Aynı benIlk dusugumde karnim 5 aylik hamileler gibi olmustu ama bunda pek bisey yok disardan gorunen ama hic bir pantolonum olmuyor esofmanlarla cikiyorum disari simdidende hamile pantolonu almak istemiyorum zaten pek bisey belli degil
Doktora giderken icicem 12.haftamdaRezene cayi ic rahatlarsin canim gazi iyi cikartiriyor bende evde gazman gibi dolasiyorum esim gelince bi siskinlik oluyor utaniyorum artik
Şuanda gayet alıstım büyüklügüneSon ayda bi büyüyor ki o göbek
Sen bile şok oluyorsun
Yani ben simdi bir iki kilo verdim zaten kilolu değilim 54-55kilo arası gidip geliyorum ama göbek var görüyorum göbek değil gaz aslında ama hamile oldugum aynaya baktıkca net belirginBenim ilk gebelikte 6. Ayda çıkmaya başlamıştı.5 aylıkken 3 kilo almıştım cok güzeldi herşey. Zaten göbek çıkmaya başladıktan sonra birden büyüyor.
Bebek biraz büyüdügünde sanırım 4aydan sonra sola yatmak hatta bacak arasına bi yastıkla yatmak gerekiyorKızlar gece yatarken sağa ya da sola yatmak vs konusunda birşey biliyor musunuz ?
Bebeği rahatsız eder miyiz
Yoksa bu konu bebek büyüdüğünde mi önemli malum şu an çok minikler ya
Tabi tabi ztn ilk üç ay imkansız o. Yıllardır ekmek yemem şimdi yiyorum mecbur yoksa yumurta yiyemicem. Ben de az az yiyorum öyle tamamen yedim mi çıkıyo yoksa. Ama şu bulantı acı ağız bitsin karataya döncem. Gebelikte öyle illa iki öğün yiyin demiyor onun kitabı başka. Ara ara ceviz badem fln var yani daha rahat. Aslında olay aynı şeker ve undan uzak durcaz mide geçsin. Başka da bişi diilBen normalde Karatay usulü besleniyordum ama bulantı ve mide yanması beni mahfettimideyi bi anda doldurursam korkunç işkence çekiyorum. Az az sık sık yersem daha rahat oluyor midem. Mesela sabah 1 yumurta 1-2 dilim peynir yiyorum 1 lokma daha fazla alsam çıkıyor zaten. Bi kaç saat sonra ceviz, fındık, badem. Mide çok üzün süre boş kalınca da çok bulantı yapıyor o yüzden bi kaç saat sonra da çorba içiyorum 1 kase. Akşam yemeğini de çok az yiyorum saat 6 gibi. Saat 8 gibi de 1 muz veya 1 elma veya yarım ayva yiyorum. 2 öğün olayı sanırım bu mide ile şuan benim için imkansız
Hamileliğimin 3ve 4. Haftası antibiyotik kullandım iki hafta üst üste hamile oldugumu bilmeden sacımı boyattım 5.hafta neredeyse her aksam alkol aldım vsHerkese merhaba
SAT 20 Aralik. Sonrasinda agir grip gecirdim doktor gebelik sinifi c olan bir antibiyotik verdi. 10 ocak ta test yaptim erken gosterenlerden negatifti. 4 gun kullandim ilaci bir tabletini sonra biraktim. 20 ocak ta adet olmayinca test yaptim ve pozitifti. Hemen doktora gittik kese göründü ilaclar icin ilk ayda bi sey yapsalardi bebek oluşmazdı ya hep ya hic dedi doktorum. Ama yine de Cerrahpasa da Getam diye bir birim varmis oraya git ilaclarinla birlikte dedi. Tam 11 gundur uzuntuden yemek yiyemiyorum uyuyamiyorum tam 4 kilo verdim. Nolur basina gelen varsa yazsin hamileligin ilk haftalarinda hamile oldugunu bilmeden c sinifi antibiyotik kullanan veya getam a gitmis olan var mi. Bu uzuntuyle yasayamiyorum. Hamile olduguma bile hic ama hic sevinemedim. Lutfen bana bi seyler diyin.
Benim ilk gebeliğimde öyleydi. 2 aylıkken 6 aylıktım gazdan. Geçmiyordu bir türlü o gaz. Maalesef hormonlar yapıyor onu. Bakliyat, kakao, çiğ soğan, gazlı içecekten uzak durmak lazım. Kıs sebzeleri de hep gaz yapıyor. Bir de yemekle beraber sıvı alma. Yavaş ye hava yutmadan. Şekerli şeyler de gaz yapıyor. Benim karnım 4 aylıklen biraz rahatlamıştı inmiştiYani ben simdi bir iki kilo verdim zaten kilolu değilim 54-55kilo arası gidip geliyorum ama göbek var görüyorum göbek değil gaz aslında ama hamile oldugum aynaya baktıkca net belirgin
3 aydan sonra sola yatmak gerekiyor. Hatta bakın alıntıladım burda dursun bu daBende merak ediyorum bu mevzuyu yaa yüzüstü yatmak filan veya sırtüstü dümdüz yatmak filan. Annemler dikkat et diyorlar ama çok ta tehlikeli değildir diye düşünüyorum ileriki aylarda daha dikkatli olunmalı galiba
Allahım herşey 4 aya bakıyor :)Benim ilk gebeliğimde öyleydi. 2 aylıkken 6 aylıktım gazdan. Geçmiyordu bir türlü o gaz. Maalesef hormonlar yapıyor onu. Bakliyat, kakao, çiğ soğan, gazlı içecekten uzak durmak lazım. Kıs sebzeleri de hep gaz yapıyor. Bir de yemekle beraber sıvı alma. Yavaş ye hava yutmadan. Şekerli şeyler de gaz yapıyor. Benim karnım 4 aylıklen biraz rahatlamıştı inmişti
Boşuna altın çağ dememişler ehehehheAllahım herşey 4 aya bakıyor :)
Ben burdayım anne demiş gibiŞuanda gayet alıstım büyüklügüne
Umarim bebeginizi saglikla alirsiniz kucaginiza. Korkum esasinda antibiyotigin sinifi. Eger b sınıfı olsa sikinti yoktu benim kullandigim c imis. B sinifi olanlari hamilelere veriyorlarmis ama c sinifi icin zorunda kalmadikca hamilelikte kullanilmamalidir yaziyor prospektusteHamileliğimin 3ve 4. Haftası antibiyotik kullandım iki hafta üst üste hamile oldugumu bilmeden sacımı boyattım 5.hafta neredeyse her aksam alkol aldım vs
Gecen haftada gene enfeksiyon cıktıgı icin kanımda yani 8.haftamda gene antibiyotik kullandım
Cok sükür simdilik bebegim benimle
Sende moralini bozma inşallah bişey olmayacaktır
Evet canım kesinlikle. Gebelik içinde kitabı vardı zaten galiba dimi alayım bari. Aksi gibi canım da hep yoğurtlu pilav, sade makarna, haşlama patates tarzı şeyler çekiyorTabi tabi ztn ilk üç ay imkansız o. Yıllardır ekmek yemem şimdi yiyorum mecbur yoksa yumurta yiyemicem. Ben de az az yiyorum öyle tamamen yedim mi çıkıyo yoksa. Ama şu bulantı acı ağız bitsin karataya döncem. Gebelikte öyle illa iki öğün yiyin demiyor onun kitabı başka. Ara ara ceviz badem fln var yani daha rahat. Aslında olay aynı şeker ve undan uzak durcaz mide geçsin. Başka da bişi diil
Allahım sabırsızlıkla bekliyorum kendisini :)Boşuna altın çağ dememişler ehehehhe
Valla üc farklı antibiyotik kullandımUmarim bebeginizi saglikla alirsiniz kucaginiza. Korkum esasinda antibiyotigin sinifi. Eger b sınıfı olsa sikinti yoktu benim kullandigim c imis. B sinifi olanlari hamilelere veriyorlarmis ama c sinifi icin zorunda kalmadikca hamilelikte kullanilmamalidir yaziyor prospektuste
Valla dogurana kadar kacak kat bile cıkar sıpaBen burdayım anne demiş gibi
Evi geniş bizim tosbaların
Gebelik kategorisi c insanlarda etkisi bilinmiyor demek stres yapmayın bence bu stres size daha çok zarar verir, biraz rahatlayın olumlu düşünün :)Umarim bebeginizi saglikla alirsiniz kucaginiza. Korkum esasinda antibiyotigin sinifi. Eger b sınıfı olsa sikinti yoktu benim kullandigim c imis. B sinifi olanlari hamilelere veriyorlarmis ama c sinifi icin zorunda kalmadikca hamilelikte kullanilmamalidir yaziyor prospektuste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?