- 12 Temmuz 2018
- 5.030
- 5.210
-
- Konu Sahibi Papatyamaviss
Kaldigin yerden devam et kuzum ilerde tekrar verirsin hangisi kafani karistiriyorsa herkez mantiya gececek sen basa alacam diyon en iyisi ne buldun vermek hic kafan karismiyorAy ben şimdi kabaktan tekrar mı başlasam yoğurt 3 gün yedirdim başka yedirmedim ekşimişti yenisini yapacağım yoğurtta da sıkıntı çıkarmadı
Kuzum istedin meyveyi koyabilirsin elma armut seftali vs ama muz kabiz yapmaz pişecekya etkisi gider heraldeTam tarifi yazabilir misin canım
Bir de muz yerine ne kullanabiliriz kabız yapmicak bir şey.
Aman dikkat et agzina takayim parmagi derken daha geri ittirme seysi varDün ben elimde kayısı yiyordum guneş tabi bakıyor ona da uzatıyım emsin biraz dedim ne ara kopardı anlamadım bayağı büyükçe bir paça koparmış yani asla yutamazdı normalinde korkarım panik olurdum ama o an hemen bir bahaneyle güldürdüm güneşi parmağımı taktım aldım ağzındakini şimdi benim bile cesaretim yok oyle bişey uzatmaya
mukuslu kaka da geldi sanırım yumurta alerji yaptı uf iki gün vermeyeceğim tekrar yumurta denicemKaldigin yerden devam et kuzum ilerde tekrar verirsin hangisi kafani karistiriyorsa herkez mantiya gececek sen basa alacam diyon en iyisi ne buldun vermek hic kafan karismiyoralerji72 saatten sonrada kendini gostere bilir ama sen ogunden sonra baska gıdaya gecmis olacaksin ozamanda anlayamican Ben acikcasi kabakmis havumus alerjibyapacaginu dusunmuyorum suturunleri yumurta domatese dikkat ederin gerisi yok.
Bir hafta bekle kuzum tamamen atsin vucuttan hatta doktor alerji yapan gidayi bir ay sonra yirmigun sonra tekrar dene demisti sen emin degilsen bir hafta bekle sonra denemukuslu kaka da geldi sanırım yumurta alerji yaptı uf iki gün vermeyeceğim tekrar yumurta denicem
Bugün bişey vermedim daha kujumBir hafta bekle kuzum tamamen atsin vucuttan hatta doktor alerji yapan gidayi bir ay sonra yirmigun sonra tekrar dene demisti sen emin degilsen bir hafta bekle sonra dene
Vitamini gidiyormus oyle olunca vermeyin diyorlar ama muzu kabuguyla alsan bolup bolup versen sorun olur muKızlar dışarı çıkacağız da yanıma armut rendeleyip kavanoza koysam veya muz nektari elma vs bunlar da kararıyor Ya hepsi sorun olur mu sizce oyle yemesi ??
Evet canım yoğurt vermeye başlamıştım.10 gün bir şey olmadı. Sadece kabız olmuştu. Ertesi gün yoğurduna zeytinyağı katıp verdim. Hemen ağız kenarında çenesinde yüzünde kızarıklar oldu. Ben de 10 gündür yiyor diye yoğurda yormamıştım. Ayrıca 2 gündür de mamaya başlamıştık. Mamanın da 3.günüydü yoğurda tepki verdiği aynı gün mamayı verir vermez yine kızarıklar ve daha mama bitmeden fışkırarak tamamını kusmuştu. Aynı gün akşamüstü yine mama verdim yine bu sefer daha fazla alerjik döküntü ve kusma oldu. O gün yoğurdu ve mamayı kestim. Doktora gittik teşhis edildi canım. Yoğurtun tepkisi böyle 10 gün sonra bile olabiliyormuş maalesef. O zamana kadar da sadece anne sütü alıyordu. Benim süt ürünlerini tüketiyor olmam da, onun az kilo almasına sebep oluyormuş. Şimdi ben de süt ürünleri diyeti yapıyorum, kızıma da alerji maması başladık süt içermeyen hidrolize mama. Kilo almaya başladı şu an. Takipte olacağız. Umarım senin kuzunda hiç sorun yaşamazsınız canımCanım bunu ek gıda tadımında mı öğrenmiştin? Ya da sem miydin sonradan süt alerjiniz ortaya çıkmıştı. Bugün yoğurt vereceğim ben de ilk defa. Belirtisi ne olmuştu
Benim doktorum daha ek gıdaya geçmeden demişti ki, 3 gün kuralı çok da sağlıklı değil aslında. 3 gün denersin bir şey olmaz 70.günde olur. 3 gün bir şey olmaması hiç olmayacağı anlamına gelmez demişti. Böyle düşünerek de çocuğu gıdalarla tanıştırmazlık edemezsin. Her gün 1 yeni gıda deneyebilirsin dedi. Gerçekten de yoğurt 10 gün sonra belirti verdi. Ben şimdi de süt ürünleri hariç her şeyi 1 gün veriyorum. Şükür sorun yaşamadıkAy ben şimdi kabaktan tekrar mı başlasam yoğurt 3 gün yedirdim başka yedirmedim ekşimişti yenisini yapacağım yoğurtta da sıkıntı çıkarmadı
Ben az pirinç ve semizotunu suda haşladım. Çatalla ezip çorba gibi verdim canımKızlar sebze olarak kabak havuç tadımı yaptık bugun patatese geçiyorum. Sonrasında ne vermem lazım sebze olarak semizotunu nasıl tattırdınız
O zaman yedireyim bari çığlık atıp duruyor =( teşekkür ederim canımBenim doktorum daha ek gıdaya geçmeden demişti ki, 3 gün kuralı çok da sağlıklı değil aslında. 3 gün denersin bir şey olmaz 70.günde olur. 3 gün bir şey olmaması hiç olmayacağı anlamına gelmez demişti. Böyle düşünerek de çocuğu gıdalarla tanıştırmazlık edemezsin. Her gün 1 yeni gıda deneyebilirsin dedi. Gerçekten de yoğurt 10 gün sonra belirti verdi. Ben şimdi de süt ürünleri hariç her şeyi 1 gün veriyorum. Şükür sorun yaşamadıkİyi düşünelim iyi olsun kuzularımız her şeyi yesin sağlıkla
İnce ince kiyip yogurda katabilirsin irmikle corba yapabilirsinKızlar sebze olarak kabak havuç tadımı yaptık bugun patatese geçiyorum. Sonrasında ne vermem lazım sebze olarak semizotunu nasıl tattırdınız
Ben az pirinç ve semizotunu suda haşladım. Çatalla ezip çorba gibi verdim canım
O zaman iki şekilde de deniyim hangisini severse arrıkİnce ince kiyip yogurda katabilirsin irmikle corba yapabilirsin
Canım nerede bu sayfa Instagram da miBebeğimin yemekleri canım
Evet canımCanım nerede bu sayfa Instagram da mi
Ay bizimki de ağzımıza bakıyor ya dün akşam yine mama yaptım yarısını bıraktı içmiyor ama mısır yiyoruz nasıl bakıp içi gidiyor biraz ezip verdik nasıl yiyor hemen ardından mamayı teklif ettik almadıDün ben elimde kayısı yiyordum guneş tabi bakıyor ona da uzatıyım emsin biraz dedim ne ara kopardı anlamadım bayağı büyükçe bir paça koparmış yani asla yutamazdı normalinde korkarım panik olurdum ama o an hemen bir bahaneyle güldürdüm güneşi parmağımı taktım aldım ağzındakini şimdi benim bile cesaretim yok oyle bişey uzatmaya
Valla elimde kek falan yiyeceksem mutfakta yiyorum görmesin de istemesin diye kendimi suçlu hissediyorum bi de vermeyinceAy bizimki de ağzımıza bakıyor ya dün akşam yine mama yaptım yarısını bıraktı içmiyor ama mısır yiyoruz nasıl bakıp içi gidiyor biraz ezip verdik nasıl yiyor hemen ardından mamayı teklif ettik almadı
Demi kedinin ciğere baktığı gibi bakıyorlarValla elimde kek falan yiyeceksem mutfakta yiyorum görmesin de istemesin diye kendimi suçlu hissediyorum bi de vermeyince