kücükken basak arkadasım hic olmadı ama bi akrep olarak gayet dimdiktim dediğiniz gibi ama bunda aile yapımında önemi coktu o zamanlar burc vs bilmezdik inanılmaz sosyal bi hayatım vardı :) bir kere annemin ödevini yaptınmı dedigini bilmem sorumluluk sahibiydim en sık kavgalarımız düzensizliğimle alakalıydı ama iştr dedigim gibi annem aşırı relax büyüttü :)

BAŞAK Çocukları - Matematiği çok küçük yaşta öğrenir

Maddenin verdiği güven ve gücü okul sıralarında keşfederler. Başak bebekleri oldukça sessizdirler. Eğer doğru bir şekilde beslenirlerse bütün bir gece hiç ses çıkarmadan uyurlar. Küçük yaşlardan itibaren beyinleri yüksek bir tempo da çalışmaya başlar. Tembellikleri ve dağınıklıklarıyla etrafını şaşkına çevirebilir. Tüm sorunları, çevrelerinde olup bitenleri hızla analiz ederler. Yüksek bir kavrama güçleri vardır. Ama kendilerine olan güvenlerinde birtakım eksiklikler olabilir, bu nedenle teşvike ihtiyaç duyarlar. Büyüdükçe sevimlileşen bu çocuklar doğayı sever, açık havada oynanan oyunları tercih ederler. Zekalarından kaynaklanan bitmek tükenmek bilmeyen sorularına, daha küçükten ciddiye alıp cevap verilmelidir. Aksi takdirde çocuk önemsenmediğini düşünerek, içine kapanır ve zaten doğasında olan güvensizliği perçinlenir.

Zihinleri tıpkı İkizler çocukları gibi çok hızlı çalışır. Ders çalışmayı sevmeyen Başak çocuğu, ödüllendirme metodu ile okulu sevip başarılı öğrenciler arasına girecektir. Bu ödülün ve teşvikin derecesini ayarlamak anne-babalara düşecektir. Biraz sessiz, sakin görünen bu çocuklar aslında dost canlısı ve sıcaktır. Okul dışında yapacakları uğraşlar bulmak yüksek potansiyellerinin değerlendirilmesini sağlar. Doğru bir destekleme ve alakayla her alanda dikkate değer bir gelişme göstereceklerdir. Hayvanları çok seven bu çocuklara, küçük yaşta ona ait olan bir ev hayvanı almak, duygusal yönünü geliştirmesini sağlar.

AİLE HAYATI: Başak çocukları aile hayatında uyumlu ve söz dinleyen tavırlarıyla dikkat çekerler. Düzenli bir evde yaşamak isterler. Onlar için aile, anne, baba, kardeşlerle sınırlı bir kavram değildir. Tüm akrabalar hatta arkadaşlar o evin bir parçasıdır. Becerikli, çok yönlü, organizatör ruhlu ebeveynler onları çok kolay çekip çevirebilir. Başak çocuğu çeşitli aktivitelere beraber katılacağı bir babayla uzun ve neşeli saatler geçirebilir. İyi bir iletişim onlar için önemlidir. Onların dostluğuna, arkadaşlığına ve güvenine ihtiyaçları vardır. Soğuk ve çekingen dursalar bile ailesine içten içe büyük sevgi beslerler. Yardımsever, arkadaşça ve genellikle organize etme yeteneği yüksek çocuklardır. Eğer dağınık biriyseniz, bu onların canını biraz sıkabilir. Genellikle kendilerine pek çok değişik ilgi alanı bulurlar, ailesi ile paylaşmaktan mutluluk duyarlar. Düşünceleri net ve açıktır. Kardeşleriyle duygularını paylaşmaya özen gösterirler. Dışa dönük, canlı, coşkulu aileler onlar için uygun olabilir. Ev işlerinde diğer aile bireylerine yardımı severler.

Ay evet ne kadar akrep annesi varsa sikayetci o durumdan
o düzensizlik beni de öldürüyor
Benim kizimda çok şükür açıldı sen 5 yasa kadar nasildin onu bilemiyorum ama benim kız öyleydi ki neler yapmadim ona evde ne taktikler şimdi güzel cevresi falan ilkokulda açıldı çok şükür

Buyrunuz efenim başak burcu çocuğu alıntı yaptım en azındam bilelim ne bekliyo bizi ahamda yukarda
valla burdan kolik bi bebek çıkarsa hepsi çürür ay inşallah anlatılan gibi olur tam benlik bi bebek. düşünsenize başak bebeğini o kadar çok seviyoruz ki ikincileri başağa denk getiriyoruz

Yani tabi bizim dönemle simdiki dönem arasında cok fark var onunda etkisi coktur bizi sokaktan toplayamazdı mahalleler arası cete gibi gezerdik bi dünya erkek arkadasım vardı özellikle gelir kapıdan cagırırlardı :) hala öyledir üc gün üst üste evde duramam mesela sürekli bi yere gitmeliyim seyahat etmeliyim erkek arkadasımda evli olmama ragmen daha coktur eşli görüşüyoruz tabi :)

Benim yeğenim başak. Şimdi 1,5 yaşında. Yemek yemeyi çok seviyor hiç ayırt etmiyor maşallah. Doğduğu gün bile memeyi öyle bi çektiki foş foş getirdi annesinden. Hayatımda bu kdr sıkıntısız bir bebek daha görmedim. Gazı da olmadı hiç. Pırt pırt çıkarırdı. Dünya tatlısı bişi. Bnm kız balık. Hem kolikti hem de bak kaç yaşında yemek seçer sebze fln yemez. Asla istemediği bişeyi yaptıramazsınız ve ne dersen tersini yapar. Ama kafa zehir o ayrı maşallah. Hep dua ettm yeğenim gibi bi bebeğim olsun yemek yesin gazı olmasın. Aynısından istiyorum yaaa dedim. Süpriz bi iekilde aynı burçtan bebişe gebe kaldım iyi mi ehehehe

Ben varim canim. Adanada oturuyorum. Merak ettim doktorunu :)

Tesekkurler canim. Hepimiz saglikla kavusuruz umarim miniklerimize
Merhaba canım,
Adana şehir hastanesi, Hakan Nazik.
Randevusu biraz zor bulunuyor çünkü aşırı ilgili öbür devlet hastanesindeki doktorlar gibi bebek iyi tamam geç demiyor :) özeldeki gibi ilgileniyor bende tavsiye üzerine gittim
Mhrs mobil indirdim ve randevusu açılınca bildirim geliyor öyle randevu alıyorum..

yay burcu bebekleri de çok güzel. yeğenim 2 yaşında yay burcu. inanılmaz merhametli. 1 yaşındayken bile kücük bebeklerin gözüne parmak atıyım falan demezdi ağlayınca pışpışlardı. biri elindeki oyuncağı pat diye alırsa ağlar. ama “lütfen bi kere ben oynayabilir miyim” derse sırıtarak verir oyuncağı

İğrenir derece olan arkadaşlar bu ayı niye atlamdiniz ya hu

Belki de bassak burcu size cok iyi gelicek
Ben çok istedim şahsen başak olmasını rabbimde sağ salim verirse mutessikir olucam

Başak burcundan tiksinenlere başarılar

Maşallah darısı basımıza :)

İğrenmiyorum ama sevmiyorumda

Ayrıca herkesin öyle he deyince bebeği olmayabiliyor demekki sürekli deneme vs yapmak gerekiyor olabilir :)

Basak burcu cocugu ilk gunden itibaren anneye yardimciymis bence aslan olmasindan daha iyi..gosterisi seven,ilgiyi seven surekli gozunun onda olmasini isteyen bir bebiktodsn iyidir ama biizimkilerin aslan olma ihtimalide soz konusu :))) benim 19 eylul gorunuyo mesela :)))

senin aslan olması için 36da falan gelmesi lazım zor ihtimal yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…