• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 EKiM TÜP BEBEK

Devlete gitme canım ,ben devlete gıttıgımde bana progestan verdı gonderdı ,düşük yapıosun bu düşürmez işte dedi.içime sinmedi bu cevap işkillendım,ozele gıttım bu konuda uzman bir dr sec,çogu dr köşe bucak kacıyo dıs gebelıkten.
Canm dis gebelikle ilgili kimse ilgilenmedi burasi doğu.. devlet ilgilendi.. bende oralarda tahlilimi ultrasonumu filan oldum mecbur sukur ic kanama filan gozykmedi kanamam hangi sebebten bilmiyorum.en son kurtaj a red olarak imzami verip ciktim.egitim arastirma anca tecrube kazanmak icin didikliyo baskada yaptigi yok.

Canm dis gebelikle ilgili kimse ilgilenmedi burasi doğu.. devlet ilgilendi.. bende oralarda tahlilimi ultrasonumu filan oldum mecbur sukur ic kanama filan gozykmedi kanamam hangi sebebten bilmiyorum.en son kurtaj a red olarak imzami verip ciktim.egitim arastirma anca tecrube kazanmak icin didikliyo baskada yaptigi yok.
Benim de oldu kanamam erken farketmeme rahmen,tüpte buyudukce embrıyo tüpü biraz kanatıyo oymuş. Beta hcg beklenıo mecburen ,once artıp görmesi dış gebelıkten emin olunması beklenıyor,sonra iğne vuruluncada düşüp sıfırlanması bu biraz zaman alıyor, çok zor süreçlet,Allah kimseye göstermesin ,saglıklı hamılelık nasip eylesin. Allah yardımcın olsun

Canim ben pozitif aldigim gunden beri irtibattayim dis gebelik suphesi var suan cok suku4 kontrollerimi filan yaptiriyorum riskli durumum yok suan Allahin izniyle yarinki betaya gore igneye karar vericek doktorum biraz dususe gecti cunku. Uzakta benm doktorumda ama hep gorustuk ne yapmami ne yapmami soyledi ayni zamanda burdada takibimi yaptik ettik. Yani birlikte danisip ilerlemen gerekir sen hic aramadinmi doktorunu.. ben hep takildiğim seyleri danistim aradim sordum konustuk.

Canım çok geçmiş olsun birşey merak ettim tüp bebekte de dış gebelik oluşma ihtmali var mı benim transferimin 3.gnü ve kasıklarım çok ağrıyor çok korkuyorum

Benim de oldu kanamam erken farketmeme rahmen,tüpte buyudukce embrıyo tüpü biraz kanatıyo oymuş. Beta hcg beklenıo mecburen ,once artıp görmesi dış gebelıkten emin olunması beklenıyor,sonra iğne vuruluncada düşüp sıfırlanması bu biraz zaman alıyor, çok zor süreçlet,Allah kimseye göstermesin ,saglıklı hamılelık nasip eylesin. Allah yardımcın olsun
Iste ultrasonda kanamaya ait bulgu gorulmedi canim hepside ayni seyi soyledi o yuzden beklettiler ama sagliksiz belli yani kendi tup bebek doktorumla neticelendircez isi.. devletteki doktora dedimki beni azarladi hicbsyn yok temiz bilmem ne ? Diye bende dedimki ya bebek buyuyup tupumü yirtsin neyi bekliyorsunuz dedim allah askina..
Kararimi verip ciktim gittim ordan.

Hemsire aradi Allahin izniylr hamile oldugumdan eminim dedim belirtileri sordu anlatinca ciglik atti inanmiyorummm hemen baktiriyosun ne kadar sabirlisin dedi 😀 daha onceki gebeliklerimden vucudumdan anliyorum kani da yarin vericem aceleye gerek yok ben seni ararim dedim cunku hamilelik haberi beni heycanlandirmiycak elhamdulillah diycem sadece kalp atisini duydugum an tamam hamileyim diycem su an hicbi heycanim yok

Süper canım çok sevindim hayırlısı inşallah güzel kalp atışlarını sağlıkla duyarsın:):) sendeki belirtiler neydi cnm

Allah yardımcın olsun yardımcımız olsun 🙏🙏🙏 peki sorun neydi ?
Bize mi sordun canım? Belirli bir sebebi yok .doktor 100 kişiden 3 kişinin basına gelir bu dediydi. Sebebi ne bılmıyoruz kimse bılmıyor okudugum kadarıyla dr larda . Şans embrıyo tüpten rahme gelemıyo normal ilişkiyse. Tüp bebekse de rahımden tüpe gıdebılıomıs . Allah korusun

• Beğen
Reactions: H M
Canım çok geçmiş olsun birşey merak ettim tüp bebekte de dış gebelik oluşma ihtmali var mı benim transferimin 3.gnü ve kasıklarım çok ağrıyor çok korkuyorum
Sagol canim.. yok ya suan kafani bunla mesgul etme kasiklarim filanda agrimadaki benim guya dis gebelikte kasik agrisi olur dendi.. normal gebeliktede olan seyler sen simdi bu korkuya kapilma benm aklimin ucundan gecmedi bu durum trasnfer zamani..
Onlemleri var dusunme.. henuz cok erken bnu dusunmen icin.herkeste olcak diye bsy yok..
Canli hucreler oldugu icin bebek buldugu yere tutunabiliyor bende tutunmasi icin herhangi sorun yoktu ama belli degil benmki.

Bize mi sordun canım? Belirli bir sebebi yok .doktor 100 kişiden 3 kişinin basına gelir bu dediydi. Sebebi ne bılmıyoruz kimse bılmıyor okudugum kadarıyla dr larda . Şans embrıyo tüpten rahme gelemıyo normal ilişkiyse. Tüp bebekse de rahımden tüpe gıdebılıomıs . Allah korusun
Ne yaramaz şeyler ya bunlar :)) tup bebekte kesin tani yok ama dogal g3belikllerde dedigin gibi tupten rahime gidememesi kuvvetli ihtimal..
Buda rahim ici enfeksiyonlar tikanikliklar vs imis.

darısı hayırlarla sağlıcakla bizlere de nasip olur inşallah ilaçlar rahat rahat yetiyor değil mi ?
Canim ben az ilac kullandim yumurtalarim hemen gelismisti o yuzden biraz ucuz tuttu arkdslrin 3_4 bini bulmus .. aminn canim rabbim isteyen herkese nasip etsin insallahh

Ne yaramaz şeyler ya bunlar :)) tup bebekte kesin tani yok ama dogal g3belikllerde dedigin gibi tupten rahime gidememesi kuvvetli ihtimal..
Buda rahim ici enfeksiyonlar tikanikliklar vs imis.
İnşallah yarın kan sonuç düşer de rahatlarsın canım.
Benim anlamadığım nokta bu diş gebelikte embriyo nasıl rahımdan başka yerlere tuttuna biliyor gerçekten hayret ediyorum . Rahim doğal olarak embriyo tutunması için uygun zemin ama tüplerde yada bazen de yumurtalık flan allah korusun o zeminlerde nasıl tutuyor hiç aklım almıyor. Bu yüzden era test diye birşey duymuştum ona inanmıyorum artık hanı tüp bebekte rahimin embriyo tutunma günü belli eden test era demişti ama madem başka yerde tutuna biliyorsa rahime de tutunması lazım değil mi era test gereksiz gibi geldi.

• Beğen
Reactions: H M
Süper canım çok sevindim hayırlısı inşallah güzel kalp atışlarını sağlıkla duyarsın:):) sendeki belirtiler neydi cnm
Goguslerim buyudu bu sekilde devam ederse dogurana kadar kafam kadar olurlar. Rahimde kasilma ve sertlesme var( progestandan dolayi olabilir) bazen atesim cikiyo bazen cok usuyorum

İnşallah yarın kan sonuç düşer de rahatlarsın canım.
Benim anlamadığım nokta bu diş gebelikte embriyo nasıl rahımdan başka yerlere tuttuna biliyor gerçekten hayret ediyorum . Rahim doğal olarak embriyo tutunması için uygun zemin ama tüplerde yada bazen de yumurtalık flan allah korusun o zeminlerde nasıl tutuyor hiç aklım almıyor. Bu yüzden era test diye birşey duymuştum ona inanmıyorum artık hanı tüp bebekte rahimin embriyo tutunma günü belli eden test era demişti ama madem başka yerde tutuna biliyorsa rahime de tutunması lazım değil mi era test gereksiz gibi geldi.
Zaten farkindaysa dis gebelikten sonra normal yolla saglikligi gebelik geciren cok..
Yani biz herseyi bilemeyiz doktorlar bile bilemezken.
Bilincli olmak lazim dua edip Allaha siginacagiz baska elimizden bisey gelmiyor..
Yani rahim filmi filan cektiricez temizse devam baska yapcak ne olabilirki.
Embriyo gucsuz olsaydi hic tutunmazdi..
Yani gidip gezebiliyorki tupleri tutunuyor..
Normaldede orda dollenip rahime geliyorsa, tuple olan embriyo da rahime konsa bile yuvarlanabilir kucuk bsy zaten.
Tam sebebi ney bende bilmiyorum tup bebekle bi suru hormon aldik ben ohss oldum 30 yumurtam oldu. Allahtan taze transfer yapmadik.. karin bosluguna sivi birikiyor yumurtaliklar buyuyor neler oluyor neler..
Belkide daha beklemem gerekti. 2 ay bekledim. Suan teşhis konmadi tam dusucek belki kendiliginden ama bicok sey etkendir belki bilmiyorum.

Nerde tedavi oluyosunuz,kibrista mi? Her kontrole gidis gelis yapiyor musunuz yoksa uzaktan takip mi? Fiyat nedir?

Canım ben yurt dışında yasıyorum...
Belçika gent de tedavi görüyorum...
Gidiş geliş zor olmuyo yurt dışında yasıyorum diye...
Turkiyedeki tüp bebek tedavisini tatiller de denedik... burda 6 kere sigortam ödeyecek ben bişey ödemeyeceğim...

Canım böyle bir ihtimal var onlar embriyoyu rahme koyuyorlar ama embriyo dolaşabiliyor ve tüpe girip çıkamayabiliyor. Ama şakın merak etme bunlar çok küçük ihtimaller , ve kesinlikle ilk günlerde ağrı yapmaz ben iki tane geçirdim bilirim onun ağrısı sonradan büyüdükçe tüpe sığamadıkça başlıyor.. senin ağrılar tutunma ağrısı inşallah..🤗

Çok iyi düşünmüşsün canım.. kadın doğumlular bebek üretim fabrikası gibi düşünmedikleri için kadını da düşünen çözümler getiriyorlar ben o yüzden bu süreçlerde güvendiğim bir doktorla daha görüşüyordum hep.. benim söyledikleri yumurta kalitesi arttırıcı ilaçlar coenzyme q 10 i hatta aşılama yaptırmıştım bir kere doktorum vermişti yumurta oluşturmaya çalışırken ama sen hep bu sonradan kullanacaklarını da doktoruna sor.. inşallah en doğalından bir bebe haberi gelir senden😍😍
Agzin bal yesin insallah😂 amin cnm🤲 saatlerdir koenzim bakiyorum.bi tanesine karar verdim.Omepa-Q10 Omega3 Ubiquinol.bunun bi de ubiquinon gibi bi turu varmis da ona vucut ememiyomus da bunu emiyomus.vay bunun balik yagi norvecten,koenzimi japonyadanmis🙈 vallahi kafayi yedirtti bu cocuk bana.ham maddelerinin menseisini bile arastiriyom artik..🤦‍♀️ tup bebeciler para kazandigina bakio valla
[/QUOTE]
Kız ben yanlışı almışım ya ubiquinon lütfen benimki

Agzin bal yesin insallah😂 amin cnm🤲 saatlerdir koenzim bakiyorum.bi tanesine karar verdim.Omepa-Q10 Omega3 Ubiquinol.bunun bi de ubiquinon gibi bi turu varmis da ona vucut ememiyomus da bunu emiyomus.vay bunun balik yagi norvecten,koenzimi japonyadanmis🙈 vallahi kafayi yedirtti bu cocuk bana.ham maddelerinin menseisini bile arastiriyom artik..🤦‍♀️ tup bebeciler para kazandigina bakio valla
Kız ben yanlışı almışım ya ubiquinon lütfen benimki
[/QUOTE]
Lütfen yazmadıydım aslında 😂 bu bitince ben de bebeme seninkini gibi Norveçli Japonya’larını alayımmm🤗

Canım böyle bir ihtimal var onlar embriyoyu rahme koyuyorlar ama embriyo dolaşabiliyor ve tüpe girip çıkamayabiliyor. Ama şakın merak etme bunlar çok küçük ihtimaller , ve kesinlikle ilk günlerde ağrı yapmaz ben iki tane geçirdim bilirim onun ağrısı sonradan büyüdükçe tüpe sığamadıkça başlıyor.. senin ağrılar tutunma ağrısı inşallah..🤗

Çok teşekkür ederim cnm güzel yorumun için inş tutunma ağrısıdır çünkü bugğn biraz dışarı çıkarım dedim ama özellikle sağ kasığım çok sızlıyor o yüzden yerimden kıpırdamıyorum

ya arkadaşlar bakıyorum bakıyorum bulamadım kimyasal gebelik geçirip sonraki denemesi tutan yok mu hiç yaaa ben mi bulamıyorum 😓😓😓😓 bilen gören varsa bir söylesin tüp bbekte kimyasalı görüp ikinci tüp bebeğinde bebek sahibi olan yok mu yoksa bu çözümsüz bi durum mu?? Normal gebelikte oluyor ama tüp bebekte olmuyor mu hiç yazan olmamız 😣😣 olumsuz haber dün aldım bi umut arıyorum

Kızlar bu işler ne karışıkmış ya. Şimdi doktorum aradı. İkinciyi denemeden histeroskopi yapalım dedi. Teklif hoşuma gitti aslında öyle beklemektense neden aramak iyi bişi. Ama bu histeroskopi nasıl bişey ki zararlıları var mıdır acaba?

Kızlar bu işler ne karışıkmış ya. Şimdi doktorum aradı. İkinciyi denemeden histeroskopi yapalım dedi. Teklif hoşuma gitti aslında öyle beklemektense neden aramak iyi bişi. Ama bu histeroskopi nasıl bişey ki zararlıları var mıdır acaba?
Ben de ilki tutmayınca dr um yapalım dedi yaptık,3 ay sonra da şimdi transfer oldum ,bu ikinci denemem,inşallah işe yatamıştır🙏

Back