• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önceden oluyodu şimdi dAha iyiyim acil şifa diliyorum

Bu arada
Baş ağrısı erkek diyolla bu konuya temas edelim belli olunca
O tezi curutebilirim ben :) su an bile basim agriyor ama kiz bebis...

Kızlar sizdede uzun süren baş ağrıları oluyor mu? Iki gündür başım ağrıyor :110:
Canım benim bu gün çok fena ağrıdı başım zonklarcasına dayanamadım acilen gittim parol serum taktılar çok şükür baya hafifledi bide doktor parol hap yazdı ağrın olursa alırsın dedi tansiyonum 13/70 çıktı normalde hep düşük olur tansiyonun sanırım oda yaptı inşallah ağrımaz bir daha öyle

Canım gözün aydın. Tsh kaç çıktı?
Sağol canım
Bnm tsh 3.20 çıkmış ama birde başka T ler var neyse onlar onlara da bakıp değerlendirdi. 1 ay sonra zaten nasip olursa 12 hafta oluyor ya 10 dan sonra düşüş oluyormuş kontrol amaçlı bakacak. Sağlık ocağında test yaptırmadım ben hastaneden sonuçları alıp oraya verdim direk dosyaya koyuyorlar. Ordaki doktor da tsh normal bu haftalara dedi ki özelde ki doktoruma da yolladım o da sknti görmedi sonuçlarımda. Senin kafan karışmış sanırım biraz doktoruna güven ben takilmadim hiç bi sonucuma bugün. Benim sadece bişeye bağışıklığım yokmuş neyse o oni da anlamadım gerçi de :-) dışarda salata yeme başkasının yaptığı salataları da yeme dedi. Baya bi sirkeli suda beklet dedi sebzeleri. Et balık yemiyorm die de kızdı skntili oluyor bu vejeteryan anneler dedi :) vejeteryn değilim bayılarak da yemezdim zaten hep ama şu dönemde hepsinden tiksindim dedim.. sağlıkla geçecek insAllah bu gunler de takılmayın fazla

Saat 04.20.Yeni anneler, gün gelecek böyle gecenin 4 ünde uyanık olacaksınız. An itibariyle oğlumu 5.kez uyuttum ve inşallah ben de uyuyacağım. Bol bol uyuyun dinlenin hamileliğin keyfini sürün. Gerçekten bu günleri arayacaksınız. Tabi bebişler için razıyız annelik böyle birşey ama 1 saat uykuya da hasret kalınıyor bazen..Hatta çoğu zaman.. Sonra sabah kalkıp işe gidiyorsunuz ev hanımları için daha da kötü :halay:Konuyu nereye getireceğim grupta rahat hamişler ve rahat olmayan hamişler var hepimizin anladığı kadarıyla ve bu çok normal. Tedaviyle hamiş kalanlar, kayıpları olanlar, ilk kez anne olanlar çok daha hassas bu anlaşılır birşey. Ben de bazen sorulan sorulara yok artık diyorum ama bu değiştirilemez birşey.. Keşke anne adaylarımız acaba şunu yapsak düşer mi bunu yapsak sağlıksız doğar mı diye aşırı streslere girmek zorunda kalmasa.Ama herkesin tarzı, yaklaşım şekli, hassasiyetleri farklı oluyor ki ne kadar insan varsa o kadar insan vardır.Tüm insanların aynı şeyleri düşünmesi uygulaması mümkün değil.. Şu yapılabilir bence:artık çoğu sorunun cevabı internette videolarla makalelerle sabit.Aramızda kadın doğum uzmanı yok sonuçta...Yani@pufböreği arkadaşımız var bu konuda eğitimli o da her soruya yetemez. Önce biraz internetten araştırma yapılıp cevap bulunamazsa deneyimlerin paylaşılması için gruba yazılabilir.Örneğin hamilelikte saç boyama, makyaj vs zararlı mı, 3 saat yolculuk zarar verir mi gibi... Bu soruların cevapları her yerde var.Herkesin gebeliği ve vücudu da farklı sonuçta..Çok daha iyisi doktorunuza danışmak olur. Bazı cevaplar tatmin etmiyor, çelişkili oluyor, herkesin doktoru ayrı şey söylüyor internette bilgiler çelişkili diyebilirsiniz ama burda tartıştığımızda da herkes aynı fikirde olmuyor yani son karar yine size kalıyor.. Şimdi diyeceksiniz ki herşeyi konuşalım ama bazen asıl konuşulması gereken konular es geçiliyor, anlamsız bir tartışma günlerce sürebiliyor.Çok uzun yazdım öyle işte...

Son düzenleme:
Sağol canım
Bnm tsh 3.20 çıkmış ama birde başka T ler var neyse onlar onlara da bakıp değerlendirdi. 1 ay sonra zaten nasip olursa 12 hafta oluyor ya 10 dan sonra düşüş oluyormuş kontrol amaçlı bakacak. Sağlık ocağında test yaptırmadım ben hastaneden sonuçları alıp oraya verdim direk dosyaya koyuyorlar. Ordaki doktor da tsh normal bu haftalara dedi ki özelde ki doktoruma da yolladım o da sknti görmedi sonuçlarımda. Senin kafan karışmış sanırım biraz doktoruna güven ben takilmadim hiç bi sonucuma bugün. Benim sadece bişeye bağışıklığım yokmuş neyse o oni da anlamadım gerçi de :-) dışarda salata yeme başkasının yaptığı salataları da yeme dedi. Baya bi sirkeli suda beklet dedi sebzeleri. Et balık yemiyorm die de kızdı skntili oluyor bu vejeteryan anneler dedi :) vejeteryn değilim bayılarak da yemezdim zaten hep ama şu dönemde hepsinden tiksindim dedim.. sağlıkla geçecek insAllah bu gunler de takılmayın fazla
Benim de en son tsh 3 dü nedense bende cok takilmadim..ve ben de et yemiyorum :(

Günaydın kızlar
Gunaydin canimmm.. sen calisan annelerimizden misin? Hep erken kalkiyorsun? :)
Günaydin herkeseee..ben bugun tosbigimi görmeye gidicem cok heyecanliyim halbuki daha 10 haftalik :anneadayı: ama özledim:KK200::emir_bebek:
Git gor yavrunu, mutlu mutlu gel. Bal onlar ballll... :)

Gunaydin herkese:KK51:
Minnosum dun gece ve bu sabah beni baya zorlasa da umarim gun icinde duzelir ve hepinizin gunu de guzel gecer.:KK15:
Guzel gunler yakinda. :) tum zorluklar hemencik gitsinnnn. Tadini cikaracagin gunler yakindir insallah canim :)

Gunaydin annelerrr, ben esime utu yapmak icin kalktim. Dun cinsiyet ogrendik o mutlulukla utuyu dunden yapmayi unutmusum. Onceden toplu utu yapardim. Simdi gunluk yapiyorum. Esim sagolsun her konuda yardimci. Yapamadigi tek sey camasir katlamak ve utu yapmak. Onlarida yapabiliyorum cok sukur. Guzel, huzurlu, saglikli, mide bulantisiz, rahat bir gun gecirelim hepimiz:dua:

Bende mı gitsem yaa aynı durumdayız bende endişelendim. Doktor sıkıntı yok takip etmez dedi ama
Bilemiyorum ki canım, şimdi endokrinolog ilaç başlatsa doktora nasıl söylicem bunu, söylemesem sorun olur mu acaba.

G

Guzel gunler yakinda. :) tum zorluklar hemencik gitsinnnn. Tadini cikaracagin gunler yakindir insallah canim :)

Gunaydin annelerrr, ben esime utu yapmak icin kalktim. Dun cinsiyet ogrendik o mutlulukla utuyu dunden yapmayi unutmusum. Onceden toplu utu yapardim. Simdi gunluk yapiyorum. Esim sagolsun her konuda yardimci. Yapamadigi tek sey camasir katlamak ve utu yapmak. Onlarida yapabiliyorum cok sukur. Guzel, huzurlu, saglikli, mide bulantisiz, rahat bir gun gecirelim hepimiz:dua:
Günaydın canım gözün aydın cinsiyet öğrenmişsin. Kızın mı geliyor oğluşun mu? :) Ben 10. haftadayım ilk bebek olduğu için sanırım doktora sormak bile gelmedi aklıma cinsiyet hakkında bir şey. Her gittiğimde sağlıklı oldun diye geçiriyorum aklımdan sadece.

G

Günaydın canım gözün aydın cinsiyet öğrenmişsin. Kızın mı geliyor oğluşun mu? :) Ben 10. haftadayım ilk bebek olduğu için sanırım doktora sormak bile gelmedi aklıma cinsiyet hakkında bir şey. Her gittiğimde sağlıklı oldun diye geçiriyorum aklımdan sadece.
Gunaydin canim, tesekkur ederim benim de ilk bebek :) dun 12.haftamiz bitti bin sukur. Pipi gormedik, o yuzden geriye baska secenek kalmiyor. :)))) Saglikli ve hayirla gelsinler de isterse ust uste kiz erkek olsun benim icin de fark etmez. Evlat evlattir. Kiz icimde azcik agir basiyordu bunun sebebi de cicili bicili seyler giydirmek :) yoksa kiz erkek ayrimi yok ben de. Ama babasi hep karnimi kizim kizim diye sevdi. Kizardim ona oyle deme belki erkek ne biliyorsun derdim. Babasinin icine dogmus demekkiii :))) Sen de saglikli haberlerini al insallah canim en onemlisi o.

Pircici Pircici gözün aydin canim, tebrik ediyorum, cinsiyetinide ögrenmissin. darisi insallah hepimizin basina.

Evet canım kalkar kalkmaz ilk isim buraya bakmak oluyor :emir_bebek:

Bilemiyorum ki canım, şimdi endokrinolog ilaç başlatsa doktora nasıl söylicem bunu, söylemesem sorun olur mu acaba.
H Historyfati kizlar bana kalirsa troid sorunu icin kendi doktorunuz: hayir ilaca yok dese bile bir baska doktora gozukun derim. Burada ve her yerde insan kismi belli dusunceler noktasinda ikiye ayrilmis durumda. Doktorlar da boyle. Kimisi 2 olnca ilaca baslatiyor, kimisi 5 olsa umrunda olmuyor. Bu hormonun yuksek olmasi biraz tehlikeli olabilir diye biliyorum. Bence Istanbul da yasiyorsaniz buyuk bir devlet hastanesinde egitim, arastirma olabilir hem endokrin hem kadin doguma gozukun. Fikir edinirsiniz. Neye gore ilac veriyorlar, neye gore vermiyorlar sorun canlar.

Tam 11 haftalik olduk biz de bugün kızlar. Dün itibariyle baş ağrıları başladı. Umarım uzun süreli olmaz. Hafta ile normal, baş ağrıları olabilir yazıyordu.

Back