- 20 Aralık 2018
- 255
- 324
- 18
- 37
Tracy hogg-Bebek bakımında mucize çözümlerKizlar, ozellikle tecrubeli annelere sorum olacak. Anne sagligi, bebek gelisimi ve dogum sonrasi icin okuyup, memnun kaldiginiz bir kitap var mi?
Noooooo ☺ tarcin ilk 3 ay kullanma canimOhh kış cayı gibi olmus denicem mutlaka cok sagol
Tarcında yakısır geldi :)
Amin canım cümlemizi inşallahHahaha cok tatlı ya :)
Rabbim saglıkla kavustursun
Kizlar napionuz bakalim dunden beridir surekli tartisma konulari niye aciyosunuz yok emzirelim mama vermeyelim karsi gorusler bugunde oruc tutulur tutlmaz herkesin fikri kendine ister tutarlar ister tutmazlar kim en iyi anne olacak gibi herkeste bi garip ustunluk cabalari yapmayin hepim8zin hormonlar tavan tartisma cikmasin ltfn 9 ay bu topicteyiz neden dostluklar edinmek varken bilgi tartismasina giriyorsunuz herkesin dogrusu kendine
Ay ne guzel normal dogum yapanlara bayiliyorum. Bizde genetik cati darligi var, yeterli acilma olsa bile normal yapan yok. Ben bile sezaryenle olmusum. Zaten normal dogum yapacak cesarette yok ben de... zaman ne gosterecek bakalim hakkimizda hayirlisi...Kızlar ilk bebişi olacaklara göre tecrübeli bir anne olarak soğuk algınlığında meyve tüketin bolca ,ballı ıhlamur için günlük bir en fazla iki fincan tavuk suyu çorba için bide dinlene bildiğiniz kadar dinlenin ilk oğlumda hiç bişey anlamamıştım ne mide bulantım olmuştu nede baş dönmem gerçi şükür diğerlerinde de olmadı ama erkek çocuklarım beş altı aylıkken mideme baskı yapıyorlardı kızımsa hep kasıklarımdaydı kasık ağrım çok olmuştu üçüde normal doğum oldu kısmetse bunu da normal doğum düşünüyorum
Not aldim hemen. Tesekkurler ☺Tracy hogg-Bebek bakımında mucize çözümler
Tek geçerim ,özellikle uyku düzeni konusunda
Offf bana dua edersin
Herşeyde yasak ya :)Noooooo ☺ tarcin ilk 3 ay kullanma canim
Dogum sonrası kitabı mı ?Tracy hogg-Bebek bakımında mucize çözümler
Tek geçerim ,özellikle uyku düzeni konusunda
Offf bana dua edersin
Benim doktorumda söylemişti bunuUltrasonda kalp atisini almak icin cihaz daha fazla enerji harcayarak isi yayiyor. Bu isinin daha minicik olan bedenlerine zarar verildigi tespit edilmis. Benim doktorum da son gidisimde kalp atisini 2 sn falan dinletti. Ilk 3 ay onemli. Doktorunuz iyi bir doktor. Herkes bu derece onem vermiyor ne yazik ki.
Hayırlısı olsun tabiki canım önemli olan yavrularımızı sağ salim kucağımıza almak ben sadece ikinci oğlumun doğumunda çöl zorlandım kilolu bir bebekti sabah yediden gece 10 kadar sancı çektim doktor geldi isterseniz sezeryana alalım dedi dedim doğmazmı doğar ama sabahı bulabilir dedim dedim yok ozaman bekleyecem gece 11buçukta doğdu bir doğduki tosuncuk maşallah amaAy ne guzel normal dogum yapanlara bayiliyorum. Bizde genetik cati darligi var, yeterli acilma olsa bile normal yapan yok. Ben bile sezaryenle olmusum. Zaten normal dogum yapacak cesarette yok ben de... zaman ne gosterecek bakalim hakkimizda hayirlisi...
Soguk algınlıgına yakalandım bile malesefKızlar ilk bebişi olacaklara göre tecrübeli bir anne olarak soğuk algınlığında meyve tüketin bolca ,ballı ıhlamur için günlük bir en fazla iki fincan tavuk suyu çorba için bide dinlene bildiğiniz kadar dinlenin ilk oğlumda hiç bişey anlamamıştım ne mide bulantım olmuştu nede baş dönmem gerçi şükür diğerlerinde de olmadı ama erkek çocuklarım beş altı aylıkken mideme baskı yapıyorlardı kızımsa hep kasıklarımdaydı kasık ağrım çok olmuştu üçüde normal doğum oldu kısmetse bunu da normal doğum düşünüyorum
Oy kıyamam canım ya dikkat et kendine tavuk suyu çorba çok iyi geliyor bari akşamları yemeğini te yat dinlenme biraz bebiş için uzak kal sosyal hayattan sen iyi olki bebişde iyi olsun annesiSoguk algınlıgına yakalandım bile malesef
Yemedigim meyve yok kivi portakal ayva (özellikle benek güzel oluyor diye) ananas mandalina
Ama yok yok
Calısıyorum dinlenmekte anca aksamları işte oda sosyal hayattan ne kadar kısarsak :/
:)Ama tahrik ediyorlar , konuyu şuan okuyorum ona rağmen olmaz bu kadar gidilmez insanın üstüne dedim
Az önce yazdım yazdım sildim, kimseyi bu hassas günlerinde üzmek istemiyorum ...
İşte kimseye söylemedigim icin sürekli planlar var hayatımızda iş yemekleri olsun normal arkadaslar olsun Hatta bu hafta ailemede baya bi doyucam herkes bişeye davet ediyorOy kıyamam canım ya dikkat et kendine tavuk suyu çorba çok iyi geliyor bari akşamları yemeğini te yat dinlenme biraz bebiş için uzak kal sosyal hayattan sen iyi olki bebişde iyi olsun annesi
Ben 3-4 gündür yoktun canım buralarda az önce okuyunca yazdımSevgili anneler gecen gun yazdim ama 1 kisiden bile cevap gelmedi. Anne sagligi ve bebek gelisi ile ilgili kitap arastirmasi yapalim mi? ozellikle ilk anneler icin gerekli diye dusunuyorum. Bir de hastanelerde gebe okullari oluyor. Ilerleyen zamanlarda onlara katilmayi dusunuyorum ben. Ucretsiz egitim veriliyor. Ne kadar surdugu konusunda bir fikrim yok ama...
Amiiiiiin inşallah inşallahhh canım , hoşgeldin aramızaSelam güzel anne adayları geçenler de yazmıştım salı günü doktor kontrolün vardı keseyi gördük 10 gün sonra kalp atışı için çağırdı doktorum. Ama ilginç olan bizimki süpriz bir bebek oldu iki oğlum bir kızım vardı hiç beklemediğimiz bir anda oldu başka bi rahatsızlıktan dolayı doktora gitmiştim öyle öğrendim ilk kadın doğum muayenesine kadar da inanamadım doktordan eve gelince çocuklara söyledim hepsi çok sevindiler hele de büyük oğlum çok duygusal sarıldı boynuma kardeşim mi olacak diye ağladı beni de ağlattı kızımda sürekli karnımı seviyor burdamı şimdi kardeşim diye ben bu kadar sevişmelerini beklemiyordu tepki verirler diyordum ama çok sevindiler Rabbim hayırlı evlat eylesin inşallah Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Dogum sonrası kitabı mı ?
Maşallahhh :)Amiiiiiin inşallah inşallahhh canım , hoşgeldin aramıza
maşallah size genç yaşta 4. Çocuk
kalabalık aile hep sevmisimdir ,bizim de allah nasip ederse 3. Olacak , sürpriz değil isteyerek oldu .ilk çocuk gibi heyecanlıyım
Ama duyan bi kaç kişi çok tuhaf tepki verdi
Sağlık ocağındaki bu senin 4. Çocuk mu dedi ben de yok 3 dedim ,isteyerek mi dedi evet dedim
Bi arkadaş da bi kızı var daha düşünmüyor ( kendi kararı ben yetiştirmicem onun çocuğunu ya da çocuklarını herkes kendi işine baksın )
K.çımın kenarıbu son olur herhalde dimi falan Dedi ,ben de yok bi düzine olana kadar devam dedim.
Kayınvalidem de daha da doğurma dedi, ya sabır dedim içimden sustum....
Evet canım,ama Harika bişey ben ve sülalem arkadaşlarım hep uyguladık çok rahat büyüttük bebişleri elhamdulillah..özellikle bebeğe uyku rutini oluşturma kısmı çoook ama çok işime yaradı
Çocuklar şuan 5 ve 2 yaşındalar,odalarında kendileri uyuyorlar ,doğduklarından beri kendi kendine uyumayı öğrendiler ,2 yaşında odaları ayırdım
Canım bende 3. Çocuğu isteyerek yapmıştım banada demişlerdi ne yapacaksın iki oğlun var zaten diye bende sizene yahu futbol takımı kuracam belki demiştim kimsenin kaç çocuğu olduğu kimseyi ilgilendirmiyor ben çocukları çok seviyorum bir 4. Çocuk bu ara düşünmüyordum ama hep diyordum kırkımda yapıcam bitane daha diye kısmet şimdiyeymiş banada dediler napıcan daha var zaten uç tane diye Rabbim kısmet ettikten sonra onlara bişey demek düşmüyor sağlıklıca gelip büyüsünler inşallah canım sen kimseyi takma kafana bakacak olan sensin bende kalabalık aile çok seviyorumAmiiiiiin inşallah inşallahhh canım , hoşgeldin aramıza
maşallah size genç yaşta 4. Çocuk
kalabalık aile hep sevmisimdir ,bizim de allah nasip ederse 3. Olacak , sürpriz değil isteyerek oldu .ilk çocuk gibi heyecanlıyım
Ama duyan bi kaç kişi çok tuhaf tepki verdi
Sağlık ocağındaki bu senin 4. Çocuk mu dedi ben de yok 3 dedim ,isteyerek mi dedi evet dedim
Bi arkadaş da bi kızı var daha düşünmüyor ( kendi kararı ben yetiştirmicem onun çocuğunu ya da çocuklarını herkes kendi işine baksın )
K.çımın kenarıbu son olur herhalde dimi falan Dedi ,ben de yok bi düzine olana kadar devam dedim.
Kayınvalidem de daha da doğurma dedi, ya sabır dedim içimden sustum....
Evet canım,ama Harika bişey ben ve sülalem arkadaşlarım hep uyguladık çok rahat büyüttük bebişleri elhamdulillah..özellikle bebeğe uyku rutini oluşturma kısmı çoook ama çok işime yaradı
Çocuklar şuan 5 ve 2 yaşındalar,odalarında kendileri uyuyorlar ,doğduklarından beri kendi kendine uyumayı öğrendiler ,2 yaşında odaları ayırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?