2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Bende şimdi aynı şeyi sormak için girdim. 8 haziranda doğum yaptım, 2 gündür adet ağrısına benzer ağrılarım var. Olan var mı acaba doğumdan sonra ne zaman adet görülüyor
Benim 40 çıktıktan 10 gün sonra tekrar az da olsa kanama başladı adet ağrısıda var galiba oldum ben.

Belki ellerinde aşı yoktur.
Aşı gelme tarihi vardır.
30.günde vuruluyor ama geçikse de bir şey olmaz.
Aşı vurulunca bağışıklığı güçlenmeye başlıyor.
Geç vurulmasinin negatif yanı bu sadece...
Dediğine göre aşı vurulma aralığı varmış
Bize ona göre tarih vermişler.
Israr ettim özellikle ama öyle dediler

Kızlar özel olarak yapılan aşılar için ne düşünüyosunuz ? 2.ayda rotavirus ve pnomokok diye 2 ayrı aşı varmış ben yaptırmayı düşünüyoruz aranızda yaptıran var mı ?

İki günde bir kaka yapan bebeğim çok şükür günde 3 kez kaka yapmaya başladı. @Aytenazmi sen söylemiştin galiba canım kayısı ye diye, kayısıyı hem meyve olarak hem hoşafını hem kuru kayısıyı suda bekletip tüketiyorum, sabahları da 2 tane kuru inciri akşamdan zeytinyağına koyup yiorm kaka problemi yaşayan arkdşlar mutlaka denesin 👍damla olarak da nbl diye bir prebiyotik damla kullanıorz sadece.
İşe yaramasına sevindim :KK66: bana bile etki etmisti ikimizede faydası oldu sindirimi dizelen bebek dahda iştahlanıyor

Kızlar uyku eğitiminden bahsetmişsiniz kızımın nefes sorunu vardı demiştim korktugum icin yan8mda yat8yordu gazı çıkmadığında göğsimde yat8r8p rahatlat8 sonra yanıma uatırıyordum şunu anladm ki kızım ben farkında olmadan uyku düzeni edinmiş demin denedim koluma yattırdım üzerinide yorganla örttüm hemen daldı zaten uyumayı cok seviyor hemen daldı şimdi uyuyor hep odada uyutuyorum hep ışık loş halde gecelik yanıyor baska yerde huysuzlanıyor yeni yeni yatağına alışıyor sallanmayı sevmiyor hep gazı çıksın diye beline poposuna gaz çıkarma hareketi yaparak sürekli hafif vuriyorum oda ona alışmış ritmine hemen onada uyku moduna geçiyor borde emzirmeden önce altına bakıyprum altını açonca uykusu kacmasın diye uyanmadıgında sarılık için hep alt açma yapard8k onu düşindüm şimdi zorlamadan uyuyor :KK66: annesini de mutlu ediyor bu arada 47 günlük olduk bebisimin kilosu 5 i geçti enson bir aylık aşısında 5 ti tombis kızım benim çok sevimli oldu gülmelere basladı uykusunda sesli güldü kahkaha atarak nekadar sevimliydi anlatamam keske hemen kamerayı açabilseydim kaçırdım gülüşünü :KK43: rüyasında aglamayı ve gülmeyi ôgrettiklerine eminim ki herseye tepki vererek gülümsüyor artık

Tabi ki yapmazlar yapamazlar.
Kaldı ki dünyada aşıya karşı yüzlerce binlerce kişi var.
Ama aşı bitti gibi bir şey dese belki tepki alınır diye böyle bir şey söyleyebilirler.
Aşıyı bekletemiyorlar bozulacak diye ona göre čğırıyorlar canım bir defa dek geldim de öyle duydum bekletme süreleri var birde belirli aralıklarla yapılması gerekiyormuş

Dediğine göre aşı vurulma aralığı varmış
Bize ona göre tarih vermişler.
Israr ettim özellikle ama öyle dediler
Canım illa gününde vurulacak diye bir şey yok, ebenin dediği gibi belli bir Aralık var. 2. Ay aşısında memlekette olacağım, sadece Cuma günü yapılıyormuş. Ebeye dedim memlekette olacağım diye sorun değil bir sonraki cuma getirirsin dedi

Kızlar günaydın,bebeğini sünnet ettiren oldu mu, nasıldı süreç biz de Salı günü yaptıracağız, acı çekecek diye çok üzülüyorum 🥺

Kızlar günaydın,bebeğini sünnet ettiren oldu mu, nasıldı süreç biz de Salı günü yaptıracağız, acı çekecek diye çok üzülüyorum 🥺
Ben 12.gun yaptırdım canım 5 kilo altı olduğu için lokal anestezi yaptılar işlem sırasında biraz ağladı ama can acısından değildi büyük ihtimalle ellerini tutuyoduk hareket edemediği için ağladı. Eve geldiğimizde de çok şükür öyle ağlaması olmadi biraz mırıldandı o kadar 3 gün sonra duş aldırdık 1 hafta olmadan da iyilesmisti . Ama seninki biraz daha büyümüş nasıl olur bilmiyorum

X