• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teşekkürler paylaşım için. 🌸 Acaba bu Alicik kaç aylıktı. Zira bizimki bunu pek anlayacak seviyede değil, yani yoğurt bitmiş peynir bitmişse pek oralı olmaz 😅
Ya bence bu meme birakma olayi bebege gore sekilleniyor. Her yontem her bebege uymuyor.

Bebegi benimki gibi gunde 4-5 hatta bazen 6 kez kaka yapan var mi? Bir suredir boyleyiz. Gunde 2'ye yakin muz veriyorum, barsak calistiran meyvelerden kaciniyorum, pilav patates yemeklerine agirlik veriyorum ama kaka sayisini dusuremedik. Yediginden fazla kaka yapiyor. Kilo da alamiyor. Gunde en az bir kakasi tasacak sekilde oluyor. Tam ishal gibi de degil. Endiselenmeli miyim emin olamiyorum. Probiyotik yogurt yiyor her gun, onu kesemem, cok seviyor. Salatalik da cok seviyor. Onu veriyorum istedigi zaman. Ondan olur mu bu kadar bilemiyorum. Her sabah da karadut ozu veriyorum. O kabizliga iyi geliyormus. Onu da cay cay diye tutturdugu icin sulandirarak veriyorum. Napicam bilmiyorum. 🤷‍♀️

Kızlar bugün canım sıkkın. Allah başka dert vermesin tabi ama doğumgününü kutlamak için hediye alıp kayınvalideme gittik. Orada oğlumun çok hareketli olduğu, kreşe gidince çok şikayet geleceği lafı geçti, gülüştük. Sonra ben daha ona çok var, önce tuvalet eğitimi bitecek dedim. Kayınvalidem öğretmezsen nasıl öğrenecek çocuk dedi. Hazır olduğunda öğreticem dedim, çocuk hazırım mı diyecek dedi imalı bir şekilde gülerek. İki sözü de imalı ve gülmeliydi, laf sokmanın verdiği bir haz vardı yüzünde. Eşim kitaplarda yazan hazır olma işaretlerinden bahsetti. Ben çok çok üzüldüm, çocuğuma haftada üç gün o bakıyor yarım gün, ben hep dua ediyorum ona, kendi annemden ayırmıyorum, bu tuvalet eğitimi konusunda iki kez bana aynısını yaptı. Eve gelince üzüntümden sinirimden kendimi temizliğe verdim, eşime belli etmedim amasöyledim yanlış düşündüğünü, gözlerim doldu, ağlayamadım da böyle bir garip kaldım. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama kimse anneliğimizi sorgulamasın ya, bunu diyenler boşuna demiyormuş. İkinci çocuk fikrinden de soğudum bu sebeple, bu boş konuşmalara tekrar tekrar maruz kalmaya bünyem dayanmıyor sanırım.
Merhaba hiç üzülmeyin inanın bunda üzülecek hiç birşey yok . Benim oğlum Aralık doğumlu . İlk tek göğüs beslenmek istedi ben izin vermediğim için tamamen beslenmeyi kesmek istedi çok zor emzirdim sonra biraz mama takviyesi yapalım dedik asla hiç bir markayı kabul etmedi . Erken ek gıdaya başladık . Yiyordu sonra yemez oldu . Beslenme bizim için hep sorun oldu . Kv ye tatile gittik oğlum 9 aylıktı triliçe yedirmediğim için eleştirildim . Sonra bir akşam oğluma çorba ısıtmak için mutfağa gittim 1 saniyede geri döndük Kv görümceyi dedikodumu yaparken yakaladım oğlumu kucaklarına almışlar yere oturmuşlar annesi yedirmiyor ki çocuk yesin diye konuşuyorlardı . Büyük olaylar koptu hala unutamıyoruz boşverin inanın değmez üzüldüğünüze . Onlara da söyledim çocuk benim çocuğum size ne ? Sizde böyle düşünün kendi bildiğinizi yapın kimse içinde üzülmeyin

Kızlar annemin yanına bahçeye geldiğimi söylemiştim. Oğlum burada oyalanacak o kadar şey buldu ki emmek aklına gelmiyor. Tabi her türlü tehlikeye atladığı için ben peşinde koşturmaktan yorgunluk açısından pek değişiklik yok. Emzirmeyi kesemedim ama en azından azaltayım diyerek burada kalma süremi bir kaç gün daha arttırdım.
Gece uykusuna kadar 6 kez emiyorken 3 e düşürdüm. Bugün de sadece uyurken emzirerek 2 ye düşürüyorum. Gece emmesini saymıyorum tabi. Benim merak ettiğim meme uyku bağlantısını nasıl değiştircem. Uykuya ancak emerek geçiyor. Emzirmeden uyutmayı nasıp başarıyorsunuz?
Merhaba benim 2 arkadaşım da sizin gibiydi aynen şuan benim oğlum da çok emmek istiyor ve uykuya emerek geçiyor . Onlar emzirmeyi bırakınca çocuklar 2 gün içinde kendileri uyumayı öğrenmişler . Birisi hatta uyku eğitimi içim KİT satın almış ve bunu kullanmaya bile gerek kalmadı konuştum annecim memede süt bitti sende kocaman abi oldun demiş . 2 gün içinde çocuk adapte olmuş. Bende uyku eğitimi için birşey mi yapsam diyordum herkesin ortak fikri çocuk kendi alışıyor dediler

Bebegi benimki gibi gunde 4-5 hatta bazen 6 kez kaka yapan var mi? Bir suredir boyleyiz. Gunde 2'ye yakin muz veriyorum, barsak calistiran meyvelerden kaciniyorum, pilav patates yemeklerine agirlik veriyorum ama kaka sayisini dusuremedik. Yediginden fazla kaka yapiyor. Kilo da alamiyor. Gunde en az bir kakasi tasacak sekilde oluyor. Tam ishal gibi de degil. Endiselenmeli miyim emin olamiyorum. Probiyotik yogurt yiyor her gun, onu kesemem, cok seviyor. Salatalik da cok seviyor. Onu veriyorum istedigi zaman. Ondan olur mu bu kadar bilemiyorum. Her sabah da karadut ozu veriyorum. O kabizliga iyi geliyormus. Onu da cay cay diye tutturdugu icin sulandirarak veriyorum. Napicam bilmiyorum. 🤷‍♀️
2hafta önce bizimki de öyleydi zibinina kadar çıkıyordu.O dönem kiraz yiyordu sanırım ondan oldu çünkü yüzünde döküntü de oldu alerji dedi doktor kiraz vermeyi kestim normale döndü Yediği farklı şeyler var mı dikkat et bence.Hafif enfeksiyon da geçiriyor olabilirdi bence o dönem dışarda ve çocuklarla çok oynadı.3-4gun sonra normale döndü döküntüleri de geçti 🙂

Hergün probiyotik yoğurt yiyor ve 2-3 kez yapıyor, 4 yaptığı da oluyor. Onu yemeyince 1 ya da 2 kez yapıyor. Biz 3 aylık olana dek çok çektik, yapmıyordu.

Merhaba hiç üzülmeyin inanın bunda üzülecek hiç birşey yok . Benim oğlum Aralık doğumlu . İlk tek göğüs beslenmek istedi ben izin vermediğim için tamamen beslenmeyi kesmek istedi çok zor emzirdim sonra biraz mama takviyesi yapalım dedik asla hiç bir markayı kabul etmedi . Erken ek gıdaya başladık . Yiyordu sonra yemez oldu . Beslenme bizim için hep sorun oldu . Kv ye tatile gittik oğlum 9 aylıktı triliçe yedirmediğim için eleştirildim . Sonra bir akşam oğluma çorba ısıtmak için mutfağa gittim 1 saniyede geri döndük Kv görümceyi dedikodumu yaparken yakaladım oğlumu kucaklarına almışlar yere oturmuşlar annesi yedirmiyor ki çocuk yesin diye konuşuyorlardı . Büyük olaylar koptu hala unutamıyoruz boşverin inanın değmez üzüldüğünüze . Onlara da söyledim çocuk benim çocuğum size ne ? Sizde böyle düşünün kendi bildiğinizi yapın kimse içinde üzülmeyin
Çok teşekkür ederim. 🌸 Evet çocuk bizim çocuğumuz, 5 günlükken kokunu bacağını açıp kapatırken çocuk elinden kaydı, ben de anne o hareketler için küçük daha dedim, bunu dedim diye 15 gün arayıp sormadı, sonra kendiliğinden geçmiş alınganlığı, o zamanlar hiç umursamıyordum, tek gayem bebeğimi korumaktı, bu sefer duygusal bir zamanıma geldi sanırım.

2hafta önce bizimki de öyleydi zibinina kadar çıkıyordu.O dönem kiraz yiyordu sanırım ondan oldu çünkü yüzünde döküntü de oldu alerji dedi doktor kiraz vermeyi kestim normale döndü Yediği farklı şeyler var mı dikkat et bence.Hafif enfeksiyon da geçiriyor olabilirdi bence o dönem dışarda ve çocuklarla çok oynadı.3-4gun sonra normale döndü döküntüleri de geçti 🙂
Ya evet aslinda tam kiraz yemeye basldigi zaman basladi bu durum. Kirazi cok seviyor, ne kadar versem yok demez. Hatta o zaman bez bolgesi kipkirmizi oldu. Bezini degistirmistim, yeni bez alerji yapti sandim. Kirazi kestik, arada kacamak yapiyor ama. Bugun babasi vermis biraz. Sonuc aksam kolttuga kadar cikan kaka. Bundan sonra vermeyecegim ben de. Insalah duzelir.

Ya inan ben de ufaktan sinir olmaya basladim tuvalet egitimiyle ilgili sorulara. Istisnasiz her goren soruyor. Size ne diyesim geliyor. Sanki kendileri bagliyor bezini. Ve bunu esimin ailesi de kendi ailem de yapiyor. Iyi niyetlerinden belki ama her gorduklerinde sormalari beni bezdirdi. Sorduklari yetmezmis gibi hepsi de bana bebeklerini nasil hemencecik alistirdiklarini anlatiyor. Hepsi de en gec 2 yasinda ogrenmis, hatta 1 yasinda ogrettigini iddia eden var :) Ben de daha zamani var, daha hazir degil deyip gecistiriyorum ama yakinda cirlamaktan korkuyorum.🤪
Aaaa çocuk hazırım mı diyecek, öğretmezsen nasıl öğrenecek Nonamexxxciğim 🤣🤣🤣
Kendi ailemi görmüyorum pek, bizim tuvalet eğitimini düşünemeyecek kadar da meşguller 😅 Sadece annem memenin tadını aldı bırakmaz artık diyor 😂 Geç kalmışım yani memeden kesmeye. Yahu ömrünün sonuna kadar meme emen ya da tuvaletini altına yapan bir yetişkin gördüler mi ki bu kadar ısrarcı davranıyorlar.

Aaaa çocuk hazırım mı diyecek, öğretmezsen nasıl öğrenecek Nonamexxxciğim 🤣🤣🤣
Kendi ailemi görmüyorum pek, bizim tuvalet eğitimini düşünemeyecek kadar da meşguller 😅 Sadece annem memenin tadını aldı bırakmaz artık diyor 😂 Geç kalmışım yani memeden kesmeye. Yahu ömrünün sonuna kadar meme emen ya da tuvaletini altına yapan bir yetişkin gördüler mi ki bu kadar ısrarcı davranıyorlar.
Bebegimin halasi pisik oluyor diye uzuluyormus 🤪 ben cok zevk aliyorum oysa. Belirti yok diyorum, o ne diyorlar. 😄 Ben de sadece hazir degil diyorum artik, uzun uzun aciklamadan anlamiyorlar. Ne de olsa 1 yasinda ogretmisler. 😄

Bebegimin halasi pisik oluyor diye uzuluyormus 🤪 ben cok zevk aliyorum oysa. Belirti yok diyorum, o ne diyorlar. 😄 Ben de sadece hazir degil diyorum artik, uzun uzun aciklamadan anlamiyorlar. Ne de olsa 1 yasinda ogretmisler. 😄
Sorma sıcaktan isilik oldu beli, tuvalet eğitimi versem böyle olmazdı imaları. O değil de geçtiğimiz kış babaaannesi “Aaa limelemon yazın öğreticez çişini, geceleri bez bağlarsın” diyordu. Bu lafların üstüne daha fazla ısrar bekliyordum. Belki ben işteyken gösteriyordur bir şeyler 🤨

Bana hiç soran yok tuvalet eğitimini😀 Sorarlarsa 4-5 yaşında bıraktırcam derim😂😂

Ilk kestigimde masal anlatarak uyuttum. Sonra fis fis kayikciyla uyumaya basladi. Simdi fis fis (kendi deyiniyle) istiyor ama azicik soyleyip duruyorum. Kendisi uykuya daliyor sonra sessizlikle. Yalniz ilk gunden beri uzerimde uyuyor. Yani kafasini ozellikle mememe koyuyor oyle uyuyor. Sonra ya kendi iniyor ya da uyuyunca ben indiriyorum. Ilk gunler cok komikti. Ustumde tuneyerek uyuyordu. Bazen bogulma tehlikesi yasadim. 🤪 Simdi sadece kafasini koyuyor. Uzerimde donup duruyor uyuyana kadar. Gun icinde de sık sık uzerime gelip basini yasliyor fis fis diyor ama uyku icin degil. Sanirim memede olmak hissini seviyor, ben de cok seviyorum basini yaslayinca. 🥰
Sevdiği bir masal var sürekli anlatmamı ister. Yatarken onu anlatmayı denedim. Kendi kendine uyumaya çalıştı. Yatakta döndü durdu, bana sarıldı meme istemedi. Aa herhalde uyuyacak dedim. Sonuç kendi kendine uyumayı beceremedi ve memede uyudu.

Merhaba benim 2 arkadaşım da sizin gibiydi aynen şuan benim oğlum da çok emmek istiyor ve uykuya emerek geçiyor . Onlar emzirmeyi bırakınca çocuklar 2 gün içinde kendileri uyumayı öğrenmişler . Birisi hatta uyku eğitimi içim KİT satın almış ve bunu kullanmaya bile gerek kalmadı konuştum annecim memede süt bitti sende kocaman abi oldun demiş . 2 gün içinde çocuk adapte olmuş. Bende uyku eğitimi için birşey mi yapsam diyordum herkesin ortak fikri çocuk kendi alışıyor dediler
Uykudan çok çeken biri olduğum halde uyku eğitimine ben sıcak bakmadım hiç. Bebekler genelde dişten dolayı uyumuyorlar. Diş dönemi geçince uykular bir nebze düzeliyor. 17 aya kadar saat başı uyandık. 17. ay sürekli diş çıkardı. Son azılar kaldı inşallah 2,5 yaşında gelir😃 Neyse 17. ay uykuları düzene biraz girdi çok şükür. Tabi herkesin kendi tercihi uyku eğitimi verip memnun olan da var.
Memeden kesmeyi ağlatmadan yapmak istiyordum ama görünen o ki emzirmeyi azaltsam da ağlatmadan kesmek pek mümkün görünmüyor. Hayırlısı bakalım😀

Kızlar çocuğunu pandemiden dolayı bulunduğunuz sitede kısıtlı olarak dışarı çıkarıyordum ve pek çocuk görmüyordu. Hem temiz hava alsın, hem hayvanları görsün hem de biraz survivor gibi yetişsin çıt kırıldım olmasın 😂 diye köye getirdim ve farkettiğim şu ki biz çocukları gerçekten çok hassas yetiştiriyoruz. Şhsen ben kendimde onu farkettim. Yemiyor diye peşinde geziyoruz buradaki çocuğa karpuz kabuğu ver kemirir o derece😀 Hayır yoksulluk değil yoksul değiller ama annesi üstüne pek düşmüyor yeme ya da başka konuda ve çocuk maşallhı var her konuda. Biz cam gibi büyütüyoruz. Yok travma olur yok şöyle böyle. İnsan bu kadar hassas değil çabuk adapta olan bir canlı diyor çoğu psikolog. Ne kadar relax olursak çocuk hayata daha güzel hazırlanıyor. Tabi saldım çayıra değil, uzaktan kontrol şeklinde.
Öyle içinden geldi yazim dedim umarım bu dediklerimi kendim uygulayabiliriö🙂

Back