Tşkler canım. Sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil şimdi de tarih değişti ağustos annesi oldum bende çok endişeli biriyim zor geldi bu ikincisi ama bugün gerçekten rahatladım onu böyle görünce çok güzeldi sağlıkla kucaklıyalım inşallah
Canım o ölçümler her hafta değişir. Bir hafta önde gider bir hafta geride kalır.Gebelik haftasını son adet tarihi belirler.Mesela sen 40.haftada ultrasonda 38 görünüyorsan daha küçük 38 haftalık, doktor 2 hafta sonra doğacak demez.Sat a bakar

Kızlar bugün 10+1 haftalığız. 1 saat önce lavaboda tuvalet kağıyla kurularken kan gördüm :( önce hemoroid kaynaklı sandım sonra baktım ki ordan değil. Çok panik oldum hemen Doktora mesaj attım ve randevu aldım 15 dakika içinde doktora nasıl gittim bilemedim vallahi :/ ultrason İçin ekrana baktım doktor o sırada görüntüyü mü dondurdu bilmiyorum ama hiç hareket etmediğini görünce iyice panik oldum derken o anda kalp atışlarını dinletmeye başladı doktor derin bi oh çektim. Hiçbir sorun yok dedi doktor rahim ağzı da kapalı dedi. Neden olur diye sordum yani olabiliyor net bişey söyleyemeyiz ama sıkıntı yok dedi. Gerek yok ama güvenlik amaçlı iğne yapalım bir de dedi. İğne yapıldı döndüm ama anlamadım neden olduğunu inşallah devam etmez. 3 yaşında oğlum var ve ısrarla kucak diye tutturuyor almayayım dedikçe. Belki de ara ara onu kaldırdığım İçin oldu bilemiyorum :/ Allah yavrularımızı esirgesin ne diyelim..

Canım o ölçümler her hafta değişir. Bir hafta önde gider bir hafta geride kalır.Gebelik haftasını son adet tarihi belirler.Mesela sen 40.haftada ultrasonda 38 görünüyorsan daha küçük 38 haftalık, doktor 2 hafta sonra doğacak demez.Sat a bakar
Evet doğru canım hafta hafta ölçümler değişiyor bunu biliyorum da benim sat problemim var. ben dr. baktığı usg göre devam edicem çünkü benim sat 14 kasım böyle oluncada ben şuan 15 haftalık olmam lazım pkonun karışık işleri işte :deli:

Ben doktora sordum o tarz takviyelere 12.hafta başlayacağız dedi ama hiç balık yiyemiyorsan doktoruna danış belki daha erken başlatır. Bir de yiyebiliyorsan ceviz ye o da güzel bir omega kaynağı. Bir de bu hafta balıktan bende biraz tiksindim ama ton balıklı sandviç yaptım onu daha rahat yedim
Aynen cevizi biliyorum bidahaki kontrolümde sorucam dra o zamana kadar ceviz yiyeyim bari. Keşke ton balığıda yiyebilsem ama malesef :bicak:

Ben hamilelikten 6 ay önce başladım hala içiyorum balıkyağı takviyesini, genelde 12. Haftadan başlatıyorlar ama hamilelik boyunca kullanılması gerektiğini okumuştum önemli olan balık ciğerinden yapılmış olmaması yani a vitamini içermeyen ve ifos onaylı bi takviye olması
Sen hangisini kullanıyorsun peki cnm ?

Havalianne__ Havalianne__ Merhaba! Canım ilk usg benden gelsin yorum alabilirmiyim. Bugün kontrol vardı ense burun vs. Herşey yolunda ama cinsiyet için erken dedi dr. Bide tam 12 haftalık çıktı normalde 11+3 olması gerekiyordu
Ben de bu gördüklerime göre
ki bu konuyu iyi bilmiyorum

o fotolarda erkek di bu görüntü gibi olanlar

Doktor demedi mi ya 12 de de mi demiycekler:kızgın:

Kızlar bugün 10+1 haftalığız. 1 saat önce lavaboda tuvalet kağıyla kurularken kan gördüm :KK43: önce hemoroid kaynaklı sandım sonra baktım ki ordan değil. Çok panik oldum hemen Doktora mesaj attım ve randevu aldım 15 dakika içinde doktora nasıl gittim bilemedim vallahi :/ ultrason İçin ekrana baktım doktor o sırada görüntüyü mü dondurdu bilmiyorum ama hiç hareket etmediğini görünce iyice panik oldum derken o anda kalp atışlarını dinletmeye başladı doktor derin bi oh çektim. Hiçbir sorun yok dedi doktor rahim ağzı da kapalı dedi. Neden olur diye sordum yani olabiliyor net bişey söyleyemeyiz ama sıkıntı yok dedi. Gerek yok ama güvenlik amaçlı iğne yapalım bir de dedi. İğne yapıldı döndüm ama anlamadım neden olduğunu inşallah devam etmez. 3 yaşında oğlum var ve ısrarla kucak diye tutturuyor almayayım dedikçe. Belki de ara ara onu kaldırdığım İçin oldu bilemiyorum :/ Allah yavrularımızı esirgesin ne diyelim..
Geçmiş olsun canım

Gunaydinnn... cok gecmis olsun. Ben de gozlerimi istifra ederek actim bugun. Ya bu bulanti hamileligin ilk donemlerinde olmuyor mu? 11. Hafta bitecek ben bu hafta istifra etmeye basladim. Oncesinde 2 kere falan olmustu. Allah yardimcimiz olsun. Dun de oglende kotu oldum. Ani bi bulanti gelmisti zor kostum banyoya.
Benim eltimin hiç olmamıştı bir tek 12. Haftada kustu. Hatta hastanelik oldu o derece. Midesi bile bulanmıyordu oysa. Rahattı. Değişiyor demekki. Kız onun da bu arada

Kızlar bugün 10+1 haftalığız. 1 saat önce lavaboda tuvalet kağıyla kurularken kan gördüm :KK43: önce hemoroid kaynaklı sandım sonra baktım ki ordan değil. Çok panik oldum hemen Doktora mesaj attım ve randevu aldım 15 dakika içinde doktora nasıl gittim bilemedim vallahi :/ ultrason İçin ekrana baktım doktor o sırada görüntüyü mü dondurdu bilmiyorum ama hiç hareket etmediğini görünce iyice panik oldum derken o anda kalp atışlarını dinletmeye başladı doktor derin bi oh çektim. Hiçbir sorun yok dedi doktor rahim ağzı da kapalı dedi. Neden olur diye sordum yani olabiliyor net bişey söyleyemeyiz ama sıkıntı yok dedi. Gerek yok ama güvenlik amaçlı iğne yapalım bir de dedi. İğne yapıldı döndüm ama anlamadım neden olduğunu inşallah devam etmez. 3 yaşında oğlum var ve ısrarla kucak diye tutturuyor almayayım dedikçe. Belki de ara ara onu kaldırdığım İçin oldu bilemiyorum :/ Allah yavrularımızı esirgesin ne diyelim..
Geçmiş olsun olabiliyor öyle ilişkiden birgun sonra falansa bazen benim de 3 yaşında kızım var kaldır indir salla çok zor karnımın yanlarına çok sancı giriyordu gece dönerken hapşırırken progestan verdi bana da çocuklar küçük ev işi bitmeyince hamilelik zor Allah yardımcımız olsun canim

Evet o öyle diyor şeker yüklemesinde glikoz şurubu dayıyorlar hatta en fenası. Ben yaptırmıcam
Ben de yaptirmiycam
Ben hatta hiçbişey yaptirmiycam insaallah bi aksilik olmadıkça
Kızımda sadece şekeri yatırmıştım karatay hoca yoktu o zamn ya da ben bilmiyodum
Ve şekeri içince bi fena olmuştum normal kanda bakilanda bişey yoksa Allah in izniyle bişey yoktur...

Normalde pzt çağırdı da Cuma gidebilcem anca. 14. Haftaya kdr olabiliyor ztn. Sıkıntı olmaz dedi.

Senin ne zaman doktor günün 12 olmuşsun
Pircici Pircici Geçmiş olsun belki de üşüttün mide ni falan devam etmez insaallah
Amin canim gecer insallah. Arada yokluyor. Normal karsiliyorum. Ben burdayim anne diyor sanki ☺ Kendini hatirlatiyor. Ptesi 12.haftamiz bitecek ins.

Benim eltimin hiç olmamıştı bir tek 12. Haftada kustu. Hatta hastanelik oldu o derece. Midesi bile bulanmıyordu oysa. Rahattı. Değişiyor demekki. Kız onun da bu arada
Ayyy bende de belirtiler kiz ama bakalim. Ptesi insallah gosterir kendini. Doktor kontrolumuz ve ikili testimiz var. Hayirli sonuclarla gelirim ins. Annem 6.ayda istifra etmis bana hamileyken. Bizde bulantilar gec basliyor demek kiiii ☺ Olsun sikayet etmiyorum. Baska derdim, agrim sizim yok cok sukur. Allah herkese saglikli gebelikler nasip etsin.

Back