- 28 Eylül 2018
- 5.937
- 21.454
Ayni seyi ablamda dedi en kucugu 6 yasinda 3 cocugu var. Gaz cikarttigimi bilmem diyo. Benim sansima galiba bu gaz olayi. Buyuk oglumda da cekmistimAnnemde öyle dedi bana ne bu diyor çocuk uyuyor gaz cikaracm diye geri uyandırıyosnz biz emzirir yatirirdk ben hiç hatırlamıyorum gaz cikardigimi diyor
Allah yardımcınız olsun canım. Tek başına illaki zorlanıyorsundurEvet yaa sirtlari yere gelsin istemiyolar resmen. Valla ben bazen aglatiyorum almiyorum agirlastilarda ikisini tasimam da artik zor oluyor sirayla da olmuyo birini aliyosun biri agliyo bende birakiyorum ikiside agliyosonra bi bakiyorum susuyolar melake kesiliyolar
Ben sezeryan ile 38+0da yaptım. Normal dogum yapan arkadaşlarda var:)Arkadaslar nasipse dogumum eylul sonunda. Doktorum tup bebek oldugu icin 39+1 veya 2 de sezeryanla aliriz dedi. Simdiye kadar dogum yapan arkadaslar normal mi dogurdunuz sezeryanla mi?
Vallahi caciktada yedim sadede yedim kahvaltılarda azar azar süt arttırdığı kesimde bı yerden sonra bayiyor insanı canım tatsz ot sonuçta.Belki sen birden fazla yemiş olabilirsin. Kavurma oldugu için. Ben yarım yiyorum.
Dereotunu öyle mi yiyorsun. Cacık gibi yapsan yogurtla güzel oluyor.
Haklısın canım. Çok sık yeyince halıyle insan küsüyor. :) bide biber dolması ve mücvere yakışıyor :)Vallahi caciktada yedim sadede yedim kahvaltılarda azar azar süt arttırdığı kesimde bı yerden sonra bayiyor insanı canım tatsz ot sonuçta.
Ben 38+3 te yaptım sezeryanla yaptm bebeğim ters geldiği için normal yapanda var.Arkadaslar nasipse dogumum eylul sonunda. Doktorum tup bebek oldugu icin 39+1 veya 2 de sezeryanla aliriz dedi. Simdiye kadar dogum yapan arkadaslar normal mi dogurdunuz sezeryanla mi?
Evet canım fototerapi aldık değer 19 ile yatış yapılmıştı 9 a düşmüştü dün dünden beri kızım daha iyiydi hem emiyor hem de uyanıyordu bugun tekrar bakıldı değerine ve yöne yukselmiş 14 olmuş yarın tekrar bakılacak duruma göre tekrar yatış yapılabilir dedi doktor anlamadım neden tekrar yukseldi ki halbuki dünden beri cok güzel emiyordu şimdi yine ememiyorAyt gecms olsn canim foto terapi mi aldiniz bnimde bi kizim almsti kaldk bi gece 6 yadsmstu deger. Bu yaptiklarini yaparsn cok iyi zatn o islemdn sora tekrar artmiyor etkili bir cozum allah tekrsr yasatmasn icin rahatlasn die yazmak istedimislemden sora resmen bebison yuzu beyazlamsti ya
Selam canım. Koca karı şeyi olabilir ama işe yaramadığını söyleyemeyiz.. başının etrafında sarı bişey bulundursan. Olur tabi yeni daha emzirdikçe de geçiyor lakin emmeyince işte zor.. geçmiş olsun..Evet canım fototerapi aldık değer 19 ile yatış yapılmıştı 9 a düşmüştü dün dünden beri kızım daha iyiydi hem emiyor hem de uyanıyordu bugun tekrar bakıldı değerine ve yöne yukselmiş 14 olmuş yarın tekrar bakılacak duruma göre tekrar yatış yapılabilir dedi doktor anlamadım neden tekrar yukseldi ki halbuki dünden beri cok güzel emiyordu şimdi yine ememiyor
Zor valla canim aksam olsunda esim gelsin diye dort gozle bekliyorumAllah yardımcınız olsun canım. Tek başına illaki zorlanıyorsundur
Sağol canım öyle diyorlar sarı örtü ört üzerine sarılığı alır diye herkes Bende pek inanmam böyle seylere ama denerim belkiSelam canım. Koca karı şeyi olabilir ama işe yaramadığını söyleyemeyiz.. başının etrafında sarı bişey bulundursan. Olur tabi yeni daha emzirdikçe de geçiyor lakin emmeyince işte zor.. geçmiş olsun..
Gece odanın ışığı acık kalsın. Ben oglumda sarı gece lambası almıştım. Bide 10 dk güneş ışığı alsın hergün. Etkisi oldu mu bilemem ama sonra 16 dan düşmeye başlamıştı :)Sağol canım öyle diyorlar sarı örtü ört üzerine sarılığı alır diye herkes Bende pek inanmam böyle seylere ama denerim belki
Tesekkur ederim canimBen 38+3 te yaptım sezeryanla yaptm bebeğim ters geldiği için normal yapanda var.
Benim eğer bi engel çıkmazsa normal deneyelim diye konuşmuştuk doktorumla ama sağlıksal sorunlar çıktı fazla bekleyemeyeceğimiz için zorunlu sezeryan olacak 1-2 hafta içindeArkadaslar nasipse dogumum eylul sonunda. Doktorum tup bebek oldugu icin 39+1 veya 2 de sezeryanla aliriz dedi. Simdiye kadar dogum yapan arkadaslar normal mi dogurdunuz sezeryanla mi?
Işığı hiç kapatmıyorum geceleri canım güneş ışığının etkisi olduğunu bende duydum hatta bugün denemeye başladım yatağıma güneş vuruyor yatağıma yatırdım acaba o şekilde faydası olur mu ki yoksa direk güneş e mi çıkarmak gerekGece odanın ışığı acık kalsın. Ben oglumda sarı gece lambası almıştım. Bide 10 dk güneş ışığı alsın hergün. Etkisi oldu mu bilemem ama sonra 16 dan düşmeye başlamıştı :)
Olur canım, sıkıntı yok. Bende öyle yapıyordum :)Işığı hiç kapatmıyorum geceleri canım güneş ışığının etkisi olduğunu bende duydum hatta bugün denemeye başladım yatağıma güneş vuruyor yatağıma yatırdım acaba o şekilde faydası olur mu ki yoksa direk güneş e mi çıkarmak gerek
Hadi insallahh faydasını görürüz bizdeOlur canım, sıkıntı yok. Bende öyle yapıyordum :)
Canım sarılık bilirubin değerinin artması demek yani o sarı rengi veren değer senin bebeğinin bunu vücudundan atmasının tek yolu bol bol çiş ve kaka yapmak bezine dikkatli bakarsan kakası altın sarısıdır onun içinde beslenmesi ve su içmesi gerek öyle sarı bez bağlamakla fln bilirubin atılmaz yanlış şeyler yapıp bebeğini yorma bence inşallah biran evvel atarIşığı hiç kapatmıyorum geceleri canım güneş ışığının etkisi olduğunu bende duydum hatta bugün denemeye başladım yatağıma güneş vuruyor yatağıma yatırdım acaba o şekilde faydası olur mu ki yoksa direk güneş e mi çıkarmak gerek
Ben sizin yorumunuz için özel olarak yazmadım bebek için yazdım sonuçta küçücük bir bebek söz konusu Böyle yanlış bir bilgi var sarı bez diye örtü vs her neyse anne bilmeden inanıp bunu uygulayınca geçicek sanabilir başka birisi içinde geçerli genel olarak herkesin bilmesi lazım gerilmeye gerek yokkiBen bağla demedim yanında bulundur dedim bu nasıl yorucak acaba merak ettim.