- 9 Mart 2017
- 291
- 285
- 103
- 37
Ürünün çamaşır deterjanı için söylüyorum çevreci eczacılar kooperatifi tarafından incelenmiş ve onaylanmış. İçeriğinde sizin de adını uzun olduğu yazamadığınız madde piyasada kullanılan bütün temizleme ürünlerinde kullanılıyor. Kutunun üzerinde yazan yüzey aktif maddesi dediği de bitkisel hammaddelerden elde ediliyor. Yine içeriğinde anyon aktif madde bulunuyor suda biyolojik olarak parçalanabilen bir madde. Kalan maddelerde Hindistan cevizi,palmiye,buğday ve patates içeriyor.Biraz araştırdım sizden duyunca. Tekne yıkanması elbette benim için süper bir ürün olduğu anlamına gelmez. Eczane bazlı olması da bir ölçü değil elbette. Çünkü başka bir eczane bazlı ürün var çok meşhur bebekler için ürünler üretiyor güneş kremi falan da var. Mesela onunda içinde ciddi anlamda zararlı zehir sayılabilen kimyasallar var. Bahsettiğiniz markada çamaşır deterjanı içeriği açık açık kendi sitelerinde bile verilmemiş. Güven vermedi. İçinde sls ve sles yok denmemiş. Fosfat yok denmiş sadece. Yüzey temizleyicilerinde methyl ile başlayan ve ismini yazmaya üşeneceğim kadar uzun olan madde böcek öldürücü olarak bile kullanılan ve birçok yerde yasaklanması tartışılan ve ekolojik sertifikalı ürünlerde kullanımı yasak olan bir madde var. Raflardaki tüm deterjanlarda var bu maddeler. Dolayısıyla ayrıcalığı kalmıyor. İnsan cildine ciddi zararları yapılan araştırmalarla mevcutmuş. Ufak bir Google araması ile birçok kaynağa ulaştım. Ayrıca sıvı sabunlarında sodyum laureth sülfat yani sls var ki kansorejen olmasa da zehirli bir köpürtücü maddedir. Cocomidrop diye başlayan madde de oldukça zararlı daha okumaya üşendim yeterli bu kadar. Bulaşık deterjanını araştırmaya gerek görmüyorum.
Tekrar ediyorum çamaşır deterjanı içeriğine ulaşamadım. Ama iki ürününde bunları kullanması çokta doğal olmadığı anlamına gelir. Satışından elde edilen gelir denizler için kullanılıyormuş sadece.
Tek iyi tarafı hayvanlar üzerinde denenmemiş olması ki ben bu konuda viking markalı temizlik ürünlerini tercih ediyorum. Hayvanlar üzerinde denenmemesi de çok önemlidir benim için.
Ama tabi sizin kararınız bu yöndeyse güle güle sağlıklı günlerde kullanın.
Düzenleme: benzisothiazolinone methylisothiazolinone (yazmaya üşendiğim metil ile başlayan kelime kendisi olur) sadece yüzey temzileyicide değil sıvı sabunlarında da varmış. Cildi tahriş eden maddeler.