• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım da yeni kesti emzirmeyi. 2 ay sürmüş süreci ama hiç ağlamadan sıkıntısız halletmiş. Azaltarak kesmiş emzirmeyi. Ben de 2 yaşına kadar emzireyim diyorum ama 2 temmuz ağustosta azaltarak bi denemek istiyorum. İşe yaramazsa -EarthLing- -EarthLing- in yöntemini denicem😀
Eger uykuya geciste memeye bagli degilse azaltarak biraktirmak daha mumkun. Gunduzu oyle kestim. Ama baska sekilde uyumayi bilmeyince zor oluyor. Belki uykuya gecisi baska bir seye kaydirmayi deneyebilirsin.

Hayırlısı canım geçmiş olsun, darısı bize. Bizde gece emmesi yok ama gündüz 35 kere açtırıyor memeyi 🤣 Gece emmesini kendisi bıraktı, nadiren arada istiyor ve bende dediğin gibi travma oluyor, kendimi tokatlayacak raddeye geliyorum, bizim sağlığımız da çok çok önemli. Ben bir gün denemek için meme yok dedim, dediğin gibi çok ağladı, bir şey sürmeyi deneyeceğim, travmatik olur mu bilmiyorum ama bize de aynısını yaptılar bebekken muhtemelen 😁 Durduk yere vermemek de travma sebebi bence. Umarım çok zor olmaz.
Geceyi kendi kendine birakmasi buyuk nimet. Gunduz baska seylerle oyalayarak daha kolay biraktirirsin. Kendini tokatlama raddesini cok iyi biliyorum. Ben benimki kadar bagimli bir bebek daha olamaz diyordum, sanki asla birakmayacak gibi geliyordu. 18. Ay kontrolunde doktorun odasinda meme meme diye aglayinca kendi doktoru bana biraktir dedi. Saatlerce emip artik yeter diye kapattigimda atletimi yirtmisligi var meme diye. Goren hic vermiyorum sanir. Ondan sonra gunduzu hep oyalayarak biraktirdim. Dikkatini dagittim, baska yone cektim, cok zor olmadi. Bizim sorunumuz geceydi. Araliksiz 3-4 saat emdigi oluyordu sabaha karsi. Ve benden baska kimse uyutamiyordu. Simdi esim de uyutabiliyor. Bu bile buyuk nimet. 😊

Geceyi kendi kendine birakmasi buyuk nimet. Gunduz baska seylerle oyalayarak daha kolay biraktirirsin. Kendini tokatlama raddesini cok iyi biliyorum. Ben benimki kadar bagimli bir bebek daha olamaz diyordum, sanki asla birakmayacak gibi geliyordu. 18. Ay kontrolunde doktorun odasinda meme meme diye aglayinca kendi doktoru bana biraktir dedi. Saatlerce emip artik yeter diye kapattigimda atletimi yirtmisligi var meme diye. Goren hic vermiyorum sanir. Ondan sonra gunduzu hep oyalayarak biraktirdim. Dikkatini dagittim, baska yone cektim, cok zor olmadi. Bizim sorunumuz geceydi. Araliksiz 3-4 saat emdigi oluyordu sabaha karsi. Ve benden baska kimse uyutamiyordu. Simdi esim de uyutabiliyor. Bu bile buyuk nimet. 😊
Gündüzleri çok tutturuyor canım. Başı sıkışınca, canı sıkılınca, istediği olmayınca meme de meme. Üstümü açıp beni bastırıp emiyor resmen. Gece uykusu tatlı geldiği için bıraktı emmeyi. Azaltarak bıraktırayım diyorum bakalım umarım başarabilirim.

Gündüzleri çok tutturuyor canım. Başı sıkışınca, canı sıkılınca, istediği olmayınca meme de meme. Üstümü açıp beni bastırıp emiyor resmen. Gece uykusu tatlı geldiği için bıraktı emmeyi. Azaltarak bıraktırayım diyorum bakalım umarım başarabilirim.
Bi bizimkine tatlı gelmiyor gece uykusu😂 Erkenci kuş resmen😀

Kızlar sizin çocuklar da telefona düşkün mü? Geçen aya kadar telefonu eline hiç vermedim. Hiç ekran göstermedim ama elimize telefonu aldığımız anda almak için deli oluyordu. Arkadaş daha küçükken telefonu verdiği halde onun çocuğunda böyle bir telefon düşkünlüğü yok. Dedesiyle görüntülü konuşma yapmıyoruz ağlıyor almak için. Gün içinde zaten görmesin diye mecbur durumlarda gizli saklı teli elimize alıyoruz. Hal böyle olunca acaba dedim vermediğim için mi cazip oldu. Çünkü diğer arkadaşlarımın çocuklarının böyle ilgisi yok. Geçen ay 5-10 dk uçuş modu ve wifi kapalı şekilde teli eline verdim belki sıkılır diye ama yok hiç bir ilgi eksilmesi olmadı. Bugün kuzeniyle görüntülü konuşma yapıp gösterelim minikleri birbirine dedik. Kuzeni öyle oturup izliyor bizimki teli alıcam diye deli oluyor🤦‍♀️ Hayı alınca da direkt kapatıyor.

Kızlar sizin çocuklar da telefona düşkün mü? Geçen aya kadar telefonu eline hiç vermedim. Hiç ekran göstermedim ama elimize telefonu aldığımız anda almak için deli oluyordu. Arkadaş daha küçükken telefonu verdiği halde onun çocuğunda böyle bir telefon düşkünlüğü yok. Dedesiyle görüntülü konuşma yapmıyoruz ağlıyor almak için. Gün içinde zaten görmesin diye mecbur durumlarda gizli saklı teli elimize alıyoruz. Hal böyle olunca acaba dedim vermediğim için mi cazip oldu. Çünkü diğer arkadaşlarımın çocuklarının böyle ilgisi yok. Geçen ay 5-10 dk uçuş modu ve wifi kapalı şekilde teli eline verdim belki sıkılır diye ama yok hiç bir ilgi eksilmesi olmadı. Bugün kuzeniyle görüntülü konuşma yapıp gösterelim minikleri birbirine dedik. Kuzeni öyle oturup izliyor bizimki teli alıcam diye deli oluyor🤦‍♀️ Hayı alınca da direkt kapatıyor.
Bizimki de ayni. Telefonla konusamiyoruz. Ortalikta gormeyiversin hemen atliyor ustune. Kendisinin videosunu ya da fotosunu cekemiyorum. Gorunce hemen kosuyor bana. 🤦‍♀️

Her şeye ilk başta çok ilgi gösteriyorlar, telefon da baya ilginç bir şey 🙈 şimdiye kadar pek göstermediğinz için böyle olduğunu düşünüyorum. Her gün ortalıkta olsa ilgisini kaybeder sanırım. Ben de telefondan bir şey izletmemeye dikkat ediyorum. Malum elimizi verince kolumuzu da kaptiriyoruz.

36 ay olsa iyi yine. Arkadaşımın çocuk 4 yaşına girdi emiyor😂 22 aylık kardeşi emdiği için annesi haksızlık olmasın diye kesemedi emzirmeyi
5 yasina kadar emeni duydum 🙈 sahsen ben bebeklerin kendi baslarina birakmalarinin cok zor oldugunu dusunuyorum. Biraz bizim yonlendirmemize ihtiyaclari var. Dogduklarindan beri hep yaptiklari seyi neden durduk yere biraksinlar ki? 🤷‍♀️

Her şeye ilk başta çok ilgi gösteriyorlar, telefon da baya ilginç bir şey 🙈 şimdiye kadar pek göstermediğinz için böyle olduğunu düşünüyorum. Her gün ortalıkta olsa ilgisini kaybeder sanırım. Ben de telefondan bir şey izletmemeye dikkat ediyorum. Malum elimizi verince kolumuzu da kaptiriyoruz.
Ortalıkta gördüğü an üstüne atlıyor😂 Bugün yine uçuş modunda verdim 10 dk sonra geri verdi şaşırdım hadi hayırlısı.

5 yasina kadar emeni duydum 🙈 sahsen ben bebeklerin kendi baslarina birakmalarinin cok zor oldugunu dusunuyorum. Biraz bizim yonlendirmemize ihtiyaclari var. Dogduklarindan beri hep yaptiklari seyi neden durduk yere biraksinlar ki? 🤷‍♀️
Aynen öyle mesela bu benim kahve düşkünlüğüm gibi bir şey😀 Zamanla kahveyi bıraktığımı düşünemediğim gibi kendiliğinden memeyi bıraktığını da düşünemiyorum.

Kızlar oğluma Igor Tobby Solid/Azul Blue sandalet aldım. Giydirdim, rahat edemedi; bizimkinin ayakları çok etli çünkü, üstten sıktı. 24 numara, sadece 10 dk giydi. Düşünen olursa özelden yazabilir :)

Kızlar selamlar, ara ara takip ediyorum burayı. Emme konuşulmuş yazmadan geçemedim.

Bizimkide memeye çok düşkün bir çocuktu. Doğduğundan beri ne mama ne biberon hiç birini kabul etmedi. Hep emmeyle ilerledik. Gece uykularımız yarım saatte bir bölünüyor asla emmeden tekrar uyumaz veya saatlerce emmek isterdi. Babamız akşam 9da işten geliyor. Ailelerden uzaktayız ve pandemiden dolayı arkadaşlarla pek görüşmediğiniz için çocuğun dünyası sadece benden ibaret. Dolayısıyla gak guk meme.

3 hafta önce kayınvalidemlere kalmaya gittik kuzenleri filanda var tabi. Dolayısıyla çocuğun aklına ben gelmedim hiç emmek istemedi. Eşim dedi gecede emmesin bıraksın böylelikle. Gece olddu tabi bizimki emmek istedi ama konuşarak sadece suyla emzirmeden uyutmatı başardım. Eve döndüğümüzde başbaşa kalınca tabi yine istedi ama konuştum hep bir şekilde ikna oldu. Bir kaç gün değişiklikle biz bu işi hallettik yani. Sizlerede fikir olması açısından uzun uzun anlattım. Meme bağımlısı çocuk bıraktı. Hala inanamıyorum. Gece uykularımız hala haşat. Saat başı uyanmalar uyumamalar ama su ile geciştiriyıruz. Emme bırakınca iştahta arttı. Şimdi önümüzdeki ayda benim kuzenlerin düğünü var yine şehir dışında o zamanda emziğe veda etmeyi planlıyorum. Sizlere de fikir olsun bir değişiklikle alışkanlıklarını değiştirebiliriz.🥰

Umarım bir noktada kendileri sıkılıp, ben artık emmicem diyip bırakıyorlardir 🙈 yoksa bu gidişle ben 3 yaşına kadar emzirecegim 🤷🏻‍♀️
Benim kız bu 🙈😅 birden gunduzleri kesti bende gece kalktiginda bir sekilde geri uyuttum derken derkennn 3gun aklima bile gelmedi 3.gun sonunda emme meme falan dedi ben de anlattim ve bitti gitti😅 simdi bazen aciyorum gulup kapatiyor 😶

Evde tel.vermiyorum ama arabada kafami ütülüyor ya nasil oyaliyorsunuz oto koltugunda asla durmuyor bu sefer ben de dayanamayip veriyorum evde hic aramaz arabada izleye izleye gidiyor. cocukta hakli kucucuk seyde bagli arkada tek 😅😅 kısa mesafe neyse de uzun yolu dusunur oldum..
Evde tvye daha cok bakiyor cocomelon falan izliyoruz biz artik😬 yoksa akıl sagligimi yitirebilirim🤭

Back