- 27 Haziran 2008
- 3.190
- 329
- 373
Herkes oyle diyor ama korkuyorum hapsururken falan batma oluyo kasigimda.kilom fazla bide o yuzden korkum var insallah sıkı sıkı tutunur melegim bana
Tutunur canim.ananas ye.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Herkes oyle diyor ama korkuyorum hapsururken falan batma oluyo kasigimda.kilom fazla bide o yuzden korkum var insallah sıkı sıkı tutunur melegim bana
Valla bnnm istedi bn tost yapıp yedm inşallah bişy olmaz yaBenim doktorun yasakladı canım. Dedi ki çok güvenilir kendiniz yaptırdığınız işte içinde iç yağı vs olmayan varsa yiyebilirsin. Ama o da çok zor ben baştan yemeyin diyorum garanti olsun dedi.
Ne kadar yıkanırsa yıkansın, saatlerce pişti deseniz de sakatat, işkembe fln içme dedi.
Çiğ etlere( kırmızı, beyaz,balık hepsi dahil) de toksoplazma olurum diye dokunma dedi. Dokunacaksam da eldivenle dokunabilirmişim
Sucuğa da bayılırım. O yüzden çok üzüldüm. Umarım canımız istemez
Aaa sucuğa dokunmakta bir sakınca var mıdır peki benim eşim sevdiği için sürekli sucukla uğraşıyorum daBenim doktorun yasakladı canım. Dedi ki çok güvenilir kendiniz yaptırdığınız işte içinde iç yağı vs olmayan varsa yiyebilirsin. Ama o da çok zor ben baştan yemeyin diyorum garanti olsun dedi.
Ne kadar yıkanırsa yıkansın, saatlerce pişti deseniz de sakatat, işkembe fln içme dedi.
Çiğ etlere( kırmızı, beyaz,balık hepsi dahil) de toksoplazma olurum diye dokunma dedi. Dokunacaksam da eldivenle dokunabilirmişim
Aa bunu düşünmemiştim. Yakınlarda doktora gidecek olan varsa aklına gelirse sorabilir mi? Gerçi sucuk da çiğ et sayılır gibi sanki pişmeden yenmiyor sonuçtaAaa sucuğa dokunmakta bir sakınca var mıdır peki benim eşim sevdiği için sürekli sucukla uğraşıyorum da
İnşallah olmaz ya her doktorun tarzı farklı oluyor yiyebilirsin diyen de vardır. Boşver iyi düşün iyi olsun “bebek istedi” diye düşünValla bnnm istedi bn tost yapıp yedm inşallah bişy olmaz ya
Bnm öğrenmeden öncesinde gaz olmaya başlamıstı ama dün baaaya vardı kaynanamın yanında tutuyordm böyle artık o gaz resmen içimde dolanıyordu ya bnmde akşam yatmadan oluyo mide bulantm. Valla karısık ya her an her saat olabiliyor. Ama olsn bumlarada şükür. Birde basım bazen çok agırıyor
Siz yazınca farkettim benim de çok gazım oluyor. Bağırsaklar yavaşlıyormuş ondan oluyor heralde yoksa eskiye göre çok daha sağlıklı besleniyorum, dikkat ediyorum. Ya da midem şaşırıp ben bu kadar düzenli beslenmeye alışamadım demiş olabilir
Valla bnnm istedi bn tost yapıp yedm inşallah bişy olmaz ya
Ayy allah seni ya yok ya hamilrelikle alakalı o bişy sorcam hamilelikte sucuk, salam sosis falan yenmez dimi ?
Benim doktorun yasakladı canım. Dedi ki çok güvenilir kendiniz yaptırdığınız işte içinde iç yağı vs olmayan varsa yiyebilirsin. Ama o da çok zor ben baştan yemeyin diyorum garanti olsun dedi.
İkisinin de zaralı olduğuna dair hiç birşey duymadım bence atılabilir çok da lezzetli olurKızlar bu gaz problemine kimyon ve nane iyi geliyor diye duydum denesek mi acaba yemeklerin üstüne atabiliriz
Hmmm bence eldiven takabilirsin İcin rahat etmiyorsaAaa sucuğa dokunmakta bir sakınca var mıdır peki benim eşim sevdiği için sürekli sucukla uğraşıyorum da
Tesekkur ederim ☺Geçmiş olsun
Anladim canim yeterki saglikli sihhatli olsunda bebeklerimiz herseyin bir caresi var allahin izniyle.kuzenimin eside vuruluyorduMerhaba. Genetik pihtilasmam var benim. O nedenle kan sulandirici igne kullaniyorum doguma kadar...
Merhaba hosgeldin canım hayırlı olsun gebeligin doktorum bana da kefir önerdi hem bağırsak düzenleyici hem de akıntı gibi şikayetlere iyi geldiğini söyledi. Ama doğalını bulmak gerekirmiş marketlerdekinde katkı maddeleri oluyomuş
Aynısını söyledi marketten alma kendin yap dedi. benim arkadaşımda maya vardı bugun başlıcam yapmaya
Ayy allah seni ya yok ya hamilrelikle alakalı o bişy sorcam hamilelikte sucuk, salam sosis falan yenmez dimi ?
Benim doktorun yasakladı canım. Dedi ki çok güvenilir kendiniz yaptırdığınız işte içinde iç yağı vs olmayan varsa yiyebilirsin. Ama o da çok zor ben baştan yemeyin diyorum garanti olsun dedi.
Kızlar bu gaz problemine kimyon ve nane iyi geliyor diye duydum denesek mi acaba yemeklerin üstüne atabiliriz
amin insallahAnladim canim yeterki saglikli sihhatli olsunda bebeklerimiz herseyin bir caresi var allahin izniyle.kuzenimin eside vuruluyordu
Bu tecrübeler altın değerinde çok teşekkürler canım.amin insallah
eski tecrubemi paylasmak istedim sizinle beslenme konusunda. oglumda yaptigim icin biliyorum
salam sosis sucuk, cig et (cig kofte), sakatat yasak.... cig ete eldivenle dokunun tokzoplasma olmamasi icin. tam pismemis (rafadan yani) yumurta yemeyin. ondan da toksoplazma gecebiliyor. tam haslayin ya da yagda pisirin ve tam pissin... etle temaz eden bicak, tahta vs esyalari, amonyak iceren misal cif vs gibi deterjanla once yikayin ki cig etten gelecek zararlilar bulasmasin....
kefir icin marketlerde toz mayalar var. ben onunla haftalik mayaliyorum. tadi da guzel...
sucuk severlere gelsin sucuk icini evde kendiniz yapip, strec filme sarip buzluga atabilirsinjz. canin isteyince de cikarir psiirirsiniz...
bir de ben seker icin diyetisyene gidiyordum. bana yeni liste yazmisti. gebe olunca bunu 12 haftaya kadar devam ettir dedi. isterseniz kabaca yazayim. belki isinize yarar...
kizartma, tatli, cikolata, hamur işi yok.
tam bugday unu ekmek, zeytin, her sabah 1 haslanmis yumurta, peynir, yesillik, salata, 1 kase corba, ceviz, cig bagdem, kefir, ev yogurdu, sebze, balik et tavuk serbest.
aklinizda olsun 1 meyve yerken yaninda 2-3kasik yogurt yerseniz, meyvedeki sekeri dengeleyip, kan sekerinin dengede kalmasini sagliyor.
asiri meyve tuketmeyin. sonra ben hicbirsey yemedim ama sirf meyve yedim diyip 15-16kg alanlar var.
ben oglumda yattigim halde toplam 11 kg almistim
kocaman opucuklerBu tecrübeler altın değerinde çok teşekkürler canım.
Kimyasal normal adet olur gibi oluyo hatta çoğu kadının başına geliyomus ama farketmiyomus bile. Dış gebelik hakkında fikrim yokBu kimyasal olsun dış gebelik olsun nasıl belirti veriyor? Nasıl anladınız?
amin insallah
eski tecrubemi paylasmak istedim sizinle beslenme konusunda. oglumda yaptigim icin biliyorum
Çoğu yaşadıklarımız tecrübeler aynı.. ben doğuma kg vererek gitmiştim.suan kaç haftaliksn.ben tahlillerimi yeni yaptırdım.bende büyük ihtimal haftaya diyetisyene giderim
salam sosis sucuk, cig et (cig kofte), sakatat yasak.... cig ete eldivenle dokunun tokzoplasma olmamasi icin. tam pismemis (rafadan yani) yumurta yemeyin. ondan da toksoplazma gecebiliyor. tam haslayin ya da yagda pisirin ve tam pissin... etle temaz eden bicak, tahta vs esyalari, amonyak iceren misal cif vs gibi deterjanla once yikayin ki cig etten gelecek zararlilar bulasmasin....
kefir icin marketlerde toz mayalar var. ben onunla haftalik mayaliyorum. tadi da guzel...
sucuk severlere gelsin sucuk icini evde kendiniz yapip, strec filme sarip buzluga atabilirsinjz. canin isteyince de cikarir psiirirsiniz...
bir de ben seker icin diyetisyene gidiyordum. bana yeni liste yazmisti. gebe olunca bunu 12 haftaya kadar devam ettir dedi. isterseniz kabaca yazayim. belki isinize yarar...
tam bugday unu ekmek, zeytin, her sabah 1 haslanmis yumurta, peynir, yesillik, salata, 1 kase corba, ceviz, cig bagdem, kefir, ev yogurdu, sebze, balik et tavuk serbest.
aklinizda olsun 1 meyve yerken yaninda 2-3kasik yogurt yerseniz, meyvedeki sekeri dengeleyip, kan sekerinin dengede kalmasini sagliyor.
asiri meyve tuketmeyin. sonra ben hicbirsey yemedim ama sirf meyve yedim diyip 15-16kg alanlar var.
amin insallah