bile gaz için çoğu doktor tarafından güvenli bulunuyor. Karabiber pul biber gibi acı baharatlar, muskat vs gibi halüsinojen baharatlar yasak.Okadar. Baharati katana katar tuz koysan daha iyumissaka bi yanada kuzum baharat 1 yas uzeri
Tuzdan daha tehlikeli insanin cigerini yakar o baharat nekadar az koyarsan koy
Canım sağol tarifini screenshot yaptım yapacağım inşallah .kuzum bugun havuc patates suda pisir suyunu cekince icine tavuk koy haslAnmis mamayida hazirla icine dök blendirdan cek bizimki ilkkez bisey yedi bizimkide siz gibi çok miyminti cayli ekmek hatta ekmegin girdigi herseyi yicek bi dedigimi dene onuda yemezse ekmek yapiver evde esmer unundan olmadi corbalarina dograyip yedir
Et suyu biraz lezzet katar belki canım bende deneyeyim dana mı kuzu mu canım et suyuBen dunetsuyu attim tadi cok guzeldi tuz simdiden fazla gelir sanki vucuduna ya bilemedim
Öyle yapayım canım bende onlarda haklı ot gibi birşey oluyorAynı şeyi ben de farkettim. Haklı çocuklar da aslında gerçekten bazı sebzeler çok kötü oluyor. Ben o yüzden haşlama veya buharda yapmiyorum. Çiğ olarak tencereye sebzeleri, soğan sarımsak tereyağı veya zeytinyağı koyuyorum çok kısık ateşte suyunu çektirerek pişiriyorum. Kimyon, kekik, nane gibi baharatlar taze otlar filan da koyup tatlandirmaya çalışıyorum. Tuz bence çok zorlar böbreklerini düzenli olarak her öğün alırsa. Dün mesela kapya biber patates soğan sarımsak kabak hepsini cig olarak koydum tencereye su ve yağ ekleyip. Kaynamaya başlayınca da içine top top köfte yapıp attım. Kapatmaya yakın da taze reyhan dogradim icine. Çok lezzetli olmuştu benim bile canim çekti. Bence olabildiğince cesitlendirirsen o tattaki yavanligi alıyor.