- 8 Kasım 2018
- 5.736
- 13.833
- 248
Siz belki yasinizdan dolayi bilmezsiniz ama tam otomatik camasir makinesi evimize ilk geldiginde kucuktuk. Kardesimle karsisina gecip uzun uzun izlemistik. Cunku yeni ve degisik bir seydi. Bebekler icin de her sey yeni oldugu icin dikkat etmeleri, heyecanlanmalari cok normal. Yerdeki minnacik bir noktaya bile uzun uzun bakip inceliyorlar.Canim neden sordugunu az cok tahmin edebiliyorum, gecenlerde akademisyenanne nin bununla ilgili cok guzel bir paylasimi vardi, aradim bulamadim. Oglunun camasir makinesini izlemkten ne kadar keyif aldigini ve kendisinin ne kadar endiselendigini ve bu endiselerin ne kadar bos oldugundan bahsediyordu. Bir de sen bak istersen. Yani kisaca bebekler donen, hareketli seyleri severler ve bu onlarin otizmli oldugu anlamina gelmez
Valla içim rahatladı. Aslında şöyle, makinenin sesini duyunca heyecanlanıp dönüp bakıyor ve Işık’ları acayip ilgisini çekiyor, çok sevinçli oluyor heyecanlanıyor kalbi küt küt. Ama izletmiyorum tabi. Sonra bebekler çamaşır makinesini neden ilginç bulur, izler diye aratmak istedim, aratınca karşıma otizmle ilgili şeyler çıkınca endişelendim. Doğru tahmin etmişsin mesajın rahatlattı sağolCanim neden sordugunu az cok tahmin edebiliyorum, gecenlerde akademisyenanne nin bununla ilgili cok guzel bir paylasimi vardi, aradim bulamadim. Oglunun camasir makinesini izlemkten ne kadar keyif aldigini ve kendisinin ne kadar endiselendigini ve bu endiselerin ne kadar bos oldugundan bahsediyordu. Bir de sen bak istersen. Yani kisaca bebekler donen, hareketli seyleri severler ve bu onlarin otizmli oldugu anlamina gelmez
Denedim canim cidden hazirlar giibi oluyor kapak tutuyor.ama ben 2gunde tuketiyorumElmali armutlu irmikli yapıyodum artık erik ve kayısı ya geçeyim var bizim de kabizlik problemi. Bide kavanoza sıcak koyup vakumlayınca bekleyebiliyo sanırım denedin mi hiç?
Yani evet sonuçta hareketli sesli dönen bir şey ilgisini çekebilirSiz belki yasinizdan dolayi bilmezsiniz ama tam otomatik camasir makinesi evimize ilk geldiginde kucuktuk. Kardesimle karsisina gecip uzun uzun izlemistik. Cunku yeni ve degisik bir seydi. Bebekler icin de her sey yeni oldugu icin dikkat etmeleri, heyecanlanmalari cok normal. Yerdeki minnacik bir noktaya bile uzun uzun bakip inceliyorlar.Bence de endiselenmeye gerek yok. Cocugu saatlerce karsisina oturtacak halimiz yok
Çok teşekkür ederim canım düşünmen yeterliÇook geç gördüm. Geçmiş doğum günün kutlu olsun
Çamaşır makinesi benim bile ilgimi çekiyo wc otururken izlemek hoşuma gidiyor cocuklar napsın ilgilerni çekiyoValla içim rahatladı. Aslında şöyle, makinenin sesini duyunca heyecanlanıp dönüp bakıyor ve Işık’ları acayip ilgisini çekiyor, çok sevinçli oluyor heyecanlanıyor kalbi küt küt. Ama izletmiyorum tabi. Sonra bebekler çamaşır makinesini neden ilginç bulur, izler diye aratmak istedim, aratınca karşıma otizmle ilgili şeyler çıkınca endişelendim. Doğru tahmin etmişsin mesajın rahatlattı sağol
Masallah 9 aylik bebise. Bizde durumlar ayni. Bazen kuslar gibi civildiyoruz, bazen mizmizliktan kafayi yedirtiyoruz.Günaydın
Bugün tam 9 aylık olduk 9 Eylüllüler olarak
Bizimkinin tırmanmalar bi üst seviyeye yükseldi
Koltuklara geçtik
Dişler ömrümüzü yiyor
Bi bakıyorum evde kıyamet kopuyo
Bi bakıyorum kahkahanın dibini yaşıyoruz
Ruh halimiz karışık özetle
Bu makine mevzusu saçma geldi bana
Google da ne aratırsan ucu otizmde bitiyor
Sanırım Google da karantinadan etkilendi
Aşımızı da Çarşamba günü düşünüyorum
Olmadı haftaya götürürüm
Ayaklar geri gitsede olmalı mutlaka
Birde gelişimi merak ediyorum
Çok hareketlendiği için şu kadar olmuştur diyemiyorum ☺
Sonunda hasta oldum rahatlarım diyordum stres tavan yaptı
Her yerim ağrıyo
Sizde durumlar nasıl?
İyisiniz inşallah
Doğum günün olduğunu ben de çok geç gördüm nice mutlu yıllara ailenle birlikteGünaydın
Koltuklara geçtik
Dişler ömrümüzü yiyor
Olmadı haftaya götürürüm
Her yerim ağrıyo
Sizde durumlar nasıl?
İyisiniz inşallah
Ne güzel maşallah bebişinize benim paşada aşırı tembel hareket ettirebilmek için canım çıkıyor akşama kadar kolunu kaldırıp bişeyler tutmayı canı istemiyor her şeyi bendeniz cariyesinden istiyo yapmamı elini ağzına götürüp dişini kaşımaktan aciz o kadar diyeyim. Yapmamayı denedim o zamanda kıyamet kopuyor evde bağırmaktan ne yapıcam bilmiyorum şu tembelliği bıraksada hareketli olsa azcık diye dua etmekten bir hal oldumMasallah 9 aylik bebise. Bizde durumlar ayni. Bazen kuslar gibi civildiyoruz, bazen mizmizliktan kafayi yedirtiyoruz.3 disimiz var, yenileri yolda, bekliyoruz. Gecen hafta kizamik ve menenejit asilarini olduk. Hafif ates yapar gibi oldu ilk aksam ama cok sikinti cekmedik cok sukur. Cok hareketliyiz, zaptetmek cok zor. Her gun yeni bir bebege uyaniyor gibiyiz. Her gun yeni bir sey yapmayi ogreniyor.
Canim yapi meselesi belki de. Her bebegin karakteri farkli. Ama nacizane tavsiyem belki biraz aglamasina goz yummak ve totosunu kaldirmasini saglamakNe güzel maşallah bebişinize benim paşada aşırı tembel hareket ettirebilmek için canım çıkıyor akşama kadar kolunu kaldırıp bişeyler tutmayı canı istemiyor her şeyi bendeniz cariyesinden istiyo yapmamı elini ağzına götürüp dişini kaşımaktan aciz o kadar diyeyim. Yapmamayı denedim o zamanda kıyamet kopuyor evde bağırmaktan ne yapıcam bilmiyorum şu tembelliği bıraksada hareketli olsa azcık diye dua etmekten bir hal oldum
ay aynı yaa yapış yapışızDoğum günün olduğunu ben de çok geç gördüm nice mutlu yıllara ailenle birlikteBiz de 9 eylüllüler olarak 9 aylık olduk bugün. Aşı mevzusuna gelince hemşireyle konuşup arabada yapmasını isticem bakalım yapar mı.. Bugün ilk uzun yolculuğumuzu yapıyoruz şu an, 100 km ilk köyümüze gidiyoruz ama sosyal mesafemizi koruyacağız Arabada uyudu şansımıza ama dönüşte de uyur inşallah..
Emekleme geri geri hala ama kollarından tutturup ayakta durmayı ve yürütmeyi çok seviyor. Adım attırıyorum kollarından tutarak. Bir de anneci oldu bu aralar..
Damak tadı denilen şey de gelişti gibi çünkü yemek seçer oldu. Haziranın başında alkışlamayı öğrendi
Bizde de haberler şimdilik bu kadar☺
Maşallah size ☺bizimkinin de gözü koltuklarda sürekli şimdilik tırmanamıyor ama alistirmasini benim üzerimde yapıyor dizlerime tırmanıp inmeye bayiliyoGünaydın
Koltuklara geçtik
Dişler ömrümüzü yiyor
Olmadı haftaya götürürüm
Her yerim ağrıyo
Sizde durumlar nasıl?
İyisiniz inşallah
Ben asıyı vurdurmayacagım sanırım hala düşünüyorumGünaydın
Koltuklara geçtik
Dişler ömrümüzü yiyor
Olmadı haftaya götürürüm
Her yerim ağrıyo
Sizde durumlar nasıl?
İyisiniz inşallah
Ben bu ay yaptırmasak 10. Ay yapılsa olur mu dedim, bu ay yapılmazsa 12. Ay ikincisi yapılacak kısa sürede iki aşı yapılacak ağır gelir dedi.Ben asıyı vurdurmayacagım sanırım hala düşünüyorum
Ebemizle detaylı bi sekilde konustum
Bu 9.ay asısı ası takviminde yok istege baglı yaptırmak zorunda değilsin 1.yasındaki karma asıdada var kızamık dedi
Bu ası kızamık vakaları arttıgı icin yeniden gündeme geldi ama pandemiyle okullar kapandı herkes evinde mesafeli vs ben olsam yaptırmamayı agırlıklı düşünürdüm dedi
Eger evden cıkmıyor dogru düzgün birileriyle görüşmüyorsan 3ay icin gerek yok diye düşünüyorum
Sadece esimin işinden dolayı risk var (insaat sektörü) hani o aktif calısıyor Allah korusun ondan gelirse gelir
Menenjit çok rahatsızlık verdi mi Ya da kızamık?Biz de bugün kızamık ve menenjit aşılarımızı olduk. Darısı sırası gelenleree...
Mızmoz ama şükür iyi. Ama dr 12 gün içinde ateş olabilir dediMenenjit çok rahatsızlık verdi mi Ya da kızamık?
Sağlık ocağında mı yaptırdın? Geçmiş olsun bu aradaMızmoz ama şükür iyi. Ama dr 12 gün içinde ateş olabilir dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?