2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Bende mi kumbara yapsam dedim kızlar ya ama söyle bir durum var: Ben gün içinse hiç nakit para kullanmıyorum. İşim eve yürüme mesafesinde ve kahvalti ve öglen yemegini evde yiyorum, market için kredi kartı kullaniyorum, cüzdandaki parayi atsam olmaz, nakit dursun yanimda diyorum. Eşimim bozuk paralari attiği bir kase var alip onu bütünleyim en iyisi.

:)) ben bu kumbara işini sevdim . Şimdi bi arkadaş kocaman kumbara yapacak bana bu kumbaram sanirim 15 gune baya dolar para alamaz hale gelebilir bende kendime şaşırdım ama oyun gibi sürekli kumbarama para atmak istiyorum bide bi yöntem söyleyim ben çocuk gibi çantamda taşıyorum genelde ben nereye o oraya hemen cuzdanimda bozulan paraları içine atiyorum falan bide meselâ 50 ve 20 varsa hemen 50 kumbaraya gidiyor falan :))
Ben de evden çıkarken elbiselerimin arasına saklıyorum :halay:

Eşimden aldığım harçlıkların para üstlerini atıyorum. Eve gelince cebindeki tüm bozuk parayı alıyorum... İhtiyacın olan parayı ayır kenara ama sonra kumbaradan harcamak zorunda kalma:KK50:

Kizlar valla iyi gidiyordum şu son bir iki ay indirim furyasına denk geldim, alışveriş cazip geldi.Almaya almaya motivasyonum erimişti.
En azından bir şeyi alirken iki hatta üç kere düşünüyorum.Pat diye almıyorum.Fiyat performans içerik oranına falan bakıyorum.Bu topiklerin birikim ötesinde bilinçlendirme payı da var kesinlikle.
Canım ihtiyacın varsa almak zorundasın tabiiki . Ama abartmadan al dikkat et şahsen ben 1 aydır tek bir çorap dahi almamışımdır:) çünkü farkettimki fazla fazla var herşey sırf almak icin alıyormuşum almamaya karar verdim demekki almasam da olurmuş 1 aydır almadığıma göre

Canım ihtiyacın varsa almak zorundasın tabiiki . Ama abartmadan al dikkat et şahsen ben 1 aydır tek bir çorap dahi almamışımdır:) çünkü farkettimki fazla fazla var herşey sırf almak icin alıyormuşum almamaya karar verdim demekki almasam da olurmuş 1 aydır almadığıma göre
Ben bi 6/7 aydır sıktığım için kendimi birikim yapıcam diye onun rahatlama payı bu:)

Ben de evden çıkarken elbiselerimin arasına saklıyorum :halay:

Eşimden aldığım harçlıkların para üstlerini atıyorum. Eve gelince cebindeki tüm bozuk parayı alıyorum... İhtiyacın olan parayı ayır kenara ama sonra kumbaradan harcamak zorunda kalma:KK50:
Kumbara açılmıyor:))) atınca geri alamıyorum:) bu çok iyi ya tatlı bi acı ahahah bazen erkek arkadaşım elimden kalan son paramı alıp atıyor şokla ona bakıyorum sonra diyor ki cuzdaninda kalsa harcardın ahahha :) bizde kumbara oyuna dönüştü resmen :)

Bende mi kumbara yapsam dedim kızlar ya ama söyle bir durum var: Ben gün içinse hiç nakit para kullanmıyorum. İşim eve yürüme mesafesinde ve kahvalti ve öglen yemegini evde yiyorum, market için kredi kartı kullaniyorum, cüzdandaki parayi atsam olmaz, nakit dursun yanimda diyorum. Eşimim bozuk paralari attiği bir kase var alip onu bütünleyim en iyisi.
Canım kase de gözünüz görüyor o paralar ekmeğe falan gider siz kumbara yapın her bozuğu esin de sende getirin atin kumbaraya emin ol hiç yoktan 100 200 olur ben bütün para da atiyorum özellikle bütün atiyorum ki çok çıksın açtığımda diye

X