2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Kumbarayi her ay açıp altın yapsan ya da vadeliye atsan daha iyi olur düşüncesindeyim
Ben başladığımdan beridir 6 gram falan aldım böylece hem para değer kaybetmez hem de altın yaptıkça daha çok biriktirme isteği gelir, bana öyle oluyor en azindan
Ilk turda iyice bir doldurayım da :) daha sonraki kumbarada aylık yapicam.

Arkadaşlar beni de yazar mısınız?
Her ayın 15 inde 4000 tl

Bu aslında bi birikim değil
Kredi borcumu erken kapatmak için aylık taksiti fazla yatırıcam

Edit: ay sonu yazacakmışız
O zaman ocak ayı hedefim 4000 tl diyim
Ay sonu bakalım ne kadarını gerçekleştirebileceğim
Tamam yazıyorum kredi borcu diye not düşüyorum:KK66:

merhabaa burdan bi arkadastan duymustum bu fikri belki de sizdiniz kumbaramiz hazir baslamisken kurban icin olsun diye dusundum.gecen yil 1500 e kesmistik olabildigince biriktirip ustune katarim Allah izin verirse diye dusunuyorum yine o civarda olur bnce

Ben de geçen yıl kurban kumbarası yapmıştım.1500 civarı birikmişti galiba.Bereketli oluyor.Ama ortak bulamadığımdan kurbanı kesemeden başka şekilde değerlendirmiştim.

Ben de geçen yıl kurban kumbarası yapmıştım.1500 civarı birikmişti galiba.Bereketli oluyor.Ama ortak bulamadığımdan kurbanı kesemeden başka şekilde değerlendirmiştim.
ortak bulamadiginiz zaman guvenilir bi kasap varsa bildiginiz ordan da girebilirsiniz ben oyle yapmistim tanimadiklarinizla ortak oluyosunuz tabi emin oldugunuz bi kasap olmali.esit olarak eti paylastiriyolar kolileyim evlere dagitiyolar aklinizda bulunsun

Şimdilik kesin olmamakla birlikte belki ev olabilir :))
haydi bakalım insalllah bereketli birikimlerimizi olucak bu yil

Merhaba öğrenim ve katkı kredisi borcu kyk a ödenir.Banka sadece aracıdır.Kardeşinizin bankaya dilekçe yazması bişey değiştirmez.Kyk a ödeme olmazsa faiziyle sonra ödeyebilir.Çok şükür ben bitirdim o borcumu baya bir para ödemiştim zamanında.
evet aynen dedim. Yalnız SGK dan çalışmadığına dair belge ve iskura bile başvurup iş çıkmayınca ziraaati halı hazırdaki kredisi için herhangi bir gelirim yok deyip dilekçeyle KYK ve ziraaat bank.na bildiride bulunulabilir dedi bence de yine fazla fazla faiziyle alır devlettte alacağın olsun vereceğin olmaya gôr :KK66: ne güzel ödemisssinjz darısı tüm borçlu işsiz gençlerimizin başına:KK66:

ortak bulamadiginiz zaman guvenilir bi kasap varsa bildiginiz ordan da girebilirsiniz ben oyle yapmistim tanimadiklarinizla ortak oluyosunuz tabi emin oldugunuz bi kasap olmali.esit olarak eti paylastiriyolar kolileyim evlere dagitiyolar aklinizda bulunsun

Bu yöntemi duydum marketin biri yapıyordu ama ben bunun kurban niyetine olup olmadığına emin olamadım.Hem hesapladım çok pahalıya geliyordu hem de sanki et satın almışım gibi hissettim vazgeçtim.

haydi bakalım insalllah bereketli birikimlerimizi olucak bu yil

evet aynen dedim. Yalnız SGK dan çalışmadığına dair belge ve iskura bile başvurup iş çıkmayınca ziraaati halı hazırdaki kredisi için herhangi bir gelirim yok deyip dilekçeyle KYK ve ziraaat bank.na bildiride bulunulabilir dedi bence de yine fazla fazla faiziyle alır devlettte alacağın olsun vereceğin olmaya gôr :KK66: ne güzel ödemisssinjz darısı tüm borçlu işsiz gençlerimizin başına:KK66:

Ben bankacıyım ama hiç öyle bir dilekçe duymadım görmedim cnm :) Zaten okul bittikten yanılmıyorsam 2 yıl sonra falan başlıyordu ödeme.Biraz zaman tanıyorlar sonra ödeme başlıyor

Merhaba ben de geçen yıldan beri birikimlere merak sardım.Krediyle araba aldım 48000 TL'ye 40.000 kredi çektim ayda 2000 ödemem var 2 yıl sonunda araba parasını biriktirmiş olacağım.

Benim ocak hedefim kardeşim okulunu bitirecek inşallah ona bir iş bulup üstümdeki masraflarından kurtulmak :)

Kumbaram var atıyorum içine.Geçen yıl her ay maaşı alınca 100 tl atıyordum 3 ayda bir de 200 tl atıyordum.Arada da gene para atıp güzel biriktirmiştim 6 ayda.Gene kumbara yaptım ama istikrarlı atamıyorum.Araba çok masraflı kasko,sigorta, bakımı ,benzini kış lastiği aldım 1525tl ye bu ayda vergisi var anca kredi kartına ödeme yapıyorum her ay 2500 gibi sanki 2.ci bir kredi ödüyorum.Bekarım bu arada.Hedeflerimin arasında kredi kartını az kullanmak peşin çalışmak var.Bedava gibi kartla alıyorum maaşı alınca da direk karta gidiyor.Peşin ödesem zoruma gider o kadar para vermek kartla öyle olmuyor.Güne girdik arkadaşlarla ilk gün bana çıktı ayda 150 tl toplam 7 kişiyiz.Aldım kk na yatırdım.Şimdi her ay onu ödüyorum.

Benim de hedefim ayda 1 gr altın olsun.Yılda da 10.000 Tl olsun.Ve kredi borcumu bitirmek.Yarın personel kredimi yenileyip araba borcumu yapılandıracağım.Düşük faize geçmiş olacağım.

Bireysel emekliliğe de 150 tl yatırıyorum her ay biriksin 5.yılım bitti

Kusura bakmayın çok uzun yazmışım :)

Son düzenleme:
Ben bankacıyım ama hiç öyle bir dilekçe duymadım görmedim cnm :) Zaten okul bittikten yanılmıyorsam 2 yıl sonra falan başlıyordu ödeme.Biraz zaman tanıyorlar sonra ödeme başlıyor
evet iki yıl sonra çocuğun alım olmadı mühendis ve çeşitli zamanlarda düzenli bir maaşlı iside olmadı guyaa varmismis kuzen bankacı ziraaattten o dedi bakalım sonuç ne olucak

Merhaba ben de geçen yıldan beri birikimlere merak sardım.Krediyle araba aldım 48000 TL'ye 40.000 kredi çektim ayda 2000 ödemem var 2 yıl sonunda araba parasını biriktirmiş olacağım.

Benim ocak hedefim kardeşim okulunu bitirecek inşallah ona bir iş bulup üstümdeki masraflarından kurtulmak :)

Kumbaram var atıyorum içine.Geçen yıl her ay maaşı alınca 100 tl atıyordum 3 ayda bir de 200 tl atıyordum.Arada da gene para atıp güzel biriktirmiştim 6 ayda.Gene kumbara yaptım ama istikrarlı atamıyorum.Araba çok masraflı kasko,sigorta, bakımı ,benzini kış lastiği aldım 1525tl ye bu ayda vergisi var anca kredi kartına ödeme yapıyorum her ay 2500 gibi sanki 2.ci bir kredi ödüyorum.Bekarım bu arada.Hedeflerimin arasında kredi kartını az kullanmak peşin çalışmak var.Bedava gibi kartla alıyorum maaşı alınca da direk karta gidiyor.Peşin ödesem zoruma gider o kadar para vermek kartla öyle olmuyor.Güne girdik arkadaşlarla ilk gün bana çıktı ayda 150 tl toplam 7 kişiyiz.Aldım kk na yatırdım.Şimdi her ay onu ödüyorum.

Benim de hedefim ayda 1 gr altın olsun.Yılda da 10.000 Tl olsun.Ve kredi borcumu bitirmek.Yarın personel kredimi yenileyip araba borcumu yapılandıracağım.Düşük faize geçmiş olacağım.

ayrıca en çok hedeflerde kardeşime iş bulup masraflardan kurtulmayı tutttum. :KK66:Çok çok hoş. Uzun yazmanız da daha samimi zaten. Bol bereketli birikimlerimizi olsun bende kredi çektim araba için ama hala alamadım alamayacağını bir süre bitcoine atincak parayi

İlk yılında carfursaa dan hisssetttim girmiştim eee kadınsın bekarsin ve gidip gelemezsin birde okul sezonu kurban elindeydi aileden de kimse gelemezdi mecburen aralarında normal bir hisseye göre çok para farkı olsa da marketlerden girmiştim bende. Gençliğimi hatirladim

İlk yılında carfursaa dan hisssetttim girmiştim eee kadınsın bekarsin ve gidip gelemezsin birde okul sezonu kurban elindeydi aileden de kimse gelemezdi mecburen aralarında normal bir hisseye göre çok para farkı olsa da marketlerden girmiştim bende. Gençliğimi hatirladim

Yaş kaç kgokce kgokce benim dediğim markette orası idi

Bir de her gün harcadığım parayı ajandama yazacağım bugün başladım
Bende birkere yazayım dedim ve çeşitli nedenlerle ailemin yanındayım çocuğumla ve ajanda dediğim küçük not defteri onu evde masada unutmuşum açık halde babam okumuş 150 TL Prima 59 telefon 49 ilaç vs diye kızım paran mi yok demişti bırakmıştım sonra tlfna yazmaya geçtim oda kağıt gibi olmuyor ama kesinlikle yazmak ise yarıyor :KK66:

Bende başladım bugun
Ben internette dakikada harcayabiliyorum. Ki nerdeyse iki haftadır aşırıya kaçmadan hediyeler aldım ama başka kendime sıraladığımız ve alayım alayım dediklerimi almadım sayenizde. O yüzden bende başlıyorum yarın ajandamj ekleyecegim :KK66: gorselini

Bireysel emekliliğe de 150 tl yatırıyorum her ay biriksin 5.yılım bitti

Ahahah :) vay vay vay masallah yani ... hedefini yazıyorum canim

Ben internette dakikada harcayabiliyorum. Ki nerdeyse iki haftadır aşırıya kaçmadan hediyeler aldım ama başka kendime sıraladığımız ve alayım alayım dediklerimi almadım sayenizde. O yüzden bende başlıyorum yarın ajandamj ekleyecegim :KK66: gorselini
Canım bu konuda aktifiz ıste:)))

X