Allah a şükür her şey için ama bende işler her açıdan kötü gitmeye başladı...
Ayy canımm inşallahh zamanında sağlıkla alırsın kucağına.. tutulabildikleri kadar dursunlarr amiinn❤Allah a şükür her şey için ama bende işler her açıdan kötü gitmeye başladı...
2 kontroldür bebeklerin su fazlalığı vardı.. Endol kullandım, sularını azaltma ve kasılmalarımı engellemek için,, salı ilaç bitti kontrole gittim. Malesef suları hala fazla dedi doktor... Cumartesi tekrar gel dedi yani bugün...
Ve ikizden ikize kan tranfizyonu başlamış. Şuan 29+5im.bir yavrumun suyu azalmış 1.173 gr da kalmış.. Hafta olarak 28+5 görünüyor muş... Diğer yavrumun suyu çoğalmış 1.400 gr 30 hafta ile uyumlu.. Salı günü ikici doz ciğer geliştiricilerim vurulacak...
Doğumum rahim ağzı kısalığımdan değil kan tranfizyonu dolayısı ile daha da erken olacak...
Öncelik suyu azalanın içinde bulunduğu su ona yetene kadar durdurmak. Diğeri bu sırada gelişimine devam edecek.. Suyu sıkıntıya girince doğum gerçekleşecek.. Önde giden ve geriden gelenin küvez süreci bu durumda farklılık gösterecek.. Tek yumurta ikizleri nin tüm riskleri yaşadım malesef. Allah yardımcım olsun.
Orkide_sever canım sende buradan okursun son durumu mu fırsat bulup girebilirsen..
Amin inşallah bu durum onların sağlıklarını etkileyecek düzeye gelmeden doğru zamanda doğum gerçekleşir.. Alıcı ve verici bebekte değişik riskler oluşuyor Allah ım yaşatmasın inşallah kötü birşey doğru zamanda küveze girmelerine razıyımAyy canımm inşallahh zamanında sağlıkla alırsın kucağına.. tutulabildikleri kadar dursunlarr amiinn❤
Elbetteki duyduğunuz endişeyi anlıyorum bir gebe olarak. Kötünün kötüsü var gerçekten haftası ve kilosu doğum için normal şuan elbette ki bir gün bir gündür anne karnında.. Çok daha fazla dursun gelişsin istersiniz. Ama olumsuzluğa kapılmamaya çalışın. Allah ın izniyle 1 2 hafta daha bekler inşallah dediğiniz gibiKızlar bnimde bugün kontrol vardı 1 haftadır cok kötü bel agrısı yaşıyorum bel tutulması gbi bi Ağrı doktor bel agrımın Doğumla ilgili olmadığını belimde bi sorun olduğunu söyledi agrı kesici serum verdi belim icin her ihtimale nst de hafif sancı çıktı ama doktor cok ciddi bi sancı çıkmamış dedi ama her ihtimale karşı alttan muane etti açıklık varmı diye cok canım yandı ve 1 2 cm açıklık olmuş dedi ciğer geliştirici iğne verdi ve bebeğimin gelişiminde gerilik olmuş 2400 gr civarindaymiş kilosu gerilik devam ederse sezeryan la almamız gerekebilir dedi moralim bozuldu 1 2 hafta daha dayanabilir insallahh bebeğim cok korkuyorum ani birsey olur diye bayram da girdi araya
Amin inşallahh küvöze bile girmelerine gerek kalmasın sağlıkla gelsinler.Amin inşallah bu durum onların sağlıklarını etkileyecek düzeye gelmeden doğru zamanda doğum gerçekleşir.. Alıcı ve verici bebekte değişik riskler oluşuyor Allah ım yaşatmasın inşallah kötü birşey doğru zamanda küveze girmelerine razıyım
Malesef böyle bir olasılık yok şuan, ama herşey Allah ın takdiri ol derse olurAmin inşallahh küvöze bile girmelerine gerek kalmasın sağlıkla gelsinler.
içmez canım çünkü donmuş süt içindeki bir enzim nedeniyle ısıtıldığında sabun tadı veriyormuşKızlar benim bu inat kız buzlukta ki sütleri biberonla içmiyorkokusu değisiyorya ister istemez itiyor biberonu emmiyor ilk zaman sagdm baya yazik oluyor sütlerime vallahi biberon tutmamak nesi ya
Aynen öyle kokuyor canım zaten oda midesini bulandrmldi benimkini bile bulandrdi zaten ne yapacksam o kadar sütü ilk başta hiç emmedi mecbur sagdm bende sonra veririm aralarda diyeiçmez canım çünkü donmuş süt içindeki bir enzim nedeniyle ısıtıldığında sabun tadı veriyormuş
Hayırlı bayramlar arkadaslar
Canım hayırlı bayramlarAmin inşallah bu durum onların sağlıklarını etkileyecek düzeye gelmeden doğru zamanda doğum gerçekleşir.. Alıcı ve verici bebekte değişik riskler oluşuyor Allah ım yaşatmasın inşallah kötü birşey doğru zamanda küveze girmelerine razıyım
Canım hayırlı bayramlar. Çift yumurta ikizlerinde kan tranfizyonu olmuyor benim bildiğim çünkü benimkiler tek plesantadan besleniyor biri plesanta ortasından bağlanıyor. Diğeri epey kenardan buda sıkıntı oluşturmuş. Ve malesef 3 4 gündür hareketlerini nadir hissediyorum. Üzülme canım hayırlısı kötünün kötüsü varmışCanım hayırlı bayramlar
İkiz bebeklerde basımıza gelebilecek her türlü risk geldi malesef.
Ben 27 haftalık olasıya kadar nasıpse gitmeyeyim dr a diyordum snnemlerin evi birinci kat merdiven çıkıcam diye aklım cıkıcak . Ama senin yazını okuyunca en iyisi gidip bir kontrol ettirmek benim bebekler çift yumurta ikizi ama onlarda da olabilir mi böyle riskler hiç bilmiyorum. En ıyısı zor bela muayeneye gitmek. Sürekli vajınama tekme atıyorlar diye de zaten cok tedirginim her gün sanki doğuracakmışım gibi korkuyla yasıyorum , sık sık ağlıyorum kötü köyü rüyalar görüyorum
Canım hayırlı bayramlar
İkiz bebeklerde basımıza gelebilecek her türlü risk geldi malesef.
Ben 27 haftalık olasıya kadar nasıpse gitmeyeyim dr a diyordum snnemlerin evi birinci kat merdiven çıkıcam diye aklım cıkıcak . Ama senin yazını okuyunca en iyisi gidip bir kontrol ettirmek benim bebekler çift yumurta ikizi ama onlarda da olabilir mi böyle riskler hiç bilmiyorum. En ıyısı zor bela muayeneye gitmek. Sürekli vajınama tekme atıyorlar diye de zaten cok tedirginim her gün sanki doğuracakmışım gibi korkuyla yasıyorum , sık sık ağlıyorum kötü köyü rüyalar görüyorum
İnşaallah saglıkla kucagınıza alırsınız yavrularınızıCanım hayırlı bayramlar. Çift yumurta ikizlerinde kan tranfizyonu olmuyor benim bildiğim çünkü benimkiler tek plesantadan besleniyor biri plesanta ortasından bağlanıyor. Diğeri epey kenardan buda sıkıntı oluşturmuş. Ve malesef 3 4 gündür hareketlerini nadir hissediyorum. Üzülme canım hayırlısı kötünün kötüsü varmış