2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Dustan hemen sonra koltuk altimi isladim. Elime karbonat aldim direk surdum.
Ise yaradi valla
Sabaha kadar misler gibi kalmisim 🤗
Kac haftadir ilk kez kendi kokumdan tiksinmedim
Okuduğum yorumlarda hindistan cevizi yagiyla karbonati karıştırıp krem kivamina getirenler hatta bazi kokulu yaglar ekleyenler bile olmus.
Baska tarifler de vardi sen de bi bak istersen
Ben de hindistan cevizi yagiyla bi deniycem bakalim
Denemekte fayda var canım teşekkürler❤️

Maşallah çok fazla ara vermişsiniz ama şuan sanırım tarifi olmayan bir duygudur herhalde anne olmak bu kadar zamandan sonra

Evet neredeyse 21 uil.

Ama ilk bebeğimde küçük olduğum için evcilik oynamak gibiydi annelik.
Şimdi çok daha derinden hissedebiliyorum.
Büyük oğlum arkadaşım gibi bu ise oğlum.😊

Hastanede çocuk büyük oğlumun kucağindaydi onun bebeği sandılar😂
Çok güldüm😂😂😂

Merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir. Oğlum iki aylık oldu ama gece gündüz kavramını bir türlü öğretemedim. Gece kesinlikle uyumak yok, gündüz surekli uyuyor. Ne yaptıysam olmadı 40 ı geçince düzelir dediler yine aynı. Bizim gibi olan var mı? Bir tane de kızım var o da gündüz uyumuyor. Günlük 2 saatlik uykuyla ayakta geçiriyorum. Ama çok gergin ve sinirli oluyorum. Ne yapacagimi şaşırdım artik. Ilk zamanlar gazdan uyuyamıyor herhalde diyorduk ama öyle ıkınması falan yok. Kakasini yapar gazını çıkarır ama gece uyuması yok 😔:KK43:
Gece yatirmadan banyo yaptiriyor musunuz? Ben kizima yatmadan banyo yaptirinca gece daha guzel uyuyor.

Kizlar sut artmasi icin ne yapiyorsunuz?
Su iciyorum, bestak damla kullaniyorum. Su iciyorum bol bol.. ama sut yok :KK43:
Benim yaptigim seyler bol su icmek(3 lt kadar), yesil yaprakli sebzeler (ispanak gibi), dereotu (sade sevmiyorum, cacik yapiyorum), mother`s milk diye bir cay (icinde kisnis, cemen, rezene, anoson gibi seyler var) tuketiyorum. Arada maden suyu iciyorum, cok az da tahin helvasi yiyiyorum. Bolca dinlenmeye ve uyumaya calisiyorum, bebegin emmesinden haric gunde 3-4 kere sutumu sagiyorum buzluga kaldiriyorum. Yaptiklarim sutumu arttiriyor mu emin degilim ama en azindan deniyorum.

Mastit olmuşum kızlar antibiyotik kullanıyorum ama geçecek gibi değil hiç iyileşme olmadı göğsümü sağıyorum emziriyorum. Bide tam olarak mastit mi oluyor bilmiyorum doktor süt birikintisi olmuş biraz da enfeksiyon var dedi. Göğsümün heryeri sert değil sadece üst kısmı sert ve hiç gitmiyor o sertlik sağsam da sıcak kompleks yapsam da gitmiyor hep sert. Bide göğsümün ucunda doğumdan önce bişey çıkmıştı ama öyle garip durmuyordu uç kısmında biyer biraz şiş gibi yani bence çol önemsememiştim doğumun ilk günlerinde bebeğim emerken onu büyüttü iyice baloncuk gibi oldu patladı sonra ben yine önemsemedim öyle emzirdim şimdi süt sağarken bakıyorum da ordan süt gelmiyor acaba ondan mı oldu bu tıkanıklık. Mastit yaşayan yada bilgisi olan var mı bu yaşadığım mastit mi oluyor yoksa başka bişey mi
Ben ilk bebegimde mastit olmustum, cok kotu bir sey gercekten, butun vucudum agrimisti, kemiklerim sanki kiriliyor gibiydi. Ama benimki sizinki kadar ilerlememisti galiba, emzirdim, biraz da sagdim, ilik dus falan bir iki gune ilacsiz gecti. Gecmis olsun, en iyisini yine doktorunuz bilir.

Sizinde bebeğime bişey olacak korkunuz var mı Nerdeyse 2 aylık olacak bebeğim ama hala geçmedi şu korkum. Ya gelişimi durursa ya kafasına bişey olursa biri kucağına aldığında içim gidiyor. Kafasını çarpacak biyerine bişey yapacak diye. Ne zaman gidecek bu korkular cidden bunları düşünmek çok rahatsızlık verici 😔anne olmak çok zormuş güzel ama zor
Heralde omur boyu boyle dusunceler hep aklimizda olacak. Benim ikinci bebegim, suan odada uyuyor, arada gidip bakiyorum, nefes alisini kontrol ediyorum.

Selam kızlar, benim küçük bey de 27 günlük oldu, gaz sancıları başlamıştı sürekli emmek istiyordu ben de ne zaman istese emziriyordum sonra da daha fazla gazı oluyor veya kusuyordu çok huzursuzdu yani. Doktru nbl drops die bir damla verdi prebiyotikmiş, 6 gündür fln kullanıoruz gaz işini çözdü gibi ama kakayı yapamıor 36 saat yapmadığı oldu. Sizin bebişler ne kdr kaka yapıor günde?
Süt benim de ilk 10 gün azdı hep emzirip ardından manayı verdim, mama power içeceklerden içtim tahin yedim sabahları bir kase ve bol dereotu yedim, hergün duş alıp sıcak su tuttum göğüslerime, bir süre sonra mamayı kusmaya başladı artık vermiorm, hatta dru kızdı çok emzirmişim çok kilo almış obez olmuş bu çocuk dedi. Kilosu da 2700 doğmuştu 3800 olmuş. Emerken tıkanıyor dedim, çok emzirdiğin için vücut ikiz bebeğe göre süt üretiyormuş, artık 2 saatte bir 10 dk emzirmeye çalışıorum. Sonra emzikle pışpışlayıp uyutuorum yatağında, aventin ultra airini almıştm tuttu Allahtan onu. Böyle işte durumlar. Burayı hep takip ediyorum ama kimse birşey yazmıor keşke biraz daha aktif olsak ☺
Benim kiz gunde 3-4 kere yapiyor kakasini, ama bazen su gibi yapiyor, ben de korktum ishal mi oldu acaba diye ama degilmis, sutu iyi sindiriyormus. Bu kaka isi cok tuhaf, dun bir baktim kaka parlak yesil olmus, sonradan aklima geldi brokoli corbasi icmistim baya bir. Sizin de umarim cozulur, kolay gelsin.

Kızlar çok merak ettiğim bir konu var bebeğimin gözleri şuan koyu mavi hergören bu çocuk mavi gözlü değişmez dior, sizin bebişlerin gözleri ne renk? Göz rengi döner mi anlamanın bi yolu yok mu? Eşim de ben de kahverengi gözlüyüz buarada ama ikimizin de sülalede renkli göz çok. Bir de sizinle göz teması kuruor mu bebekleriniz ya da bir nesneyi takip edior mu?
Benim kiz 42 gunluk, goz temasi kuruyor ve etrafindaki nesneler hareket edince basini cevirip takip ediyor, doktor kontrolumuzde doktorda bunlari kontrol etti. Goz rengini ben de merak ettim, bizimkide renkli gibi ama kahverengine doner mi bilmiyorum.

Emzik zorla verebildim ama sürekli düşürüp ağlıyor. Ne zaman düşürmeden kullanabilir merak ediyorum doğrusu. Kundak denedim ama hiç durmuyor. Resmen savaş içine giriyoruz. Kolu bacağı çıkacak duye korkuyorum.siz iki taneyle nasıl uğraşıyorsunuz Bravo valla.
Benim de ikiz başladı gebelik birinin kalbi durdu. Şimdi diyorum ikisi de dursaydi nasil bakacaktim acaba.
Gerçekten zor zanaat annelik
Evet gerçekten çok zor. Ben bakıcıyla bakıyorum ve tek çocuk olsa amma rahat olur diye düşünüyorum bazen.. ama hepsinin farklı zorlukları var sanırım.. benimkiler gece uykusuna başladı mesela. 3-4 saat uyuyolar. 2 aylıklar..

Dustan hemen sonra koltuk altimi isladim. Elime karbonat aldim direk surdum.
Ise yaradi valla
Sabaha kadar misler gibi kalmisim 🤗
Kac haftadir ilk kez kendi kokumdan tiksinmedim
Okuduğum yorumlarda hindistan cevizi yagiyla karbonati karıştırıp krem kivamina getirenler hatta bazi kokulu yaglar ekleyenler bile olmus.
Baska tarifler de vardi sen de bi bak istersen
Ben de hindistan cevizi yagiyla bi deniycem bakalim
Ya ben de oyleyim kokumdan cok tiksiniyorum yalnız değilmişim. Çocuk da emzirirken rahatsız olur mu diye düşünüyorum sürekli. Karbonatı ben de deneyeyim

Kızlar nasıl geçecek bebişlerin bu gazı neler yapıyorsunuz neler uyguluyorsunuz

Kızlar nasıl geçecek bebişlerin bu gazı neler yapıyorsunuz neler uyguluyorsunuz
Doktor metsil diye bir damla verdi biz onun faydasını gördük. Ben de her gün kimyon içiyorum ve ilk günler yediğim herşeyi acaba gaz yapar mı diye araştırmıştim gaz yapan şeyleri yememeye çalışıyorum canım. Biraz rahatsız çok şükür maşallah

X