Ürünün çamaşır deterjanı için söylüyorum çevreci eczacılar kooperatifi tarafından incelenmiş ve onaylanmış. İçeriğinde sizin de adını uzun olduğu yazamadığınız madde piyasada kullanılan bütün temizleme ürünlerinde kullanılıyor. Kutunun üzerinde yazan yüzey aktif maddesi dediği de bitkisel hammaddelerden elde ediliyor. Yine içeriğinde anyon aktif madde bulunuyor suda biyolojik olarak parçalanabilen bir madde. Kalan maddelerde Hindistan cevizi,palmiye,buğday ve patates içeriyor.Biraz araştırdım sizden duyunca. Tekne yıkanması elbette benim için süper bir ürün olduğu anlamına gelmez. Eczane bazlı olması da bir ölçü değil elbette. Çünkü başka bir eczane bazlı ürün var çok meşhur bebekler için ürünler üretiyor güneş kremi falan da var. Mesela onunda içinde ciddi anlamda zararlı zehir sayılabilen kimyasallar var. Bahsettiğiniz markada çamaşır deterjanı içeriği açık açık kendi sitelerinde bile verilmemiş. Güven vermedi. İçinde sls ve sles yok denmemiş. Fosfat yok denmiş sadece. Yüzey temizleyicilerinde methyl ile başlayan ve ismini yazmaya üşeneceğim kadar uzun olan madde böcek öldürücü olarak bile kullanılan ve birçok yerde yasaklanması tartışılan ve ekolojik sertifikalı ürünlerde kullanımı yasak olan bir madde var. Raflardaki tüm deterjanlarda var bu maddeler. Dolayısıyla ayrıcalığı kalmıyor. İnsan cildine ciddi zararları yapılan araştırmalarla mevcutmuş. Ufak bir Google araması ile birçok kaynağa ulaştım. Ayrıca sıvı sabunlarında sodyum laureth sülfat yani sls var ki kansorejen olmasa da zehirli bir köpürtücü maddedir. Cocomidrop diye başlayan madde de oldukça zararlı daha okumaya üşendim yeterli bu kadar. Bulaşık deterjanını araştırmaya gerek görmüyorum.
Tekrar ediyorum çamaşır deterjanı içeriğine ulaşamadım. Ama iki ürününde bunları kullanması çokta doğal olmadığı anlamına gelir. Satışından elde edilen gelir denizler için kullanılıyormuş sadece.
Tek iyi tarafı hayvanlar üzerinde denenmemiş olması ki ben bu konuda viking markalı temizlik ürünlerini tercih ediyorum. Hayvanlar üzerinde denenmemesi de çok önemlidir benim için.
Ama tabi sizin kararınız bu yöndeyse güle güle sağlıklı günlerde kullanın.
Düzenleme: benzisothiazolinone methylisothiazolinone (yazmaya üşendiğim metil ile başlayan kelime kendisi olur) sadece yüzey temzileyicide değil sıvı sabunlarında da varmış. Cildi tahriş eden maddeler.
Bende zor oturup zor kalkiyorum.yaramaz simdi kasilmalarim da var.Slm kızlar ben normal dogurucam ama sezeryan olup tarih belli olsa rahatlicam çok sistim çünkü gerildim iyice bi tane daha cocuk olunca insan böyle istiyomus oğlum otur anne oynayalim diyo oturamiyorum resmen
beni. Kizda heo makat gelisdi ama 35+6da gittigimde bas asagi donmus demisti bugunde gene gittim tekrar bas asagiydi bebegin masallah kilosu cok iyi 10 gun once benim 2770 di kilosu smdi 37+ yiz 3070 kilo olmus daha saglikli olsunlar yeterki cnm
Ürünün çamaşır deterjanı için söylüyorum çevreci eczacılar kooperatifi tarafından incelenmiş ve onaylanmış. İçeriğinde sizin de adını uzun olduğu yazamadığınız madde piyasada kullanılan bütün temizleme ürünlerinde kullanılıyor. Kutunun üzerinde yazan yüzey aktif maddesi dediği de bitkisel hammaddelerden elde ediliyor. Yine içeriğinde anyon aktif madde bulunuyor suda biyolojik olarak parçalanabilen bir madde. Kalan maddelerde Hindistan cevizi,palmiye,buğday ve patates içeriyor.
O zaman keşke cesurca içerik paylaşabilseler. Benim için doğal olmaktan çok çok uzak bir marka. Ben sosyal medyada çekilen fotoğraflarda gördüm içerikleri. Ama içeriğinde o maddelerin hiçbirini bulundurmayan deterjanlarda var. Neyse sizin tercihiniz tabi en nihayetinde.
Karnımda acayip bi sertleşme ve beraberinde ishal ağrısı gibi bir ağrı var soğuk soğuk terliyorum kızlar bu nedir ki
Biraz geçti şimdi üşüttüm mü acaba halsizlik ve mide bulantısı da var az neyse yarin kontrol günüm sorarım sağolun cevabınız içinCanim panik yapma, belki gaz sancısı olabilir mi? Dokunacak bir ilaç falan aldin mı? Tuvaletini kontrol et, leke vb bisey var mı diys bir de sertleşme sık sık mı acaba? Sağlıkla geçsin bitsin insallah, artarsa bence mutlaka doktoruna bir danış.
Cok gecmiş olsun, Allahtan yarın kontrolunuz varmıs, bıdığınızı görüp enerji dolaraınız.Biraz geçti şimdi üşüttüm mü acaba halsizlik ve mide bulantısı da var az neyse yarin kontrol günüm sorarım sağolun cevabınız için
Ya bu arada bnm.burdaki takvimde 2850 dio bgn de dr 2800 dedi ama neden bu kiloyla 10gun geri cikti ki
Canim doktorlar kiloya göre degetlendirmiyorlar.karin cevresi ölcümüne göre baska ölçumlere göre geri yada ileri diyorlar.mesela benim arkadasla hamileligimiz ayni bebeklerimizin kilosuda ayni ama o unkine ilerde demisler bana öyle bisey demediler.Ya bu arada bnm.burdaki takvimde 2850 dio bgn de dr 2800 dedi ama neden bu kiloyla 10gun geri cikti ki
en son 2400 g civari dedi drum en son. Hastanede de olcmuslerdi orda dr bambaska bir rakam verdi drum kesjnlikle o kadar yok dedi. Ölcumden ölcume acayip farkediyor. Ama sanirim kizim minyon olcak diger iki kizlarim daslm canım,kaç gr dı son kontrolde? benim doktorum da 1 mart diyor sezeryan.
dun aksam bende de bi bulanti afedersin ishal ve soguk terlemmeBiraz geçti şimdi üşüttüm mü acaba halsizlik ve mide bulantısı da var az neyse yarin kontrol günüm sorarım sağolun cevabınız için
canimYa bu arada bnm.burdaki takvimde 2850 dio bgn de dr 2800 dedi ama neden bu kiloyla 10gun geri cikti ki
Erken değil mi ya (Sanırım karnım düştü aşağıya herkes öyle soyluyor. Nefes almam kolaylaştı mide yanmasi da azaldi
Kalbimi bozmak istemem ama 1 hafta içinde gelecek gibi hissediyorum
Diğerinde de öyle olmuştu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?