• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarin kan tahlili yaptiricam doktor iyi besleniyorsa demir depolarinda sorun olmaz takviyeye gerek kalmaz demisti merak ediyorum o nedenle sordum.bakalim bizim.ne cikacak hergun kiyma var menumuzde.bakalim dedigi gibi olacak mi.
Ya bize tahlil falan yapmadılar hala Demir ilacına devam ediyoruz, 4. Aydan beri. 4. Ayda demir verdiklerinde de tahlil yapmadan vermişlerdi. Gerçi dün sağlık ocağına gittik orada riskli die boy bile ölçmediler, tahlili de ondan yapmamış olabilirler. Demir eksikliği yoksa Demir damlasına devam etmek zararlı mıdır ki 🤔

O nasıl bi şey?
Bize bu hediye gelmişti ama hala koltukların kenarından tutup 1-2 sn ayakta dursa da bunu kullanması için biraz daha zaman gerek 1 ay sonra kullanır inşallah bakalım😀

Eklentiler

• 647C2518-D571-4AD0-A6DD-56F593DED196.jpeg
    647C2518-D571-4AD0-A6DD-56F593DED196.jpeg
    274,6 KB · Görüntüleme: 13
Kiyamam cabuk atlatsin kuzular :KK43: Bizimde ayni alttann biri tam cikti digeride cikiyor bizimkilerin cikisi uzun surdu baya bir de..surekli ciglik cigliyayiz
Bizimki hep çığlık😀 Bu arada geçen olağandışı bir şey var mı demiştin ya dün farkettim sanırım köpek dişleri geliyor, iki diş birden. Huzursuzluğu bundan galiba.

Öncelikle geçmiş olsun, basit kistler kadınların yüzde 60 ında olur zaman zaman artar, zaman zaman azalır hatta bazen tamamen kaybolur demişti doktor. Bende de 10 yıldır var ve senede bir kontrol ettiriyorum. Diğer durumda da doktorun iyi huylu demiş içini rahat tut🙂
Kızamık aşısını dün vurdurduk. Sıkıntı çıkmadı şükür ama hemşire aşıyı yapmadan önce yumurtaya alerjisi var mı dedi. Yok deyince ona göre aşı yaptı. Uzun süredir yumurta yediriyorum ama son bir haftadır yumurta yedirdiğimde sarı renk kusuyor. Alerji mi ki 🤔 Bunu da hemşireye söylemek aklıma gelmedi
Bana da o soruyu sordu, beyazını henüz denemedik dedim. Kolunda ve yanağında biraz kızarıklık oldu dün, kakası da değişikti biraz. Bugün de huysuz ama ateş vs olmadığına şükür.
Lezyon için birards 3 yazıyor yani kesin iyi huylu demek değil, yüzde 95 ten fazla ihtimal iyi huylu. Kistler için takip demedi.

Ya bize tahlil falan yapmadılar hala Demir ilacına devam ediyoruz, 4. Aydan beri. 4. Ayda demir verdiklerinde de tahlil yapmadan vermişlerdi. Gerçi dün sağlık ocağına gittik orada riskli die boy bile ölçmediler, tahlili de ondan yapmamış olabilirler. Demir eksikliği yoksa Demir damlasına devam etmek zararlı mıdır ki 🤔
Canim biz tahlil yaptik daha cok kafamiz karisti. Doktorda yapilan kapsamli tahlile gore doktorumuz degerleri iyi damlalara ayni sekilde devam edin dedi. Iki gun sonra asi icin gittigimiz saglik ocaginda topuk kanindan demire bakan hemsire demir degerinin asiri yuksek oldugunu, daha once 9 aylik bir bebekte hic bu kadar yuksek gormedigini soyledi. Ona gore damlayi kesmeliymisim ya da dozu yariya indirmeliymisim. Yine de doktorunuza danisin dedi. Doktora yazdim, yanlis dedi. Ayni sekilde devam etmemizi soyledi. Demir fazlaliligi da sikintili bir durum oldugu icin ben bir sureligine ara verdim. Zaten sonra farkli bir durumdan doktor da ara verin dedi.

Bizimki hep çığlık😀 Bu arada geçen olağandışı bir şey var mı demiştin ya dün farkettim sanırım köpek dişleri geliyor, iki diş birden. Huzursuzluğu bundan galiba.
Dis cok fena vurdu bizide baslardaa aaa dedim hic sorun olmayacak ama cocuk surekli ciglik halindeydi..altlar cikmismiydi sizin

Baktirsan iiyi olur aslinda..bu saglik ocaklarinda falan bakmadan dayiyorlar demiri.bizim doktor 6.ayda tahlil yapti iyi dedi kabizlik sorunu yuzunden kesmistik.hergun kiymasini yedi beslenmesi iyi boyle olursa demir eksikligi yasamazsiniz demisi bende merak ediyorum simdi bakalim dedigi gibi olacak mi..takviyeye gerek var mi..3aydir kullanmiyoruz dusmus olabilir

Kızlar bugün kan değerlerine baktırmak için doktora gideceğim.Kanı nasıl alıyorlar alırlarken çok zor oluyor mu? Ona göre eşimi de çağırcam hastaneye giderken.

Bizde muaynneden geldik.
6.ayda kan tahlili yapmis kan damlasini kesmistik 1yasinda bakicam kana dedi ama benim icim rahat etmeyecek sanirim baktiricam baska yerde..gce 12de 1 kez mama veriyordum emip agliyor diye gerek yok keselim onu dedi..hatta ayran ver dedi😄🤪 ya keserim ya kesmem bakicam duruma gore cogunluk ek gidaya ek emiyor zaten..cigliklarinin gelisimsel bir donem oldugunu tepkisiz kalmamimda yanlis oldugunu soyledi..inanilmaz cigliklarimiz var cunku:) ne yapmam gerektigini kestiremiyorum :)boyumuz 75.5 9.800 kilomuz olmus..🥰 menenjitide olduk insallah sıkıntısız atlstiriz 🙃

Kızlar bugün kan değerlerine baktırmak için doktora gideceğim.Kanı nasıl alıyorlar alırlarken çok zor oluyor mu? Ona göre eşimi de çağırcam hastaneye giderken.
Zor olmamisti..nerden aldiklarni hatrlayamadm ama :) elinin ustunden aldilar bir kez onu biliyorum geneldr bakamam babasi bakar🤦‍♀️

Merhaba kanı parmaktan alıyorlar
Bi iğne batırıp hafifçe sıkıyor bi iki damla yetiyor endişe etme 😘

Bizde muaynneden geldik.
6.ayda kan tahlili yapmis kan damlasini kesmistik 1yasinda bakicam kana dedi ama benim icim rahat etmeyecek sanirim baktiricam baska yerde..gce 12de 1 kez mama veriyordum emip agliyor diye gerek yok keselim onu dedi..hatta ayran ver dedi😄🤪 ya keserim ya kesmem bakicam duruma gore cogunluk ek gidaya ek emiyor zaten..cigliklarinin gelisimsel bir donem oldugunu tepkisiz kalmamimda yanlis oldugunu soyledi..inanilmaz cigliklarimiz var cunku:) ne yapmam gerektigini kestiremiyorum :)boyumuz 75.5 9.800 kilomuz olmus..🥰 menenjitide olduk insallah sıkıntısız atlstiriz 🙃
Geçmiş olsun canım 😍 maşallah gelişimi süper 😚
Bu çığlık mevzusu dönemsel olabilir ama olmayabilir de
Akrabamızın kızı da inanılmaz çığlık atardı öyle böyle değil
Sanki etlerini koparıyorsun gibi 😬😬
Ağlarkende inanılmaz bağırırdı
Şuan unuttu Allah’tan 😁

Zor olmamisti..nerden aldiklarni hatrlayamadm ama :) elinin ustunden aldilar bir kez onu biliyorum geneldr bakamam babasi bakar🤦‍♀️
Bizim ateşlendiğinde kan alınmıştı çok zor aldılar, damarı bulamadığından önce tek el üstünden almaya çalıştılar olmadı diğeri elin üstünden aldılar, ama damar yolunu ateşlendiği için bulamamışlardı normalde daha kolaymış. Hemşirenin tecrübesi de önemli tabi, 1-2 aylıkken bir hemşire çok rahat kan almıştı.

Back