• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Nisan Tüp Bebek Anneleri

Kaçıncı denemede hamileliğiniz oluştu?

• Ankete Katılan
    50
Kızlar yavaştan hamile kozmetikleri alacağım ben. Çatlak kremi en bilinen lierac idi, geçenki gebeliğimde almıştım ama devsm etmek kısmet olmamıştı sonuçları iyi mi göremedim. Bir de Bübchen bebe yağı kullanıyordum. Bu sefer bebe yağı almayacağım Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı kullanıp bir de lierac alayım diyorum. Sizler neler yapıyorsunuz? Başka ne için ne ürünler kullanıyorsunuz? Benim bir de alnımda pütür sivilce gibi şeyler çıktı ergenlikte bile çıkmadı böyle. Önceki gebeliklerimde de çıkmamıştı :(

Kızlar yavaştan hamile kozmetikleri alacağım ben. Çatlak kremi en bilinen lierac idi, geçenki gebeliğimde almıştım ama devsm etmek kısmet olmamıştı sonuçları iyi mi göremedim. Bir de Bübchen bebe yağı kullanıyordum. Bu sefer bebe yağı almayacağım Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı kullanıp bir de lierac alayım diyorum. Sizler neler yapıyorsunuz? Başka ne için ne ürünler kullanıyorsunuz? Benim bir de alnımda pütür sivilce gibi şeyler çıktı ergenlikte bile çıkmadı böyle. Önceki gebeliklerimde de çıkmamıştı :KK43:

Canım benim karnım hiç büyümüyor gibi hissediyorum, çatlak da olmuyor o yüzden. :110:

Benim de 34 ve ilk gebelik.
Yas riski 1/250 cikmisti sanirim :)
Cok umursamadim yas riskini sende de dusuk cikarsa sikma canini canim
SIKmamak lazım haklısın. Zaten 2li test kan sonucu sonuç değil sadece risk tahminleri. Takmamak lazım gerçekten de.

Güzel sonuçların bence. Yine de Recep Hoca ile konuştun mu? Yorum yaptı mı? Ne dediler? Yaşın genç maşallah. Sen pzt benim risk faktörünü gör yaşta :)
Allah hayırlı haberler versin inşallah hepimize.
Recep hoca ile görüsemedim sekreteri aradı herseyiniz normal dedi cok kısa bir görüsme oldu:) inşallah yolunda gececek senin de ben inanıyorum dualarımdasın :)

Recep hoca ile görüsemedim sekreteri aradı herseyiniz normal dedi cok kısa bir görüsme oldu:) inşallah yolunda gececek senin de ben inanıyorum dualarımdasın :)
Amin inşallah canım. Senin de o zaman sonuçlarla ilgili düşünmene gerek yok herşey normal demişler çok şükür. Maşallah

Canım benim karnım hiç büyümüyor gibi hissediyorum, çatlak da olmuyor o yüzden. :110:
Çatlaklar son düzlükte patlak veriyormuş eğer olacaksa. Genetik diyen de var. Annede nasılsa öyle oluyor diyenler var bilmiyorum. Ben zaten kilolu başladığım için biraz daha dikkatli olmam lazım. Zaten bulantı ve çıkarmalarım geçince hamile diyetine başlayacağım. ne olur ne olmaz uzun araştırmalar sonucu lierac çatlak kremi sipariş ettim internetten. Ayrıca organik Hindistan cevizi yağım vardı zaten saçıma sürdüğüm ondan veya zeytinyağı süreceğim azcık da aralarda.

Çatlaklar son düzlükte patlak veriyormuş eğer olacaksa. Genetik diyen de var. Annede nasılsa öyle oluyor diyenler var bilmiyorum. Ben zaten kilolu başladığım için biraz daha dikkatli olmam lazım. Zaten bulantı ve çıkarmalarım geçince hamile diyetine başlayacağım. ne olur ne olmaz uzun araştırmalar sonucu lierac çatlak kremi sipariş ettim internetten. Ayrıca organik Hindistan cevizi yağım vardı zaten saçıma sürdüğüm ondan veya zeytinyağı süreceğim azcık da aralarda.
Canım kilo verdin mi vermişsindir muhakkak benim henüz başlamadı bu sefer bulantılar heyecanla bekliyorum :)

Kızlar dün sorduğum kozmetikler konusunda biraz bilgim önceden vardı zaten, biraz daha araştırdım. uzun araştırmalar sonucu yine lierac çatlak kremi sipariş ettim internetten. Ayrıca organik Hindistan cevizi yağım vardı zaten saçıma sürdüğüm ondan veya zeytinyağı süreceğim azcık da aralarda. Badem yapı öneren de çok.

Diğer bir konu. Sadece hamilelik değil ama özellikle çocuklarda ve anne karnındaki bebişler için florürsüz diş macunu kullanmak çok önemliymiş. Bu yeni öğrendiğim bir bilgi. Türkiye'de diş hekimleri birliği açıklama yapmış florür dişleri çürüklerden koruyor çok önemli florürlü kullanın, florürsüzler için abartılı sözler söyleniyor vs ama Abd ve Avrupa'da florürsüz kullanım yaygınmış ve çocuklarda mental gelişim geriliği va yaptığı gibi sonuçlar ellde edilmiş. Bu konu çok uzun daha fazla ayrıntıya girmeyeyim ama sensodyn bile florürlü ve dahası için de bir sürü sıkıntılı kimyasal var maşallah. Bu arada kimyagerim ben ilaç sektöründe az çok bu konulara biraz hakimim ve kişisel olarak kimyasallara takığım biraz. Endüstri heryerimizi şu an göremediğimiz ama ileride biz de ve nesillerimizde sıkıntıya sokacak bir sürü yapay kimyasal ile kuşatmış. Ben son dönemde kendimi, ailemi, evimi kimyasallardan arındırmaya başladım.
Dediğim gibi çoook uzun mevzular, konu geldikçe naçizane bilgilerimi paylaşırım. Ama şu anda acil bir kaç şeyi hızlıca değiştiriyorum. Neyse diş macunu da florürsüz sipatiş ettim. Rocs diye bir marka ilk defa kullanacağım.

Diğer bir konu saç şampuanları. Kullanıyorsanız duş jelleri, sıvı ve katı el sabunları, deterjanlar.. bunlarda son zamanlarda gelişme var zaten piyasada. Ben de bir süredir zaten şampuan vs daha doğal içerikler tercih ediyorum. İçinde sls (sodium lauril sülfat), paraben ( metil paraben ve etil paraben vb tüm paraben türevleri), silikon olmayanları tercih etmek bile ilk etapta ciddi bir korunma yöntemi.
Bebe yağlarına dikkat ( göbeğime bir ara bebe yapı da sürüyordum eskiden, yine sürebilirim) maşallah hepsinin içinde petrolden yapılmış mineral yağ var. İçlerinde doğal yağlar olanlar tercih edilmeli.

Koltuk altı rool on ve deodrantlardaki en büyük tehlike de alüminyum klorid. Her zaman dikkat edilmesi gerekiyor, göğüs kanserine neden olduğu met kanıtlandı.

ŞİMDİlik çok uzatmayayım, kabaca paylaşımda bulunayım dedim.
Son not maalesef bu işler bütçemizi yukarı çekiyor biraz. Malum bizde azcık özenli ürün hemen lüks sınıfına giriyor.
Ben en son yurt dışından mesala çok uygun fiyatlara alüminyumsuz roll on almıştım bir sürü. Çünkü onlarda lüks değil, olması gereken bu. Canım memleketim çok güzel de bize hiç değer verilmiyor napalım..

Son düzenleme:
Canım kilo verdin mi vermişsindir muhakkak benim henüz başlamadı bu sefer bulantılar heyecanla bekliyorum :)
Canım önceki iki gebeliğimde 4-5 kg vermiştim bu sefer 1 kg verdim. Biraz daga değişik oldu beklediğim gibi olmadı. Aslında çok çıkardım ama bu sefer de çok kuru şey yedim sanırım o yüzden veremedim. O yüzden ilerisi sağlıklı giderse inşallah diyet yapacağım yani dikkat edeceğim. Zaten akdeniz tipi ot çöp, sebze salata çok severim onlara hasret kalmıştım, bulantılar geçince o tip besleneceğim. Ekmek tatlıya da dikkat ettim mi az alırım inşallah. Allahım bebişlerimize sağlık versin, sıkıntısız gelsinler de bunları planlamak bile öyle güzel ki..
Bulantılar gelir canım senin de geçenkinde ne zaman başlamıştı. Benim her gebelikte daha erkene kayıyor :) senin de yakındır bekle heyecanla :)

Turkuazvesari Turkuazvesari U umuttvarr kızlar böyle bir sayfa açmıştım. Nisan diye takılmayın biraz karışık burası. Artık gebelik olduğu için diğer grupta çok yazmak istemiyorum ben o yüzden bir arayışa girip kendim burayı açmıştım. Oraya yazınca tedavide olan arkadaşları üzüyor muyuz diye düşünüyorum ayrıntılı gebelik muhabbetleri ile. Tedavi konusunda yardım etmek lazım sanki orada daha çok ama bilmiyorum belki de yanlış düşünüyorum. En azından buradan haberiniz olsun diye etiketledim sizi

Turkuazvesari Turkuazvesari U umuttvarr kızlar böyle bir sayfa açmıştım. Nisan diye takılmayın biraz karışık burası. Artık gebelik olduğu için diğer grupta çok yazmak istemiyorum ben o yüzden bir arayışa girip kendim burayı açmıştım. Oraya yazınca tedavide olan arkadaşları üzüyor muyuz diye düşünüyorum ayrıntılı gebelik muhabbetleri ile. Tedavi konusunda yardım etmek lazım sanki orada daha çok ama bilmiyorum belki de yanlış düşünüyorum. En azından buradan haberiniz olsun diye etiketledim sizi
Bence doğru düşünüyorsun, iyi etmişsin burayı açarak ❤️

Mini_mini Mini_mini canım senin bu ölçümü yapan doktor ilk 2li testi yapan doktorun mu.
Eğer orasıysa senin ölçümleri erken yapıyorlar sonra kafan karışıyor.
13+4 te kontrole gitmiştim bu ölçümleri yapmadılar.
13.haftanın dolması 14.haftaya girilmesinin gerektiği yazıyor bir makalede,önce yapılan ölçümlerin yanıltıcı olacağı yönünde bilgiler

Canım önceki iki gebeliğimde 4-5 kg vermiştim bu sefer 1 kg verdim. Biraz daga değişik oldu beklediğim gibi olmadı. Aslında çok çıkardım ama bu sefer de çok kuru şey yedim sanırım o yüzden veremedim. O yüzden ilerisi sağlıklı giderse inşallah diyet yapacağım yani dikkat edeceğim. Zaten akdeniz tipi ot çöp, sebze salata çok severim onlara hasret kalmıştım, bulantılar geçince o tip besleneceğim. Ekmek tatlıya da dikkat ettim mi az alırım inşallah. Allahım bebişlerimize sağlık versin, sıkıntısız gelsinler de bunları planlamak bile öyle güzel ki..
Bulantılar gelir canım senin de geçenkinde ne zaman başlamıştı. Benim her gebelikte daha erkene kayıyor :) senin de yakındır bekle heyecanla :)
Evet canım yine de dikkat et sende İnşâAllah bulantıların daha da azalır. Ben geçen sefer 6 kilo vermiştim çokta iyi oldu çok kilo almıştım zaten bu tüp bebek tedavileri yüzünden. Geçen sefer test günümden 10 gün sonra falan başlamıştı şimdilik bulantım yok hiç belirtim yoktu işte dün belim tutulunca çok korktum ama şükür ki dünkü kadar ağrımıyor hala inanamıyorum hamile olduğuma İnşâAllah sağlıkla alırız yavrularımızı kucağımıza

Mini_mini Mini_mini canım senin bu ölçümü yapan doktor ilk 2li testi yapan doktorun mu.
Eğer orasıysa senin ölçümleri erken yapıyorlar sonra kafan karışıyor.
13+4 te kontrole gitmiştim bu ölçümleri yapmadılar.
13.haftanın dolması 14.haftaya girilmesinin gerektiği yazıyor bir makalede,önce yapılan ölçümlerin yanıltıcı olacağı yönünde bilgiler

Haklisin cnm da iste doktorun da isine karisamiyorsun birsey dediginde direk tepki veriyorlar. Ben bebegin durumunu ogrenmek icin gidiyorum bana turlu seyler soyluyorlar. Devlet hastanesinde 11 haftada direk ikili teste aldilar. Gecen hafta 13+0 da crl soylemediler bas uyluk kemigi vs olctuler. Hepsi de farkli doktor ve hastaneler. Kendi doktorumla randevum bir hafta sonra bakalim o ne diyecek :)

Kızlar ben de bugün hamile pantolonlarına baktım ama hiç rahat değilmiş böyle hayal etmemiştim :( Bir sürü denedim ama almadım

Back