Kac günde oldun cnm? Pko goruntusu var dedi ultrasonda bakti netten baktigimda cidden resimlere benziyor birsuru goz goz delikler vardi ama yeniymis daha
Kürtajdan sonra ilk kez çok duzenli olmuştum ama oda 4 ay sürdü. 5.ayımdayım 60.gün sökücü sayesinde regl oldum.
Eskiden aylar gecerdı olamazdm. Kanına baktılar mı hormonlarına?
O göz göz delik dediğin kistler aynısı bende de mevcut canım. Alıştım onlarla yaşamaya... bak ne yazıyorum çok şeker :)
Bu hastalığın ultrasondaki görüntüsü “inci” gibi güzel bir taşa benzetilir; “yumurtalıkta çok sayıda inci kolye gibi dizilmiş foliküller” diye tabir edilir.
Demekki çok korkunç olmasa gerek, yoksa neden bir hastalık tanısına değerli bir taşın adına gönderme yapılsın ki? Aslında yumurtalama folikül inci tanesi kadar kıymetlidir. Çünkü çoğu zamanda spermle buluşup hayalini kurduğunuz bebeğinize sizi kavuşturabilir. Ama bu pko da bu inci taneleri kendi aralarında bir türlü hangisinin yumurtlayacağına karar veremezler, geçimsizliklere neden olan da çok zaman etraftaki erkeklik hormonlarının (androjen) miktarının dengesizliğidir. Buna karşılık bu kezde kadınlık hormonları yükselir. Ama karşılıksız aşk gibidir östrojenin durumu. Doğru zamanda doğru yerde progesteronunu bulamaz. Yumurtalık bu sefer üzüntüsünden şeker hastası taklidi yapar. İnsüline karşı direnci yükselir. Rahim içindeki doku kalınlaşır kalınlaşır ama bir türlü kanayamaz. Bekler sevdiğini.
Ya progesteron er yada geç gelir yada doktor dayanamaz bu ayrılığa. İlaç niyetine kavuşturur sevenleri, dışarıdan müdahale eder ve kanama olur
( sökücüyle
)
Bazende beklemekten yorulan rahim içi 3 ayda bir kanar. İnce hastalığa kapılır gibi bazende hiç kalınlaşamaz. (Kanayamaz)
Bende bu ay sevenleri kavuşturdum klomene baslıyorum düzenli yumurtlayınca seve seve mecburen gününde gelecek reglim :)