2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kızlar bebeğinizin 4. Ay aşı yerinde sertlik olan var mı ? Salı günü vurulmuştuk bantı çıkardım şimdi farkettim fındık kadar bi sertlik var sol bacağında.
Bizde de var canım.ben kendim tetanoz aşısı vurulduğunda kolumda da olmuştu yavaş yavaş geçti normaldir diye düşünüyorum ama yine sorarsan falan burdan yazarsan sevinirim

Gaz damlasını saatli vermek gerekiyormuş bi de 15 gün düzenli kullanımdan sonra tam anlamıyla etki edermiş
Evet 8 saatte bir sutume karıştırıpta verim
Herkes aynı dertten muzdarp galiba diş meselesi bzmki de çok salya aktyor ve her şeyi ağzna götryor.Dr muayenesinde tekrar sorcağm bembeyaz alt damağı..bu ay göz muayenesi DW yaptracağm..Geceleri sizin bebişlernz kaç saat uyuyor kızlar
En fazla 4 saat uyuyor canım

Kizlar malum kis geldi geceleri soguk oluyor artik. Uyku tulumu aldiniz mi? Tavsiye ettiginiz bi tulum var mi? Tulum disinda üstünü acmamasi icin kullandiginiz birsey var mi?
Ben kitikateden aldım canım çok da memnunum içine sıfır kollu body giydiriyorum bide tulum . 21-23 derece sıcaklığında oluyomuş gece de bakıyorum biraz soğuk gelirse ince bişey örtüyorum

Gece çocukların vücut ısıları yükseliyor zaten oda sıcaklığını 18 derecede tutmamız yeterli diye biliyorum 7 yaşındaki kızıma uyku tulumu giydirmedim hiç yorgan kullanıyorum üstünü açmıyor hiç zaten Ankara da yaşıyoruz bu arada 🙂

Gece çocukların vücut ısıları yükseliyor zaten oda sıcaklığını 18 derecede tutmamız yeterli diye biliyorum 7 yaşındaki kızıma uyku tulumu giydirmedim hiç yorgan kullanıyorum üstünü açmıyor hiç zaten Ankara da yaşıyoruz bu arada 🙂
Bizim kız yorgan falan dinlemiyorum nasıl üzerini açıyorsa artık tulum aldım kafam rahat :)

Kızlar bebeğinizin 4. Ay aşı yerinde sertlik olan var mı ? Salı günü vurulmuştuk bantı çıkardım şimdi farkettim fındık kadar bi sertlik var sol bacağında.
Bizde de var canım.ben kendim tetanoz aşısı vurulduğunda kolumda da olmuştu yavaş yavaş geçti normaldir diye düşünüyorum ama yine sorarsan falan burdan yazarsan sevinirim

Yeni gördüm. Artık sertlik geçmiştir sanıyorum. Bizde 2 ay aşısında olmuştu, doktorumuz aşıya reaksiyon göstermiştir, olabilir birkaç gün içinde geçer demişti ve geçti. Sert olan yerlere dokununca canı acıyo, hatta kendini kastığında falan da acıyodu ağrı kesici vermiştim rahatlasın diye.

Yeni gördüm. Artık sertlik geçmiştir sanıyorum. Bizde 2 ay aşısında olmuştu, doktorumuz aşıya reaksiyon göstermiştir, olabilir birkaç gün içinde geçer demişti ve geçti. Sert olan yerlere dokununca canı acıyo, hatta kendini kastığında falan da acıyodu ağrı kesici vermiştim rahatlasın diye.
Teşekkür ederim cwp için

Bıngıldağı erken kapanmasıyla ilgili birisi yazıyordu buraya, son durum nedir acaba ?
Bizim 4 ayda 1cm dı bıngıldağımız.
Şuan 5 aylığız ölçüm alınmadı bu ay için.Dr muz 3 aydan önce kapanırsa sıkıntı demişti önemli olan kafanın büyümesi.dvit e devam dedi ama ben düzenli vermiyorum.

Teşekkür ederim. Hala çok hafif bi sertliği ve sarımsılık var. Ara ara yavasça masaj yapıyorum, internette yazıyordu yaydırın diye.

Bizim 4 ayda 1cm dı bıngıldağımız.
Şuan 5 aylığız ölçüm alınmadı bu ay için.Dr muz 3 aydan önce kapanırsa sıkıntı demişti önemli olan kafanın büyümesi.dvit e devam dedi ama ben düzenli vermiyorum.

Emziriyorum ve ben d vitamini kullanmıyorum. O içiyor ama, bi ara acaba o yüzden mi diye düşündüm. D vitamin eksikliğinden oluyormuş sanırım?

Kızlar demir damlası sidefer kullanıyoruz ama kusma çok arttı. Demir damlalarının hepsi aynı mı acaba sidefer mi bu kadar kusturuyor

Kızlar demir damlası sidefer kullanıyoruz ama kusma çok arttı. Demir damlalarının hepsi aynı mı acaba sidefer mi bu kadar kusturuyor

Fermix kullanıyoruz, çarşamba günü başladık kusma yok. Tok karnına mı veriyorsunuz ? Hafif aç karna verip sonradan süt vermeyi deneyin, hem o demir tadını bastırır.

Kızlar ek besinlere yavaştan başlayanlar vardır artık pratik tarifleri burdan da yazarsak birbirimize fikir olur iyi olur ilerleyen zamanlar da da iyi olur diye düşünüyorum paylaşmak yapılan tarifleri

Yoğurt için probiyotik maya kullanmayı düşünüyorum kullanan var mı

İyi günler benim de göğsümde yarık oldu ve yeni anneyim. Nasıl geçiricem bilmiyorum o yarığı. Sizin geçti mi acaba nasıl geçti? Ayrıca yarık nasıldı? Benim göğüs ucunun kenarında ve açık bir yarık alt tabaka görünüyor.
Bir arkadaş daha yazmış, ben tahinin üzerinde biriken yağı sürmüştüm o dönemde yarıklara, hem yanmasını geçiriyor hem iyileştiriyordu. Ben çok faydasını gördüm tavsiye ederim.

X