- 10 Ekim 2019
- 17
- 12
- 28
-
- Konu Sahibi nanelilimonata
- #1.881
Ben de kendim ne istiyorsam, ne lazımsa onu alayım dedim nişanlımla beraber çıktık aldık. Çok daha rahat oldu ikimiz de beğendik ikimizin de zevklerine göre parçalar aldık.Selamlar arkadaşlar, şu klasik çeyiz alışverişleri olayı var ya hani eskiden cümbür cemaat gidilir don sütyene kadar beraber alınırmış : ))) Ben o olayın makyaj malzemeleri, parfüm, iç giyim kısmını seçip nişanlımla birlikte kafamıza uygun şekilde yapmak istedim. Yani gelenekleri yaşatmak lazım ( İşime geldiği için :) )))
Velhasıl makyaj malzemeleri ve parfümleri aldım gönlümce, sephorada çok da şık kutular çantalarla falan keyifli bir halde tamamlandı. Ancak iç giyim konusunda kararsızım hatta o kısmı nişanlımı bile dahil etmeyeceğm kendim seçim gönlüme göre alacağım, sabahlık gecelik pijama vs takımlardan alayım istiyorum, var mı alanlar öneriler, markalar ? Ne diyorsunuz canlar
Cok güzel olmuş. İyi yapmissiniz bence. Bizimki alisveristen anlamadığı için bir kişiyle gelmesini istemiştim ben ama baska da gelmek isteyenler olunca gelmeyin diyemedim. Baya cümbür cemaat alışveriş oldu. O an olsa da bitse hissinden çok dolaşamadım. Simdiki aklım olsa Eminonune gitmezdim. Her şey pahali orda artık.Ben de kendim ne istiyorsam, ne lazımsa onu alayım dedim nişanlımla beraber çıktık aldık. Çok daha rahat oldu ikimiz de beğendik ikimizin de zevklerine göre parçalar aldık.
Pijama markası olarak Dagi'yi öneririm
Geceliğimle sabahlığımı Oysho aldım ben sateni harika gerçekten.
İç çamaşırlarımın bir kısmı Dagi bir kısmı Kom bir kısmı ise Victoria Secret ve hakikaten yumuşaklık bakımından tek geçerim.
Ben de kendim ne istiyorsam, ne lazımsa onu alayım dedim nişanlımla beraber çıktık aldık. Çok daha rahat oldu ikimiz de beğendik ikimizin de zevklerine göre parçalar aldık.
Pijama markası olarak Dagi'yi öneririm
Geceliğimle sabahlığımı Oysho aldım ben sateni harika gerçekten.
İç çamaşırlarımın bir kısmı Dagi bir kısmı Kom bir kısmı ise Victoria Secret ve hakikaten yumuşaklık bakımından tek geçerim.
Annem - Annesi - Ben. Üç kadın bütün dükkanları alt üst ettik, dışarda yemeğimizi yedik, çaylarımızı içik geldik.Cok güzel olmuş. İyi yapmissiniz bence. Bizimki alisveristen anlamadığı için bir kişiyle gelmesini istemiştim ben ama baska da gelmek isteyenler olunca gelmeyin diyemedim. Baya cümbür cemaat alışveriş oldu. O an olsa da bitse hissinden çok dolaşamadım. Simdiki aklım olsa Eminonune gitmezdim. Her şey pahali orda artık.
Bende çamaşırlarımı hem Eminönünden hem de pentiden aldim. Artık icimde kalanları da evlenince alirim. Nisanın olup bitmesi ne kadar rahatlatiyormuş yalniz. Nasil bir stresmis şimdi anladım.
Ben bugün gittim sağlık ocağına 3 sayfalık bi belge doldurup imzaladım kan aldılar daha sonra verem savaşa git dediler oraya gittim röntgen çektiler sonucunu aldım bugünlük işim bitti yarin da sağlık ocağından kan tahlili sonucunu alacağım sonra bitiyor sanırım bir de vesikalık fotoğraf istiyorlar hemen halloldu çok sevindim:)))Kızlar ya, nikah işlemleri için doktor raporunda neler istiyorlar, nelere bakıyorlar, hastahane işi çok uzun sürüyo mu?
Bilen varsa bir yardım edin :)
Belediyeye başvururken gelin ve damat gitmesi zorunlu dimi?Ben bugün gittim sağlık ocağına 3 sayfalık bi belge doldurup imzaladım kan aldılar daha sonra verem savaşa git dediler oraya gittim röntgen çektiler sonucunu aldım bugünlük işim bitti yarin da sağlık ocağından kan tahlili sonucunu alacağım sonra bitiyor sanırım bir de vesikalık fotoğraf istiyorlar hemen halloldu çok sevindim:)))
Çok teşekkür ederim :)Ben bugün gittim sağlık ocağına 3 sayfalık bi belge doldurup imzaladım kan aldılar daha sonra verem savaşa git dediler oraya gittim röntgen çektiler sonucunu aldım bugünlük işim bitti yarin da sağlık ocağından kan tahlili sonucunu alacağım sonra bitiyor sanırım bir de vesikalık fotoğraf istiyorlar hemen halloldu çok sevindim:)))
Yaaa çocuk bana o kadar uzak bir olay ki etrafımdan bu aldıklarını hiç kullanamadan hamile kalmazsın inşallah diyenler oluyor çünkü öyle özenerek aldım:)Ya bu cevapla beni anılarıma götürdünüz : ))) Yaklaşık bir yıl önce nişanlılık hallerindeyken ne tatlı telaşlardı.
Tadını çıkarın valla, ben evlendim bir de çok hızlı şekilde hamile kaldım. Şİmdi tüm telaşlar yerini bebeğe bıraktı.
İnşallah sizlerin de tüm süreçleri tatlılıkla geçer ardından gönlünüzden geçen zamanda da bebiş heyecanlarına girersiniz. ( bu arada iç çamaşırları takımları Suwen'den almıştım yine öneri olarak bu da kalsın burda )
Sevgiler..selamlar herkese
Herkese tavsiyemdir nişanlınızla gitmek. Gerçi benim kayınvalidem de gelse sesini çıkarmaz ne istersen onu al derdi sağolsun. Bende çekinmezdim kusura bakmasın ama elin adamına değil oğluna göstermeye alıyorum :)Cok güzel olmuş. İyi yapmissiniz bence. Bizimki alisveristen anlamadığı için bir kişiyle gelmesini istemiştim ben ama baska da gelmek isteyenler olunca gelmeyin diyemedim. Baya cümbür cemaat alışveriş oldu. O an olsa da bitse hissinden çok dolaşamadım. Simdiki aklım olsa Eminonune gitmezdim. Her şey pahali orda artık.
Bende çamaşırlarımı hem Eminönünden hem de pentiden aldim. Artık icimde kalanları da evlenince alirim. Nisanın olup bitmesi ne kadar rahatlatiyormuş yalniz. Nasil bir stresmis şimdi anladım.
Kursların fiyatları bu şekilde ne yazık ki. Biz de ilk dans için kurs yerlerini çok aradık ortalama en uygun fiyat oydu. Sonra salonumuza tuttuğumuz organizatör sağolsun bize çok yarımcı oldu daha uygun bir fiyata haftaya derse başlıyoruz. Sizin de böyle bir imkanınız varsa sorabilirsiniz.Kızlar birşey sormak istiyorum bu düğün dansı olayını ayarlayan varmı aranızda veya nasıl birşey düşünüyorsunuz ben zeybek istiyordum ben biliyorum ama nişanlım öğrensin istiyorum 600 tl dediler ders için ücrete sizde ayarlayanlar varmı fiyatlar nasıl ?
Yeteri miktarda parası olmayanlar için de YouTube da videolar var oradan calısılabilir. Bol bol pratik yapılır tango falan yapılacaksa 3 4 Ay önceden baslamak gerekir tabiKursların fiyatları bu şekilde ne yazık ki. Biz de ilk dans için kurs yerlerini çok aradık ortalama en uygun fiyat oydu. Sonra salonumuza tuttuğumuz organizatör sağolsun bize çok yarımcı oldu daha uygun bir fiyata haftaya derse başlıyoruz. Sizin de böyle bir imkanınız varsa sorabilirsiniz.
Her şey hem de asiri pahaliHanımlar merhaba bende kısmetse Mayıs 2020 gelini oluyorum.:)
Bu dönemler çok stresliymiş gerçekten. Her şey o kadar çok pahalanmış ki... ben şimdiye kadar salon takımımı,yatak odası,televizyon ve elektrikli süpürgemizi aldı. Mutfakta ise günlük çatal bıçak takımı,günlük yemek takımı,granit tencere seti, misafirlik yemek takımı aldım. Şuanda gelinlik bakma aşamasındayım.
Ha tabi birde düğün salonunu ayırttık. Sizlerin nasıl gidiyor? Masrafarınız nasıl?
bir düğün saç&makyajına bile 2 bin tl istiyorlar şaka gibi
Benimde begendigim gelinliğe 9 bin dedi bi özel dikimci.. benımde maksimum 5-6 bin vereceğim fiyat. Cok deli rakamlar istiyorlar şaştım kaldım. Sen nerde oturuyosun canımHer şey hem de asiri pahalisiz yine baya tamamlamışsınız bizim mobilya adına bir sey yok. Beyaz eşyalarımızı aldik. Ufak tefek birkaç şey.
gelinlikler de asiri pahali. Begendiklerimin birine 9 bin ötekine 7 bin dediler. Sonra 5.500 e de beğenebildim şükür derken kendi kendime karar verdim, 4 binden fazla vermeyeceğim yazik günah yav.
3.500 e bulursam mutlu olucam artık düşünün:/
birkaç sene farkla aşırı artmış fiyatlar.
Yeni evlendim size tavsiye de bulunabilirim. İşini düzgün yapan ama fiyatı uygun yerlere bakın derim kuaför için illa ki isim yapmıs yerler cok para istiyor cünkü. Evlendikten sonra Borcunuz cok olmasını istemiyorsanız bir kez kullanacağınız seylerden kısın derim =)Hanımlar merhaba bende kısmetse Mayıs 2020 gelini oluyorum.:)
Bu dönemler çok stresliymiş gerçekten. Her şey o kadar çok pahalanmış ki... ben şimdiye kadar salon takımımı,yatak odası,televizyon ve elektrikli süpürgemizi aldı. Mutfakta ise günlük çatal bıçak takımı,günlük yemek takımı,granit tencere seti, misafirlik yemek takımı aldım. Şuanda gelinlik bakma aşamasındayım.
Ha tabi birde düğün salonunu ayırttık. Sizlerin nasıl gidiyor? Masrafarınız nasıl?
bir düğün saç&makyajına bile 2 bin tl istiyorlar şaka gibi
3500 e gayet güzel gelinlikler bulunur hiç merak etmeyin bende sizin gbi umutsuzdum, korkmayın sadece gezin, Bi de 3 ay varsa eğer düğüne o sıkıntılı telasa girip ederinden fazla verebilirsiniz.Her şey hem de asiri pahalisiz yine baya tamamlamışsınız bizim mobilya adına bir sey yok. Beyaz eşyalarımızı aldik. Ufak tefek birkaç şey.
gelinlikler de asiri pahali. Begendiklerimin birine 9 bin ötekine 7 bin dediler. Sonra 5.500 e de beğenebildim şükür derken kendi kendime karar verdim, 4 binden fazla vermeyeceğim yazik günah yav.
3.500 e bulursam mutlu olucam artık düşünün:/
birkaç sene farkla aşırı artmış fiyatlar.
Canım aslında makyaj konusunda kendime cok güveniyorum. Bir sürü profesyonel high-end makyaj malzemem var tek kendime güvenmediğim nokta takma kirpik takmayı beceremeyecek olmam. Ve o gün stresli vs olurumda bir şeyleri yapamam korkusu. Yoksa şu makyaj ve saça nişanlımın vereceği 2 bin tl bana koyuyor cidden.. ee sadece saç istesen ona da 1250 tl diyorlar.. yani nerden baksan o para cebinden cıkıyor. Hiç bilmediğim bir yerede gidip güvenemem ki o gün ne yapacağı belli değil. Çok isim yapmış bir yer değil aslında ama onun bir tık aldı bir yer.. yani mesela bi key kuaför veya bir garage kuaförden gidip fiyat almadım ama daha az bilindik ama genede işine güvendiğim birinden aldım fiyat. Gerci pazarlığa daha oturmadım. 1.750 tl icin pazarlık yapmayı düsünüyorumYeni evlendim size tavsiye de bulunabilirim. İşini düzgün yapan ama fiyatı uygun yerlere bakın derim kuaför için illa ki isim yapmıs yerler cok para istiyor cünkü. Evlendikten sonra Borcunuz cok olmasını istemiyorsanız bir kez kullanacağınız seylerden kısın derim =)
Nerde oturuyorsun? Yardımcı olmak adına soruyorumCanım aslında makyaj konusunda kendime cok güveniyorum. Bir sürü profesyonel high-end makyaj malzemem var tek kendime güvenmediğim nokta takma kirpik takmayı beceremeyecek olmam. Ve o gün stresli vs olurumda bir şeyleri yapamam korkusu. Yoksa şu makyaj ve saça nişanlımın vereceği 2 bin tl bana koyuyor cidden.. ee sadece saç istesen ona da 1250 tl diyorlar.. yani nerden baksan o para cebinden cıkıyor. Hiç bilmediğim bir yerede gidip güvenemem ki o gün ne yapacağı belli değil. Çok isim yapmış bir yer değil aslında ama onun bir tık aldı bir yer.. yani mesela bi key kuaför veya bir garage kuaförden gidip fiyat almadım ama daha az bilindik ama genede işine güvendiğim birinden aldım fiyat. Gerci pazarlığa daha oturmadım. 1.750 tl icin pazarlık yapmayı düsünüyorum