- 23 Mayıs 2018
- 1.703
- 3.092
-
- Konu Sahibi kinalikadin
- #39.681
A anidefteri merkezi değiştirmeni tavsiye ederim canım. Belki gözden kaçan bir detay her şeyi değiştirecektir. 5cc iyi kalite değil evet ama bilimsel olarak konuşursak..önemli olan Rabbim in nasip etmesi. Her defasında aynı kalite olacak demek değil. Bir sonraki denemende kalite farklı olabilir her ay değişebiliyor yumurta kalitesi. Genelde aa ab ac..tutunma olasılığı yüksek olarak görülür ancak bana göre bunlar bahane. En azından benim için. Olacaksa kalitesiz dedikleri embriyo ile de oluyor. Etrafımda çok örneğini gördüm.
Bence sen farklı bir merkeze geç en azından kafan rahat eder belki psikolojik olarak da etkiler olumlu anlamda. Allah yardımcın olsun. İnşallah mükafatını alacaksın bu emeklerinin❤
Amiiin inşAllah canım ALLAH razı olsun değil mi göbeğim iyice büyüyene kadar inanamadım hala şaka gibi geliyor, Rabb im hiç nasip etmeyecek gibi hissetmiştim. İnşAllah sizler gibi muradımı kucağımda da görmek nasip olur. RABB im isteyen herkesi hayırlısıyla muradına kavuştursun
Amin insallah canim benimTeşekkür ederim arkadaşım, ben de senin için dua ediyorum sağlıkla kucağına alacaksın inşallah bebeklerini.
Insallah canim az kaldiHayırlısıyla sende katıl aramıza bekliyoruz canım:)
Ahlatlıbel tam olarak neresi canım?Günaydın kızlar :) Dün Ahlatlıbele gittik, çok güzeldi. Hafta içi tenha olur, haftada en az bir gün oraya gitmeyi planlıyorum bebişle, sohpete beklerim müsait olanları...
Ben de telefonun haritasını kullanıyorum hala Ankara içinde gezerken, tam öğrenemedim :) ama sanırım incek tarafına doğru giderken odtü ormanının bir kısmı... Rasathanenin karşısı. Piknik alanları var, iki tane kafe var, çocuk parkı var, küçük bir havuz var, yemyeşil püfür püfür kocaman bir alan, bu yaz sıcağında güzel geldi.Ahlatlıbel tam olarak neresi canım?ben bilmiyorum da
Amin insallah canim benim❤
Insallah canim az kaldi
Amin canım inŞAllah ALLAH razı olsunSağlıkla, kolayca kucağına al bebişini inşallah canım. Gerçekten inanması çok zor oluyor, hala bile ben öyleyim. Tüm hamilelik aşamaları ve doğduktan sonra her gün birbirinden değişik ve çok güzelmiş. İnsan hepsini ayrı ayrı özlüyor tadını çıkar canım.
çalışmıyor olsaydım kesin gelirdim :)Günaydın kızlar :) Dün Ahlatlıbele gittik, çok güzeldi. Hafta içi tenha olur, haftada en az bir gün oraya gitmeyi planlıyorum bebişle, sohpete beklerim müsait olanları...
5,5 aylık oldu çok şükür kuzum. Allah razı olsun. Rabbim hepsine sağlık hayırlı ömür nasip etsinİyi haberini aldık canım o bize yeter ☺
Oğluşun kaç aylık oldu
Çok şükür bizde iyiyiz büyümeye devam
Oyyy yerim ben onu yaramaz kuzummkinalikadin canim iyiyim tesekkur edrim sordugun icin. Oglus tam bir yaramaz oldu yerinde durmuyor. Ya oyun oynatacaksin yda kucaginda gezdireceksin yuzu disa donuk avm sevvmiyor hic.cok merakli artik parka gitmeye acik havada dolasmaya bayiliyor. Bazen aglayan cocuklarla oda agliyor
Ek gida seruvenimiz 1 haftadir sifir vermiyorum hicbisey agzini kilitliyor acmiyordu bende ara verdim bizden durumlar boyle sen nasilisn oglus nasil
Bir kaç hafta önce gitmiştik baya iyiydi keyif aldım. Açık havada uyuyakaldı etrafa baksın diye götürdük amaGünaydın kızlar :) Dün Ahlatlıbele gittik, çok güzeldi. Hafta içi tenha olur, haftada en az bir gün oraya gitmeyi planlıyorum bebişle, sohpete beklerim müsait olanları...
Canimsin tesekkur ederim guzel dusuncelerin icinOyyy yerim ben onu yaramaz kuzummbüyüyorlar zaman nasıl geçip gidiyor inanılmaz..annesi çok güzel bakıyor maşallah. Hep derdim tugken ideal anne olacak diye
Bizim ki maşallah baya bir sakin sessiz uyumlu. İleride ne olur bilmembu ayın sonu ek gıdaya geçeceğiz bizim dr su bile verdirmiyor şimdilik. Kilo alımı azaldı artık başlardaki gibi değil. Çok şükür bu günlerimize. Canım arkadaşım benim hep iyi günler gör inşallah
Sebzeler | 1 çay kaşığı | 2 tatlı kaşığı | Yarım çay bardağı | 1 yaşından önce yasak |
Balkabağı | Bal (clostridium botulinum sporlarını içermesi sebebiyle) | |||
Havuç | Tuz (böbrek hasarı, obeziteye neden olabilir) | |||
Kabak | Şeker (metabolik rahatsızlıklara neden olabilir) | |||
Patates | Yumurta Beyazı (alerji potansiyeli çok yüksektir) | |||
Yer elması | Çilek (alerji potansiyeli yüksektir) | |||
Semizotu | Kivi (alerji potansiyeli yüksektir) | |||
Ispanak | Deniz ürünleri (ağır metal içeriği ve alerji nedeniyle) | |||
Brokoli | Kafein içeren içecekler (böbrek hasarlarına neden olabilir) | |||
Tatlı patates | Çikolata, kakao (ilave şeker, alerji, katkı maddesi nedeniyle) | |||
Domates, (alerji potansiyeli yüksektir) | ||||
Yoğurt | Konserveler ve hazır gıdalar (katkı maddesi içeriyor) | |||
Çay (kansızlık problemi yaratabilir) | ||||
Meyveler | Doğal olmayan meyve suları (çoğunda şeker ilavesi, katkı maddesi mevcut) | |||
Elma | Salam, sosis, sucuk vb. (kimyasal madde içeriyor) | |||
Kayısı | İnek sütü | |||
Mango | Karnabahar | |||
Şeftali | Pırasa | |||
Armut | Bamya | |||
Mor erik | Patlıcan | |||
Nektarin | Salça | |||
Bakla | ||||
Yumurta Sarısı | 7. ay veya 1/4 | Fındık | ||
Et/Kıyma (Kuzu) | 7-8. ay | Fıstık | ||
Kemik suyu | 7. ay | Balık | ||
Bebek irmiği | 7. ay | Soya | ||
Prinç unu | 6. ay | |||
Yulaf | 7. ay | |||
Pekmez | 6. ay | |||
Arpa | 7. ay | |||
2. Aşama 8. aydan sonra | ||||
Avokado | ||||
Mango | ||||
Muz | ||||
Hurma | ||||
Erik | ||||
Bezelye | ||||
Kereviz | ||||
Yeşil Fasulye | ||||
Enginar | ||||
Buğday unu | ||||
Mısır Unu | ||||
Kırmızı mercimek | ||||
Kuru fasulye | 8-10. ay | |||
Nohut | ||||
Lor peyniri | ||||
Köy tavuğu | ||||
Şehriye |
Canım ben genetik sonuçtan pek anlamıyorum ama kan sulandırıcı standardı oldu gibi tedavinin. Gereksiz yere vermiş olsalar bile zararının olacağını düşünmüyorum canın. Merkezi değiştirmen gerektiğini düşünüyorum bende ama sebep kan sulandırıcı iğne değil altta yatan bi sebebi atlıyor olabilirler ya da eksik test istemiş olabilirler. Değişim sana da iyi gelir diye düşünüyorum farklı göz iyidir birde inşAllah yeni bulacağın yer içine siner. ALLAH işinin ehli vicdanlı insanlarla karşılaştırsınArkadaşlarım selam,
Ben yeni merkez arayışına girdim. Bir doktora gittim sana kan sulandırıcıyı boş yere vermişler dedi. Tedavinin en zor kısımlarından biri o, sizin bir fikriniz var mı bu konuda. Değerim aşağıdaki gibi çıkmıştı:
Faktör V için: Mutant 63 °C’de Wild Type 68 °C’de pik vermektedir.
Faktör II için Homozigot Wild Type (Normal) saptanmıştır.
Nasıl sizce? Eklenecek bir şeyler veya yorumlar var mı?
Sebzeler 1 çay kaşığı 2 tatlı kaşığı Yarım çay bardağı 1 yaşından önce yasak Balkabağı Bal (clostridium botulinum sporlarını içermesi sebebiyle) Havuç Tuz (böbrek hasarı, obeziteye neden olabilir) Kabak Şeker (metabolik rahatsızlıklara neden olabilir) Patates Yumurta Beyazı (alerji potansiyeli çok yüksektir) Yer elması Çilek (alerji potansiyeli yüksektir) Semizotu Kivi (alerji potansiyeli yüksektir) Ispanak Deniz ürünleri (ağır metal içeriği ve alerji nedeniyle) Brokoli Kafein içeren içecekler (böbrek hasarlarına neden olabilir) Tatlı patates Çikolata, kakao (ilave şeker, alerji, katkı maddesi nedeniyle) Domates, (alerji potansiyeli yüksektir) Yoğurt Konserveler ve hazır gıdalar (katkı maddesi içeriyor) Çay (kansızlık problemi yaratabilir) Meyveler Doğal olmayan meyve suları (çoğunda şeker ilavesi, katkı maddesi mevcut) Elma Salam, sosis, sucuk vb. (kimyasal madde içeriyor) Kayısı İnek sütü Mango Karnabahar Şeftali Pırasa Armut Bamya Mor erik Patlıcan Nektarin Salça Bakla Yumurta Sarısı 7. ay veya 1/4 Fındık Et/Kıyma (Kuzu) 7-8. ay Fıstık Kemik suyu 7. ay Balık Bebek irmiği 7. ay Soya Prinç unu 6. ay Yulaf 7. ay Pekmez 6. ay Arpa 7. ay 2. Aşama 8. aydan sonra Avokado Mango Muz Hurma Erik Bezelye Kereviz Yeşil Fasulye Enginar Buğday unu Mısır Unu Kırmızı mercimek Kuru fasulye 8-10. ay Nohut Lor peyniri Köy tavuğu Şehriye
Canm ellerine sağlık çok güzel bir liste çıkarmışsın. Herkesin kendi doktoru ve kendi bebeğinin yönlendirmesiyle böyle bir liste çıkarması şart. Bu ek gıda olayı çok geniş bir konu ve her doktorun farklı bir görüşü var. O yüzden kesin şöyle diye kurallar yok. Mesela senin bu listede 1 yaş sonrası olarak görünen alerjen olarak bilinen çilek ve kiviyi biz 3er gün yedik. Doktorumuz mevsimi olan her meyveyi yesin dedi. Özellikle çilek ve kivi yemeli dedi. Alerji yapacaksa 1 yaşından sonra da yapar, şimdi deneyelim ve görelim ona göre önlem alalım dedi. Bizde alerji olmadı mesela. Yine senin listende 1 yaş sonrası olarak görünen pırasa ve karnabaharı biz her hafta birer kere yiyoruz neredeyse. Yine listede 7.ay olarak görünen bebek irmiği ve yulafa 6.ayda başladık. Bunların hiçbirinde sıkıntı yaşamadık.Nasıl sizce? Eklenecek bir şeyler veya yorumlar var mı?
Sebzeler 1 çay kaşığı 2 tatlı kaşığı Yarım çay bardağı 1 yaşından önce yasak Balkabağı Bal (clostridium botulinum sporlarını içermesi sebebiyle) Havuç Tuz (böbrek hasarı, obeziteye neden olabilir) Kabak Şeker (metabolik rahatsızlıklara neden olabilir) Patates Yumurta Beyazı (alerji potansiyeli çok yüksektir) Yer elması Çilek (alerji potansiyeli yüksektir) Semizotu Kivi (alerji potansiyeli yüksektir) Ispanak Deniz ürünleri (ağır metal içeriği ve alerji nedeniyle) Brokoli Kafein içeren içecekler (böbrek hasarlarına neden olabilir) Tatlı patates Çikolata, kakao (ilave şeker, alerji, katkı maddesi nedeniyle) Domates, (alerji potansiyeli yüksektir) Yoğurt Konserveler ve hazır gıdalar (katkı maddesi içeriyor) Çay (kansızlık problemi yaratabilir) Meyveler Doğal olmayan meyve suları (çoğunda şeker ilavesi, katkı maddesi mevcut) Elma Salam, sosis, sucuk vb. (kimyasal madde içeriyor) Kayısı İnek sütü Mango Karnabahar Şeftali Pırasa Armut Bamya Mor erik Patlıcan Nektarin Salça Bakla Yumurta Sarısı 7. ay veya 1/4 Fındık Et/Kıyma (Kuzu) 7-8. ay Fıstık Kemik suyu 7. ay Balık Bebek irmiği 7. ay Soya Prinç unu 6. ay Yulaf 7. ay Pekmez 6. ay Arpa 7. ay 2. Aşama 8. aydan sonra Avokado Mango Muz Hurma Erik Bezelye Kereviz Yeşil Fasulye Enginar Buğday unu Mısır Unu Kırmızı mercimek Kuru fasulye 8-10. ay Nohut Lor peyniri Köy tavuğu Şehriye
Ek gıda zamanımız yaklaşıyor sayenizde çok güzel şeyler öğreniyorum. İyiki varsınız ☺Canm ellerine sağlık çok güzel bir liste çıkarmışsın. Herkesin kendi doktoru ve kendi bebeğinin yönlendirmesiyle böyle bir liste çıkarması şart. Bu ek gıda olayı çok geniş bir konu ve her doktorun farklı bir görüşü var. O yüzden kesin şöyle diye kurallar yok. Mesela senin bu listede 1 yaş sonrası olarak görünen alerjen olarak bilinen çilek ve kiviyi biz 3er gün yedik. Doktorumuz mevsimi olan her meyveyi yesin dedi. Özellikle çilek ve kivi yemeli dedi. Alerji yapacaksa 1 yaşından sonra da yapar, şimdi deneyelim ve görelim ona göre önlem alalım dedi. Bizde alerji olmadı mesela. Yine senin listende 1 yaş sonrası olarak görünen pırasa ve karnabaharı biz her hafta birer kere yiyoruz neredeyse. Yine listede 7.ay olarak görünen bebek irmiği ve yulafa 6.ayda başladık. Bunların hiçbirinde sıkıntı yaşamadık.
Listede hemen hemen herşey var ekleyecek pek bişey yok gibi. Kahvaltıda ne vermeyi düşünüyorsun? Belki o konuda yardımcı olabilirim.
Ben şu şekilde paketler hazırlayıp donduruca sebzeler attım. Bu paketlerin içinde gözüme kestirdiklerimden 2-3’er parça çıkarıp içine de irmik, bulgur, şehriye yada erişte katıp hemen yemek yapıyorum. Çok pratik oluyor. buarada her yemeğe mutlaka soğan, sarımsak, zeytinyağı katıyorum. Soğan sarımsak doğal antibiyotik. Zeytinyağı da hem faydalı hem de bağırsakları çalıştırıyor. Ek gıdada kabızlıkla sık karşılaşılıyor.
Bir de bisküvi yapıyorum ben. Yulaf unu tam buğday unu ve bebek irmiği kullanıyorum. Bu bisküviyi de meyvelerine katıyorum. Yada kahvaltıda sütle ezip yediriyorum. Saydığım unlar lif yönünden zengin olduğu için lif ihtiyacını gidermiş oluyorum. İsterseniz tarif de ekleyebilirim.