Bende mamaya devam ediyorum gün içinde de veriyorum.. Ek gıda bu aralar çok zorla yiyor kahvaltı zorla yemek yapıyorum zorla bizim yemekten veriyorum bazen salçalı tuzku yeter ki yesin diye...bu salça olayı ne zamana kadar ki artık yemeklerimizden vermek istiyorum
Mamayi da günde 5 kere 120 içiyor bazende 4 kere 120..ama gece yatmadan mutlaka verip uyutuyorum ve gece 5 6 7 gibi yine yapıyorum. Belli oluyor acıkıyor sürekli uyanıyor mama içince karnı doyuyor uyuyor güzel

Selam kızlar nasılsınız?
Doğum gününü kutlayamadığım miniklerin doğum günleri kutlu olsun

Bizde günler çok yoğun geçiyo
Hiç durmayan iki afacan oldular
Birlikte uyuyup birlikte uyanıyorlar
Sabah 6 ila 6:30 da
Yemek konusunda zorlanmıyoruz
Masaydı mama sandalyesiydi filan hikaye
Bildiğiniz yer sofrası kuruyoruz beyefendiye
Sofra bezini odaya götürüp üstüne oturuyo
Hatta geçen gün götürdü, mutfağa gelip 2 kaşık alıp gitti sabırlı bi çocuk değil o konuda

Kızlar bizim kan değerimiz de düşük çıkmıştı 9.ayda
Ama ben kan ilaçlarına güvenmiyorum
Kızımda çok kullandık
Dişleri boyuyor ve çürüğe zemin hazırlıyor
Şimdi Günlük kırmızı et yedirmeye çalışıyorum
virüs nedeniyle hastaneye götürmüyorum
Bu günlerde biter inşallah

9.ayda demir ölçülmüş müydü hatırlıyor musun?

Bizim dr a 3, 4 kere sordum demir takviyesi verecek miyim diye, hayir, zaten kiyma vr pekmez yiyor dedi. Kan degerlerini de hic olcturmedik. Doktorumuz emekli oldu ama hala telefonla konusuyoruz, zaten pandemiden dolayi da marttan beri doktora goturmuyoruz. Son konusmamizda doktora goturmemize gerek var mi diye sordum yine hayir dedi onun rahatligi beni de rahatlatiyor.

Sağlık ocağı hemen ilacı eline tutuşturuyor aksine.
Kansızlık olan çocuk iştahsız olur demişti doktorumuz.
Bizzat tecrübe ettiğim için sizin doktorla aynı görüşteyim
Bu arada senin cimcime çok tatlı olmuş maşallah

Lütfen dua edin

Az önce oğlum aniden ağlamaya başladı.
İçini çekerek.
Bi anda sesi kesildi, renk attı saniyeler içinde mosmor oldu
Dik tutup diline baktım sırtına vurdum o korkuyla.
Sonra ağlamaya başladı, etrafa boşboş baktı bi iki saniye.
Sonra normal ağladı
Sakinleştirdim
Birkaç saniye bi ömre bedel oldu
Çok şükür şuan iyi
Şimdi uyudu, baş ucundayım,
ateşini ölçtüm normal
Hayatımda hiç bu kadar çaresiz ve korku içinde olmamıştım.
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
Evladım için dua edin

Biz 1 yaşında baktırdık, kansızlık değil ama demir eksikliği çıktı. Ne kadar takviye yapmış olsan, pekmez, et vs yedirsen de bebekler hızlı büyüdüğü için bu gıdalarla demir takviyeleri yeterli gelemeyip demir eksikliği olabiliyormuş. Demir eksikliğinin bir tık ötesi kansızlıkmış. Baktırmakta fayda var ama doktor öyle dediyse vardır bir bildiği.

Canım panik yapma çok geçmiş olsun.Kan değeri düşük çıkmıştı yazmışsın, demir eksikliğine bağlı olabilir. Benim kuzenim bebekken bu şekilde ağlarken sesi giderdi. Demir ilaçlarıyla düzeldi. Endişe etme ama yarın doktora götür bence için rahatlar.

Gecmia olsun canim. Dua ediyorum minnosa. Neden oldu acaba bir fikrin var mi?

Ben pekmezi kıymayı hergün verdim çok düşük çıktı

Bu bize de 6 aylıkken 1 kere oldu. Yılda 1 kere olabilirmiş bu katılma

Sağol canım
Panikten ziyade eşim şehir dışında
Böyle bişeye hiç şahit dahi olmamıştım o yüzden korktum

Gecmia olsun canim. Dua ediyorum minnosa. Neden oldu acaba bir fikrin var mi?
Sağol canım Allah razı olsun
Annemle konuştum diş çıkarırken salyası tükürüğü artar, yatarken genzine kaçmıştır korkma dikkat et dedi
Bu ara alt yan kesici dişin birisi çıkıyo

Bu bize de 6 aylıkken 1 kere oldu. Yılda 1 kere olabilirmiş bu katılma
Allah korusun ya o nasıl kötü bi andı
Siz ne yaptınız?
Tekrar filan etmedi dimi gün içinde filan

Allah korusun ya o nasıl kötü bi andı
Siz ne yaptınız?
Tekrar filan etmedi dimi gün içinde filan
Bizimki başını koltuğa çarpıp ağlarken nefessiz kalıp morarmıştı. 2 3 sn sürdü. Şimdi ağlarken yine sesi kesilio ama 1 sn sürüyor. Dr da çok önemsememişti

Sağol canım
Panikten ziyade eşim şehir dışında
Böyle bişeye hiç şahit dahi olmamıştım o yüzden korktum
Tek olunca insan daha çok panikliyor. Sen en iyisini bilirsin annesisin ama 9. Ayda demir eksikliği çıkmışsa bence tekrar bir değerlerine baktırmanda fayda var. Bu bebekler için çok önemli.

Gun icinde mama aldigi icin ek gidayi daha az aliyor olabilir mi? Bizimki sadce gece yatarken ve gece uyanip ruya ogunu yapiyo..ek gidada sorun yasamiyoruz sutumde malum zaten gub icindr pek emme talebide olmuyor..belki mamayi azaltip deneyebilirsin sivi seyler mesela mamaya benzer..ama evet gece aciktiklarini dusunuyorm bende bi dikiste iciyor mamayi salca konusunda da hala cok az tuzlu veriyorum ben o nedenle ona domates kapyabiber kekik sarimsak karisimi buz posetlerine salca yaptim ayri yaparken onda atiyorum ama arada bizim yemeklerden verdgimde de ki artik basladim bende ortak yemege yine domates sosunu bol katip salcayi daha az koyuyorm 1tatli kasigi mesela bizim icinde saglikli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…