2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar günaydın bebeklere deterjan olarak ne aldınız? Ben ilk dalan almıştım ama memnun kalmadım çift durulama şart çünkü kullanıp memnun kaldığınız marka varsa yardımcı olursanız sevinirim

İnstagramda mühendisinoğlu diye bir hesap var. Ben herşeyimizi oradaki yıldızlar listesine bakıp aldım. Şampuan, bez, ıslak mendil, deterjan...

Etimatik aldım. 40 derecede yıkayınca güzel temizliyor. Çok az attım. Çok az da çamaşır sodası. Kendimize sıvı kullanıyordum ama bıktım zararlı kimyasallardan. Artık kendimiz içinde etimatik+çamaşır sodası kullanıyorum. Bitince boron kullanacağım. Bahsettiğiniz granül sabunlarda yıldızlar listesinde var sanırım ama uzun vadede makine giderinde birikiyormuş sabun parçaları.

Listeleri bir inceleyin derim.

Canım ben henüz kullanmadım ama turmepa marka aldım. Bebek kıyafetini yıkamak için uygun kokusuna bayıldım. :)

Canım ben henüz kullanmadım ama turmepa marka aldım. Bebek kıyafetini yıkamak için uygun kokusuna bayıldım. :)

O markayı hiç duymadım ama bebek ürünlerinde parfüm olmaması gerekiyor. Kokulardan hoşlanmayabilir bebeğiniz. Bir tanıdığımın çocuğunun kokulara alerjisi var. Nefesi kesiliyor. Evde kullanılan tüm temizlik malzemeleri bu yüzden parfümsüzdür onlarda. Hem koku yapan kimyasallar bebeğinizin cildinde tahrişe sebep olabilir. Öncelik sls, sles, parfüm, sodyum benzoat gibi zararlı kimyasallar içermemesi olmalı.(aslında çok fazla madde var kesinlikle olmaması gereke. siz üst mesajda belirttiğim sayfadan tek tek içerikleri okuyarak öğrenebilirsiniz ya da google araştırması yapabilirsiniz) En azından biraz büyüyene kadar bu konuda hassas olabiliriz.

Günaydın kizlar bebek arabasi isini naptiniz ben daha almadim arastiriyorum tavsiyeniZ var mi

Gunaydin kizlar. Ben de.cevdet tunanin sivi deterjanini aldım. İyi temizledi mi.zaten ilk yikamaydi.leke olunca anlicam.
Bebek arabası kız kardesimin var o verecek ikinci el.

Tünaydın kimine göre günaydın :) portakalcandir dediği gibi bende mühendis oğlunu takip ediyorum bütün kozmetik bakım, ıslak mendil, bezini ve deterjanını yıldızlar listesinden bakarak aldım. Deterjan olarak sivenonunkisini aldım ve kullanıyorumda çokta memnunum hafif doğal kokusu var. Birde green clean aldım lavanta yağlı. Henüz kullanmadım. Bunlarda yumuşatıcı kullanmaya gerek yok. Kullanılmamasını söylüyorlar zaten koku olmaması lazım

Kızlar sonlara yaklaşıyoruz. Bugün görüş günümüzdü bizimde Oğluş 3078 gr 49 cm olmuş bile. 35 + 0 Depomu iyi kullanmış sıpa ben 2 haftada 200 gr, o ise 800 gr almış. Hala ters duruştayız. Doktorum dönmezse sezeryan için 4 mart itibariyle sana gün verebilirim diyo. Heyecan yapmaya başladım bile ben hayırlı doğumlarımız olur inşallah.

Bizim listemiz neden yok takibi yapabilecek arkadaş yok mu ? çok öksüz kaldık biz

Benim bahsettiğim marka denizcilerin gemilerini yıkadığı ve denize bile dökülebilen bir marka. İçinde kimyasal bir madde yok. Hatta eczane bazlı bir ürün. İçinde her markada olduğu gibi sabun barındırdığı için de kokması gayet doğal. Biraz araştırabilirsiniz. Biz epey araştırıp aldık çünkü.

Bimde green clear diye organik bir deterjan var onu aldm.indirimdeydi 25tl.nemnun kaldim ben

B
bende green celear aldim.cok memnun kaldim.bimde var uygun fiyati.hatta 2 tane aldim arastirinca.

Günaydın kizlar bebek arabasi isini naptiniz ben daha almadim arastiriyorum tavsiyeniZ var mi
Ilk kizimda cok özendim bebek arabasina guzel bir sey aldim ama malesef çalindi.ikincisi yandi terasta yangin cikti.simdi dedim vermicem okadar para basimiza is geliyo.letgodan 2.el kullanisli istedigm gibi buldum aldim.

İlk cümlemde de belirttim zaten o markayı duymadım. Ben çok fazla kimyasal ismine girmeden genel bir açıklama yaptım sizin mesajınız üzerinden. Araştırabiliriz evet. O konuda hemfikiriz. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi.

Hepimiz alalım inşallah

Biraz araştırdım sizden duyunca. Tekne yıkanması elbette benim için süper bir ürün olduğu anlamına gelmez. Eczane bazlı olması da bir ölçü değil elbette. Çünkü başka bir eczane bazlı ürün var çok meşhur bebekler için ürünler üretiyor güneş kremi falan da var. Mesela onunda içinde ciddi anlamda zararlı zehir sayılabilen kimyasallar var. Bahsettiğiniz markada çamaşır deterjanı içeriği açık açık kendi sitelerinde bile verilmemiş. Güven vermedi. İçinde sls ve sles yok denmemiş. Fosfat yok denmiş sadece. Yüzey temizleyicilerinde methyl ile başlayan ve ismini yazmaya üşeneceğim kadar uzun olan madde böcek öldürücü olarak bile kullanılan ve birçok yerde yasaklanması tartışılan ve ekolojik sertifikalı ürünlerde kullanımı yasak olan bir madde var. Raflardaki tüm deterjanlarda var bu maddeler. Dolayısıyla ayrıcalığı kalmıyor. İnsan cildine ciddi zararları yapılan araştırmalarla mevcutmuş. Ufak bir Google araması ile birçok kaynağa ulaştım. Ayrıca sıvı sabunlarında sodyum laureth sülfat yani sls var ki kansorejen olmasa da zehirli bir köpürtücü maddedir. Cocomidrop diye başlayan madde de oldukça zararlı daha okumaya üşendim yeterli bu kadar. Bulaşık deterjanını araştırmaya gerek görmüyorum.
Tekrar ediyorum çamaşır deterjanı içeriğine ulaşamadım. Ama iki ürününde bunları kullanması çokta doğal olmadığı anlamına gelir. Satışından elde edilen gelir denizler için kullanılıyormuş sadece.
Tek iyi tarafı hayvanlar üzerinde denenmemiş olması ki ben bu konuda viking markalı temizlik ürünlerini tercih ediyorum. Hayvanlar üzerinde denenmemesi de çok önemlidir benim için.
Ama tabi sizin kararınız bu yöndeyse güle güle sağlıklı günlerde kullanın.

Düzenleme: benzisothiazolinone methylisothiazolinone (yazmaya üşendiğim metil ile başlayan kelime kendisi olur) sadece yüzey temzileyicide değil sıvı sabunlarında da varmış. Cildi tahriş eden maddeler.

Son düzenleme:

beni. Kizda heo makat gelisdi ama 35+6da gittigimde bas asagi donmus demisti bugunde gene gittim tekrar bas asagiydi bebegin masallah kilosu cok iyi 10 gun once benim 2770 di kilosu smdi 37+ yiz 3070 kilo olmus daha saglikli olsunlar yeterki cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…