Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
S Sevimlipanduf onerdigin sayfaya baktım çok beğendim ay ay ayirmasi da çok hoş olmuş kahvaltı önerileri de güzel.
Güneş e masalallah profliniz de öyle 😍
Darısi 7 yaşa
Güvenli bir yerde sakla kendisi de 70 yapsın
Dünden bugüne Güneş diye 🤗
Alisinyemekleri diye de bir sayfa var canım oradaki de guzel yemekler paylaşıyor,
Saklıyorum canım 365 gun guneş albümü olacak 1 yaşında, sonrasında da her ay bir adet biriktireceğim nasıl büyüdüğünü unutmak istemiyorum 💛💛

Ben de şurda yerimi alayım hep kaçırıyorum bu grubu ne ara 84 sayfa konuşulmuş :) benim oğlan bugün de yemedi. Kabak macerasını 2 günle sınırlamayı düşünüyorum
Ilerleyen zamanda bidaha sunarsin kuzum 😃 benim ki de daha yeni yeni tadina bakiyo kasigin ucunda sevmedugi bisey olursa elimden alip agzina goturmeden firlatiyo bos verince yaliyo daha nelerneler 🤣

Ben de şurda yerimi alayım hep kaçırıyorum bu grubu ne ara 84 sayfa konuşulmuş :) benim oğlan bugün de yemedi. Kabak macerasını 2 günle sınırlamayı düşünüyorum
Canim kabagi baska bir sebzenin içine karıştır ver istersen, ben oyle yaptim.
Bugun 3. Günümüz
1. Gun sadece kabak+anne sütü karisimi verdim
2. Gun patates+kabak+anne sütü
3. Gun havuç+kabak+anne sütü
Sen 3 gun kurali yapayim dersen havucu 3 gun kabakla karistirip verebilirsin

Canim kabagi baska bir sebzenin içine karıştır ver istersen, ben oyle yaptim.
Bugun 3. Günümüz
1. Gun sadece kabak+anne sütü karisimi verdim
2. Gun patates+kabak+anne sütü
3. Gun havuç+kabak+anne sütü
Sen 3 gun kurali yapayim dersen havucu 3 gun kabakla karistirip verebilirsin
Bir de öyle deniyim kabaktan aleji olmaz heralde zaten

Canım ben bebiş kabız diye yoğurduna zeytinyağı katıp vermiştim. Daha önce de yoğurt yedi diye kabahatli zeytinyağı sanmıştım. Meğer süt alerjisi varmış birkaç gün sonra kendini göstermişti :KK43: Şu an ek gıdalarına zeytinyağı ilave ediyorum. Hiç sorun olmadı.
Ay ben şimdi kabaktan tekrar mı başlasam yoğurt 3 gün yedirdim başka yedirmedim ekşimişti yenisini yapacağım yoğurtta da sıkıntı çıkarmadı

Ay ben şimdi kabaktan tekrar mı başlasam yoğurt 3 gün yedirdim başka yedirmedim ekşimişti yenisini yapacağım yoğurtta da sıkıntı çıkarmadı
Canım bence bi kaç gün hiç bir şey verme ek gıda olarak sonra neyden şüphelendiysen onu tekrar ver oyle kontrol et istersen

Muzlu kabaklı pankek yaptım kızlar o sayfalardan birinde gordum muzda kabakta olduğu için yumuşacık oldu yiyebilir mi diye düşünmeyin çok rahat koparıp koparıp verirseniz yiyebilir 2 tane yer diye düşünüyorum 6 adet çıktı tariften(çeyrek kabak, yarım muz, yumurta sarısı, 2-3 tatlı kaşığı tam buğday unu) yanına da yoğurt ekledim, bugün sabah kahvaltı yapamadık sadece armut püresi verebildim gun içinde

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    142,3 KB · Görüntüleme: 36
Muzlu kabaklı pankek yaptım kızlar o sayfalardan birinde gordum muzda kabakta olduğu için yumuşacık oldu yiyebilir mi diye düşünmeyin çok rahat koparıp koparıp verirseniz yiyebilir 2 tane yer diye düşünüyorum 6 adet çıktı tariften(çeyrek kabak, yarım muz, yumurta sarısı, 2-3 tatlı kaşığı tam buğday unu) yanına da yoğurt ekledim, bugün sabah kahvaltı yapamadık sadece armut püresi verebildim gun içinde
Benim oglan 2 tane yicekbundan adam olur 😃😃😃 ay pankek cok severinnnn nutellayida dayicann miss

Eline saglik canim.
Yemek takimini nerden aldin

Tam tarifi yazabilir misin canım
Bir de muz yerine ne kullanabiliriz kabız yapmicak bir şey.

Deneyecegim bakim 😃 esim varken cok bisey yapmak istemiyorum panik oluyo bnde geriliyorum 🤣
Dün ben elimde kayısı yiyordum guneş tabi bakıyor ona da uzatıyım emsin biraz dedim ne ara kopardı anlamadım bayağı büyükçe bir paça koparmış yani asla yutamazdı normalinde korkarım panik olurdum ama o an hemen bir bahaneyle güldürdüm güneşi parmağımı taktım aldım ağzındakini şimdi benim bile cesaretim yok oyle bişey uzatmaya 😂😂

Tam tarifi yazabilir misin canım
Bir de muz yerine ne kullanabiliriz kabız yapmicak bir şey.
Ne olabilir canım bilemiyorum ki avokadolu olur mu acaba pekmez katılarak tatlandırılır olur sanki Ya oyle, bi de muzun ortasındaki çekirdekli yeri sıyırırsak kabız gaz yapmazmış, hem gun içinde muz patates gibi kabız yapacak bişey varsa ben armut kayısı püresi yoğurt ile destekliyorum muhakkak bol su içmesini sağlıyorum sürekli yarım saatte bir suluğunu eline veriyorum biraz oynuyor biraz içiyor, kabızlık yaşamadık şimdiye kadar Demir ilacına yeni başladık ben de ondan korkuyorum kabızlık yapar mu diye temikinli gidiyorum

Canım ben bebiş kabız diye yoğurduna zeytinyağı katıp vermiştim. Daha önce de yoğurt yedi diye kabahatli zeytinyağı sanmıştım. Meğer süt alerjisi varmış birkaç gün sonra kendini göstermişti :KK43: Şu an ek gıdalarına zeytinyağı ilave ediyorum. Hiç sorun olmadı.

Canım bunu ek gıda tadımında mı öğrenmiştin? Ya da sem miydin sonradan süt alerjiniz ortaya çıkmıştı. Bugün yoğurt vereceğim ben de ilk defa. Belirtisi ne olmuştu

X